boşanma süreci çaresizliği :(

Bosaninca borclar da paylasiliyor
Parayı ben yemedim ki.. Kendi sucu cezası borcu ustlenmek istemiyorum.. ailesi yedi ben neden ödeyeyim diyorum.. bir yandan başlarım parasına puluna öde gitsin diyorum.. ne yapsam bilemiyorum

Parayı ben yemedim ki.. Kendi sucu cezası borcu ustlenmek istemiyorum.. ailesi yedi ben neden ödeyeyim diyorum.. bir yandan başlarım parasına puluna öde gitsin diyorum.. ne yapsam bilemiyorum
Odeme. Peki simdi oduyor mu borcu esin?
Ailesinin borcu oldugunu sahitle ispatlarsan borc esinin uzerine kalabilir. Avukata sordun mu?

Odeme. Peki simdi oduyor mu borcu esin?
Ailesinin borcu oldugunu sahitle ispatlarsan borc esinin uzerine kalabilir. Avukata sordun mu?
Odemiyor borcu.. Ailesi ile birlikte yiyor herseyi keyfide yerinde güvendim eşim diye olan bana oldu.. Ben ödeyecem orası kesin..

Merhaba kızlar,daha önce postlar pylaşmıştım.6 Ay'lık evliyim evliliğimiz boyunca eşimin tokat atması hakareletri tartışmalarımız olmuştu,tokat olayından sonra ailemin yanına geldiğimde babam olmuyosa boşanın dedi.Eşimde o günden sonra bu lafı kin edip bana müdahalelerini gereksiz kıskanclık ve herşeyi bilmişliğini devam ettirdi.En son telefonumu tutup parçalamasıyla ailemin yanına döndüm babam onun ailesine sürekli böyle olmaz ne olcaksa olsun dedi.Bende belki düzelir ümidiyle eşimle konuşup ''boşanmayalım tartışmalarımız biter daha yeniyiz''gibi söylemlerde bulunmama rağmen gidip boşanma davasını açmış.Dava dilkeçesinde ''maddi ve manevi sorumluluğumu yerine getirmiyomuşum,bayramda (eşimin ailesiyle bayramlaşmama rağmen )kendi ailesiyle bayramlaşmadığımı,kendini evden kovduğumu,tartakladığımı yazmış''olay nasıl bu hale geldi onu anlamış değilim yaptıklarından acba birgün pişman olur mu ? :KK61:evliliğim bitiyor diye kendimi yiyip bitiriyorum belki düzelirdi diyorum nasıl böyle oldu diye sorular sorup kafayı yemek üzereyim :KK43:((
Adam iftiracı yalancının teki ne belki düzelmesi kurtulmuşsun sevin

Odemiyor borcu.. Ailesi ile birlikte yiyor herseyi keyfide yerinde güvendim eşim diye olan bana oldu.. Ben ödeyecem orası kesin..
Sen neden oduyorsun. Haciz ona gelsin birak. Maasina haciz konur oradan oder. Sana borc gelirse esimle ayri yasiyorum borc benim borcum degil dersin.

Saygıyı erkeğin kadına itiaat etmesi gerekiyor olarak algılayan değişik zihniyete sahip,burada da yazmamın amacı çözüm aramak amacım şiddet göreyim hakaret i çekeyim değil.Bekara boşan demek kolay gibi eşler arasında kavga denilince herkes ''Boşan'' yorumunu yazıyor.Madem tartışmalarda boşanacağız neden evleniyoruz o zaman?Şiddet'i veya hakareti maruz görün diye bir ithamım yok ama gereken çabayı sarfetmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Şiddet konusunda herhangi bir çaba sarfedilmez. Düzeni devam ettirmek vs.. Düzen yokmuş zaten anlattığınız kadarıyla. Ki düzen böyle bir şey değil. Evlilik hiç böyle bir şey değil. Siz çok yanlış gelmişsiniz hanımefendi.

Zaten bosanmak istememesinden belli degil mi? Kocamdir dover de sever de kafasi.
Hay senin ağzına sağlık ya. Tam diyecektim ki. Sen demişsin zaten.

