• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma kararında emin olma

böyle ömür geçmez ama karı kocasınız. karı koca olamıyorsanız boşanırsınız. aynı evde yaşayaym ama görüşmeyeyim gibi bi durum olamaz.
Evet boşanma deyince ben boşanmayı istiyorum kesinlikle artık evet ama etrafıma bakınca kimsenin evliliğindede çokta mutlu olmadığını ama hep devam ettirdiğini görüyorum bu bana bencillik hissi veriyor doğru karar almıyormuşum gibi hissediyorum sonra

Evet boşanma deyince ben boşanmayı istiyorum kesinlikle artık evet ama etrafıma bakınca kimsenin evliliğindede çokta mutlu olmadığını ama hep devam ettirdiğini görüyorum bu bana bencillik hissi veriyor doğru karar almıyormuşum gibi hissediyorum sonra

iyi de dayak yeyip boşanmayan da var, tek tokatla gemileri yakan da. herkesin eşiği farklıdır.

Neden bosanmak istediginizi sahsen iyi anlayamadim cinsel sorunlari var esinizin sanirim bu bir bosanma sebebi hukukende oyle soguduysaniz esinizden tahammulunuz kalmadi ise her yaptigi batiyorsa size bitirmeniz en iyisi mutsuz evlilik yurumez lakin bosanmak allahin sevmedigi haklardandir derler birde çocuğunuz var mesele hayalimdeki evlilik bu degildi ise kimse hayalinde ki evliligi yasamiyor

Bende gunlerdır kendımı toplayıp bı konu açmayı planlamıstım benzer sorunlar yasıyoruz baskın herseyın ıcınde olan oglunu eşine karsı dolduran bi aıle ve cınselliğim hiç olmadığı bir evlilik
Kadınlar kulubunde okadar cok konu okudum ki artık suna ınanıyorum bız erkeklerde aseksuellik mi çogaldı dıye dusunuyorz ya bence bağımlı erkekler yetiştiriyoruz ve ailesi ile eşi arasında kalmış koca olamamıs adamlar gelip hayatlarımızı mafedıyor.
Benımde tek dusuncem cocugum

Neden bosanmak istediginizi sahsen iyi anlayamadim cinsel sorunlari var esinizin sanirim bu bir bosanma sebebi hukukende oyle soguduysaniz esinizden tahammulunuz kalmadi ise her yaptigi batiyorsa size bitirmeniz en iyisi mutsuz evlilik yurumez lakin bosanmak allahin sevmedigi haklardandir derler birde çocuğunuz var mesele hayalimdeki evlilik bu degildi ise kimse hayalinde ki evliligi yasamiyor
Tabiki Allah katında boşanmak iyi değil kimse boşanmak için evlenmiyor hayalimdeki evlilik diye değil cinsellik artık işkenceye dönüşüp hayatımdaki diğer sorunları kabul edebilmemi azalttığı için bu haldeyim..ben evladıma karşı bencillik yapmamak adına 7 sene bekledim ama artık tahammülüm tükendi.eşimin bilmesine ramen bu sonu çözmemeside Allah katında benim zulme uğramam bu konuyuda araştırdım

Bende gunlerdır kendımı toplayıp bı konu açmayı planlamıstım benzer sorunlar yasıyoruz baskın herseyın ıcınde olan oglunu eşine karsı dolduran bi aıle ve cınselliğim hiç olmadığı bir evlilik
Kadınlar kulubunde okadar cok konu okudum ki artık suna ınanıyorum bız erkeklerde aseksuellik mi çogaldı dıye dusunuyorz ya bence bağımlı erkekler yetiştiriyoruz ve ailesi ile eşi arasında kalmış koca olamamıs adamlar gelip hayatlarımızı mafedıyor.
Benımde tek dusuncem cocugum
Bilemiyorum inannın ama sanki insanlar bir olmuş da şu insanın psikolojisini bakalım kim daha önce bozucak yarışına girmiş gibiler

