- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi fulyaakaylar
-
Canım ben boşanma asamasindayim. Benim ilk evliliğimdi esiminde ikinci evliliği. Ilk evliliğinden 2 çocuğu var. Ex eşim çocukları ne isterse yapardı. Hatta onlar istedi diye beni bile bosuyor. Dikkatli ol. O adam benle evliyken. Çocukları istedi diye. Eski karısıni ameliyata götürdü. Basında durdu. Altını bile temizledi. Iyi gözlemle derim.
Anne baba olarak öncelik çocuklar.Bir örnek vereyim mesela sıradan bir buluşma öncesinde oğlu arıyor ve diyor ki ben bugün seninle ödev yapmak istiyorum.Benim erkek arkadaşım buluşmamıza 1 saat kala bana bunu söylüyor ve gelemeyeceğim diyor..Sizce bu doğrumu?Bunları görmezden mi gelmem gerek?Benim çocuklarımda ben bunu hiç görmedim...
Anne baba olarak öncelik çocuklar.
Çocuğu siz evlenseniz çok hasta olsa mecbur kalıp hastaneye gidecek. Sizin de kızlarınız varmış onların acil bir durumu olduğunda erkek arkadas mı önce gelir kızınız mı ?
Empati yapmak zor olmasa gerek.
Ama bile isteye kasten annesi Tarafından yaptırıldığını düşünüyorsanız zaten yapacak birşey yok. Ayrılırsınız.
Peki senin kızların, aynısını yapsa, hayır kızım benim işim var diyecekmisin?
Peki senin kızların, aynısını yapsa, hayır kızım benim işim var diyecekmisin?
Sizin çocuklar neden, istediği zaman babada istediği zaman sizde kalıyor o zaman. Belki eski eşinizin hayatında da biri var, o da bu durumdan rahatsız. Belki o da sizin çocukları şımarık buluyor. Niye sizinkiler keyfe keder takılıyorda, erkek arkadaşınızın oğlu ödev yapmak için babasını çağıramıyor. Yok canım olmaz sizden, yol yakınken dön bu kadar çocuğun günahına girmeyinDurum şöyle aslında biz bu anlamda babası ile hiç sorun yaşamadık..İstedikleri zaman çocuklar babada istedikleri zaman bende kalıyorlar..Yani gün sınırı yok.Kimi görmek isterlerse ondalar..Aynı gün içinde hem benimle hem babaları ile olabiliyorlar..Eski eşimle 2/3 km aramız ve gündüz bende gece onda ya da hafta sonu onda hafta içi bende gibi gibi istedikleri kadar sınırsız beraber olabiliyoruz..Bu yüzden henüz bunu konuşmadım çünkü çocuklarımla herşey yoluna girmeden bunları konuşmak istemiyorum...
Ne olacaktı? Ne bekliyordun? Adamın sorumlu olduğu tek kişi var o da oğlu. Sen sorumluluğu dahilinde değilsin henüz, evlensen de oğlunun yarım adım bile önüne geçemeyeceksin. Senin çocukların babalarını rahatça görürken, daha üvey annesi olmaya aday olan bir kadın yüzünden çocuk babasını istediği zaman göremeyecek mi? Oh ne güzel dünya. Valla üzüldüm o çocuklara, çok bencilsiniz. Sizin çocuklarda da bi düzen yok. Düzenli yaşam alanları yok, keyfe keder takılıyorlar.Bizim planımız,işimiz herhangi bir sorumluluğumuz yoksa rahatlığa sahipler...Siz anlamadınız galiba..Benim eski eşimde ise bugün çocuklar aniden beni arayıp benim babamda canım sıkıldı gel al beni demiyorlar..Sıkıntı burda..İsterse 5 gün görsün çocuğunu..Sorun o değil...
Birşey diyemiyorum.Benim acil bir durum ya da planlı bir görüşmelerine lafım yok ki..Bu hafta 5 gün oğlumla olacağım desin olsun..Sıkıntı değil bu..Benim derdim başka...Benimle geçireceği kısıtlı zamanda aniden gelişen sıradan kaprislere verdiği cevap benim sorunum...Yani benim canım sıkıldı gel beni pizza yemeğe götür dediğinde beni bırakıp gitmesinden bahsediyorum ben....Buna benzer yani..Yoksa isterse haftanın 7 günü de görebilir çocuğunu bu onun en doğal hakkı...
evet var, kismetse ücüncüyü alicaz kucagimiza.
simdi bosansam baskasiyla ayni evde yasasam o kisiyle bi düzen kursam o adaminda begenmedigi konulari dile getirmeye hakki olacak tabi ki, gerekise tartisma sebebi de olacak. sonucta ayni evdeyken hepimizin huzurlu yasamasi icin gerekli kurallar sinirlar olmali degil mi? mesela maddi gücümüz yetmiyecek de olsa sirf cocugum istedi diye gidip borc harc yada aile bütcemizi zora sokacak bir masrafda bulunamam. bunu simdi öz babalariyla yasarkende yapamam sonucta degil mi?
kv kp bambaska bi durum. onlar dis kapinin dis mandali. hic bir sekilde karisma hakkina sahip degiller. ha kp kv ile ayni evde yasayanlara da her müdahale müstehak.
Peki evlilik hata şuanda diyelim zaten daha zamanı var..Bugün yüzük taksak 1 yıl diyelim...Sizce bu ilişki bitmelimi pat diye?Kestirip atmak mı doğru olan o zaman?
şöyle düşünün,siz bu adamla evlendiğinizde kızlarınız kiminle yaşamaya devam edecek sizinle.Siz birkaç saatliğine onun oğluna dayanamıyorsunuz ama.O çocuğunda hakkı babası ile birlikte olmak.Babası başka kadının çocuklarına babalık yapsın o çocuk uzak kalsın adaletli mi sizce? eğer çok seviyorum ve evleneceğim diyorsanız 3 çocuklu olarak düşünmeniz lazım,eğer o çocuk çok şımarık ben yapamam böyle bi hayat istemem diyorsanız da hiç yaklaşmayacaksınız[
Her buluşmamızda değil ama zaten haftanın 3 günü oğlunu alıyor..Bunlar dışındaki günlerde biz yalnızca akşamları bir kaç saat görüşebiliyorken bunu yapıyor...Bugün mesela yine aynı şeyi yaşadık...
Aynı fikirdeyim. Ben de anladım konu sahibini. Sorun adamın çocuğu ile görüşmesi değil çoçuğun çok şımartılmış olması ama dediğiniz gibi bu sorun baba ile oğul arasında. Çocuğu dizginlemesi gereken babası. Konu sahibi ne düzeltmeye çalışın ne de sorumluluk alın.Elbette ki baba oğul görüşecekler, oğlunun bir ihtiyacında yanında olacak ama ben anladım sizin ne demek istediğinizi, anladığım kadarıyla sevgiliniz, boşanmış bir baba olmanın ve oğluna iyi bir baba olup, bir şeyleri telafi etme gerekliğinin psikolojisiyle normalde baba oğul arasında olması gereken doğal sınırı koymasını bilmiyor, tabiri caizse şımartıyor; oğlan da şımarıyor. Bu konuda elbette ona ayna tutmak amacıyla gereken uyarıları yapabilirsiniz ama kavga etmeyin, suçlayıcı olmayın, çok müdahale edici olmayın; sizin aranız bozulmasın. Her ne kadar sizi de etkiyor olsa da buna sizinle eşiniz arasında değil eşinizle kendi oğlu arasında bir baba oğul sorunu olarak bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?