Boşanma psikolojisi

Sevdiğin adamın gün gelip "ben aşık oldum" diyerek çekip gitmesi bana çok korkunç geliyor. Allah korusun başıma gelse kaldıramazmışım gibi.
Onun dışında boşanmalar kangren olmuş parmağı kesmek gibi geliyor. Elbette acıtacak, bir taraf eksikte kalacak ama en azından tüm beden kurtulacak, ölünmeyecek.
Allah bu süreçte olan tüm kardeşlerimin yardımcısı olsun.
Bizim ülkemizde boşanmak daha zor çünkü :/

Sensiz daha huzurluyum..gelme istemiyorum dedi esim. ..ayriliyoruz. .zor bir süreç. .çok zor

Sensiz daha huzurluyum..gelme istemiyorum dedi esim. ..ayriliyoruz. .zor bir süreç. .çok zor

Yaaa Çok üzüldüm şuanda. Keşke böyle durumlarda içimizdeki sevgiyi aldırabilsek, tüm anılarla beraber.
Değmez ama işte bazı şeyler insanın elinde olmuyor.
Ölmüyorsak, hayat devam ediyorsa, demek ki yaşanacak güzel şeyler var daha derim hep.
Üzülme arkadaşım.

merhaba bende bosanma surecindeyim ,yani henuz mahkeme bitmedi.bende bir gun iyim bir gun kotu.hayat mutluluk icin mucadile veriyorum.kendimi okumaya bi karyer bulmaya odakladim .kendimi isime vereceyim.boyle huzur bulacagimi dusunuyorum.kesinlikle yalniz kalmamaga calismak lazim.rabim her kese yardim etsin.

Bende boşanmak üzereyim nişanlıyken bana kül köle olan adam evlenince çok değişti daha 3 aylık evliyiz ailesi yüzünden benden vazgeçiyo bazen büyümü yaptılar acaba diyorum ben bu 3 ayda çok çabaladım yaptığım yemeklerle kendime bakımımla olsun çok uğraştım oda çok iyi farkındaydı bu konuda çok iyisin ama yapmak zorundasın bunlar senin görevin diyo üstelik çalışan bi bayanım ama aileme tek kusur edemezsin diyo geçen hafta annesigile gittik annesi niye gelmiyosunuz falan diye çok üstüme geldi ben hemşireyim o polis (eşim bile yazmaya elim varmıyo) ikimiz aynı anda çok nadir denk geliyoruz 3 aydır evliyiz 10 gün evde denk geldik bide dış görevlere falan gitti bunun 6 günü kananamlarda geçti ben denk gelemedik falan diyorum kadın bana o gelemiyosa sen gel diyo ben seni elin günün içinde niye aldım diyo bide balayında eşim bana tokat atmıştı ben boşanmak için babaevine geldim geri döndüm falan o konu açıldı severken iyide döverkenmi kötü dedi iyice çıldırdım o olaylarda benim ailem haklı olarak eşime çok sert çıktı oda benim aileme hiç gelmiyodu bende o gelmezse bende buraya adımımı atmam dedim eşim olacak öküzde o zaman git babanın evine dedi iyice gözüm döndü çektim gittim ilk bir iki gün beni sevdiğini sandığım için çok ağladım çok acı çektim hatta annemlere söylemeden nöbete gidiyorum diye eve gidip onla konuşup ona sarılıp uyumayı bile düşündüm( tam salağım ya) ama oturup sağlim kafayla düşününce kızım bu adam seni sevmiyo ki dedim ve acım azaldı önce annesini suçluyodum ama tek suçlu kocam olacak öküz içim sızlıyo ama verdiğim emeğe ona değil daha 6 gün oldu şimdi daha iyiyim yarın gidip yeni hat alıcam kendime sonra dilekçeyi vericem o pislikte hiç pişman değil Allah'a havale ettim hepsini o soracak hesabımı

Benim esimde senin görevin bunlar tabi ki yapacaksın diyordu. .Bizim de ayrilma sebebimi nr kadar kayinvalide ve tarafı gorunsede. .bence işin özü bu değildi. .onun beni sevmemis ve kabullenmemis olmasıydı. .ailesi de tuz biber oldu..bn de Allah a haVale ettim arkadsm. .o çok büyük. ..

