Boşanma psikolojisi

Aceleyegerekyok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2015
113
100
103
Boşanmış olanlar, neler yaşadınız, bu süreci nasıl atlattınız veya şuan nasılsınız ....

Son düzenleme:
Kolay olmuyor. Buraya daha önce de yazmıştım. Hemen kendi hayatınıza odakların. Size gelirler eski eşini şurda gördüm mutluydu. Eğleniyordu, sevgilisi vardı v.s derler. Hiç dinlemeyin. Laf taşırlar, laf almaya çalışırlar. Dostunuz düşmanınız belli olur. Bir iki yıl fırtınada küçük bir tekne gibi sallanırsınız. Sonra hava açar rotanı belirler, yoluna devam edersin.

Geciyor.... Simdilerde radyoda cok cikan bir sarki var ya aynen onun gibi: olum gibi bir sey oldu ama kimse olmedi... Aynen oyle... kimse olmuyor. Bir sure sonra herkes hayatina kaldigi yerden devam ediyor..

Atlattım gibi geliyor başardım diyorum. Aslında o aklıma gelmiyo ama bi boşluk hissi var bende de. Bi sıkılganlık. Yaptığım hiç bişeyden zevk alamıyorum sanki. Herşey beni boğuyo. Yani aslında gün içinde rutin olarak sürekli sıkılıyo gibiyim. Niye böyle oluyo bilmiyorum. Bazen çok iyiyim bazen çok kötü. Zamanla hersey güzel olur inşallah

İşte bunlar hep evliliği Türk kadınları olarak çok büyüttüğmüzden gözümüzde..

En Mutlu gün derler mesela düğün için..

Sanki kadın sadece bir erkekle hayatını birleştirmekle Mutlu olabilir.. Mesleki bir başarı, mezuniyet günü, sağlığa kavuştunuz bir an.. Bunlar en Mutlu gün olamaz.

Elbetteki boşanmak için evlenilmez. Ancak her evli kadın bir boşanmış kadın adayıdır. Bu bilinçle evlense kızlarımız da sonra bu acılar çekilmese...

İlk 2 yıl azap gibiydi, maddi manevi çökmüştüm ben. Ama zamanla geçiyor. Her şey yoluna giriyor.

Ne üzücü ..

İki sene kendime gelemedim diyenler var.. Gencecik kadınlar bunları diyenler eminim. Taptaze beyinler, gencecik bedenler.. Yapmayın bu kötülüğü kendinize ...

Eski eş değil de benim de kendimi bir hiç uğruna harap ettiğim dönemler oldu.. Çok üzülüyorum şimdi o Zaman dilimi için. Enerjimi, donanımımı hiçe saymışım.

Aldatma topiklerinde de çok görüyorum bunu. Ve birbirinizi gazlıyorsunuz bazan .. Şunu yap bunu yap intikam al diye..
O intikamlar alınacak diye sizden neler gidiyor değer mi?

Boşanmayı bir başlangıç gibi görelim, kötü günlerin sonu, iyi günlerin başı gibi..

Sonuçta Mutluluk olsaydı ne boşanma ne de ihanet plurdu

Doğum yapmak gibi
Önce sancılı bir dönem oluyor. Bağırıyorsun, ağlıyorsun, acı çekiyorsun.

Sonrası doğum yapıp kucağına bebeğini almak gibi. Ohhh herşey bitti diyorsun. Mutlulukla bebeğine (yeni hayatına) bakıp tadını çıkarmaya çalışıyorsun.

Aldatildın mi? Boşanma aşamasında misin yoksa boşanmayi düşünüp buradan cesaret mi almak istiyorsun?

Boşanmış olanlar, neler yaşadınız, bu süreci nasıl atlattınız veya şuan nasılsınız ....
Allah'in izniyle geciyor.. Zor elbet, pembe tablo çizmeye gerek yok.. Ama bakis açısıyla, karakterle, koşullarla cok alakali.. Kendini sıkmamak lazim.. Gerekirse psikolojik destek al, millete duyurmak zorunda degilsin.. Guvenmedigin kimseyle de acini paylasma.. Unutmak icin zorlanmiyosun, kotu bi evlilikten ciktiysan zaten kotu anılar yeterince sogutuyor icini.. En önemlisi de,hep Allah'a sigin..

Ben de aynı psikolojideyim.
Tam aklım dolduğunda düşünüyorum, ölüme bile alışılıyorsa buna hayda hayda alışırım. Bastırıyorum duygularımı.ve ancak hayırlısını dileyebiliyorum.ilk onunla gülmedim ki, onsuz gülemeyeyim.

Tam anlamıyla unutmak da istemiyorum. Korkuyorum aslında. Rabbim genelde bir acıyı daha büyük bir acıyla bastırınca eskiyi unuturmuşuz. Tek istediğim alışmak.

Arkadaslar bosanmadim nisan attim ama ruh halim aynen bu;

Isin icinde cocuklar olursa nasil olur bilmiyorum ama bende deli gibi asik oldugum adamdan ayrildim. Hemde cok aci ve guzel bi sekilde. Aci olusu guzeldi, icimde ona karsi hicbir his kalmadi. Cok rahat atlattim.

Erkekleri evlilikleri bu denli hayatimizin merkezine koymakta hata yapiyoruz. Ben ayriligimda sunu anladim. Vazgecebilmek en buyuk guctur ve bu hayatin bas rolunde ben varim. Yanimdaki adam yardimci rol. Hayat arkadasi... Basrol benim bu film guclu bir kadini anlatmali.

Bir insan torun torba- kac yasinda olursa olsun 5 dakika icinde bavulunu toplayip herseyden vazgecebilmelidir. Boylece vazgecmemenin bi anlami olur.Bosanmak ayrilik evlilik kadar olagan bi durum.Bu bizim hayatimiz. Basrolde biz variz. Evlilik, is, aile bizim etrafimizda donen durumlar. Merkez bizim.
Boyle dusununce boyle baslayinca yaralarin derin olmuyor. Bir son dusuncesi, istedigim her an vazgecebilme ozgurlugune sahibim fikri; iliski sonrasi travmlari azaltiyor, iliskiye de faydasi dokunuyor ustelik. Daha karakterli bi iliski yasaniyor.

Kisacasi evlilik hayatimizin sadece bir bolumu. Hayatimiz degil. Bittiginde de bitmemeliyiz.

Kafanda "zor bir süreç" diye yerleştirdiğin sürece daha da zorlaşacaktır. Benim ilk evliliğimde çocuğum yoktu, belki daha kolay olmasına bir etkendir. Ancak tam kararımı verip boşandığım için de çok daha rahat atlattım. 6 ay önce ikinci kez evlendim. Dünyanın sonu değil, mutsuz olacağını bile bile senelerini geçirmek inan daha zor olacaktır. Emin ol senin de karşına benim gibi daha çok seveceğin ve mutlu olacağın bir insan çıkar

Bn de aynıyim canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…