Boşanma Kararımı Eşime Açtım

Hep benim haklı olduğumu söyler. Onların haksızlığını yüzlerine vurur.
Es ailesiyle tüm iletişimi kesip devam etseydiniz mutlu olur muydunuz? Eğer cevap evetse birde bu şekilde deneyin. Çocuğunuz var. Eğer hayırsa o halde bosanin. Bir kere geliyoruz dünyaya. Hakkınızda hayırlısı olsun

koca kişisiyle çok alakalı, daha önce de ben eşimin ailesiyle görüşmek istememem onlara rest çekmemden dolayı boşanma arifelerinden döndüğümü paylaşmıştım. saygı duymuyorlar, senin sinir krizi geçirmeni bile abartı görüyorlar. eş kişisi ailemle görüşme konusunda kesin çizgiyi çizebilse o zaman aileyle görüşmeden tabiki evlilik devam eder.
ama ailelerine düşkün olmayan erkekler bile bu konuda eşlerinin arkalarında duramıyorlar gibi bir izlenim edindim ben.

Olan kadinlara oluyor gercekten.
Psikolojimizi bozup hadi canim sen bir psikiyatriye gidip ilac kullan bize anca ilacla katlanirsin..
Kadından hizmet bekleniyor.Beklenti çok fazla.Damat öyle değil ona hizmet ediliyor. Bu coğrafyanın kaderi sanırım bu. Çoğu kişi kayınvalidesini sevmez. Bildiğin katlanıyorsun eşinin hatrına. Yılda iki kez 10 ar günlük görüşmede bile çileden çıkılmamalı heee diyip geçmeli çok hassassınız sanırım. Hiç görüşmemeyi deneyin.Çocuğunuz için boşanmayın.Kayınvalide kayınbaba ve diğerleri için yuva yıkılmaz. Lohusayken kayınvalidemler geldi kayınbabamla birlikte . 15 gün kaldılar. Çocuk sürekli memede sarılık oldu.Odaya tıkıldım kaldım. Bide yemek yapmamı beklediler. Normalde lohusaya hizmet edilir 70 yaşındalar artık hizmet beklemedim.Ama 15 gün çok fazlaydı .Anlayış yok. İnanın kimse dört dörtlük değil takmamayı öğrenmek lazım

Malesef ilişkilere Aşşagılayıcı laflar hakaretler küfürler de ortak oldugu zaman O ilişki artık kangrenleşiyor özellikle evlilikte Döner sermaye gibi döner ama saygıyı yitirdikten sonra sevgide tükeniyor ..

f
bosanma lafini blöf olarak kullaninca iste böyle oluyor demek ki.
Ben kararımın arkasındayım ama idarecimize gitmiş ağlamış. Müdür çağırdı konustuk. Ailemle görüşmesin yuvamızi da yikmasın demiş. Oturduk konuştuk. Psikiyatriye gitme sebebim kafamda dönüp duran aşağılayıcı cümleleri, aileme ettikleri lafları... Her aklıma geldiginde getirdikleri tum esyalari attım. Dün oturdum getirdiği halıları kestim. Benim zevkimi beğenmese bile saygı duymak zorunda.

Ben aşırı hassas biri değilim. Biri karşınıza geçip o güzel degil, kaliteli alsaydın, benim zevkim en guzel evinizin eşyalarını ben sececegim(biz esimle ikimiz aldik kimseden maddi bir destek beklemedik cektik kredimizi begene begene aldik. ) vs hep sineye cektim. Nisanda makyajin guzel degil bizim kuafore git dedi. Ben begendim dedim gitmedim. Bastan beri kendi dedigini yaptirtmaya calisti yapmadim. ama her gorusmemizde anama laf demesi artik son nokta oldu. Ailemden ben maddi destek istemedim. Erkek tarafi yapmiyorsa sizde yapmayacaksiniz dedim. Ona ragmen ailem zorluk cekmeyelim diye aldiklarimizin yari parasini verdiler. Annen ceyiz mi yapti anan soyle dedi anan boyle dedi... Benim artik sabrim tasti. Kendine laf edildiginde kızi halalariyla kufur kiyamet sac saca bas basa giriyorlarmis. Kendine yapilmasini istemedigini başkasına yapmayacaksın. Sen kimsin benim aileme laf etme hakkini kendine buluyorsun? Ben buna tahammul edemiyorum artik. Dogumumda anam rahatca oturmus, bu dort donmus. Oyle diyor bana. Annem dogumumu rahat yapayim diye oturmus kuran okumus. Bu bile batmis gozune. En iyi anne benim yaftasi cizmeye calismasin kimse bana.

ha yani adam sadede doktora git diyip kestirip attirmamis bi ugras icine girmisse gercekden tamam. bu sebepden zaten bosanilmamali. araya mesafe koyulmali yada iletisim koparilmali es ailesiyle.

Suç yine sizde.
Neden sustunuz, kabul ettiniz?
Bu kadar biriktirmek yerine o anda hayır deseydiniz, engel olsaydınız.

