- 9 Haziran 2009
- 8.682
- 3.212
- 448
- Konu Sahibi feslegenim
-
tüm boşananlara sesleniyorum....lütfen dik durun ...biz kötü bişey yapmadık...nikahsız yasamadık.hırsızlık yapmadık...ahlaksızlık yapmadık...sadece değersiz insanlara güvenip bi yola cıktık..olmadı anlaşamdık üzüldük kırıldık ayrıldık...hepsi buu...boşanmak her yönü ile zor bi süreç..ama bu atlatmak bizim elimizde.ben de boşandım cok kısa sürdü evliliğim...özenle aldığım eşyalarımı bile kullanamadan tekrar baba evine döndüm...cevre illaki bi neden arar kendilerimce sundan bitmiştir falan der bunlar olcak...ama gündem o kadar hızlı değişiyo ki size laf edenlere bi bakıyosunuz onların basına türlü seyler gelmiş bu sefer...suanda nasip olursa 2. evliliğimi yapmak üzereyim ve cokk mutluyum...inş hep böle devam eder...zaman herseyin ilacı....şimdi belki cok üzüleceksiniz hayal kırıkları bir bir geccek her gece gözünün önünden ama sonra daha güzel gelcek... ben inanıyorum...rabbim tüm boşananlara ve boşanmak üzere olanlara yardım etsin inş....sunu unutmayın bizler cok değerliyiz.....
Kendimi ne annemin evine ne de eşimle yaşadığım eve ait hissediyorum.
.
tüm boşananlara sesleniyorum....lütfen dik durun ...biz kötü bişey yapmadık...nikahsız yasamadık.hırsızlık yapmadık...ahlaksızlık yapmadık...sadece değersiz insanlara güvenip bi yola cıktık..olmadı anlaşamdık üzüldük kırıldık ayrıldık...hepsi buu...boşanmak her yönü ile zor bi süreç..ama bu atlatmak bizim elimizde.ben de boşandım cok kısa sürdü evliliğim...özenle aldığım eşyalarımı bile kullanamadan tekrar baba evine döndüm...cevre illaki bi neden arar kendilerimce sundan bitmiştir falan der bunlar olcak...ama gündem o kadar hızlı değişiyo ki size laf edenlere bi bakıyosunuz onların basına türlü seyler gelmiş bu sefer...suanda nasip olursa 2. evliliğimi yapmak üzereyim ve cokk mutluyum...inş hep böle devam eder...zaman herseyin ilacı....şimdi belki cok üzüleceksiniz hayal kırıkları bir bir geccek her gece gözünün önünden ama sonra daha güzel gelcek... ben inanıyorum...rabbim tüm boşananlara ve boşanmak üzere olanlara yardım etsin inş....sunu unutmayın bizler cok değerliyiz.....
çocuğunuz yokmuş sanırım..çocuk olucna boyut çok çok değişiyo ve travmanın etkisi artıyo..ayrıca ikinci bir evlilik yapma ihtimali çok düşüyo..hem de herkesin evliliğinde yaşadığı sorunalr çok farklı olabiliyo..süresi yoğunluğu farklı olabiliyo..ayrıca insanların avıya dayanma gücü farklıdır..kimisi hafifi atlatır kimisi ağır atlatır..yaşadığı çevre ekonomik durumu da çok etkili bu durumda ..yani sonuç olarak genel itibriyle yaşananlar benzerlik gösterse de özelde kişiden kişiye farklılıklar gösterebiliyo bunu da göz ardı etmermk lazım..tabi herşeye rağmen hayat ve mücadele devam ediyo
Hayırlı olsun sımdııden...
Cocugunuz yoktu sanırım. cok kısa surdu dedıgınıze gore..
Cocuk olunca bosanmak ve bosanma sonrası boyut daha farklı oluyor.
Ama herseye ragmen dedıgın gıbı dık durmak lazım..
Cocuk olunca da cocugun ıcın dık durmak lazım...
çocuğunuz yokmuş sanırım..çocuk olucna boyut çok çok değişiyo ve travmanın etkisi artıyo..ayrıca ikinci bir evlilik yapma ihtimali çok düşüyo..hem de herkesin evliliğinde yaşadığı sorunalr çok farklı olabiliyo..süresi yoğunluğu farklı olabiliyo..ayrıca insanların avıya dayanma gücü farklıdır..kimisi hafifi atlatır kimisi ağır atlatır..yaşadığı çevre ekonomik durumu da çok etkili bu durumda ..yani sonuç olarak genel itibriyle yaşananlar benzerlik gösterse de özelde kişiden kişiye farklılıklar gösterebiliyo bunu da göz ardı etmermk lazım..tabi herşeye rağmen hayat ve mücadele devam ediyo
ewt canım cocuk olmadan boşandım.tşk ederim canım inş bir ömür boyu mutlu olururz hepimiz...çocuk olunca daha zor tabi ..ama cocuklu olup ta 2. evlilğinde mutluluğu yakalayan bir sürü örnek verebilirim....sırf cocuk var diye kötü bi evliliği sürdükmek esas cocuk için yanlış..ben öğretmenin inanın kavga gürültü içinde yasayan ailelerin cocuklarında daha büyük sorunlar oluyo boşananlara göre..toplulum yapı taşı aile....eşler mutlu olcak kii cocuklarımız mutlu olsun...
