Boşanma protokoli lütfen yardım...

tuzbuzz1

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
131
275
18
merhabalar benim boşanma davam ve mal paylaşımı davam açıldı.küçük bir ilçedeyiz ve herkes birbirini tanıyıp biliyor.burda gurbetteyim ailemin yanına gitmedim çocukların okulları nedeniyle.avukatıma asla ama asla güvenmiyorum dilekçeyi son güne bıraktı nerdeyse gününde bile vermicekti.söyledigim seyleri yazmak istemedi.ben istediklerimi whatsahptan yazınca ve gününün geçtiğini de aynı şekilde yazdığım da elimde delil olacağından yazmak zorunda kaldı.şimdi asıl sorum anlaşmalı boşanma istediler. evin yarısını istemiştim kabul ettiler. ama ben bundada bir oyuna getirileceğimden eminim.protokolde evin yarısını kesin olarak almak için veya tapuda nasıl tedbirler alabilirim.davayı çektikten sonra boşanmada gerçekleşirse evi istediği gibi satabilir bu seferde bunun davası peşinde yıllarca koşmak zorunda kalabilirim.lütfen bilgisi olanlar sonradan mağdur olmamam için yardım edermisniz.

Neden avukat dilekçeyi geciktiriyor dediklerinizi yazmıyor anlamadım siz tutmadınız mı avukatı size neden böyle aileyhinize davransın ki değiştirseydiniz o zaman ayrıca zaten medeni hukuka göre evin yarısını siz öyle anlaşmamış bile olsa vermek zorunda kanun maddesi böyle satsa da siz evlendikten sonra alınmış parasını verecek size mecbur yani. Tedbir koydurabilirsiniz eve. Boşanma gerçekleşince zaten orada evin yarısını vereceği beyan edilecek kaçamaz yani vermekten ama avukata güvenmiyorsanız neden onla devam ediyorsunuz ki

Neden avukat dilekçeyi geciktiriyor dediklerinizi yazmıyor anlamadım siz tutmadınız mı avukatı size neden böyle aileyhinize davransın ki değiştirseydiniz o zaman ayrıca zaten medeni hukuka göre evin yarısını siz öyle anlaşmamış bile olsa vermek zorunda kanun maddesi böyle satsa da siz evlendikten sonra alınmış parasını verecek size mecbur yani. Tedbir koydurabilirsiniz eve. Boşanma gerçekleşince zaten orada evin yarısını vereceği beyan edilecek kaçamaz yani vermekten ama avukata güvenmiyorsanız neden onla devam ediyorsunuz ki
ben zaten dvadan çekilmesini istedim baroya başvurdum cuma evraklarımı vericem başvurum gerçekleşmiş olacak.tamda bu evrede bana bununla geldi .işte bunlarda sebepleri güvenmememin.protokolde vericem dicek ama ben mal paylaşımı davasını çekip boşanmısta olursam evin şuan üzerinde olan tedbirde kalkacak.sonradan protokole uymayıp satarsa amacı zaten beni uğraştırmak bikaç yılda bunun için dava peşinde koşmak istemiyorum.kendimi nasıl garantiye alabilirim.

benim asıl korkum ibternetten de baktıklatımdan protokole uymayıp satadabiliyorlarmış.bu şekilde olursa benim protokole uymadı diye tekrar dava açmam gerekiyomuş.yani yıllarca uğraşmaktan kaçarken ve yüklü bir tazminattandan vazgecerken tekrar aynı sekilde madur olmak.ve tazminatıda almamak.

Benim bu tür durumlarda en büyük tavsiyem öncelikle tapuda devir işlemi yaptırıp protokolü öyle imzalamak, ya da protokole dava gününe kadar devir gerçekleştirme şartı koymak, o günde hala devir gerçekleşmezse boşanma duruşmasında şart gerçekleşmedi diyerek, protokolden vazgeçebiliyorsunuz. Kesinlikle karşı tarafa güvenmiyorsanız, devri boşanmadan sonraya bırakmayın, çünkü protokol sadece alacak hakkı sağlar.

Benim bu tür durumlarda en büyük tavsiyem öncelikle tapuda devir işlemi yaptırıp protokolü öyle imzalamak, ya da protokole dava gününe kadar devir gerçekleştirme şartı koymak, o günde hala devir gerçekleşmezse boşanma duruşmasında şart gerçekleşmedi diyerek, protokolden vazgeçebiliyorsunuz. Kesinlikle karşı tarafa güvenmiyorsanız, devri boşanmadan sonraya bırakmayın, çünkü protokol sadece alacak hakkı sağlar.
şuan evde tedbir varken gidip böyle birşey yapılabilirmi asla güvenmiyorum.ne avukata ne ona.

Tedbir varken mahkemeden hakimle iki taraf beraber konuşup; ara karar alıp sadece taraflar arasındaki satış için tedbir kaldırılabilir. Ama bunun için avukatınıza güvenmeniz lazım. Zira güvenmeden olmaz biran evvel güvenebileceğiniz bir avukat bulup diğerinizi azletmenizi öneririm. Çünkü dediğim gibi bu işlemleri avukat olmadan yapmanız zor çünkü.

Tedbir varken mahkemeden hakimle iki taraf beraber konuşup; ara karar alıp sadece taraflar arasındaki satış için tedbir kaldırılabilir. Ama bunun için avukatınıza güvenmeniz lazım. Zira güvenmeden olmaz biran evvel güvenebileceğiniz bir avukat bulup diğerinizi azletmenizi öneririm. Çünkü dediğim gibi bu işlemleri avukat olmadan yapmanız zor çünkü.
çok çoook teşekkür ederim.avukatın eveleyip geveleyip 1 aydır yapamadığı yardımı birkaç cümle ile açıkladınız yolumu gösterdiniz.iyiki bu site sizler varsınız sağolun.

Back
X