Boşanma stresi ve sonrası

leylak24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
143
5
66
Diğer
Merhaba,
Ben evleneli 1 yıl oldu ve eşimle 3.5 ay gibi kısa bir süre beraber yaşadıktan sonra eşimin ailesinin beni istememesi ve oğullarına baskısı sonucu boşanıyoruz!Tabi ben burada en büyük suçluyu eşim olarak görüyorum.Çünkü bir erkek karısına sahip çıkarsa kimse buna cesaret edemez!İlk davamız görüldü,ancak ben çok sıkıntılı günler geçiriyorum.Psikolojim çok bozuk,insanlara olan güvenimi kaybettim.Başta en yakınlarım olmak üzere sırf boşanıyorum diye boşanmış kadın olacağım diye benden yüz çevirdiler!Kimin dost kimin düşman olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum,herkes dedikodu peşinde çünkü!
Sizler,boşananlar veya boşanmak üzere olan arkadaşlarım bu günleri nasıl atlattınız/atlatıyorsunuz?Daha çok gencim ve bundan sonra hayatta beni neler bekliyor bilmiyorum!Biraz da hassasım sanırım.Mesela boşandıktan sonra yeni bir hayat kurmak,yeni bir evlilik yapmak imkansız mı?
Benim durumumda olan arkadaşlarım içinde iyi tavsiyelerinizi bekliyorum,teşekkürler...

canım ateş düştüğü yeri yakar.. kendi yaralarını ancak kendin sarabilirsin. bence yolun başındayken eşinin gerçek yüzünü görmen kar senin için bence..
acı çekiceksin bu aşamada canın çok yanabilir ama emin ol gittikçe azalıyor.. hayata inadına tutun kendin için yaşa, dostunu düşmanını da tanımışsın mutlu etme düşmanlarını..
dışardan gelen tepkileri de aldırma hayat senin hayatın onlar nerden bilebilir ne yaşadığını ne çektiğini?
ben de ekim 19 da boşandım..

Neden sizi bu psikolojiye sokmalarına müsade ediyorsunuz.
Anneniz,babanız haricinde kimseye açıklama yapmak zorunda olmamalısınız.Hatta bu hayat
sizin onlar bile sonra gelmeli böyle bir kararda.Destek olabilirler en fazla.
Konu komşu ne dedi,dedikodu yapacak diye mutsuz bir evliliği sürdürmeniz saçma olurdu zaten ki boşanıyorsunuz.
Merak etmeyin daha güzel bir hayat sizi bekliyor.Tabi yaşam şartlarınızı bilmiyorum.
Ayrıca bir daha evlenmeyi şimdiden düşünmeniz için erken değil mi? önce bir boşanın,şu psikoloyi üzerinizden atın,hayata karışın.gerisi gelir.Çok istiyorsanız tekrar evlenmeyi evlenirsiniz tabi.
Sormak istediğim bir şey var size,anlaşmalı boşanmıyorsunuz sanırım,öyle olsaydı tek celsede biterdi..Hangi taraf boşanma ya da mal paylaşımı problemi çıkardı ? Boşamak istemeyen tarf siz misiniz?

çürük elmalar ayıklanıyor işte.

kimsenin namusuna kocası sahip çıkmıyor. boşanan kadın da evli kadın da düzgün ise her durumda aynıdır.
boşananlara karşı hala cahilce bakan hatta davranışına yansıtan kaba insanlar mevcut.
kimsenin ayakta durmak için,namuslu yaşamak için kocaya ihtiyacı yok.
ama olan varsa da Allah kocalarının başından eksik etmesin.
aşk bittiyse beraber olmak acı veriyorsa kötüye gitmenin alemi yok. elbette boşanacaksın.
kocamdan bunaldım intihat ettim gibi haberler duyan o insanlar AA boşansaydı der.
boşanırsın, iyi kötü idare etseydi der. milletin lafı bitmez.
onları düşünme.
toplumdan kopmamaya çalış.
sen uzaklaştıkça herşey senin gözüne daha da kötü görünür.
olmuyorsa olmuyor.. hayat size daha iyisini getirsin.
ikinci ,üçüncü evliliğnde çok mutlu olanlar var.

siz güçlü olun. başınızı eğmeyin. siz kötü birşey yapmadınız.

Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Bizde durum biraz farklı,çünkü -tabir-i caizse- ben evimden atıldım!Boşanmayı karşı taraf talep etti ve neden olarak da "başta ailesi olmak üzere akrabalarına ve arkadaş çevresine karşı evliliğin gerektirdiği yükümlülükleri yerine getirmemem" gösterilmiş.Ben boşanmamakta ısrarlıyım en azından bir süreliğine!Onu istediğimden ya da barışmak istediğimden değil,sırf bana kendisinin ve ailesinin bir çöp muamelesi göstermesinden dolayı!Ben kendimi şu açıdan şanslı hissediyorum,annem ve babam bana sahip:)Ama bizde bir söz vardır "başına soğuk su değmemiş" kişiler yani ellere karışmamış yakın akrabalar ne yazık ki sırt çevirdiler!
Evlenme konusunda ise,bende ilk başlarda şu düşünce oluşmuştu:İleride ben tekrar evlenirsem o kişiyle de aynı şeyleri yaşar mıyım,beni bir önceki evliliğimden dolayı yargılar mı?İster istemez bu düşüncelere kapılıyorsun.
Benim zoruma gidiyor çünkü ben eşime çok güvendim,ona inandım ve hayallerine kapıldım.En kötüsü de evlendikten hemen sonra göreve gitti ve ben bir kuş gibi altı ay onu evimde arımla namusumla bekledim.Oysaki benim kuş yuvası gibi evimi annesi tarumar etti.İşte böyle....

merhaba arkadaşım.senin sorularına pek cevap veremeyeceğim.kelin ilacı olsa misali...ben boşanalı neredeyse 4 ay oldu.başlangıç çok zor ama zamanla alışıyo insan yapamam dediği şeyleri yapıyo.mesela ben asla aynı ilçede aynı okulda çalışamam diyordum şimdi aynı okulumdayım.çok tanıdık görüyorum sorularına cevap vermiyorum anlaşamadık olmadı diyorum.başım dik güçlü durmaya çalışıyorum.başta çok ağlıyordum herşeye şimdi daha iyiyim.ama psikoloğa gittim.ama ağır ilaçlar kullanmıyorum onunda etkisi var tabi...milleti boş ver konuşan konuşsun sonra susuyolar.hakkında hayırlısı olsun geleceğe yönelik tüm duygularına ortağım.

genç yaşlarda evlenip boşanan o kadar çok kişi var ki... kimseye garip gelmez bu durum.

ayrıca şak diye evlenmeyeceksiniz ya.. evlilik öncesi konuşup anlaşacaksınız. sizi dinleyecek kabullenebilecekse taşıyabilicekse evlenicek. bu yüzden hiç dert etme.
biri gider mutlaka daha iyisi gelir diye düşün.

Şu çürük elmaların ayıklanması tabirine bayıldım bayıldım bayıldım!!!!

Konuya gelince; boşanmak zordur arkadaşım..
Allahım yardımcınız olsun inşallah..
Hiç kimsenin söylediklerini,davranışlarını önemsemeyin..
Tek önemli sizsiniz bunu asla unutmayın!
Devamlı dik durun,kolay değil biliyorum ama inanın siz boynunuzu eğdikçe üzerinize binen çok olur..

Ne yazık ki zor bir dönemNe kadar aman kurtulacağım onun gibi adamdan diye düşünsem de gene de içimde bir yerler acıyor.Ama onun açısından durum öyle değil,sanki sıradan,günlük bir ilişkiden ayrılmışcasına hareket ediyor!İş yerinde aynıymış,ilk gün nasılsa öyleymiş.Ben yolunu kestim bir gün nasıl uyuyorsun vicdansız dedim,uyuyorum dedi!Bende uyuyama karabasanlar bassın seni inşallah dedim:)

merhaba canım ,sanırım erkekler bu durunmda daha soğukkanlı duygularıyla hareket edemiyorlar.ah şu anne kuzuları evliliğin farkına bile varmıyorlar sen güçlü olmaya bak bu konuda şanslısın en azından erkekn tanıma fırsatı bulmuşsun allah herşeyin hayırlısını versin .hayat işte

Bir şeyin zorluğu ya da kolaylığı ona bakış açımızla ilgili bence... Etraf ne der düşüncesine hiç kapılmadım ben... Umurumda olmadı boşanma sürecimde... Ben böyle olunca kimseden de sinirimi zıplatacak bir cümle duymadım... Ha kendi aralarında konuşuyorlarsa da bilemem..Beni ilgilendirmez...

İlahi adalete sonsuz güvenim var... Kınayan, yadırgayan, gülen insanların bir gün aynısı ya da benzerini yaşayabileceği inancım var... Asla böyle bir dua etmedim etmem de... Ama Allah bunu dileyip dilemememe bakmaz... O herşeyin en iyisini bilir.... Bu teslimiyetle Ayakta durdum ben bu zamana kadar...

İki insanın birbiriyle hayat boyu aynı evde kalabileceğini düşünüp, sonradan bunun olmayacağının farkına varıp yollarını ayırması kadar doğal ne olabilirki? Aşırı tepki gösteren insanlar bence kendileride isteyip zamanında yapamamış insanlar oluyor genelde.. başarıya karşı insanların hazımsızlıklarıda vardır. Başarısız bir evliliği bitirebilmekte büyük başarıdır bence.. Ve bu kararlarda kimseyi ilgilendirmez.. İnsanlar evlenirken dırdırdır boşanırken dırdırdır ne çok konuşan insan var ya!