Bir de evlilik insanı değiştiriyor, iyi ya da kötü yönde...
Eğer baskı varsa üzerinizde zamanla kişillik ve siz diye birşey kalmıyor...
Bazıları diyor işte evliyken uyumlu olmak lazım, şunu sorun etmedim bunu sorun etmedim şuna gıkımı çıkarmadım vs. Tamam çok güzel uyumlu olmak lazım ben de hep öyle yaptım ama olmayınca olmuyor ve de karşı taraf bunu görmeyip de hala suçlamaya gidip senden daha fazla tavizler isterse o zaman işte kişiğilinin bittiği anlar başlıyor...
Bence tamam fekadar olmalı, uyumlu olmalı ama taraflar birbirini de değiştirmeye çalışmamalı.. Bu kendimiz olsak dahi. Yani baktık karşı taraf bize uymuyor, onu da değiştirmeyeceğiz. Ya olduğu gibi kabul edeceğiz ya da olmuyor deyip çekileceğiz. Ve de uymuyor dediğin noktalar hayatının kalitesini düşürüyorsa , seni sen olmaktan çıkarıyorsa burda bir problem vardır...
Mutlu anne = mutlu çocuk mantığı ile hareket ediyor insan. Çocuk olunca da hep sonrasını çocuğa yönelik düşünüyor daha çok. Hep mutlu aile tablolarına bakıyor anne, baba , çocuk şeklinde. Üzülüyorsun.....
Öteki türlü geçmişe sünger çek, unut gitsin...
2.evliliğinde mutlu olanların olması da güzel birşey. Ben çocuk olunca ikinci kez biraz zor evlenilir diye düşünüyorum...
Alakasi yok. Benim akrabalarimdan da bosananlar oldu.
1. Guzel bir ogretmen bayandi. Benim yasimda kizi vardi(o zamanlar ortaokuldaydik). Kocasi aldatti. O da bosandi. Kocasi geri donmesi icin yolunu kesti dovdu ama donmedi. Sonuc? Bir muhendisle evlendi. Adamin da 3 tane cocugu var. Bir de ikisi ortak yaptilar. 5 cocukla miss gibi hayat suruyorlar cunku adam zengindi. Kizla adamin cocuklari su an ya calisiyor ya universitedeler. Bunlar basbasa ortak yapim cocugu buyutuyorlar.
2. Guzel bir ogretmen bayandi. Kocasi zengindi 4 tane cocugu vardi. Adam aldatti. Kadin da 40li yaslarinda bosandi. Ikinci evliligini iki uc sene sonra cocuksuz bir adamla yapti. Ama 4 5 sene yasadiktan sonra bosandilar. Simdi kopegi ve universiteye gitmeyen cocuklariyla yasiyor.
3. Issiz gucsuz bir bayandi. Iki cocugu vardi. Evlendi.
4. 50li yaslarinda iki kisi. Kadin kocasindan ayrilmis iki cocugu var. Adamin 3. Adamin karisi vefat etmis. Netice: Evlendiler
5. Bu kiside 50 yaslarinda. Kadin kocasindan ayrilmis yillarca iki kizini buyutmus. Kizlarinin eli ekmek tutunca lise aski ile karsilasmis ve evlendi.
Bunlar sadece benim cevremdeki insanlar. Biri ogretmen biri hemsire biri ogretim gorevlisi biri de subay olan bayan var suanda aklima gelen bosanmis ve hala bekar olan.
Demek istedigim hayat devam ediyor. Tek sizin basiniza gelen bir durum degil.
Onemli olan kendini salmamak. Kendine guvenmek.
Hayaliniz evlenmek ve peri masali gibi bir hayat yasamak olabilir. Ama olmadiysa o aniya takilip kalmamak lazim. Hayattan zevk almak icin illa evlenmek gerekmiyor ya da hayattaki tek mutluluk bir koca sahibi olmak degil.
Alakasi yok. Benim akrabalarimdan da bosananlar oldu.
1. Guzel bir ogretmen bayandi. Benim yasimda kizi vardi(o zamanlar ortaokuldaydik). Kocasi aldatti. O da bosandi. Kocasi geri donmesi icin yolunu kesti dovdu ama donmedi. Sonuc? Bir muhendisle evlendi. Adamin da 3 tane cocugu var. Bir de ikisi ortak yaptilar. 5 cocukla miss gibi hayat suruyorlar cunku adam zengindi. Kizla adamin cocuklari su an ya calisiyor ya universitedeler. Bunlar basbasa ortak yapim cocugu buyutuyorlar.
