Boşanma sonrası yeni ilişki

Ben ona bunu söyledim zaten..Madem sen bu dengeyi kuramıyorsun o zaman çocuğun büyüyene kadar bekleyeceksin ondan sonra hayatını kuracaksın kimsenin başını yakma bende dahil dedim...

Sorun çocuğu ile ilgilenmesi değil ben mi anlatamıyorum ki...Sorun çocuğunun her dediğine evet demesi...Yani bu doğru değil kaldı ki pedegoglar bile bunu savunuyor..Bir çocuğun her dediğine evet demek onu özgüvenli bir çocuk yapmıyor..Tam tersi doyumsuz hale getiriyor.Gece yarısı tabletim çatladı yarın bana tablet al diyen çocuğa ertesi gün tablet almak doğru değildir.Ya da bunu dayatmasının doğru olmadığı söylenmelidir..En başta annesi buna izin vermemeli diye düşünüyorum...Çocuklar yakın yaşta ve bir çocuk daha düşünmüyoruz..Zaten gelecek için henüz 1 1.5 yıl zaman alır düzen kurmamız.O zamana kadar ne olur bilemiyorum hiç...

Çok haklısınız..Bunun için zamana bırakmak en doğrusu sanırım...

Nasıl denge kurmalıyız yani ne yapmalıyız sizce?Onun oğluna yaklaşımı doğrumu?
Sunu unutmayin ne yaparsaniz yapin ama oglu kafasini da kirsa oglunu sececektir. Sizinde cocuklariniz var anlayabilirsiniz. Yani 9 ay cok uzun bir zaman degil benim icin. Eger oglu sizin icin herhangibir yonden sorunsa mutlaka cozmeye calisin. Cozulmiyorsa da yol yakinken dönün derim. Ne olursa olsun oglu hep hakli olacaktir bunu unutmayin

İyide neyle neyi karşılaştırıyorsunuz???
Adam işten çıkıp tabiki gidemez, zaten çocukta babasını iş saatinde çağırmiyormuş, ama boş vaktinde çocuk ister pizza yemek ister ister hamburger yemek ister, adamda gayet planı iptal eder getirir. Sizde bunu israrla anlamiyorsunuz. Sizinle yaptığı programın öncelikli olması gerektiğini düşünüyorsunuz. Ama değil. Adam ilerde çocuk büyüdükçe olacak dediyse deneyebilirsiniz tabii.

Yani burda "çoçuk herseyden önemli diyenler", o ayni çoçuk evli olduktan sonra aksam saat 10da "ama ben annemi istiyorum" deyince, adam çoçugu annesine biraksa, asla kabul etmezler. Ne münasabet artik evli, mecburmu ex esi ile sürekli görüsmeye dimi? :)

Burdakilerine bakma canim, dogru yoldasin. Adam dengeyi kuramiyor. En iyisi tekrar eski esi ile birlessin :)

Peki evli bir çift düsün ve adam arkadaslari ile plan yapiyor. Cocuk birden 1 saat öncese "hayir baba gitme, ödev yapalim" derse, baba hep planini iptalmi etmesi gerekiyor? Bir ebeveynin sosyal hayati ollmasi yasakmi? Sosyal hayat niye is hayati kadar önemli olmasin?

Hani çoçuk hasta olsa, acil bir durum olsa, eminim konu sahibi kendisi ilk der git diye. Ancak anne varken, zaten babanin görüsme günleri varken (konu sahibi her hafta baba ogul 3 gün görüstüklerini diyordu), neden babanin planlarini bozmak?

Buna niye müsade edilsin? Özelikle bosanma gibi süreçleri en rahat atlatilmasi için, kurallar gerekli. Yoksa çoçugun kafasi karisir. Baba sürekli orda ise, çoçukta artik "niye bosandilar, bak hersey iyi gidiyor" fikri belirler. Hatta zaman ile bunu kullanmaya çalisir anne babayi tekrar beraber getirmek için. Ki bu çoçugun suçu degil. Cocuk akli iste.

Ancak ebeveynler kurallar koymali, dengeyi bulmali. Bu evliykende böyle, bosanirkende böyle.

10 yaşında ki bir çocuğun en ama en doğal hakkı Babasını istediği zaman görebilmesidir. Bunu nasıl kapris olarak algılayabiliyorsunuz anlayamıyorum. O çocuk zaten diğer mutlu ailelerin çocuklarının mutluluğundan mahrum. Eminim ki o da her çocuk gibi her akşam Babasının eve gelmesini bekleyip görmek isterdi. Ve en azından şansı Babası bencil bir kadını dinlemeyip Babalık görevini yerine getiriyor.

Ben benim gibi çocuğu olan bir adamla beraber olsam söyle düşünürdüm,ben acaba çocuklarımın bana ihtiyacı olduğu zaman sevgilimi tercih edermiydim...tabiki hayır Sevgili bulurum ama evladımı bulamam.Sizde annesinin evlatlarınız ile aranıza bir baskasi girsin sizi zora soksun ister miydiniz.Bence sevgiliniz sizinle buluşmaya karar verdiğinde önce oğlunu arayıp hal hatır sorsun,ortamı bir yoklasin.Ama sanki aranızda bir sorun olacak bu oğlu ,daha doğrusu sorun yapmaya devam edecekmissiniz gibi geliyor

