boşanma sonrası eşya

s.d.34

annesinin minnoşu:)
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2008
2.746
172
688
merhaba arkadaşlar .eşimle boşanma aşmasındayız ilk mahkememiz görülmedi ama kaynanamla aramaızda çok sorun var ben ona inat eşyalarımı almak istiyorum hemen ikinci elciye vercem ama sorun şurda ev samsunda benm ailem istanbulda burda yaşıyorum eşyaları alırken polis olmasını istiyorum bunu nasıl talep ede bilirim yada ilk duruşmadan sonramı almam gerek

türk kanunlarini bilmiyorum ama polis gelmez bu durumda sanirim.
Avukatini al yanina bence. Ama acele etmelisin, belki de kaynanan konmustur esyalarin üzerine.

sanki birinden polisle duymuştum canım .o kadından herşey beklenir ama demiş ortak tanıdığımıza gelip alsın eşyalarını utanmaz şey

merhaba arkadaşlar .eşimle boşanma aşmasındayız ilk mahkememiz görülmedi ama kaynanamla aramaızda çok sorun var ben ona inat eşyalarımı almak istiyorum hemen ikinci elciye vercem ama sorun şurda ev samsunda benm ailem istanbulda burda yaşıyorum eşyaları alırken polis olmasını istiyorum bunu nasıl talep ede bilirim yada ilk duruşmadan sonramı almam gerek

Canım, boşanma davası ile birlikte eşya davası da açtın mı? Eğer eşyaların sana verilmesine dair talebin olduysa, mahkemenin bu konuda vereceği kararın kesinleşmesini beklemelisin.. Hakim, eşyaların hangi tarafa verileceği hususunda karar verecek, ve o karara göre eşyalarını alacaksın.. Eğer, eşyaların verilmesine dair boşanma dilekçende(davayı eşin açmışsa da, cevap dilekçende) herhangi bir talebin olmamışsa, boşanma davası sonuçlandıktan sonra ayrı bir eşya davası açacaksın(boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içinde).. Yani eşyaları ancak mahkeme kararı ile alabilirsin.. Eşyaların kime verileceği hususu da evliliğinizde geçerli olan mal rejimine göre belirlenecektir.. Sevgiler...

Back
X