Aramızda iletişimsizlik var.ben evliliğimizle ilgili sorunları söylediğimde önemsemiyor yada önemsediğini söylüyor ama hiçbişey yapmıyor..
Cinsellik sorunu..7 senedir benim hiçbişey anlamadığım artık bana eziyet haline gelen ve onunda bildiği halde birşey yapmadığı geçiştirdiği bir mevzu ve bu durum benim cinsellik isteğimi bitirdi.
Ailesindeki gelin sıfatı köle demek..işlerine nasıl geliyorsa öyle yaşatıyorlar sana hayatı ve sürekli birlik içinde olmak istiyorlar..kayınvalidem hastalık hastası hep ölüyo (işine gelince gayet iyi)kayınpeder çok otorite;elimizi üstünden çekmeyip herşeye karşıyor.iftarda kızıcak diye cola almaya korktuğumuz dengesiz biri ve evliliğimin ilk senelerindede bana çok küfürler hakaretler etmişti henüz 20 yaşındayken ailemden ayrılıp gurbete gelip kültürlerine uyum sağlamakta zorlandığım için..
Şimdiye kadarki hayatımı hep birileri için yaşıyormuş gibi hissediyorum ve bu bende tükenmişlik sendromuma sebep oldu..şimdiye kadar farklı dönemlerde hep boşanmayı düşündüm ama her seferinde çaba gösterdim..artık çaba gösteremiyorum.içimden gelmiyor hiçbişey ama pişman olmayıda hiç istemiyorum

Bunlar boşanmak için yeterde artar evet ama şöyle bir durum var canım eğer gerçekten boşanma raddesine gelmiş olsaydın tahammülün kalmasaydi şu an bu konu boşanıyorum diye olurdu yani aslında gerçekten o noktaya geldiğinde kararsız kalmayacaksın

Tüm bunları eşinle paylaş ciddi bir şekilde anlayacağı bir şekilde belki de eşin bu sefer çaba gösterir

Kızlar herkese merhaba..7 senedir evliyim ve 5 yaşında bir kızım var. Eşimle görücü usulü evlendik ve 7 sene süresince benim boşanmayı düşündüğüm başka zamanlarımda oldu.açtığım konulara bakarsanız az çok bilgi sahibi olabilirsiniz..şimdi bu düşünceyi en yoğun yaşadığım dönemdeyim artık.eşime yaklaşamıyorum ve onunda bana yaşlaşmasını pek istemiyorum artık.ama bir kızım var ve birbirlerine çok düşkünler yanlış kararlar almak istemiyorum.kendimi yıpranmış,tahammülsüz hissediyorum.ilişkimiz düzelmezse boşanmayı düşünüceğimi eşimede söylemiştim uzun uzun konuşmuştuk ama o bizim çok iyi bir çift olduğumuzu düşünüp pek ciddiye almadı beni ve hiçbişey olmuyomuş gibi davranıyor aramızda.üstelik ben soğuduğumu ve artık eskisi gibi hissetmediğimide söylemiştim kendisine.Bana yardım edin lütfen yanlış bir karar almak istemiyorum evladım sebebiyle boşanma yaşamış tecrübe etmişlerinde fikri çok önemli benim için:dua:

ben yazdıklarınızdan boşanmaya tam olarak hazır olmadığınızı ama bu şekilde hiçbir değişiklik olmadığında da bu hayatı uzun vadede devam ettiremeyeceğinizi anladım. kendinize ve evliliğinize kafanızdan süre verin. içinizden ne geçiyorsa. mesela 1 yıl. cinsellikle ilgili problemlerinizin detaylarını bilmiyorum ama alın eşinizi karşınıza ben mutlu değilim. cinsellik olmadan düzgün bir evlilik olmaz sana benimle beraber bu problemi çözmek için mühlet veriyorum deyin. cinsellik olmazsa evliliği yürütmek çok zor ne kadar çabalanırsa çabalansın.