Sevgili Cui Bono Cui Bono
Sen de anladın konu sahibinin düşüncelerini de. Ikna olamıyorsun. Zira ben de inanmakta zorluk çekiyorum.
Ama en cok neye şaşırıyorum biliyo musun?

Evlenmeden öncesi nasıl oluyor da taraflardan biri(kadın) sevilmediğini,kocası icin 5 paralık kıymeti olmadığını anlamıyor.

Sonra daha 1 senesi bile olmayan evliliklerde anormal şeyler yaşanıyor.

Ya hu surda okuduklarimdan bile anliyorum konu sahiplerinin sevilmediğini de... kendileri nasıl anlamiyor. Biri bana anlatabilir mi
Allah aşkına ya.. nedir bu.

Adam gidip boşanma davası açmış. Konu sahibi halen daha barışma derdinde.

Ama vallahi de bazı insanlar belasını arıyor.

Hay senin ağzına sağlık ya. Tam diyecektim ki. Sen demişsin zaten.

Sevgili Cui Bono Cui Bono
Sen de anladın konu sahibinin düşüncelerini de. Ikna olamıyorsun. Zira ben de inanmakta zorluk çekiyorum.
Ama en cok neye şaşırıyorum biliyo musun?

Evlenmeden öncesi nasıl oluyor da taraflardan biri(kadın) sevilmediğini,kocası icin 5 paralık kıymeti olmadığını anlamıyor.

Sonra daha 1 senesi bile olmayan evliliklerde anormal şeyler yaşanıyor.

Ya hu surda okuduklarimdan bile anliyorum konu sahiplerinin sevilmediğini de... kendileri nasıl anlamiyor. Biri bana anlatabilir mi
Allah aşkına ya.. nedir bu.

Adam gidip boşanma davası açmış. Konu sahibi halen daha barışma derdinde.

Ama vallahi de bazı insanlar belasını arıyor.
Aslinda dedigin gibi, cogu sey kendini gosteriyor, hatta bazen bagira bagira geliyor ama ayrilmak cok daha korkunc gorundugu icin bile bile lades deniyor..
Bir de bizim toplumda bosanmis kadin olmanin zorluklari da goze alinamiyor.. Anliyorum bu korkuyu ama boyle rezilce seylere katlanarak ömrü tüketmektense mutlu bir bekar olmak daha mantikli.. Ben de bunu secerek bosandim zaten..
Cevre faktoru cok etkili; aile eş dost yönünden şanslı oldugum icin bekarlik gunlerime geri döndüm ben mesela ve sukurler olsun bi rahatsizlik yasamadim.. Herkesin kosullari elbette bir degil ama evlilik de böyle bi sey degil.. Insan mutlu olmak icin evlenir; surekli hakaret, siddet gormek icin ne diye boyle bir yola girsin ki? Hem konu sahibi caresiz degil, caresiz olsa biz de ahkam kesmeyiz zaten ama ailesi arkasindaymis cok sukur, hâlen duzelir diye beklemek kendi hayatindan çalmak demek..
Hayatinin, zamaninin, kendinin degerini bilmek lazim.. Kimseye heba ettirmemek lazim..

Öfke kontrolu noktasında sıkıntıları vardır psikolağa ve terapiye gitseydik çözüme kavuşturabilirdik belki
Ben hiç düzelen duymadım, arkadaşımın eşi terapiye gidiyordu çok düzeldi demişti arkadaşım, üzerinden 6 ay geçmedi boşandılar. Şükret haline, kurtulduğuna bak.

Saygıyı erkeğin kadına itiaat etmesi gerekiyor olarak algılayan değişik zihniyete sahip,burada da yazmamın amacı çözüm aramak amacım şiddet göreyim hakaret i çekeyim değil.Bekara boşan demek kolay gibi eşler arasında kavga denilince herkes ''Boşan'' yorumunu yazıyor.Madem tartışmalarda boşanacağız neden evleniyoruz o zaman?Şiddet'i veya hakareti maruz görün diye bir ithamım yok ama gereken çabayı sarfetmek gerekiyor diye düşünüyorum.
Bir erkek eşine vuruyorsa eşini ne seviyordur ne saygı duyuyordur.

Back
X