- 28 Ağustos 2015
- 1.657
- 2.413
- 133
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
bende şart koy..
bende çocuğumu üvey anneyle büyüttürmem diye..sen evlenmince adam velayetini alacakmiş beyedendi kendi evli olursada...
bence izin verme.
Avukatiniza danistiniz mi? Ciddi manada onemli bir madde bu bence. Sizin emek emek buyuttugunuz cocugunuzu sirf egosu yuzunden sizden alabilme dusuncesi sinir bozucu.s
Adiniza uzuldum, adalet sistemine benim de guvenim yok maalesef. Ins istediginiz gibi yolunda gider hersey.Hayır danışmadım henüz, sadece hukukla alakalı bir forumda diğer avukatların görüşlerini okudum. Sanırım net bir durum da söz konusu değil, tamamen hakimin inisiyatifinde ama artık hukuk sistemine güvenmiyorum, eşimle benzer zihniyette bir hakime denk gelirsem, pekala verir çocuğu.
Bencil bir erkek daha...
Evlenmeden bir erkekle aynı evde yasasan ne yapacak acaba.
O zaman o maddeye kendi evliliğini de dahil etsin.
Gerçekten çok sinir bozucu.
Adiniza uzuldum, adalet sistemine benim de guvenim yok maalesef. Ins istediginiz gibi yolunda gider hersey.
O evlenirse ne olacak?Hanımlar merhaba,
Uzun uzun anlatamayacağım, gerçekten sinirim de bozuk, halim de yok. Beni ve konularımı bilen üyeler var, uzun zamandır boşanmaya çalışıyorum, boşanma davam reddedilmişti ve ben de tüm haklarımdan feragat ederek eşimle anlaşmalı boşanma yoluna gitmiştim.
Şimdi buraya kadar sorun yok, dün eşim bir protokol göndermiş, tüm maddeler tamam ama bir maddeye benim evlenmem halinde çocuğun velayetinin kendisine verilmesi şartını eklemiş.
Evlenmeyi düşündüğüm filan yok ama kendinde bu hakkı görmesi, kendisi boşanmadan başkalarıyla olurken, benim geleceğimi bu şekilde kısıtlamaya gitmesi sinirimi bozdu.
Çocuğa ben bakayım, büyüteyim; sen yılda iki üç kez gör, sen anne-babandan yarım saat uzağa taşınamıyorsun diye ben çocuğu yalnız büyüteyim, bundan zerre rahatsızlık duyma ama birgün evlenecek olma ihtimalimden rahatsızlık duy ve “ben çocuğumu üvey babayla büyüttürmem.” de, velayeti al.
Bir hukuk sitesinde araştırdım biraz, bazı avukatlar bu maddenin kişinin gelecekteki hak ve özgürlüğünü kısıtlayıcı olduğu için, geçersiz olduğunu düşünüyor; bazı avukatlar da hakimin inisiyatifine kaldığını, günün şartlarında normal velayet davası gibi yeniden değerlendirileceğini yazmış. Yani kesin sonuç doğuran bir madde değil.
Protokolü imzalayacağım, diğer türlü eşim boşanmayı kabul etmeyecekmiş. Ben de başlarken söylediğim gibi, oğlum büyüyene dek yani bayağı uzun bir süre evlenmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden madde geçerli sayılsa da sorun değil ama yine de bu zihniyet, kendinde bu hakkı görmesi sinirimi bozdu.
Velayet zaten bende olacak. Evlenirse de bir şey değişmeyecek, çocuk bende kalmayan devam edecek.O evlenirse ne olacak?
Neden gerek yok. O evlenir, sonra siz evlenirsiniz. Siz de madde koyun. Velayeti alamasın. Böyle salak madde mi olur...Aynısını söyledim ama zaten velayet bende olacak, evlense de değişen bir şey olmayacak, mevcut durum devam edecek, bu sebepten yeniden belirtmeye gerek yok.
Zaten eşinin rahat etmesini isteyen senle aynı evi paylaşırken bunun için çabalar. Hayatına dahil olmayan birinin iyiliğini isteyecek erkek sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az malesef.Yok, her türlü kontrol edecek hayatımı. Çocuğum adı altında her hakka sahip kendince. Olur da bir gün kendisinden kurtulur, başka biriyle mutlu olursam, çocuğu kullanarak hayatı zindan etmeye baştan niyetli.
Bu durumda ben de karşı taraf için bir madde koydururdum sanırım. Evet velayet sizde olacak ama "karşı taraf evlilik durumunda çocuğun velayetine sahip olamaz" yazdırıp bunu resmi bir belgede teyit ettirebilirsiniz mesela (bu arada böyle bir madde geçerli olur mu bilmiyorum, tamamen sallamasyon yazdım) oğlum büyüyene kadar evlilik düşünmüyorum demişsiniz ama hayatın neler getireceği, karşınıza kimlerin çıkacağı hiç belli olmaz. Bunu riske atmayıp o maddeyi kaldırtmaya veya onu geçersiz kılacak bir madde koydurmaya çalışın siz de.
Tamam velayet sizde. O evlenecek keyfine göre. Sonra siz evlenince çocuğu alacak. Böyle saçmalık yok.Velayet zaten bende olacak. Evlenirse de bir şey değişmeyecek, çocuk bende kalmayan devam edecek.
Evlenip evlenmemek senin insiyatifinde olmalı kendi her boku yeyip üstünde hakimiyet kurmaya çalışan bir embesilin değil. Evet hiç evlenmeyebilirsin de ama zamanın hayatın sana ne sunacağını bilemezsin. Belki hiç ummadığın bir zamanda seni çoook mutlu eden biri çıkar karşına o zaman senin hayatının öncesini mahfeden adamın geri kalanını da mahfetmesine izin vermiş olacaksın. İmzalama. İmzalayacaksan da onun da hayatının bazı kararları senin elinde olacak maddeler koy ki hiçbir şey yapamasın.Çok çok teşekkür ederim, zaten yeni bir evlilik yapmak gibi bir düşüncem katiyen yok. Önceliğim çocuğumu hakkıyla büyütmek, onu mutlu etmek. Bu yüzden madde önemli değil ama zihniyet sinirimi bozuyor işte. Tekrar teşekkür ederim.
Tamam velayet sizde. O evlenecek keyfine göre. Sonra siz evlenince çocuğu alacak. Böyle saçmalık yok.
Evlenip evlenmemek senin insiyatifinde olmalı kendi her boku yeyip üstünde hakimiyet kurmaya çalışan bir embesilin değil. Evet hiç evlenmeyebilirsin de ama zamanın hayatın sana ne sunacağını bilemezsin. Belki hiç ummadığın bir zamanda seni çoook mutlu eden biri çıkar karşına o zaman senin hayatının öncesini mahfeden adamın geri kalanını da mahfetmesine izin vermiş olacaksın. İmzalama. İmzalayacaksan da onun da hayatının bazı kararları senin elinde olacak maddeler koy ki hiçbir şey yapamasın.
Bu madde hukuka aykırı olabilir. Anlamsız olabilir. O kısmı ayrı ama bencilce ve sinir bozucu.Evet, bir de bu boyutu var ama bu madde saçma sapan bir madde zaten. Umarım hiç uğraşmak zorunda kalmam böyle saçma sapan şeylerle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?