Bunlar boşanmak için yeterde artar evet ama şöyle bir durum var canım eğer gerçekten boşanma raddesine gelmiş olsaydın tahammülün kalmasaydi şu an bu konu boşanıyorum diye olurdu yani aslında gerçekten o noktaya geldiğinde kararsız kalmayacaksın

Tüm bunları eşinle paylaş ciddi bir şekilde anlayacağı bir şekilde belki de eşin bu sefer çaba gösterir
Boşanma konusunda kararsız değilim aslında boşanmayı istiyorum çünkü evliliğim boyunca çok kez boşanmayı düşünüp vazgeçip savaştım.şimdide oyüzden vazgeçersem ilerde yine bu düşünce kafama gelicek biliyorum..benim tek sorunum evladım onu düşününce bencillik yapıyormuşum gibi geliyor ama son günlerde beni ağlarken görmeye başladı ve soruyor neden ağladığımı..eşimle konuştuk biz bu konuları ondan soğuduğumu eskisi gibi hissetmediğimi söyledim cinselliğin aramızda sorun olduğunu oda biliyor ama sorun artık gerçek sorunlardan çıkıp içimi ruh halimi bilmesine rağmen birşey yapmamasına geldi

ben yazdıklarınızdan boşanmaya tam olarak hazır olmadığınızı ama bu şekilde hiçbir değişiklik olmadığında da bu hayatı uzun vadede devam ettiremeyeceğinizi anladım. kendinize ve evliliğinize kafanızdan süre verin. içinizden ne geçiyorsa. mesela 1 yıl. cinsellikle ilgili problemlerinizin detaylarını bilmiyorum ama alın eşinizi karşınıza ben mutlu değilim. cinsellik olmadan düzgün bir evlilik olmaz sana benimle beraber bu problemi çözmek için mühlet veriyorum deyin. cinsellik olmazsa evliliği yürütmek çok zor ne kadar çabalanırsa çabalansın.
Konuştum inanın evliliğimde sık sık ilişkinin eziyet haline geldiğini çok kez söyledim..bikere doktora gitti ama doktorun tedavisi ona saçma geldi ve birkere bile uygulamadı.ilaçlar spreyler hiçbişekilde uğraşmıyor kendiside ve artık iş ondan tamamen uzaklaşıp bana yaklaşmasını istememeye geldi.kendisinden tiksinmeye başlıyorum.kokusundan bana yaklaşmasından.istemediğim zamanda sen uyu tamam ben hallederim gibi muhabbetleri var beni çok kırıp kendimi tiksinç bişey gibi hissettiren

Konuştum inanın evliliğimde sık sık ilişkinin eziyet haline geldiğini çok kez söyledim..bikere doktora gitti ama doktorun tedavisi ona saçma geldi ve birkere bile uygulamadı.ilaçlar spreyler hiçbişekilde uğraşmıyor kendiside ve artık iş ondan tamamen uzaklaşıp bana yaklaşmasını istememeye geldi.kendisinden tiksinmeye başlıyorum.kokusundan bana yaklaşmasından.istemediğim zamanda sen uyu tamam ben hallederim gibi muhabbetleri var beni çok kırıp kendimi tiksinç bişey gibi hissettiren

durumunuz çok zor Allah yardımcınız olsun. anladığım kadarıyla iyice yıpranmışınız ve eşinizden beklentiyi bırakmışınız artık. çözülmeyeceğini kabullenmişiniz sanki. çocuğunuz için evliliği sürdürme meselesi çok zor. çocuğunuz büyüyecek 18 yaşına gelecek, belki başka bir şehirde üniversite okuyacak. yılda bir ay gördüğünüz bir insana dönüşecek aniden. işi olacak evlenecek vs. büyüdükçe yanınızda olma sıklığı azalacak. lisede sizinle gezmek istemeyecek. siz olmadan alışveriş yapmak isteyecek. ve siz eşinizle baş başa kalacaksınız. bunları inanın üzülerek yazıyorum. o yüzden hem çocuğunuzu hem kendinizi düşünmek zorundasınız. geleceğinizi mutluluğunuzu düşünerek en güzel kararı verirsiniz umarım.

Bu şekilde hissederek bu evlilik üzgünüm ki yürümez sana da günah..Ama o benim için çabalarsa ben bu hisleri yaşamam diyorsan çift terapistine gitmeniz olumlu olabilir.Yok ona da yanaşmaz diyorsan gerçekten Bugun olmazsa zaten başka birgün bitecektir bu evlilik.Ben boşanmış ve çocukları ile mutlu bir anneyim!Tabiki benim derdim başka yöndeydi !Boşanmayı kimseye tavsiye etmiyorum zor bir süreç ama bazen başka bir seçenek kalmıyor ve bazen birilerinin gidişiyle mutluluk da gelebiliyor !Sonuçta çocuğunuz değil siz boşanıyorsunuz onların babası ile hep iletişimi kalıyor