Oooo bütün kvler böyle. Sadece sizinki değil. Çoğumuz güldük geçtik.
Ben rest çektim yıllardır görüşmüyorum.
Siz de bunu deneyin.
Asla görüşmeyin. Her yerden engelleyin.

iletişim kopar mı aileyle bilemiyorum.siz gitmeseniz de hep bir yerlerde rast gelmek ya da eşiniz her gittiğinde rahatsız olmak huzursuz olamak gibi şeyler hissedeceksiniz.yani aslında görmeseniz de varlıkları hep olacak
aynı şehirde misiniz sanki yılda 10 gün gibi bir cümle kurmuşsunuz.keşke yılda 10 gün görüştüğünüzde söylediklerini duymasanız önemsemeseniz. İnanın insan ruhu etrafındaki söylenenlere kulak asmamayı öğrenince rahatlıyor
Zamanla insan kimin ne düşünüp ne hissettiğiyle ne söylediğiyle uğraşmıyor aldırmıyor yoksa insan tükeniyor.şahsen benim felsefem şu "kendi dediğimi yapıyor yine kendi bildiğim hayatı yaşıyorsa,benim üzerimde hüküm kurma gücü yoksa bir lafı fazla olsa da umrumda değil.her şeyi kafaya takarsam herkese laf yetiştirir ve içime alırsam çıldırırım.
Aldırış etmemeyi düşünce ve söylediklerine önem vermemeyi başarabilseniz keşke.
amaaan çok mu önemli sizi zevksiz biri gibi görmesi.Anneniz ile de bir araya getirmeyin derim.bu gibi insanları değiştirmek çok zor ama travma yaratmasına izin vermeyin ruhunuzun ilacı sizsiniz.çok takılmayın çok değer vermeyin önemsemeyin düşünce ve görüşlerine.Eşinizi de cezalandırmayın böyle bir annesi olduğu için.çok söylenir sürekli anneden şikayet edip devamlı gündem yaratırsan zamanla eşin de söylediklerine duyarsızlaşır dırdır eden biri gibi görmeye başlar.
ben de öğretmenim eşim de.ben kim beni iyi becerikli görüyor kim beni zevksiz görüyor umurumda değil ve söylenenlere gülüp geçiyorum.enerjimi kimseyle tartışmaya laf yetiştirmeye düşünüp düşünüp çıldırmaya ayırmamayı öğrendim ve ruhum huzur buldu.uğraşacağım o kadar çok şey var iken kaynana beni becerikli görmüş görmemiş annen çalışmadı demiş dememiş çok da tın.bunlara ayıracak bunları takacak ne gücüm ne enerjim ne de zamanım var.bence sende mi bu yolu denesen diyorum.

Psikolojiniz ciddi anlamda iyi değil bence sizin iyi yapmışsınız psikologa girme kararı almakla .kendinize eşinize boş yere eziyet ediyorsunuz . Kv ile muhatap olmayın yılda sayılı gidiyormuşsunuz zaten azaltın arada gidince de duymayın he he deyin ama böyle yuvanıza eziyet etmeyin

Suç yine sizde.
Neden sustunuz, kabul ettiniz?
Bu kadar biriktirmek yerine o anda hayır deseydiniz, engel olsaydınız.
Olay orda basliyor yaa! Her yaptığına dediğine cevap veriyordum. Küsüp susuyordu. Artık esime ne dediyse sen sus ben cevabini veririm dedi. Ona deger verdigim icin sustum. Sustugum icin bu hale geldik. O cevap verde de bildigini okudu.

Yaşamadan anlayamazsınız! diye bir söz var.Ben zaten benim enerjimi düşüren insanları duymazdan gelen biriyim. Gereken cevabı verip susturan biriyim. Daha d anlamazsa iletişimimi koparır geçerim. Elalem ne der, diye bir şeye hiç takılmadım. Eşim bile elalemin söyledikleri senin için ne ara bu kadar önemli oldu, diyor. Annem onlarin demesiyle biz oyle mi oluyoruz diyor. Eşimin ailesini ben onun gb elalem olarak görmedim. Ailem dedim. Ama kendi isteklerimden vazgeçmedim. Siz bunu isteyebilirsiniz ama ben bunu istiyorum dedim. Eşim hep benim destekçimdi hala öyle. Ailesi hakkında tek kelime etmiyorum. Etmem. Bana ne zaman "SUS"dedi o zamandan beri birikiyor bende. Beni susturmasaydı ben bu hale gelmeyecektim. Ona ailesinden dolayı kızıyorum beni engellediği için kızıyorum. Cevrenizde aileniz hakkınd konuşan var mı bilmiyorum ama benim yanımda kimse olumsuz bir şey diyemez. Bu kişi annem olur babam olur kardeşim olur eşim olur fark etmez. Ikiyüzlülügü yaşadınız mı? Ben kv görümce her ortamıma gotürürdüm. Ana kız kardes sanarlardi. Toplum icinde boyle yalnizken farkli olunca insanin doğruları şaşıriyor. Anladım bu kadın yalnızken huzur vermeyecek yalnız kalmamaya özen gösterdim. Esim okuldan çıkıyor maca gidiyor. Aksam 7 8 geliyor ben öglen birde evdeyim. Ananı çağırdın madem eve erken geleceksin, yalnıź kalmak istemiyorum, dedim. Özlem mi gidereceksin ne yapacaksan yap dedim. Nelere şahit oldum, kaldıramıyorum ben yalanı dolani. Bana ben seni herkwse iyi anlatıyorum der, telefonu yanimda acti birgun, gelin kıçını devirip yatiyor mu yine diyor karşıdaki kadın. Evet alkolik kumarbaz aldatan bir eşim yok ama herkesin bir tahammül sınırı var. Ben şu anda tum bunlardan eşimi suçluyorum. Belki doğru yapmıyorum ama elimde değil. Ilışkimizi düzeltmek için yazılar okuyorum. Kitap alırım belki. Psikiyatriste gittim. Randevuyu ben almadim, ilac kullanmayacagim dedim. Ilac kullanmadan iyi olacagima inaniyorum. Ama ilişkimiz ne olur bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…