boşanma mahkemesinde yaşananlar

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
arkadaşlar şu güne kadar boşanmış annelerden yardım istiyorum dava nasıl seyr ediyor.
davalar kaçar dakika sürüyor. tanıkların ve şahitlerin dinlenmesi nasıl oluyor.
ve manevi tazminat davalarında avukat ucretlerini sormak istiyorum bilen varmı?

Anladığım kadarıyla çekişmeli bir boşanmadan bahsediyorsun. Tanıksız duruşmalar ortalama 5 dk. kadar sürer, tabi tarafların dinlenmesi durumuna göre bu süre azalır/artar. Tanıkların dinlenmesi yaklaşık 10 dk kadar olur. Yani duruşmalar çok uzun sürmez ama bazı tanıklı duruşmalar uzar da uzar.
Vekalet ücreti konusunda her avukatın uygulaması farklı olabilir. Bir uygulanması gereken resmi asgari ücret tarifesi vardır ki avukatların bu miktarın altında ücretle iş yapması yasaktır. Bir de her bir baronun yayınladığı tavziye edilen ücret çizelgeleri vardır, bulunduğun ilin baro internet sayfasında bu tarifelere ulaşabilirsin, onlardan az çok fikir sahibi olursun diye düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla çekişmeli bir boşanmadan bahsediyorsun. Tanıksız duruşmalar ortalama 5 dk. kadar sürer, tabi tarafların dinlenmesi durumuna göre bu süre azalır/artar. Tanıkların dinlenmesi yaklaşık 10 dk kadar olur. Yani duruşmalar çok uzun sürmez ama bazı tanıklı duruşmalar uzar da uzar.
Vekalet ücreti konusunda her avukatın uygulaması farklı olabilir. Bir uygulanması gereken resmi asgari ücret tarifesi vardır ki avukatların bu miktarın altında ücretle iş yapması yasaktır. Bir de her bir baronun yayınladığı tavziye edilen ücret çizelgeleri vardır, bulunduğun ilin baro internet sayfasında bu tarifelere ulaşabilirsin, onlardan az çok fikir sahibi olursun diye düşünüyorum.

konu benim değil ama çok işime yaradı bilgileriniz teşekkür ederim ancak 5 dakikada insan hangi derdini anlatabilir ki? yoksa hakim dava dilekçelerini önceden okuyup bilgi sahibi mi oluyor?

konu benim değil ama çok işime yaradı bilgileriniz teşekkür ederim ancak 5 dakikada insan hangi derdini anlatabilir ki? yoksa hakim dava dilekçelerini önceden okuyup bilgi sahibi mi oluyor?

evet bızde yazılı sıstem vardır. yanı filmlerde görduğunuz Amerıkan mahkemlerı olayı tamamen hayal urunudur. herşey dılekçelerde yazar. hakımlerın tanıkları dınlemesı bıle 5-10 dakıka surer

evet bızde yazılı sıstem vardır. yanı filmlerde görduğunuz Amerıkan mahkemlerı olayı tamamen hayal urunudur. herşey dılekçelerde yazar. hakımlerın tanıkları dınlemesı bıle 5-10 dakıka surer

amerikan filmlerini geçtim türk filmleri de öyle bilirsiniz. taraflar, 50 tane şahit , hakim, bir tane yaz kızım... hepsi bir arada yani... insan da öyle bir ortam bekliyor. çok teşekkürler ...

benim mahkemede hakim bizi hiç dinlemedi bile sadece dava dosyasını okudum dedi kararı açıkladı hepsi bu 5 dk. sürdüğü doğru oda hakimin dediklerinin yazılmasıyla geçti o kadar.. inanın ben ağzımı bile açmadım hakime bir şey demedim bile..
hoş 5 dk. bile geçmiş olsa o mahkeme duvarlarını görmek hakkatten kötü ediyor insanı...
Allah kimsenin başına vermesin...

benim mahkemede hakim bizi hiç dinlemedi bile sadece dava dosyasını okudum dedi kararı açıkladı hepsi bu 5 dk. sürdüğü doğru oda hakimin dediklerinin yazılmasıyla geçti o kadar.. inanın ben ağzımı bile açmadım hakime bir şey demedim bile..
hoş 5 dk. bile geçmiş olsa o mahkeme duvarlarını görmek hakkatten kötü ediyor insanı...
Allah kimsenin başına vermesin...

anlaşmalı boşanma mıydı? çekişmeli olunca illa ki dinler gibime geliyor...

Evlenirken de tüm kağıtları evrakları hazırlayıp gitmiştim nikah dairesine boşanırken de adliyeye aynı hazırlıklarla gittim. Evlenmem mi boşanmam mı uzun sürdü dersen anlaşmalı boşanma 4 dakika sürdü, oku yaz vs... evlenmem daha uzun sürmüştü kadın habire evet mi beyfendi siz kabul ediyor musunuz şahitler diye bayaa konuşmuştu :)

Evlenirken de tüm kağıtları evrakları hazırlayıp gitmiştim nikah dairesine boşanırken de adliyeye aynı hazırlıklarla gittim. Evlenmem mi boşanmam mı uzun sürdü dersen anlaşmalı boşanma 4 dakika sürdü, oku yaz vs... evlenmem daha uzun sürmüştü kadın habire evet mi beyfendi siz kabul ediyor musunuz şahitler diye bayaa konuşmuştu :)

darısı başıma diyeceğim ama hiççççç umudum yokkk. benim adam inadına çekişeceğiz diyor, beni benden ediyor. hayırlısı...

darısı başıma diyeceğim ama hiççççç umudum yokkk. benim adam inadına çekişeceğiz diyor, beni benden ediyor. hayırlısı...

