Bosanma kararsızlığı

Başlığa istinaden biz mi karar vericez boşanıp boşanmamanıza diyecektim ki isterseniz verebiliriz de..

Çünkü her şeyi çok net yazmışsınız.Saygının olmadığı yerde evlilik nereye kadar gidebilir ki..İnsan hayat ortağını bulup hayatın zorluklarını birlikte aşmak, huzuru bulmak adına evleniyor bir nebze de.Siz daha çok birbirinize zorluk yaratıyorsunuz gibi..

Güçlü bir kadınsınız belli..Kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz, çocuğunuz yok,işiniz var..Daha nolsun.Hayatınızın kontrolünü elinize alabilecek gücünüz varken alın.Hayat keşkelerle yaşamak için çok kısa.

Ekleme: Verdiğiniz diğer örnekleri de yeni okudum.Bence yeni evli olmanın getirdiği evde kim otorite sahibi olacak kavganızz da var bir nebze.Önce birlikte aile terapisi almayı deneyin.Ordan sonuç çıkmazsa bakarsınız duruma.O noktaya kadar da çocuk yapmamaya devam.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Verdiğiniz örnekte adam evin tesisatını tamir ediyormuş sizde uyuyamıyorum gürültü yapma demişsiniz sorun sizde bence yapmıyorum beni ilgilendirmez deseydi size hak verirdim her olaya böyle yaklasıyorsanız boşanın adam kurtulsun...

Önce bir evlilik terapistine gidin. Annene bir konuda katılıyorum. Her evlilikte sıkıntı oluyor zaman zaman. Her şey gibi evlilik de zamanla öğreniliyor.
Evliliğimin ilk yılları benim eşim de öyle laflar etmiştir ki duyan şimdi aynı kişi mi der. O derece değişti. Tabi bunda benim de payım var. 😏😏 yani benimle o şekilde konuşmasına izin vermiyorum. 😆😆😆

Mesela geçen kek yaptım çay demledim. Eşim de mutfaag gelmişti. Salona giderken elin boş gitme dedim. Getirdi tabakları.
Sonra bana sen niye elin boş geldin dedi. Ben de ne olcak diğerlerini de sen getir dedim. Yok öyle olmaz sen de getir. Ben de o kadar kek yaptım çay demledim iki tabak getirmenin lafını yapıyorsun dedim sonra başka bsy daha söyledik getirmiyorum dedi yemiyorum çay da içmiyorum dedi
Ben de yemezsen yeme dedim. Gittim aldım çayla kekimi oturdum kenara.
Böyle saçma saçma durumlar..
sizde bende çalışıyorum havası var bence
Eşiniz o sizin bastan beri bunları yaptıysanız adamda sizden soğumuş böyle davranıyor belli ki çok yakın bir komşumun gelini aynen sizin gibi davrandı eşide bir melek gerçekten ikiside öğretmen kadın sofrayı hazırlığında mutlaka eşinin toplamasını istiyormuş o süpürüyorsa eşide silecekmiş böyle böyle adam soğudu bir kızı olduğu halde 4 yıl zor idare etti kızı için ama artık dayanamadı ayrı ev tuttu valizini aldı cıktı adam boşanma davası açtı

Ben kendi ailemin saygısızlığına katlanamıyorum siz elin adamına nasıl katlanıyorsunuz ? Her imkânınız da var üstelik kızıyorum böylelerine

Eşiniz o sizin bastan beri bunları yaptıysanız adamda sizden soğumuş böyle davranıyor belli ki çok yakın bir komşumun gelini aynen sizin gibi davrandı eşide bir melek gerçekten ikiside öğretmen kadın sofrayı hazırlığında mutlaka eşinin toplamasını istiyormuş o süpürüyorsa eşide silecekmiş böyle böyle adam soğudu bir kızı olduğu halde 4 yıl zor idare etti kızı için ama artık dayanamadı ayrı ev tuttu valizini aldı cıktı adam boşanma davası açtı
Eee zaten normal olan bu değil mi ? Kadın süpürüyorsa esi silecek,kadin sofrayi hazırladıysa esi toplayacak ben bunda garip bir şey göremedim ? Hepsini kadın mı yapsın ?

