• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma konusu açılınca eşimin tepkileri

bratzbaby

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2023
44
1
6
28
Merhaba kızlar. Geçenlerde bir konu açmıştım eşimin beni aldatmasıyla ilgili. Sürekli gel gitler yaşıyordum. Bayramdan önce eşime boşanmak istediğimi yapamadığımıbu güvensizlikle bir ilişki devam ettiremediğimi, kendimin bu paranoyak hallerinden çok sıkıldığımı söyledim. başta ikna etmeye çalıştı sonra ben diretince iyi aç o zaman davayı dedi. bende ben dava açmıycam anlaşmalı boşanıcaz dedim. Ne istiyorsun dedi isteklerimi söyledim sonra kalktı masadan hazırlanmaya başladı nereye gidiyosun dedim "arabayı yıkamadan alıcam sonra annemlere gidip söyliycem" dedi. Bende "daha kendi aramızda hiç bir detay konuşmadık koşarak ailene mi anlatacaksın" dedim. "sen bizi bitirmişsin" dedi bende "sen aylar önce bitirmişsin" dedim kapıyı kapattım.
Daha sonra eve geldi tekrar ikna etmeye çalıştı ben aynı şeyleri söyledim sonra biz konuşurken birden sana ne kadar altın takıldı diye sordu bende hatırlamadığımı altınları satıp önce araba aldığımızı sonra da ev aldığımızı söyledim. "ekstra altın istemiyorum hayırdır evden pay mı vermek istemiyorsun" dedim. Senin hakkını da yemek istemiyorum kendi hakkımı da yedirmek istemiyorum ama Benimle kazandığını başkasıyla yemene izin vermem dedi. Ben seni sıkıştırıp para biriktirelim demeseydim sen hiç bir mal mülk sahibi olamazdın dedi. Bende 6 yıldır evli olduğumuzu eve onun gibi düzenli para getiremediysem de hep onun yanında olduğumuzu beraber bir hayat paylaştığımızı söyledim. Yeri geldi mesleğimi bıraktım senin yanında kaldım hayatımı öteledim dedim." O zaman boşanırsak her şeyi satarız tatilde harcarız ne sen benim başkasıyla yememe izin vermiş olursun ne de ben" dedi. Beraber dibi görürüz sıfırdan başlarız dedi. Bende ben hem aldatılıp hem sıfırdan başlayamayacağımı söyledim. Beni bitirmeye and içmiş gibisin hem benim hayatımı mahvettin hemde sıfırdan başlamamı bekliyorsun dedim. Madem benimle devam etmek istiyorsun bana bi güvence ver dedim. Evin bizim olan kadarını üstüne al dedim. O da bana yıllardır evde oturduğumuzu yada kiracı varken tüm kiraları bizim aldığımızı, şimdi babasından böyle bişey isterse babasına geçmiş yıllardaki kiraların babasının hakkı kadar olan kısmını ödememiz gerektiğini söyledi. Bende ödeyelim benim için sıkıntı yok dedim. Ama asla bu konuya sıcak bakmadı babam evden çıkın benim payımıda verin diyebilir dedi. babası para katmasaymış biz ev sahibi olamazmışız bunun manevi bir yükü de varmış falan filan (Evimizi alırken babasıda para kattığı için ortak almıştık bu yüzden evin tamamı babasının üstüne). Bundan sonra tüm aldıklarımızı senin üstüne yaparız dedi. Boşanma konusu açıldığından beri ağlıyor sürekli pişmanlığını dile getiriyor. Geceleri uyumuyor saçımı okşuyo öpüyo. Şu an her şey havada kaldı bi uzlaşmaya da varamadık. Evden de gidemiyorum hak kaybı yaşamamak için onunla aynı evde oldukça da her şey çok zor oluyor. Sürekli gönlümü almaya çalışıyor ikna etmeye çalışıyor. Zora mı koşuyor, son çırpınışları mı, gitmeyim diye debeleniyor mu, seviyor mu mal mülk peşinde mi anlayamıyorum artık...

