Boşanma sonrası ne kadar sürede toparlandınız?

6 ay evli kaldık. Bittikten sonra 4 ay gibi bir sürede toparladım. Psikolog vana çok iyi geldi. Ayrıldıktan 6 ay sonra şuanki eşimle tanıştım. 4 yıllık mutlu bir evliliğimiz var çok şükür

Ben boşanmaya karar verdiğimde ve boşanma aşamasında kötüydüm yiyemiyordum kiloda verdim. Ama onu özlediğimden değil boşanma stresiydi sanırım. Sonrasındada hiç kötü olmadım hiç ağlamadım eski günleri özlemedim. Belkide bende bi tuhaflık vardır.

Evli olmadığım zamanları, onsuz zamanlarımı daha çok sevdiğimi, kendim olduğum günleri nasıl özlediğimi ve böyle bi hayatı kendime layık görmediğimi farkettiğimde.
Yani zaten durduk yere veya bi anda olmuyor ki, insan o noktaya bi çok şeyle geliyor, sonra birden adım atıyorsun.

Uzulmek normal, yani büyük bi hayalkırıklığı, göbek atmam abes olurdu ama geleceği olmayan bi evliliği sürüklemenin anlamı yok, kendine bi şans ver.

Amacınız kendinize değer vermek olmalı, ev araba almak , eğitim, gelecek garantisi bunların hiç birisi kendinize değer vermeyi saglamadi. Öncelikle kendinize değer vermemelisin, bu saplantı derecesinde eski eşinize bağlılığınızın nedeni nedir , onu bir araştırın, gerekirse (bence gerekli)psikolojik
destek alarak bunun altında yatan nedenleri araştırın. Hayattaki amacınız aman bir erkek şahıs beni sevsin , evlensin olmamalı. Kendi hayatınızı huzurlu ve mutlu yaşamak olmalı. Kendinize bu kadar kötü davranıp, sonra bir erkeğin size iyi davranmasını bekleyemezsiniz.

Boşanma kararı alalı bir yıl oldu ve nasipse bu ay resmi olarak bosanicam ilk zamanlar çok kötüydum hep kafamda şöyle mi olsaydı böylemi yapsaydim diye düşüncler oldu ama şu an iyiki bu kararı almışim diyurum toprlanmm ailem sayesinde çok uzun sürmedi birde vicdanım çok rahatlı olduğu için çabuk atlatiim evliligim için elimden geleni yaptım diyerek yoluma baktım

Reactions: Cac
Bir de heyecan duyacak bir şey kalmamış diyorsunuz. Ya Allah aşkına hayatta yaşadığınız tek heyecan sizi insan yerine koymayan kocaniz miydi ? Paranız da var gelecek garantimiz de, gezin tozun eylesin, kendinize özen gösterin önce. Evlilik ya da erkek amacınız olmamalı. Çevrenize yazdığınız enerjiye göre insanları ve özellikle erkekleri çekersiniz. Sizin etrafınıza yaydığınız enerjide kendine güvensizlik, kendine değer vermeme, bir erkeğin ilgisine muhtaç bir enerji yazdığınız için ancak buna göre insan ve erkek bulursunuz. Kendine güvenen saygı duyan , karşısındaki kadına değer vermeyi amaçlayan hiç bir erkek size yaklaşmak bile. Ancak eski kocanız gibileri çekersiniz.

Bende konuyu takipteyim.
Boşandık hala ayrılamıyoruz aynı evdeyiz.Bir küs bir barışık.Anlaşamadığımız çok nokta var.Devam edersem zulüm olucak gibi geliyo devam etmesem napıcam diyorum.
Ortak kararımız artık bizden olmayacağı.
Sudan çıkmış balık gibi hissediyorum kendimi düzene, evli olmaya o kadar alışmışım ki.

Şimdi nereye yerleşsem diye düşünüyorum, nasıl düzen kurucam, ne iş bulucam, işe git eve gel ev bomboş kötü bi durum evlenmeden önce yaşamıştım.E sıkıntıdan savrulmakta istemiyorum.
Ayrıca el gün kısmı arkdaşlarımın kısmını yalnızca bu konuda önemsiyorum.
Başaramamış hissi üzüyo.
Yeniden başlıcam her şeye ve bu zor geliyo.
Dün sabaha kadar ağladım.
Sıkışmış hissediyorum

Ya bilmiyorum benim için de bir duygu kalmadığından çekişmeli actigim için sadece kurtulmak istiyorum....

Hayatin amaci gezmek, tozmak, eglenmek mi olsun? Bunlar beni mutlu edecek kadar yeterli gelmiyor artik. Yasama tutunmak icin kafi olsaydilar Avrupa'da insanlar yalnizliktan intihar edip hayatlarina son vermezlerdi sanirsam.

Kişiden ve evlilikten evliliğe değişir bu. Kendi adıma ben de çabuk toparlamıştım.

Hayatin amaci gezmek, tozmak, eglenmek mi olsun? Bunlar beni mutlu edecek kadar yeterli gelmiyor artik. Yasama tutunmak icin kafi olsaydilar Avrupa'da insanlar yalnizliktan intihar edip hayatlarina son vermezlerdi sanirsam.
Hayatınızın amacı gezmek tozmak demedim , kendinize değer verin , ve kendiniz için biseyler yapın dedim . Bunlar sadece örnekti. Avrupa ile kültürlerinin farklı ama eminim orda kendisine iğrenç davranan kocası yüzünden intihar eden yoktur. Siz okadar uzaksınız ki kendi kendine yetme , kendini mutlu edecek şeyler yapıp, gelişmeye ve iyileşmeye. Adeta seviyorsunuz böyle davranılmayi, ancak böyle kötü davranışı mı hakettiginizi düşünüyorsunuz. Eski eşinizin size davranışları mi yeterli geliyor. Ama siz size köpek gibi davranan eski esinizle görüşmek yeterli geliyorsa, buna diyecek birsey yok . Siz bilerek ve isteyerek bu yolu secmissiniz. Kendi seçimleriniz nedeniyle yaşadıklarınız ne kaderin , ne de eski eşinizin suçu. Sadece ve sadece kendinize verdiğiniz değer kadar değer görürsünüz ve şimdi lütfen ne kadar değer gördüğünüzde bir bakın. Siz twk başınıza mutlu olma , sadece kendinize değer verme kavramına bile okadar uzaksınız ki, üzüldüm gerçekten umarım sevdiğim ve değer verdiğim hiç bir kadın kendine sizin gibi davranmaz. Aslında hiç bir hemcisimin sizin kadar kendini değersiz görmesini istemem.

Benim de aradigim yanit o iste. Tek basina nasil 1 maksat edinilebilir? Diger insanlarin sahip olmak icin omurlerini harcadiklari seylere sahipken bu ugurda yasamlarina amac bulup hayata tutunabiliyorken ben ne yapmaliyim sorusuna cevap bulamiyorum. Ex es vs. bahanem burda sevdigim de yok ki. O degil de baskasi olsaydi da ayni tutumu sergilerdim sanirim. Onun bana kotu muamelesi beni etkilemiyor bile. Benim yapamadigim gecmis bagi koparip kendime yasama devam etmek icin yeni amac bulabilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…