Boşanma süreci hergün büyüyen bir yara..

Devir değişti gerçekten.Eskiden erkek tarafı arar,gelinimiz namusumuz,torunumuz herşeyimiz bu evlilik bitmesin derlerdi.Şimdi ise biri gider biri gelir mantığıyla hareket ediyorlar.Anlamak çok zor gerçekten.Eşimin ailesinin bizimkileri yada beni bir kere bile aramaması benimde psikolojik anlamda hala kabullebildiğim birşey değil..İnsanları anlayabilmek çok zor..

ustelık cocuk varken cocugunda o donemde aranmaması bana muhtıs dokunuyordu suanda onların vıcansızlıklarına verıyorum

Çok üzüldüm yaşadıklarının hepsine ayrı ayrı..hem senin için hem de çocuğun için…
Aslında onun için daha zor. Her şeyi anlayacak durumda değil ama kendince yorumluyor minicik beyni ve yüreği…
Bu noktada savaşı tek başına vereceksin o yüzden öncelikle kendini düşün. Yaşadığımız hiçbir anı silemiyoruz ama en azından yaraları en aza indirmek için çabalamalıyız. Biz her şeyden önce anneyiz.

Şimdi gerçekten iki düşman gibiyiz.Ailesine gelince annesi bu evliliği istemediği için bu noktaya geldik zaten.Eşim annesi ne derse onu dinleyen,onun söylediklerini yapan bir insan.Hep zamanla düzelir diye umdum ama malesef bu evlilikte kazanan kaynanam oldu :((

bız ıkı dusman bıle edgılız canım bır kere yolda karsılastık o ne kafasını cevırıp bebek arabasına baktık ne ben onun ustune basına geldık gectık ama o an dunyalar durdu benım ıcın
bende derın yaralar actılar butun bu davranıslar omrumun sonuna kadar asla affetmeyecegım nereden donerse donsun ne yaparsa yapsın asla tertemız bı sayfadan baslayamayacak cunku o
ben yenı evlendım 2 ay olacak emınım belkı laf fbıle etmıslerdır ama umurumda degıl o ıse bıldıgım kdarıyla evlı degıl o kadından ayrıldı baska bır ılıskısı varmıs ancak onun bızı unutamayacagını savunuyorumb ır gun bır ruzgar bır aldıgı koku bır renk bır soz onu kalbınden vuracak ve ellerıyle kaybettıgı bız ıcın artıkonun ıcı sızlayacak dılerım Allahtanbaska cocugu olsun(bızım cocugumuz tüp bebek) ben cocugumu onunla paylasmayı ıhanet gıbı goruyorum eskıden yasadıgım acıları unutmayııhanet gıbı goruyorum

Kızlar yeri değil belki ama sormaktan da çekiniyorum topiclerde..esen nerde??? Haberi olan var mı?

suanda konusunu hatırlayamadım ama ben gormuyorum epeydır onu

ha bide şunu söyliyeyim bazen hiç aramaması arada aramasından sormasından daha iyidir.. bunu bana bi abla söylüyordu inanmıyordum zamanla öyle anlıyorsun ki tabiki çocuğun o kadar çok babaya ihtiyacı var heleki belli yaşlarda. işte ben ozaman evlendim sağolsun eşimde çok iyidir tam bir babalık etmiştir. eşime baba dedikten sonra biraz daha ilgilenmeye başladı sanki.. amaaan anlatsam sayfalar yetmez..

Oğlumda hergün babasını soruyor.Babasına çok düşkün.Baban işe gitti diyorum.Oda kendi kendine baba işe ditti diyor.İnanın o zaman içim parçalanıyor.Böyle zamanlarda keşke ayrılmasaydık diye düşünüyorum.Sonra eşimin o itici davranışlarını görünce yine kendime geliyorum.İyiki ayrılmışım diyorum.Bilmiyorum ya çook zor çook..

Sizin adınıza çok sevindim.En azından ikinci evliliğiniz hem sizin hem çocuğunuz için iyi gelmiş..Umarım hep mutlu olursunuz..

