Susmuyorum ben de o an karşılık verdim. Hatta konuyu ayrılmaya getirdim DefalarcaEsin sana saygı duymuyor, neden öyle konusmasına davranmasına izin veriyorsun, sen sustukça daha da azgınlaşır üstüne gelir
Konuştuk defalarca. Söz verdik birbirimize. Sonra yine aynıOturup sorunlarinizi konustunuz mu? Yoksa sadece birbirinizi suclayarak mi saygiyi yitirdiniz?
Flört dönemi gayet ilgiliydi. Onun kadar iyi birinin olacağına ihtimal vermezdim.Severek mi evlendiniz? Yani flört döneminde eşiniz nasıldı? Aslında demek istediğim sonradan mı davranışları değişti yoksa hep mi böyleydi. Ona göre karar vermek daha doğru sanki.
Bazen maddi durumlar , iş durumları da etkileyebiliyor insanları. Tabiki size saygısızlık yapması o şekilde konuşması doğru değil. Ama önceden idare edip geçinebiliyorken şimdi bu hale geldiyseniz belki ikiniz çabalarsanız kurtarabilirsiniz evliliğinizi. Öyle mutsuz da olsan çek, geçsin yıllar mantığında değilim. Sadece evlilik aşamasına gelip evlenecek insanı bulmak da evlendikten sonra devam ettirmek de epeyce çaba, özveri gerektiriyor. O yüzden de bir anda her şeyi silip göz karartmayı çok doğru bulmuyorum. Yapılacak hiç bir şey yoksa boşanmayı o zaman düşünebilirsiniz.
Ben bu durumun karakter meselesi olduğunu düşünüyorum konuşsanız da değişmez 7sinde neyse 70inde de aynı. Evlenmeden önce göstermemiş ya da siz görememişsiniz geçimsiz biri olduğunu siz de baskınsınız o da ve bu durum tartışma yaratmaya devam eder.Konuştuk defalarca. Söz verdik birbirimize. Sonra yine aynı
Konuştuk defalarca. Söz verdik birbirimize. Sonra yine aynı
Demek ki adamın karakteri bu, seni kaybetmekten korkması lazım, belkide gerçekten engel olamıyor ama senin suçun ne, psikoloğa gitseniz?Susmuyorum ben de o an karşılık verdim. Hatta konuyu ayrılmaya getirdim Defalarca
Söz verdik birbirimize. Aradan zaman geçti bi sorun oldu yine aynı
Mesela geçen kek yaptım çay demledim. Eşim de mutfaag gelmişti. Salona giderken elin boş gitme dedim. Getirdi tabakları.
Sonra bana sen niye elin boş geldin dedi. Ben de ne olcak diğerlerini de sen getir dedim. Yok öyle olmaz sen de getir. Ben de o kadar kek yaptım çay demledim iki tabak getirmenin lafını yapıyorsun dedim sonra başka bsy daha söyledik getirmiyorum dedi yemiyorum çay da içmiyorum dedi
Ben de yemezsen yeme dedim. Gittim aldım çayla kekimi oturdum kenara.
Böyle saçma saçma durumlar..
Silahsızlandırma tekniğini kullanman lazım, onu araştır, ama değer mi. Yani silahsızlandırma tekniği şunun gibi birşey karşı tarafı alttan almak kızacağı şey bırakmamak. Biraz sabrın güçlü olacak. Mesela orada birdahkine de ben getiririm şimdi bende kalkıyordum hayatım gibi. Onla inatlaşmamak. Ona silah bırakmamakMesela geçen kek yaptım çay demledim. Eşim de mutfaag gelmişti. Salona giderken elin boş gitme dedim. Getirdi tabakları.
Sonra bana sen niye elin boş geldin dedi. Ben de ne olcak diğerlerini de sen getir dedim. Yok öyle olmaz sen de getir. Ben de o kadar kek yaptım çay demledim iki tabak getirmenin lafını yapıyorsun dedim sonra başka bsy daha söyledik getirmiyorum dedi yemiyorum çay da içmiyorum dedi
Eşler birbirini tanıdıkça zamanla kavga ettiğin konular da azalabiliyor. Aynı konularda da kavga ediliyor ama en azından ne tepki vereceğini bilip ona göre kendini ayarlayabilirsin. Hani önemli olan hala ona karşı sevginde bir değişikliğin olup olmaması. Kimse mükemmel değil, sevmediğin huyları da mutlaka vardır eşinin. Biraz olsun görmezden gelebileceğin şeyler mi onu düşün derim.Eşin belki agresif yada hemen parlayan kişilerdendir onu idare etmelisin anlamında demiyorum yanlış anlaşılmasın. Sadece eğer dediğim gibiyse onun huyunu bilip ona göre en azından o sakinleşene kadar uzak dursan belki o saygısızlık kısmına kadar varmaz olaylarınız. Kimisi ben niye alttan alayım o tutsun kendini diyebilir ,o zaman da genelde boşanmaya varıyor durum. Bu tamamen kişiye göre değişen durumlar. Her sorunda iki taraftan birinin biraz alttan alması gerekebiliyor. İki taraf da yükselip tamamen ipler kopunca saygısızlık geliyor çünkü. En basitinden her şeyle uğraşıyorum çöpü de sen at bari diye aylarca tartıştık eşimle. En sonunda atmaya başladı ama bazen ben demesem hala unutuyor tam alıştıramadım. Bende yaklaşık iki senelik evliyim, tabakları en azından tezgaha koy derim yada basit şeyler için tartışma olabiliyor ama ikinizden birinin duracağı yeri bilmesi lazım. İki tarafta zıtlaşıp ben yapmam sen yap ben susmam sen sus derse film kopuyor maalesef.Flört dönemi gayet ilgiliydi. Onun kadar iyi birinin olacağına ihtimal vermezdim.
Şöyle ki evde her şey yerli yerindeyse çok tartışmiyoruz ama farklı bir durum varsa birbirimizı yiyoruz. Mesela geçen sene tasinacaktik. Tartışa tartışa birbirimizi kırarak ev topladık.
Bir de bazı huylarını hiç sevmiyorum artık.
Sizin geçinmeye niyetiniz yok benceMesela geçen kek yaptım çay demledim. Eşim de mutfaag gelmişti. Salona giderken elin boş gitme dedim. Getirdi tabakları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?