Boşanma sonrası aile apartmanı mı? Baba evi mi sizce?

golldkahveemm

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
506
603
23
36
Kaç gecedir karar vermekte zorlandığım konuyu buraya sormak istedim. Aldatıp yakalanınca pişman olup sözde yemezler tabi..
Boşanmak istemeyen bir adam daha önce de konum vardı belki görenler olmuştur gerçi. Sorum şu boşanma gerçekleştikten sonra eski eş kişisinin abi abla, amca, annesinin oturduğu aile apartmanında mı kalmak mantıklı.
Yoksa iki çocukla biri 8 biri 2 yaşında baba evine dönmek mi mantıklı. İçinde bulunduğum süreç kafa karışıklığı akıl bırakmadığı için fikir almak için konu açtım. Şu anda çalışmıyorum çocukların düzeni için kalayım desem boşanma diyen bir apartman.
Baba evine gitsem iki çocukla nasıl olur yaşayanlar varsa fikir versin.. Boşanıp çocuklarıyla baba evine dönenler çok mu zor süreç..
inşallah🤲 bir düzenim olur çocuklarımla😭😭😭

Bi tanıdığım o süreci yaşamış aile aparmanında kalmış. Ama kadının kocası vefat etmiş tabi. Çocuklarının hiç hal hatır sormamışlar, evde çocuklar yalnız kaldığında ilgilenmemişler o yüzden kadının sosyal hayatı hiç olmamış şimdi çok pişman ama çocuklarını yalnız bırakmadığı için çocukları çok yanlış şeylere sapmamışlar ne kötü arkadaş ne kötü ilişki. Ama onların göz hapsinde olmak kadının çok ağrını gitmiş hele ilgilenmemeleri. Birde kadını temizliğe falan çağırmışlar o yüzden kadının içinde kalan çok şey olmuş

Kaç gecedir karar vermekte zorlandığım konuyu buraya sormak istedim. Aldatıp yakalanınca pişman olup sözde yemezler tabi..
Boşanmak istemeyen bir adam daha önce de konum vardı belki görenler olmuştur gerçi. Sorum şu boşanma gerçekleştikten sonra eski eş kişisinin abi abla, amca, annesinin oturduğu aile apartmanında mı kalmak mantıklı.
Yoksa iki çocukla biri 8 biri 2 yaşında baba evine dönmek mi mantıklı. İçinde bulunduğum süreç kafa karışıklığı akıl bırakmadığı için fikir almak için konu açtım. Şu anda çalışmıyorum çocukların düzeni için kalayım desem boşanma diyen bir apartman.
Baba evine gitsem iki çocukla nasıl olur yaşayanlar varsa fikir versin.. Boşanıp çocuklarıyla baba evine dönenler çok mu zor süreç..
Yani eş ailesinden kurtulamayacaksan eşini hiç boşama gerek yok kadınlık yapma eşek gibi eve baksın baba evine de eskiden hep ben aile evi derdim ama bırak çocukla bazen tek bile sığamazsın kendi evin gibi olmaz kendine ev açamayacaksan maddi durumunu düzeltene kadar kullan adamı

Aile evinde düzeniniz olabilir mi ? Aileniz size "biz buradayız tabiki buraya geleceksin " tarzında birşey dediler mi?

İkisi de olmasa daha iyi? Aile apartmani nasıl bazıları aşırı iç içe oluyor kapılar kilitlenmiyor merdivenlerde hali oluyor birbirlerinin evine girip çıkıyorlar o şekilde mi. Yoksa ayrı aralarda kiracılar vs de var mi

Aile evi çok zor ya
Arkadaşımın ailesi çok iyi olmasına rağmen bana bir keresinde
Çocuğumu en ufak uyardıklarında kendimi rahatsız hissediyorum demişti
Bence kalın aile apartmanında çocukların yaşları kaç bilmiyorum ama orda büyütün az bir şey ekonomik olarak güçlenip kendi evinize çıkın