2. Guzel bir ogretmen bayandi. Kocasi zengindi 4 tane cocugu vardi. Adam aldatti. Kadin da 40li yaslarinda bosandi. Ikinci evliligini iki uc sene sonra cocuksuz bir adamla yapti. Ama 4 5 sene yasadiktan sonra bosandilar. Simdi kopegi ve universiteye gitmeyen cocuklariyla yasiyor.
3. Issiz gucsuz bir bayandi. Iki cocugu vardi. Evlendi.
4. 50li yaslarinda iki kisi. Kadin kocasindan ayrilmis iki cocugu var. Adamin 3. Adamin karisi vefat etmis. Netice: Evlendiler
5. Bu kiside 50 yaslarinda. Kadin kocasindan ayrilmis yillarca iki kizini buyutmus. Kizlarinin eli ekmek tutunca lise aski ile karsilasmis ve evlendi.
Bunlar sadece benim cevremdeki insanlar. Biri ogretmen biri hemsire biri ogretim gorevlisi biri de subay olan bayan var suanda aklima gelen bosanmis ve hala bekar olan.
Demek istedigim hayat devam ediyor. Tek sizin basiniza gelen bir durum degil.
Onemli olan kendini salmamak. Kendine guvenmek.
Hayaliniz evlenmek ve peri masali gibi bir hayat yasamak olabilir. Ama olmadiysa o aniya takilip kalmamak lazim. Hayattan zevk almak icin illa evlenmek gerekmiyor ya da hayattaki tek mutluluk bir koca sahibi olmak degil.
Şuanda ayrı yaşıyor olman ve boşanmayı düşünüyor olman ve cümlelerinden anladığım kadarıyla, sen de boşanacak ve ayrılık acısını atlatacak güç sapına kadar var arkadaşım :)
Bugüne kadar bir çok ayrılık acısı yaşamış,boşanmış insanla bir arada oldum.
Ben çocuktum, onlar benim yanımda, benim anlamadığımı düşünerek ağlarlardı.
Bunlardan biri de annemdi. Hem ihanet hem de boşanmanın acısıyla boğuşuyordu.
O yüzden güçlü kadınları cümlelerinden bile anlarım. Sen de o güç var.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...
Hayalim peri masalı gibi bir evlilik vs. olsaydı ; o kadar zor okulları bitirip iş hayatına atılmaz; kısa yoldan evlenirdim. Ve de geç evlenmezdim. Şimdi de şiddet yok, kumar yok, aldatma yok olduğu halde ayrılığı düşünmezdim...
Gayet güzel bir mesleğim ve işim var. Kendime de zaten güvenim olmasa eşim beni ezerdi bu evliliği dışarıya da mutlu bir aile tablosu çizerek devam ettirirdim...
Ayrıca toz pembe evlilik hayalleri hiçbir zaman kuran birisi değildim.
Allaha şükür liseden beri kendi ayaklarım üzerinde duran birisi olarak hayata dair yeteri derecede tecrübem var...
Sadece çocukla 2. evliliğin zor olduğunu düşünüyorum. Bu imkansız olduğu anlamına gelmiyor. Zor olması da gözardı edilemez bir gerçek.. Çocuk olmadığında 2.evliliği sadece kendim uyuşabilirmiyim diye düşünerek yaparsınız, öteki türlü çocuğum da anlaşabilecekmi, onun psikolojisi ne olacak bunları da düşünmek mecburiyetinde kalırsınız.
Ha 2. evliliği de ben düşünmüyorum. Onu düşünerek de boşanılmaz zaten !
Ayrıca çocuk olduğunda da eski eşiniz hala çocuğun babası olmaya devam ettiği için yüzünü görmeseniz bile illaki çocuktan dolayı bir bağınız devam edecek...
Çocuğunuz olmasa o adamın nerde yaşadığını , ismini bile bilmek zorunda değilsiniz artık...
Anılarla değil , gelecekle ilgili o adama bir yerde bağlı oluyorsunuz işte çocuktan dolayı...
bir de ben bu dönemde en yakın arkadaşlarım akrabalarım herkes bana sırt döndü..hatta ailem bile..yanlarındayım ama inanın çok farklı şeylerle karşılaştım kızlar..yani boşanmak oğu zaman kurtuluşa eriş olmuyo..insan son no0ktaya gelince dayanamıyoa am ondan sonraki süreci atlartmak herkesin harcı değil bence..toplumda kabul göremiyosun bi kere herkesin ayrıldığını duyunca suratlarındaki ifadeyi farkediyosun..bana çok hissettirdier..meğer sağlam bir kocanın arkanda durması çok öenmliymiş bunu anlıyorum şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?