Evin bizim olan kadarını üstüne al dedim. O da bana yıllardır evde oturduğumuzu yada kiracı varken tüm kiraları bizim aldığımızı, şimdi babasından böyle bişey isterse babasına geçmiş yıllardaki kiraların babasının hakkı kadar olan kısmını ödememiz gerektiğini söyledi.
Ben mi anlamadım? Ev aldınız kredi ödediniz ama tapu kayınpederin üstüne mi yapıldı?

Ne sevmesi ya? Adam aldatmış sizi. Para pul yüzünden hırs yapmış, ondan boşanmak istemiyor bence. Başkasıyla yiyemezsin ne demek? Sevdiğinden mi böyle söylüyor sizce?
Sen daha boşanmadan başkasıyla yedin diyemediniz mi?
Dedim tabiki burda önemli şeyleri yazdım sadece. Bir açıklaması yok o konularda ama haklısın hata yaptım senin değerini bilememişim falan diyo

Ben mi anlamadım? Ev aldınız kredi ödediniz ama tapu kayınpederin üstüne mi yapıldı?
evlendik altınları sattık üstüne kredi çektik birazda eşimin birikmişi vardı ve araba aldık kredi borcumuz bitti aradan da 2 yıl geçti arabayı sattık ev aldık evi alırken babası para kattı evin 1/3 ü babasının yani. En başından beri satarsak evi, babasının hakkını veririrz diyorduk. Ben zaten kendi hakkımız olan kısımdan pay istedim o da bana bunları söyledi. Şu an arabamız yok ama arsamız var o bizim üstümüze

Benimle kazandığını başkasıyla yemene izin vermem dedi

Kendisi başkası ile yemesini biliyor, ama size gelince başkası gözüne batmaş. Bu adam hem suçlu hem güçlü. Konuştuklarına bakılırsa onun umurunda bile değilsiniz. Sizi bir şekilde katekuleye getirip hakkınız olani alma derdine düşecek gibi. Gerçekten boşanmak gibi bir derdiniz varsa bir avukatla görüşüp öyle davayı açın.

Kimin katkısı olursa olsun, eşler dışında aileler üzerine mal alınmasını asla anlamayacağım. Mal rejimi tasfiye davasına dahil değil ev. Şimdi uğraş dur. Güzellikle halletmeye çalış, bu esnada avukata git hemen bekleme.
Şimdi alacağın şey evin yarısı değil. Babasının katkısı düşüldükten sonra kalan yarısı da değil. Çok bilgili bir avukat gerek sana.

Senin yerine ben olsam biraz sakinler, boşanmayı ertelerdim. Madem devam etmek istiyorsun o zaman benim üstüme bir ev alacaksın derdim. Kendi üstüme bir ev aldırırdım. İlerleyen zamanda da boşanma konusunu yeniden açar, evi kendi üstümde tutmak şartı ile anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışırdım. Bu süreçte de aldattığına dair kanıt biriktirirdim. Avukatla görüşmeniz en doğrusu olur tabii, bu sadece bir senaryo.

evlendik altınları sattık üstüne kredi çektik birazda eşimin birikmişi vardı ve araba aldık kredi borcumuz bitti aradan da 2 yıl geçti arabayı sattık ev aldık evi alırken babası para kattı evin 1/3 ü babasının yani. En başından beri satarsak evi, babasının hakkını veririrz diyorduk. Ben zaten kendi hakkımız olan kısımdan pay istedim o da bana bunları söyledi. Şu an arabamız yok ama arsamız var o bizim üstümüze
Tamam bu detayları bırakın bir kenara, evin tapusu kimin üzerine?

