- 11 Ocak 2021
- 1.160
- 1.694
- 83
- 33
- Konu Sahibi Sunshine232
-
Bir de öyle savunuyorlar ki çocuk icin o evliliğin yürümesi gerektiğine kadın igrenc bir şekilde aldatılmış kaç kez yakalamış sonra kocasıyla sarmaş dolaş fotoğraflar atıyor midem bulandı artıkBahaneler arkasına sığınan insanlar. Hangi çocuk bunlara şahit olmak ister? Hangi çocuk böyle bir ortamda büyümek ister ki?
Siz doğru olanı yaptınız. Bırakın insanlar yanlışlarını savunsunlar
Aa öyle mi çok sevindim sizin adınızaGecti tabii, tekrar evlendim, bi kizim var artik kocaman oldu
Cocuk yoktu, ama 2.ye evlendigim esimin cocugu var. Cocuklar adapte oluyo, hele siddet yuzunden bosandiysaniz cocuk icin en dogrusunu yapmissiniz. Aksi turlu cocuklarda ciddi travmalar sebep olunuyo, ben de bosanmis aile cocuguyum, hersey unutuluyo, alisiliyo, cocuklar bizden daha guclu inanin.Aa öyle mi çok sevindim sizin adınıza
Çocuk yoktu sanırım ilk evliliğinizden ben çocuğumdan yana ne kadar mutlu olsam da çocukla boşanmak daha bir zor geliyor insana
Evet yavrumun o tabloya şahit olması beni bitiren son olay olduCocuk yoktu, ama 2.ye evlendigim esimin cocugu var. Cocuklar adapte oluyo, hele siddet yuzunden bosandiysaniz cocuk icin en dogrusunu yapmissiniz. Aksi turlu cocuklarda ciddi travmalar sebep olunuyo, ben de bosanmis aile cocuguyum, hersey unutuluyo, alisiliyo, cocuklar bizden daha guclu inanin.
Herkesi bosverin, herkesin cesareti olsa kimse durmazEvet yavrumun o tabloya şahit olması beni bitiren son olay oldu
Öğretmenim ben anne baba huzursuzluğuyla büyüyen çocuklar o kadar belli oluyor ki okulda bunları da düşünüp o davayı açtım tek celsede de boşandım şükür boşanabildim daha fazla zarar görmeden ama iste benimle aynı standartlara sahip kadınların boşanmaması beni hem çok sinir ediyor hem de acaba yanlış mı yaptım diye sorgulattırıyor
Boşverin varın kimseye boşan demeyin herkes aklını kullansın kendini değersiz hissettiren bin türlü şeyi yapan adamları affetmesin bi zahmetUmarım ama bu sürece girdikten sonra insanlara boşan demekte zor oluyor kendisi bosandı benim de boşanmamı istiyor demesin psikolojisi yüzünden
bizim kültürümüzde erkek yapar, elinin kiri anlayışı var.Bir de öyle savunuyorlar ki çocuk icin o evliliğin yürümesi gerektiğine kadın igrenc bir şekilde aldatılmış kaç kez yakalamış sonra kocasıyla sarmaş dolaş fotoğraflar atıyor midem bulandı artık
Ya da ayrı yaşıyor uzun zamandır avukat arıyor sonra diyor ki barışmak istiyor eski eşim kafam da karışmadı degil yahu insan sen bu kadar ayrı yaşadığın insana nasıl geri döneceksin diye bas bas bagıramıyorsun da hayırlısı deyip geçiyorsun
Normal. Alışkanlık yapmış bir yaşamı yıktınız ve yeni bir yaşam kuruyorsunuz. Her şey gönlünüzce olsun dilerim. Siz kendinize en büyük iyiliği yapıp kurtardınız. Zamanla her şey daha iyi olacak.Merhaba hanımlar
Nisan ayında boşandım konularımı da burda paylaştım çok destek gördüm kendime geldiğim bir platform oldu gerçekten burası benim için
Bosandıgıma hic pişman değilim siddet yüzünden boşandığım icin. bir kızım var 3.5 yaşında ama bu ara yine biraz mutsuz bir haldeyim gerginim
Burda okuyorum kesin boşanıyorum diyor sonra kocasıyla gidip barışıyor ayrı yaşıyor dava açıyorum diyor ama bekletiyor
Öğretmenim okulumda var bir hoca eşi aldattı siddet uyguladı ama hala çocuklarım icin devam deyip duruyor
Bu örnekler bu ara etrafımda o kadar fazla ki bir de maddi özgürlükleri olan kadınlar bu bahsettiklerim