Baştan öyle söylüyorlar ama iyi bir avukatın olursa ve yönlendirme tavsiyelerine kulak verirsen bi bakmışsın boşanıvermişsin, belli olmuyor yani. Senin dik durduğunu, kararında kesin olduğunu görünce oda bi yerde pes edecektir.

6. aile mahkemesi :1:Filmlerdeki gibi hakim azametle oturmuyor, sanki mahkemede temizlik varmış da biz de tesadüfen girmişiz gibi. Heryerde dosyalar var, o dosyaların arasında katip yazıyor. Her yer pis, izbe. Mübaşir kendini hakim sanıyor. Öyle azametli. Gelsenize! diyor emir kipiyle, "rica etseydin gelirdik" diyorum, bön bön yüzüme bakıyor. Unutuyorum o anda Türkiyede olduğumu.

Hakim okuyor okuyor, sonra da soruyor,
-aldatmışsın, evlilik birliğini sarsmışsın söyleyeceğin birşey var mı,
---"seviyorum karımı, bir hataydı" diyor,

bana soruyor
-seviyorum, hataydı diyor, yaşınız genç.
---boşanmak istiyorum kararım kesin.

***ben boşanmak istemiyorum, hatamı telafi edeceğim.

YAZ diyor hakim. Davanın 24 aralığa ertelenmesine, ciftin belirlenen tarihlerde .... aile terapistine gitmesine

falan filan.

Kulaklarım uğulduyor, burası neresi yaa, ne işim var burda. Avukatım, kolumdan cekiştiriyor. Bitti diyor cıkabiliriz. Hışımla cıkıyorum salondan, 24 aralıkta gelmek üzere.

Son kez "BİTTİ" yi duyuyorum ve onun soyadıyla cağırılıyorum.

Şaka gibi. Korkunc.

6. aile mahkemesi :1:Filmlerdeki gibi hakim azametle oturmuyor, sanki mahkemede temizlik varmış da biz de tesadüfen girmişiz gibi. Heryerde dosyalar var, o dosyaların arasında katip yazıyor. Her yer pis, izbe. Mübaşir kendini hakim sanıyor. Öyle azametli. Gelsenize! diyor emir kipiyle, "rica etseydin gelirdik" diyorum, bön bön yüzüme bakıyor. Unutuyorum o anda Türkiyede olduğumu.

Hakim okuyor okuyor, sonra da soruyor,
-aldatmışsın, evlilik birliğini sarsmışsın söyleyeceğin birşey var mı,
---"seviyorum karımı, bir hataydı" diyor,

bana soruyor
-seviyorum, hataydı diyor, yaşınız genç.
---boşanmak istiyorum kararım kesin.

***ben boşanmak istemiyorum, hatamı telafi edeceğim.

YAZ diyor hakim. Davanın 24 aralığa ertelenmesine, ciftin belirlenen tarihlerde .... aile terapistine gitmesine

falan filan.

Kulaklarım uğulduyor, burası neresi yaa, ne işim var burda. Avukatım, kolumdan cekiştiriyor. Bitti diyor cıkabiliriz. Hışımla cıkıyorum salondan, 24 aralıkta gelmek üzere.

Son kez "BİTTİ" yi duyuyorum ve onun soyadıyla cağırılıyorum.

Şaka gibi. Korkunc.

ben orada ağlamak istemiyorum. ya ağlarsam ? zormuş, çok zor...

umarım öyle olur. zaten sulugözüm, dik durmak zor olacak gibi...

ağlamazsınız, ağlayamazsınız... kapıdan çıkıp gidiyorsunuz, arabaya biniyorsunuz, git gide hız sınırını aşıyorsunuz, fark ediyorsunuz, sağa çekiyorsunuz... kriz geliyor :(

Şimdi sen bana boşanma hikayeni anlatsan saatlerce ağlarım, Allah korusun annemin öldüğünü falan düşünür ağlarım ama orda tek damla göz yaşım dölükmedi. Dimdik duruyorsun, donuyorsun.

Ama sonraa lydxin dediği gibi ben de direksiyona vura vura haykıra haykıra ağlamıştım :(

O an nasıl o güç geliyor ben de anlamıyorum. Kendime şaşırıyorum, nasıl o yolu yürüdüm, odaya girdim, hakim bitti dedi, çıktım gittim... Sonra 7 sene film şeridi gibi geçti önümden, vazgeçtiklerim, kırdıklarım, geride bıraktıklarım, evlatlarımın yüzü! bittim..

2 dk da depresyona soktuk kendimizi :1: Öldürmeyen acı güclendirirmiş deyip gaza gelelim :)

Back
X