Eşin merhametli midir? Sen hastayken nasıl davranıyor?
Saçını okşar mı bazen?
Özel günleri unutur mu?
Aşağılık kompleksi var mı? Yani hep kendini övüyor başkalarını aşağılıyor mu konuşmalarında?
Cimri mi? Hesabınız ortak mı sana hesap sorar mı?
Şiddete meyilli olduğunu düşündünüz mü hiç?
Bunların cevapları hep düzgünse eşin açısından boşanma.

Gerisi klasik iktidar savaşı, aşılması kolay.

Mesela geçen kek yaptım çay demledim. Eşim de mutfaag gelmişti. Salona giderken elin boş gitme dedim. Getirdi tabakları.
Sonra bana sen niye elin boş geldin dedi. Ben de ne olcak diğerlerini de sen getir dedim. Yok öyle olmaz sen de getir. Ben de o kadar kek yaptım çay demledim iki tabak getirmenin lafını yapıyorsun dedim sonra başka bsy daha söyledik getirmiyorum dedi yemiyorum çay da içmiyorum dedi
Bu ne yahu? Eşiniz kendi akıl etmesi lazım.Çocuk gibiymiş eşiniz.

İyi aksamlar. Eşimle çok fazla sorun yaşıyorum. Artık ciddi ciddi boşanmayi düşünmeye başladım.
Evde olan küçük şeyler büyüyor da büyüyor. Mutfakta tesisatta bir sorun vardı. Sabah 9 da ona bakıyor eşim sürekli kapı açıp kapıyor su sesi fln. Zaten sabah 6ya doğru uyudum. Ses yapma rahatsız oluyorum dedim. Bana kızıyor o kadar uğraşıyorum dediğine bak. Lanet olsun senin gibi insana. Seninle evlendiğime pişmanım vs. Senin yüzünden böyle oldu.
Başka zamanlarda da böyle kötü sözler soylemisligi var. Zıkkım ye. Bencilsin nankörsün. Ne biçim insansın.
Cinsellik esnasında bi sorun olmuştu karılık yapsaydın demisligi bile var.
Kesinlikle sorun çözme becerisi yok. Bir sorun anında sakinliği koruması gerekirken bana kötü söz söylüyor..
2 yıla yakın evlilik. Çocuğum yok. Böyle birinden çocuğum olsa o zmnı düşünemiyorum. Daha çok sorun ve sorumluluk olacak. Birbirimizı yer dururuz.
Ailem köyde yaşıyor. Kesinlikle boşanmaya karşı. Hiç bir şey yokken annem boşanmak için evlenilmiyor. Herkesin evliliğinde sorun var. Elalaem ne der. Diyerek bana güya msj veriyor.
Aileme esimle olan hiç bir sorundan bahsetmedim. Anlatmadım hiç. Zaten bsy desem kendin evlenmek istedin vs diyecek.
Anne ve babamin evliliği de sorunlu bak ben yıllardır böyle devam ediyorm diyecek.
Çalışıyorum bu arada. Yıllarca başka şehirde tek de yaşadım. Boşanmak için birinin desteğine de ihtiyacım yok.
Eşim bana kötü söz söylerken ben de ona karşılık verdim. Böyle böyle aradaki saygıyı yitirdik.
Normalde sakın bir insanım. Yıllarca toplu ortamlarda kaldım. Kimseyle sorun yaşamadım. Arkadaşlarım benimle eve çıkmak isterdi senle geçinebiliriz diye. Ama evliligim bu sakinlikte gitmedi hiç.
Sabah 6 ya doğru neden uyudun?Adam evle ilgilenmese mesela bozuk kalsa daha mı iyi.Ben ortada bir sorun göremedim eşinin bir iki cümlesini yazmışsın gerisi boş hikaye.Belki sorun sendedir

😂Allah adama kolaylık versin

Eeeee? Yazdığınız şeyde tuhaf olan tek şey yeter diyenin kadın değil erkek olması.Kadın hem dışarda çalışıp para kazanıp hemde evde hizmetçilik mi yapacak ? Kadın hem yemeği yapacak hem sofrayı kuracak hem sofrayı toplayacak oldu canım ...O evdeki erkeğin görevi ne peki?K*çını devirip yatmak mı? 10 yaşındaki çocuk bile sofraya yardım ederken siz niye bu kadar tuhafmış gibi anlattınız?Biri hazırlar biri toplar normal olan bu yani.Adamın gitmesi çok iyi olmuş kızı öyle saçma bir erkek profiliyle büyümemiş olur en azından.

Back
X