Cesurum kendi ayaklarım üzerinde duracak kadar güçlüyüm bana siddet uygulayan bir öküzü hayatımdan dehleyecek kadar da kararlıydım ama bu kadar güçlü olmak da biraz ağır geldi açıkçası
Ara ara bu gel gitleri yaşamam normal mi ? Kimseyle kendimi kıyaslamak istemiyorum herkesin derdi kendine ama boşanmayan bunca insanı görünce insan bir durup neden boşanmıyorlar doğru olan bu degil mi diye de sorguluyor
Boşanma psikolojisi gerçekten farkli bişey galiba. Dışarıdan bakınca kurtulduğunuza bin şükür etmelisiniz gibi görünüyor. Hayata yeniden döndüm, yükümü attım şeklinde hisleriniz olmalı sanki. Ama ara ara böyle hissetmenizi dışarıdan anlayamıyorum. Tabi ki normaldir bu duygular. Ama eve gittiğinizde ne zaman napacağı belli olmayan bi kuduz köpek yok. Güvendesiniz. Ve o hiç gelmeyecek. Böyle düşünün. Huzura kavuşmuş olmalısınız. Bi beladan dertten kurtuldunuz. Eminim bu duygusallığı atacaksınız. Siz doğru olanı yaptınız. Siz insanca muameleye layıksınız. Kimse şiddet gibi bi muameleyi tolere etmemeli. Boşanmaya, farklı bi hayata başlamaya korkanlar yıllar sonra neden diye sorrlar kendilerine. Ne mecburiyetim vardı ömür geçti bu şekilde, sorgulamasını yaparlar. Bu pişmanlığı yaşamayacaksınız, iyi ki diyeceksiniz.Merhaba hanımlar
Nisan ayında boşandım konularımı da burda paylaştım çok destek gördüm kendime geldiğim bir platform oldu gerçekten burası benim için
Bosandıgıma hic pişman değilim siddet yüzünden boşandığım icin. bir kızım var 3.5 yaşında ama bu ara yine biraz mutsuz bir haldeyim gerginim
Burda okuyorum kesin boşanıyorum diyor sonra kocasıyla gidip barışıyor ayrı yaşıyor dava açıyorum diyor ama bekletiyor
Öğretmenim okulumda var bir hoca eşi aldattı siddet uyguladı ama hala çocuklarım icin devam deyip duruyor
Bu örnekler bu ara etrafımda o kadar fazla ki bir de maddi özgürlükleri olan kadınlar bu bahsettiklerim
Cesurum kendi ayaklarım üzerinde duracak kadar güçlüyüm bana siddet uygulayan bir öküzü hayatımdan dehleyecek kadar da kararlıydım ama bu kadar güçlü olmak da biraz ağır geldi açıkçası
Ara ara bu gel gitleri yaşamam normal mi ? Kimseyle kendimi kıyaslamak istemiyorum herkesin derdi kendine ama boşanmayan bunca insanı görünce insan bir durup neden boşanmıyorlar doğru olan bu degil mi diye de sorguluyor
Evet sanırım olay tam olarak dediğiniz gibi kendilerinin cesaret edemedikleri şeyleri başkaları yapınca kaldıramıyorlarbizim kültürümüzde erkek yapar, elinin kiri anlayışı var.
halbuki dinimizde kadına haramsa erkeğe de haramdir, yasaktır.
yani siz onların böyle dediğine bakmayın. umursamaz görünüyorlar ama içlerinde benlikleri, kişilikleri, gururlar her gün biraz biraz daha eziliyor.
size bunu demelerinin sebebi "sen niye bizden değilsin? sen niye gururlu davranacam dedin? sen niye boşandın? sen niye bizim gibi çekmedin?" bunlardır. yani sorun şu ki sen onlar gibi davranmadın, göz yummadın. eğer sen de onlar gibi yapsaydın seni aralarına alırlardı, beraber dert günleri, ağlama günleri yapar sonra kocişinizle fotoğraflar paylaşırdınız. hiçbirşey olmamış gibi.
aklınıza düşünceler gelirler,giderler.. aklınıza takılan olursa " ben doğru olanı yaptım" diyin, geçin.
Çok şükür kurtuldum umarım daha da güzel olur hersey teşekkür ediyorumNormal. Alışkanlık yapmış bir yaşamı yıktınız ve yeni bir yaşam kuruyorsunuz. Her şey gönlünüzce olsun dilerim. Siz kendinize en büyük iyiliği yapıp kurtardınız. Zamanla her şey daha iyi olacak.