Sanırım eski eşinizin hayatında biri yok kızlarınız rahatça gidip gelebiliyor,istediklerinde babalarıyla olabiliyor...biraz empati yapın lütfen yarın babalarının hayatına biri girdiğinde aynı şeyleri kızlarınız da yaşayabilir,üvey anne kızların babalarıyla olma isteklerini basit bi kapris gibi görebilir..biraz insaf bence 10 yaşında bi çocuk boşanma sürecini atlatamamış belli ki baba olarak tabi ki destek olacak...sonuçta siz bugün varsınız belki yarın hayatında olmayacaksınız ama çocuk evlat olarak hep hayatında kalacak

Bence biraz daha anlayışlı olun her çocuk farklıdır sizinkiler öyle olmaya bilir belki empati kurun babasına ihtiyacı vardır özlüyordur. Ortada bi çocuk varsa anne içinde baba içinde öncelik evlatlarıdır evlilikleri bitmiş olsa bile

Çocuğumuzun birtek hasta olursamı yanında olmalıyız? Anne-babalık bumudur gerçekten?
Evet eğer benim çocuğum baba gitme ödev yapalım, oyun oynayalım, kitap okuyalım veya herneyse işte onu diyorsa, eşimde gitmeyecek (Veya 1-2 saat geç gidecek) bukadar basit. Çocuk planını yaparken bunları düşündük biz. Madem dünyaya getirdik onların sorumluluğu bizim önceliğimiz. Tabiki eşimin sosyal çevreside olsun benimde var tabii, ama çocuklarımdan önemli değil hiç biri. Gerekirse arkadaşlar ile olan planımızı iptalda ederim veya ertelerim ki eminim hepimizin çocuklardan dolayı gidemedimiz veya geç gittiğimiz yerler olmuştur.
Çocuklarım birtek hasta olduğunda bana ihtiyaç duymuyorlar çünkü. Bu çocuğu her dediğine evet demek değildir. Amaa sen koca çocuk oldun, her istediğini yapamam demek bu durum için çok saçma.
10 yaşındaki çocuk mahkeme bana babamı haftada 3 den fazla göremessin diye bir karar verdi diye düşünmez. Nezaman görmek isterse ozaman görmek ister yani.
Anne-baba boşandı diye adam çocuğudamı boşadı. Kusura bakma oğlum bu hafta 3 gün görüştük, sen kotanı doldurdun artık haftaya görüşürüz mü diyecek. Siz boşansanız bunu çocuğunuza reva görürsünüz sanırım.
Tam aksine boşanmayı çocuk için kolaylaştırmak için bak her istediğinde yanına geliyorum,bana ihtiyaç duyduğunda yanındayım mesaji vermek bu süreci daha kolay atlatması için faydalı olacaktır.
Konusahibinin kendi çocukları sabah baba akşam anneyle görüşebiliyorlar saat, gün gözetmeden. Neden sevgilisinin çocuğunun aynı hakkı yok. O neden mahkeme kararına uymak zorunda? Kendi kızları boşanmayı kolay atlatmışlar, belkide tam bu nedenden dolayı. Anne-babamız istediğimiz zaman yanımızda bizim için değişen birşey olmadı diye düşünmüş olabilirler. Ama diğer çocuk bunu yapamaz çünkü babası sosyalleşmesi gerekiyor. Oldu.
Ha biryerde konu sahibi her istediğini alıyor, akşam tableti bozulsa sabah yenisi alınıyor tarzı birşey yazmış. Bu tabiki doğru bir davranış değil. Ama buda adam ve kadının sorunu. Onlar çocuklarını öyle alıştırmışlar demekki çocukda çok rahat bir şekilde isteyebiliyor.
Gerçi o bazı çocuklarda var. Benim kızımda çok rahat isteyebiliyor bu tarz şeyler, bu yüzü biz ona hiç vermedik ama o buna hakkı olduğunu düşünüyor. Alırım, almam veya yapıp, yapmamak bize kalmış. Bununla ilgili dışardan müdahaleyi ben kabul etmem şahsen.

Son düzenleme:
Sizin kizlariniz ner kaliyor ? Sizin gibi adami paylasamayan insanlar cocuklu adamlardan uzak dursun lutfen

22 sayfayı okumadım

Lakin sizin kızlarınuz istedikleri zaman babaya istedikleri zaman size gidip gelirken karşı tarafın oğlu nasıl gelir diye konu açmışsınız

Çocuğu olmayan yahut benzer şekilde yaşamayan birisi olsanız anlarım da hayat deneyiminiz ve konunuzun içeriği uyumsuz

Bu sorun ilişkinizde çok önemli çözmeden ciddi adımlar atmayın

Ayrıca gerçekten işim var belki toplantım var bırakıp çocuğun canı sıkıldı diye her dediğine evet demek ya da ondan başka bir sorumluluk hayat yokmuş gibi davranmak mı doğru sizce?

Burada konu çocuk değil baba

İşte olduğunda işteyim der geçer

Ama sizi söylemediği için akşam makul bir gerekçe bulamıyor ve evet diyor

Eşim oğlum akşam onunla zaman geöirmek istediği için akşam 7 de vereceği randevuyu 9 da veriyor onun yatma saatinde iş için görüşme yapıyor

Oğlum da 10 yaşında evdeki düzen bu

Evet o da babasından birlikte zaman geçirmek ister ama makul gerekçelerle hayır ı kabul eder herhangi bir gerekçe olmadan hayır ı siz de kabul etmezsiniz

Bence bu ilişki yürüyecekse anne babası vs öncesinde çocuklarla tanışılmalıydı

40 yaşındayım anam babam ne karışır yahut hayatımda yerleri çok az ama 10 yaşındaki oğlum evlilik gibi bir konuda önceliğimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…