Bu şekilde hissederek bu evlilik üzgünüm ki yürümez sana da günah..Ama o benim için çabalarsa ben bu hisleri yaşamam diyorsan çift terapistine gitmeniz olumlu olabilir.Yok ona da yanaşmaz diyorsan gerçekten Bugun olmazsa zaten başka birgün bitecektir bu evlilik.Ben boşanmış ve çocukları ile mutlu bir anneyim!Tabiki benim derdim başka yöndeydi !Boşanmayı kimseye tavsiye etmiyorum zor bir süreç ama bazen başka bir seçenek kalmıyor ve bazen birilerinin gidişiyle mutluluk da gelebiliyor !Sonuçta çocuğunuz değil siz boşanıyorsunuz onların babası ile hep iletişimi kalıyor
Çocuğuyla babasız anne olmak çocuk için mutsuz edici birşeymi.sevgi anlamında bi eksiklik hissediceğinş düşünmüyorum benim ailem kızıma çok düşkün kızımda öyle sürekli anneannesine dedesine gitmek istiyor.maddi anlamdada sıkıntı çekiceğim bir durumum yok

Benim anladigim cinsel sorun laari imursamamak için elinden geleni .Yapiyor.cinsellik de lazım.artık canıma tak etti bi dr a gidelim yada dava dilekçemi vericem de istediği gibi anlasin ama kararli ol.

Çocuğuyla babasız anne olmak çocuk için mutsuz edici birşeymi.sevgi anlamında bi eksiklik hissediceğinş düşünmüyorum benim ailem kızıma çok düşkün kızımda öyle sürekli anneannesine dedesine gitmek istiyor.maddi anlamdada sıkıntı çekiceğim bir durumum yok
Tabiki çocuklar bu durumu hemen kabul edemiyor.Ben kendi adıma söylemeliyim ki bu süreci nasıl atlatırıp diye özellikle oğlum babasına inanılmaz düşkün çok boşluğa düştüm.Ama avantajım babasının ofisinin evimizin yan tarafında oluşu da oldu her istediğinde babasının yanına gidiyor babasıyla kalıyor.Ben eşimle bir de kötü ayrıldım hiç medenice olmadı malesef ama kesinlikle bu durumu çocuklarıma çevirmemeye özen gösterdim .Çocuklar benimle çok mutlu babasıyla çok korktuğum halde oğlum da mutlu şükürler olsun ...Ama eklemeden de geçemiycem her çocuk annesi ve babasını birarada mutlu olsunlar görmek istiyor...Bazen elden birşey gelmiyor maalesef ve olaylar boşanmaya gelince çocuklar da bu durumu kabulleniyor.Mutsuz sürekli ağlayan bir annedense enerjik ve mutlu bir anne çocuklara çok daha iyi geliyor

Tabiki çocuklar bu durumu hemen kabul edemiyor.Ben kendi adıma söylemeliyim ki bu süreci nasıl atlatırıp diye özellikle oğlum babasına inanılmaz düşkün çok boşluğa düştüm.Ama avantajım babasının ofisinin evimizin yan tarafında oluşu da oldu her istediğinde babasının yanına gidiyor babasıyla kalıyor.Ben eşimle bir de kötü ayrıldım hiç medenice olmadı malesef ama kesinlikle bu durumu çocuklarıma çevirmemeye özen gösterdim .Çocuklar benimle çok mutlu babasıyla çok korktuğum halde oğlum da mutlu şükürler olsun ...Ama eklemeden de geçemiycem her çocuk annesi ve babasını birarada mutlu olsunlar görmek istiyor...Bazen elden birşey gelmiyor maalesef ve olaylar boşanmaya gelince çocuklar da bu durumu kabulleniyor.Mutsuz sürekli ağlayan bir annedense enerjik ve mutlu bir anne çocuklara çok daha iyi geliyor
Evet bende artık ben mutlu olursan o daha mutlu olur düşüncesindeyim.bizde kötü taraf şehir değişikliği olucak olması her istediği an babasını göremiycek maalesef. Birde eşim kincidir benim yüzümden kızımı benden soğutması korkutuyor beni

Back
X