Evet çok başka bir psikoloji koşa koşa davanı açsan da sonrasında ne yaşadım ben ya diyorsunBoşanma psikolojisi gerçekten farkli bişey galiba. Dışarıdan bakınca kurtulduğunuza bin şükür etmelisiniz gibi görünüyor. Hayata yeniden döndüm, yükümü attım şeklinde hisleriniz olmalı sanki. Ama ara ara böyle hissetmenizi dışarıdan anlayamıyorum. Tabi ki normaldir bu duygular. Ama eve gittiğinizde ne zaman napacağı belli olmayan bi kuduz köpek yok. Güvendesiniz. Ve o hiç gelmeyecek. Böyle düşünün. Huzura kavuşmuş olmalısınız. Bi beladan dertten kurtuldunuz. Eminim bu duygusallığı atacaksınız. Siz doğru olanı yaptınız. Siz insanca muameleye layıksınız. Kimse şiddet gibi bi muameleyi tolere etmemeli. Boşanmaya, farklı bi hayata başlamaya korkanlar yıllar sonra neden diye sorrlar kendilerine. Ne mecburiyetim vardı ömür geçti bu şekilde, sorgulamasını yaparlar. Bu pişmanlığı yaşamayacaksınız, iyi ki diyeceksiniz.
Siz olması gerekeni yapmışsınız.Evet sanırım olay tam olarak dediğiniz gibi kendilerinin cesaret edemedikleri şeyleri başkaları yapınca kaldıramıyorlar
Hayatımda hiçbir zaman kötü giden bir ilişkimi iyi gösterme çabam olmadı evliyken de bu böyleydi insanlar mutsuz olduğumu anlardı zaten o yüzden böyle davrananlara ayrı bir sinir olma durumum oluştu
Gerçekten durum bu midem bulanıyor sinir sistemimi bozdu artık bu insanlar benimSiz olması gerekeni yapmışsınız.
Evliyken aldatılıp tolere eden, şiddet görüp sineye çeken o kadar kadın var ki.. sosyal medyada ise harika evliliklerini sergiliyorlar. Bu kadar riyarkarlık mide bulandırıyor.
Kızınızın aile içi şiddetten haberi olmayacak. Aileyi, sizin yaşadığınız şey sanmayacak. Erkklere karşı güvensiz olmayacak. Korkmadığı bi evde büyüyecek. Siz kızınızı travmalardan kurtardınız. Aslında kızınızın hayatını kurtardınız.Evet çok başka bir psikoloji koşa koşa davanı açsan da sonrasında ne yaşadım ben ya diyorsun
Eve gidince gerçekten neyden sataşacak dediğim bir köpekten kurtuldum bu da çok doğru son zamanlarda eve bile girmek istemiyordum yaşattıkları yüzünden içinden çıkınca insan gibi yaşamaya başladım ama işte bir kız evladım var aile kavramının yıkılması bunlardan daha hic haberinin bile olmaması endişelendiriyor insanı
Evet Böyle düşününce içim çok rahatlıyorKızınızın aile içi şiddetten haberi olmayacak. Aileyi, sizin yaşadığınız şey sanmayacak. Erkklere karşı güvensiz olmayacak. Korkmadığı bi evde büyüyecek. Siz kızınızı travmalardan kurtardınız. Aslında kızınızın hayatını kurtardınız.
Aldatılıp siddet gördüğü ev onların konfor alanı degil ki iste bunu anlamakta çok zorlanıyorum maddi durumu olmayan kadına sözüm yok ama benim bu bahsettiklerim hep memur olan insanlar.Merak etmeyin bence boşanan çoğu kadına oluyor bu durum. Eşini aldatıyor ama boşanmıyor neden boşanırsam maddi konforum bozulacak diye. Şiddet görüyor ama boşanmıyor tek başına ayakta kalmak zor geldiği için.Çaresi olamayan kadına tek laf diyemem ama benim de cevrem hep böyle insanlarla dolu. Okumuş çalışıyor mesleği var ama yok o boşanamaz aile birliği çok örnmli çünkü. Ben hep diyorum ki kendim için akan suyu durduramazsın, şimdi boşanmasam 3 5 yıla yine boşanacaktım. Neden artık vücut gitmiyor çünkü, sürekli hır gür kavga, dediğiniz gibi bu akşam neden sataşıcak acaba. Allah herkesin kalbine göre versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?