Sizinle derdi nedir bu kadar anlamadım.
Ama aranızdaki hiç bir şey onun babalık vasfını değiştirmez.
Biz hamile kaldığımız andan itibaren aşkla bağlanıyoruz evlatlarımıza.
Babalarda daha yavaş gelişiyor bu duygula, gittikçe büyüyor.
Zamanla düzelir umarım ama tavırları çok sinir.
Böyle adamlar içimdeki şiddeti uyandırıyor ve tenhada en kalın tavamla kıstırmak istiyorum:47:

Mesajınız bu moral bozukluğunda beni gülümsetti.Teşekkür ederim :))Bende benimle ilgili derdini anlayabilirsem rahatlayacağım aslında.İyilikten maraz doğarmış.3 yıl boyunca sefaletini çektim.Bütün hayatımı onun uğruna bıraktım geldim.Benim yapacağım tavrı o bana yapıyor.Çok can sıkıcı bir durum :((

umursamaz ve rahat davrandığın sürece sen kazanırsın...öyle kendini harap bitap etme o manyak için..sen çocuğunla mutlu mesut yaşa ...

yaptığı saçmalıklara triplere gül geç..o geldiği zaman yada karşılaştığınızda özellikle neşeli ol.hatta hep neşeli ve mutlu ol..kendin için oğlun için..
öyle vurdumduymaz ve gereksiz bir insandan kurtulduğun için çok şanslısın..

Onunla karşılaştığımız yerlerde sizin söylediğinizi benim için hernekadar zor olsada yapmaya çalışıyorum.Onsuzluk beni zorlamıyor.Çocuğumun babasız büyümesi beni çok zorluyor aslında.Oğlumun babasını gördüğü zamanlar ondan ayrılmak istememesi,arkasından ağlaması beni mahvediyor..

kimi erkekler bi çocuğu olsun diye kendini parçalarken, o bebeklere sahip olabilmek için herşeyi yaparken böyle adamları boğasım geliyor gerçekten..

eşinle ilgili fazla birşey yazmayacağım zaten arkadaşlar yazmış hepsine katılıyorum..

sen tüm bunlara karşı çoook güçlü olmalısın, bebeğin sana en büyük armağan..boşver o adam senin yüzüne bakmasın çok da lazım değil sen de o orda değil gibi davran canını sıkma ..bebeğinin güçlü, sağlıklı, mutlu bir anne ye ihtiyacı var..

Haklısın.Bende elimden geldiğince güçlü olmaya,çocuğuma hiçbirşey belli etmemeye çalışıyorum..Teşekkürler..

allah yardimcin olsun canim zor bidurum almanyadaymissin yenimi gelmistin almancan iyimi bu tip insanlar simdi cocuguna bakmak istemez sonrada doktora oraya buraya goturemez diye oglunu bile isteyebilir mahkemede allah korusun bende almanyadayim otip insanlar duydum insaallah oyle bi durum olmaz

Çok teşekkür ederim canım.Yaklaşık 3 yıldır Almanyadayım.Almancam idare eder.Çocuğumu doktora herzaman ben götürüyorum zaten.Öyle birşey yapamaz.Almanca sınavına girdim.B1 sertifikami aldım.Türkiyede üniversite mezunuyum.Uzun süre iş hayatım oldu.Diplomamı tanıtmıştım.Şimdide bir üst kursa devam etmek istiyorum.Bu arada da bütün yasal haklarımı araştırıyorum.Burda kurumlarada gidiyorum.İşimi şansa bırakmak istemiyorum.İlk zamanlar yasal haklarımı bilmediğim için bana ne söylerse inanmak zorunda kalıyordum.Bana sen nereye gidersen git bu evden dışarı çocuğu götüremezsin,çocuğu sana vermem falan diyordu.Ben haklarımı öğrendikten sonra sesi kısıldı.

Aklına gelen tavsiyeler olursa yine, paylaşırsan sevinirim..

peki boşanma aşamasındasın ayrıca gurbettesin seni orda tutan ne ailenin yanına neden dönmüyorsun?Ailen ile yaşa anlamında söylemedim yaşam mücadeleni ailene yakın bir yerde neden sürdürmüyorsun?

Aslında dönmeyi çok istiyorum.Ama ailem Türkiyede ufak bir şehirde yaşıyor.Aynı zamanda eşimin aileside aynı şehirde.Ayrıca orda iş bulmam çok zor.Büyükşehire gidersemde yine yanlız yaşayacağım.Ailem gelip gidecek ama yine bana uzak olacaklar.Çocuğumu düşününce burası daha uygun gibi geliyor.Orda hemen iş bulamasam çocuğumla çok zorlanırız.Tek olsam bir dakika bile düşünmezdim burda kalmayı ama çocuk olunca on kere düşünüp bir kere karar vermek zorunda kalıyır insan.İşin aslı bu konudada ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum.Gitmelimi kalmalımı karar vermek çok zor..