Çocukların odası eşyası düzeni var. Birden her şeyi bırakıp tek odada yaşamak hiç kolay değil. Baba evinde kendi özel alanları olacak mı? Kararları hep kendi adınıza almayın. Aile apartmanı dediğiniz herkes iç içe mi yaşıyor, herkes herkesin evinde mi yoksa kimse kimseye ilişmiyor mu? Önemli olan bu. Babaannem atlı sığar çocuklu sığmaz derdi, ne demek istediğini anne olunca anladım. Sizin evde çocuğunuzu hafif uyarsalar koymaz ama onların evinde mık deseler üzülürsünüz. 8 yaşında oğlunuz 1-2 sene sonra ergenliğe başlayacak, bebek olanın meraklı keşfetme zamanları. İyi düşünün, giderseniz ve ailenizle yapamazsanız kendi evinize çıkacak maddi durumunuz var mı?

Ailemin evinde her zaman el üstünde tutuldum, en güzeli en iyisi hep çocuklarıma verildi, anne babam dört döndüler ama günün sonunda özel alan mahremiyet şart. Aldatmış sizi, ailesi hiç ses etmiyor mu, kızım gitme kal çocuklarınla, biz birşeyine karışmayız etmeyiz demiyorlar mı? Benim oğlum karısını aldatsa onu kovarım karısını çocuğunu tutarım. Git başının çaresine bak derim.

Aile apartmanında kalsanız hep göz hapsinde olacaksınız. Çocuklarınızı dolduracaklar size karşı muhtemelen. Hiç huzurunuz olmaz. Aile evine gitmek aileye göre değişir ama daha iyi bence. Çocuklara anneniz göz kulak olur sizde bir işe girip çalışırsınız.

Bence de iki seçenekte sıkıntı. Zaten eski eş ailesinin apartmanını yok sayıyorum baba evinde siz işe girip çalışırken çocuklara bakacak biri var mı?
Siz maddi olarak toparlanıp ayrı eve çıkana kadar bakacak biri varsa baba evi biraz daha mantıklı.

Bana kalırsa üzerine bir dakika kafa yormaniza bile gerek yok.

Asla eş ailesinin apartmanında kalmayın. Ne münasebet diyip kestirip atın. o apartmanda seni aldatan eski esinle denk gelip sürekli kalbinin daha da kırılması maalesef kuvvetle muhtemel. Bir kere sırf yaralarinizi sarmak kendinize gelmek için bile o apartmanda devam etmemelisiniz.

Kendi aile evinize gidip ilk firsatta çalışmaya başlayıp çocuklarınızla kendinize bir düzen kurup kendi evinize taşının.

Esinizin ailesinin apartmaninda oturunca esinizde o bina da olmayacak mi? Baska bir bina mi yasayacak? Giris cikislarda ailesiyle cok yuz yuze gelme durumu var mi daireler karsilikli mi ne biliyim biri giris kattir bahce kapisi vardir cikisi ayridir vs vs. Bence esinin apartmaninda kalmak olmaz. Ama o daire size aitse geliriyle kiraya cikabilirisiniz

Babaevinde siz çalışırken çocuklarla ilgilenecek biri varsa orası daha mantıklı. Ama hedefiniz her zaman çalışmak ve kendi düzeninizi kurmak olmalı. Aile apartmanı çok yıpratıcı olur, sürekli boşandığınız eş ve ailesiyle dipdibe bir hayat kendi düzeninizi kurmanıza mani olur.

Bosanip 2 cocugumla baba evine dondum.
Tabi fiziksel olarak oldukca yeterli bir eve geldigim icin biz sorun yasamadik ama evet kimi zaman sorunlar cikiyor, yasli basli insanlarin bazen cocuk gurultusunu kafasi kaldirmiyor, azen egitim anlayisimiz uymadigi icin sorun cikiyor ama genel anlamda biz uyumluyuz (ben tek cocugum, ailemle her zaman iliskim iyiydi)

Ama her baba evi yasanilasi midir ona birsey diyemeyecegim.

Back
X