Kamu spotu yapılsın madem burası kadınlar kulübü, kadınlar sorunlarını, mutluluğunu paylaşıyor madem. Kamu spotu kısmı yapılsın, eş ailesi veya başka kişiler üzerine mal almayın, zararlı çıkarsınız diye. Artık erkekler uyandı, yaşayacaklarını biliyorlar. Bin türlü bahane ile kardeş, ana, baba üzerine yapıyorlar malları. Bunu kim yaparsa asla güvenmeyin o kişiye. Gelecekte boşanma durumunda mal kaçırmayı planlıyordur bunu unutmayın.

Kamu spotu yapılsın madem burası kadınlar kulübü, kadınlar sorunlarını, mutluluğunu paylaşıyor madem. Kamu spotu kısmı yapılsın, eş ailesi veya başka kişiler üzerine mal almayın, zararlı çıkarsınız diye. Artık erkekler uyandı, yaşayacaklarını biliyorlar. Bin türlü bahane ile kardeş, ana, baba üzerine yapıyorlar malları. Bunu kim yaparsa asla güvenmeyin o kişiye. Gelecekte boşanma durumunda mal kaçırmayı planlıyordur bunu unutmayın.
Çok doğru gerçekten. Hem evlilik içerisinde alınan mal eşler üzerine olmalı hem de mallara aile şerhi konulmalı. Erkekler genelde ben çalıştım, kazandım ve ödedim diye düşünüyor. Kadın o parayı yemeyi de bilir. Belki lükslerinden, zevklerinden vazgeçiyor; harcamasını kısıyor, tek maaşla evi geçindiriyor da alınıyor o mallar belki. Erkeklerin bunları görmezden gelmelerine gerçekten sinir oluyorum. Kaç tane erkek bir tabak alıyordur eve, kaç tane erkek bir çarşaf alıyordur mesela? Bunları hesap eden yok. Kadınlar aklını kullansın. Evlilik akdi içinde alınan mal ortaktır. Kayınaileler de dış kapının dış mandalıdır. Böyle şeylere kimsenin izin vermemesi gerekiyor.

Çok doğru gerçekten. Hem evlilik içerisinde alınan mal eşler üzerine olmalı hem de mallara aile şerhi konulmalı. Erkekler genelde ben çalıştım, kazandım ve ödedim diye düşünüyor. Kadın o parayı yemeyi de bilir. Belki lükslerinden, zevklerinden vazgeçiyor; harcamasını kısıyor, tek maaşla evi geçindiriyor da alınıyor o mallar belki. Erkeklerin bunları görmezden gelmelerine gerçekten sinir oluyorum. Kaç tane erkek bir tabak alıyordur eve, kaç tane erkek bir çarşaf alıyordur mesela? Bunları hesap eden yok. Kadınlar aklını kullansın. Evlilik akdi içinde alınan mal ortaktır. Kayınaileler de dış kapının dış mandalıdır. Böyle şeylere kimsenin izin vermemesi gerekiyor.
İşte şimdi konu sahibi adına olsaydı, eşinin babasının katkısı ispatlasaydı karşı taraf, kalan malın yarısını alacaktı. İspatlayamazlarsa tüm malın yarısını. Kadın ister çalışsın ister çalışmasın. Kadını korumak için konulan bu hükmü, bizzat kadınlar kullanmıyor.
Aile konut şerhi olmasa da olur, boşanma davasından önce malı satanların işlemlerini iptal ettirdim defalarca. Ev, adamın üstüne geçiyor, sonra yarısını alıyorsun. Hiç uğraşmamak için şerh en iyisi ancak eşlerde güvensizlik oluşabilir. Evlilik içindeki dengeleri iyi takip etmek gerekli. Neyse ki avukatlar var, öyle bakakalıyor mal kaçıran erkekler. Ay erkeklere çok gıcığım son zamanlarda :KK53::KK53:

Şimdiki aklım olaydı keşke…

Boşanma işleri blöfe gelmez. Kesinlikle ne istediğinize karar vermeden boşanma lafını ağzınıza almayın bence. Bi öyle bi böyle düşünüyorsanız duygularınızdan emin olana kadar sakin kalmaya çalışın.

Back
X