bız ıkı dusman bıle edgılız canım bır kere yolda karsılastık o ne kafasını cevırıp bebek arabasına baktık ne ben onun ustune basına geldık gectık ama o an dunyalar durdu benım ıcın
bende derın yaralar actılar butun bu davranıslar omrumun sonuna kadar asla affetmeyecegım nereden donerse donsun ne yaparsa yapsın asla tertemız bı sayfadan baslayamayacak cunku o
ben yenı evlendım 2 ay olacak emınım belkı laf fbıle etmıslerdır ama umurumda degıl o ıse bıldıgım kdarıyla evlı degıl o kadından ayrıldı baska bır ılıskısı varmıs ancak onun bızı unutamayacagını savunuyorumb ır gun bır ruzgar bır aldıgı koku bır renk bır soz onu kalbınden vuracak ve ellerıyle kaybettıgı bız ıcın artıkonun ıcı sızlayacak dılerım Allahtanbaska cocugu olsun(bızım cocugumuz tüp bebek) ben cocugumu onunla paylasmayı ıhanet gıbı goruyorum eskıden yasadıgım acıları unutmayııhanet gıbı goruyorum

Her karşılaşma yüreğime saplanılan bir bıçak duygusu uyandırıyor bende.Keşke hiç karşılaşmasak,hiç görmesem yüzünü diyorum.Ama işte çocuk olduğu için bir ömür bu adamla karşılaşmak zorundayım..

En azından yeni bir düzen kurmuş olman çok güzel.Düşünmemeye çalışmak,önümüze bakmamız lazım sanırım.En hayırlısı bu bizler için.

sanırım erkeklerin çoğu böyle:23: boşanma söz konusu olunca çok çirkinleşiyorlar.eşinin seninle ne gibi bir sıkıntısı var aranızda neler yaşandı bilmiyorum ama tabiki de tavırları hiç hoş değil.sen de fazla kafana takma umursamaz davran mutlu olmaya çalış canım umarım bir an önce bu sıkıntılı dönemi atlatırsın:31:

Birini tanımak istersen birlikte yolculuğa çık yada para iste derler.Ben birde buna evlen ve boşanı eklemek istiyorum.Seninde söylediğin gibi boşanma söz konusu olduğunda en çirkef yüzlerini gösteriyorlar ve böyle bir insanla evlenmiş olduğuna insan inanamıyor..İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.

seninle aynı yastığa baş koyarken sana karşı anayışlı duyarlı hoşsohpet biri olmamışki boşanmışsın. şimdi ise medeni bi insanmış gibi davranmasını istiyosun aranızda hiç bişey yok sonuçta artık. tartışma ortamına girme onunla bezini değiştir demede bezi var çantada şukadar saattebir değiştirilmesi gerek de mesela. senin yıpranmaman açısından söylüyorum. yoksa çocuğu akşama kadar idrarla gezdirmesi onun öküzlüğü afedersin.

seninle aynı yastığa baş koyarken sana karşı anayışlı duyarlı hoşsohpet biri olmamışki boşanmışsın. şimdi ise medeni bi insanmış gibi davranmasını istiyosun aranızda hiç bişey yok sonuçta artık. tartışma ortamına girme onunla bezini değiştir demede bezi var çantada şukadar saattebir değiştirilmesi gerek de mesela. senin yıpranmaman açısından söylüyorum. yoksa çocuğu akşama kadar idrarla gezdirmesi onun öküzlüğü afedersin.

Bana karşı anlayışlı olmasını beklemiyorum ama düşmanca davranmasınıda beklemiyorum.Ortada düşmanca davranması gereken benken rollerin değişmiş olması ne yazık ki trajikomik..Ben kendisiyle bize ilişkin birşey değil oğlumuza ilişkin altını değiştirmediğini,değiştirmesi gerektiğini söyledim ama adam bunu bile kendine hakaret görüyor.Adam öküzse neyi nasıl söylerseniz söyleyin sonuç aynı :(( Bundan sonra hiçbirşekilde muhattap olmayı düşünmüyorum artık.Sanırım en doğrusu bu..

Her karşılaşma yüreğime saplanılan bir bıçak duygusu uyandırıyor bende.Keşke hiç karşılaşmasak,hiç görmesem yüzünü diyorum.Ama işte çocuk olduğu için bir ömür bu adamla karşılaşmak zorundayım..

En azından yeni bir düzen kurmuş olman çok güzel.Düşünmemeye çalışmak,önümüze bakmamız lazım sanırım.En hayırlısı bu bizler için.

Aynı benım duygularım:((Eşim ne zaman bebegımı görmeye gelse ona kapıyı kapattıgım anda
delı gıbı aglamaya baslıyorum.Birşey unutup dönse rezıl olurum ,o derece yıkılıyorum.Onun haberını
bıle almamak ya da ölum haberını almayı tercıh edıyorum resmen:((

Back
X