Mutsuz bir evlilik sürdürmektense boşanmak çok daha iyidir. Dünyaya bir kere geliyoruz, başkaları için hayatımızı karartmamalıyız. Başkalarının ne dediğine önem vermeyin. Size 'dost' olanlar, böyle durumda daha çok yakında bulunur, destek olur.
Saçma sapan konuşan insanları boşverin, kınadıklarını ya kendileri, ya da sevdikleri yaşar. Boşanmalar o kadar arttı ki, eskisi gibi değil artık. Eski zihniyette kalanları boşverin... Kendinizi meşgul edecek şeyler bulmaya çalışın, kafanız dağılsın...

bu aşamanın en sıkıcı yanı bence özel diye bişeyin kalmaması bu yıpratıyor insanı.önceden iki kişi arasında olanları bir çok kişi kendince yorumluyorlar.bide destek olmak isterken köstek olanlar varya benim en çok canımı onlar sıkıyor.yaa bizim insanımız illa kendince teselli verecek yaa bazıları lütfen vermesin yaa.benim bgn başıma gerçekten trajikomik bi olay geldi.eşim benden şikayetçi olmuş sebepte evden kendi özel eşyalarımı almam.mecburen ifade vermem gerekiyormuş.neyse gittim karakola verdim ifadeyi ben boşanıyorum illa bi teselli verecek bizim insanımız kendince söylediği aynen şöyle;seninde hayatın kararmış ama allah kurtarmış.alahtan çocuk yok dedi.evet ben bu gazla baya kendimi iyi hissederim artık:) ne demek yaa hayatın kararmış hala bu zihniyette yobaz insanların olduğuna inanamıyorum.ne oldu boşanıyorum ben dul oldum ölüyüm bari,nerdeyse fatmagül le aynı kaderi paylaşıyorum sandım kendimi.

Malesef bizim insanımız illa bir teselli verecek, ama verirken de bir kaç çam devirecek.
Kafana takmayacaksın, herkese he diyip geçeceksin, önemsemeyeceksin.
Başkası ne der diye düşünmeyeceksin.
Zaten ne geliyorsa başımıza bu başkası ne der düşüncesinden geliyor.
Kendini düşün, aileni düşün, o insanlardan kurtuldum diye sevin, boşandın diye hayat sona ermedi.
Hayat gerçekten çok güzel, yarın yeni bir gün doğacak, kendin için birşeyler yap, mutlu olmak senin elinde.

:S valla benim duruşum serttir ondan mıdır yoksa etrafımdaki insanlar çok mu anlayışlılar ondan mı bilmiyorum kimse bittiği günden beri bana bi şey sormaya cesaret edemedi aradan aylar geçince iki kişi neden bitti diye sordu o kadar ben rahatım bu konuda :)) ben herkese şey diyorum herkes kapısının önündeki pisliği temizlesin sonra benim lafımı etsinler diyorum gıkları çıkmıyor nedense ??? :))

Aman boşverin.giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir.o yansın üzülsün sizi bıktığına göre başka hiçbir kadın da ne eski eşlerinizi nede ailelerini çeker.sakın aptallık edipte kendinizde suç aramayın kadınların yaptığı en büyük hata bu kahretsinki birazda çevrenin etkisi var ayrılık oldumu hemen kadına suç bulunur.yok aldatmış,yok çocuğu olmazmış,yok efendim çok açgözlü paragözmüş,yok kadınlıkla alakası yokmuş... liste uzar gider.ama bunlara kulak asmayın asla sizin eksikliğiniz olduğundan deği bu boşanmalar aksine yanlış seçim yapıpta size layık olmayanlarla evlendiğinizden dolayı.hayat herşeye rağmen güzel.boşuna dememişler bir tek ölüme çare yok.kendizi cezalandırmayın ve sizi cezalandırmalarına izin vermeyin.bir kez ezildinmi hep ezmeye çalışıyolar.ilk eşleriniz odunsa bu suç sizin değil.allahım sizlerede dürüst,iyi kalpli,sevmeyi bilen,allah korkusu olan beylerle karşılaştırsın.inşallah ikinci evlilikleriniz yada birlikteliklerinizde dünyaya inat çok mutlu olursunuz.

Arkadaslar iyiki varsınız .ben bana yapılan tüm haksızlıklara karsı dava acamadım o acmıs gecen hafta bizimki cekişmeli olacak ben boyle karar verdim .su an ailemin yanındayım burda yeni bir düzen kurma cabasındayım.cok zor 10 yıllık bir evliligin getirdigi alıskanlıklar bagımlılıklar su an sudan cıkmıs balık gibiyim kimim nereye aitim büürsürü kafamda sorular var hayata sıfırdan baslıycam mecburum buna ama cok zor.benim tek avantajım o sahsı görmüyorum askerde cünkü evimide bırakıp geldim oradaki ortamdanda uzaklastım.rabbim yardımcımız olsun.ve hala aptalca gurursuzca bana donecegini düsünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…