Aynı şeyleri yaşadım bende canım..
Ve 5 aylık evliyim!
Boşver..
Allah a havale ettim bende
O görüyor o biliyor çok şükür..
Bende boşanma davası açıyorum..
Hayat devam ediyor.

Merhabalar konuya belki çok başka yerden gireceğim ama yardıma ihtiyacım var aranızda çocuğu olan varmı?
biz yetişkinler alışıyoruz kendi hayataımıza bakıyoruz ama çocuklarımız ?
ben boşanalı yaklaşık 1 sene oluyor 8 yaşında bir kız çocucugum var ben duruma alıştım kendi hayatımı kurdum sağlam bir şekilde ayaktayım ama onun iç dünyasında neler yaşadığını bilemiyorum.biraz sinirli bi yapıya sahip oldu biraz şımardı önüne nasıl geçeceğim bilmiyorum.
bunun gibi bir kaç sorunum daha var kızımla ilgili yardım edebilirmisiniz yada hangi gruba yazmam konusunda yardım ederseniz çok teşekkür ederim.

boşanma pskolojisini atlatamadım.kendime bir hayat kuramıyorum.zor gerçekten çok zor.umarım mutlu olurum.

Ben ayrıldığımda oğlum 1 aylıkta, şuan 3 yaşında, onu bile düzenli olarak her ay pedogoğa götürüyorum ben. Geç kalmadan profesyonel destek alın. Yaşanan her olay her insanda farklı tepkiye yol açabilir, zaman kaybetmeyin.

en çok sorunum babanesine olan düşkünlüğü
her istediğini yaptığı için onu çok özleyip ağlıyor
tatillerde genelde orda oluyor ama bi kere seni çok özledim anne diye ağladığını duymadım ben aramasam kendi aklına bile gelmiyor çoğu zaman.
ama geçen hafta babanesinden gelir gelmez akşam oturdu ağlamaya başladı ben babanemle uyumayı özedim diye.
pedegog desteği aldım fakat yine aynı pedegoğa göre bi sorun yok :/
kaldım çaresiz ortada

Bende aynı durumdayım şuan canım ama ben senin bu dediklerinin cok benzerini 1 aylık gelinken yaşadım. İlahi adalete bırakıyorum allah sorsun hesabını bizim veremediğimiz cevabı o versin bizede sabır versin güc versin inşallah. Birde bunun mahkeme süreci var. Ben pes etmedim şavaşacağım. Benden hayallerimi gençliğimi mutluluğumu heveslerimi gülüşümü gururumu onurumu çaldılar. Ailemdende öyle.

MUTSUZLUĞU YENEBİLMEK İÇİN NELER YAPILMALI AYRILMAK İSTEMESEKTE EŞİN HİÇ UMURSAMASI BOŞANMAK İSTEMESİ BİZİ ONDAN SOĞUTUYO NE YAPMALI ÜZÜNTÜYÜ GEÇİRMEK İÇİN

MAHKEME SÜRECİ DE ÇOK YORUYO KADIN YUVASI YIKILDI DİYE DÜŞÜNÜRKEN ADAM KADINDAN NE KADAR PARA KOPARIRIM MAHKMEDE DİYE DÜŞÜNÜYO EVLENMEDEN ÖNCE KUL KÖLE EVLENDİKTEN SONRA AİLEM DE AİLEM DİYO EVE HİÇ BAĞLI DEĞİL

O KADAR ÖZVERİLİ DAVRANIYORSUN EVLİLİĞİN YÜRÜSÜN DİYE AMA ONUN UMRUNDA DEĞİL VARSA YOKSA AİLESİ CİMRİLİĞİ ÇOK MUTSUZUM NASIL DÜZELECEK MUTLU OLACAĞIZ BİR DE BEN BURDA BAŞLIK AÇAMADIM NASIL YENİ KONU AÇCAĞIZ BENİM DURUMDA OLAN KIZ ARKADAŞLAR VARSA ÖZELDE KONUŞALIM

Bende 7 aylık evliydim. Bir sene dolmadan boşanılmıyor dendi.boşanma davası açmak için bir sene dolsun diye bekliyorum. Beş aylık arkadaşlar nasıl açtılar davayı? Ben anlaşmalı boşanacağım için mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…