• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma süreci nasil işler ?

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
3 yillik evliligimiz daha başlamadan çocuk hayali kurmaya baslamistik ki dogumdan bikaç ay önce hersey tersine döndü.eşim bana senin çocuk bakacagina inanamiyorum demeye ozguvenimi kırmaya başladı. Başta güldüm geçtim ama dogumdan sonra ona hak vermeye başladım. Şimdi ise bunu bana bilerek yaptığını düşünüyorum. Zaten kibirli biridir ama benim ozguvenimi böyle bir konuda yerle 1 edeceğini ummazdim.annem de farkında oldu sonunda. Evde annesi diğer geline öyle davraniyordur diyor. Kıza sadece çocuk bakmakla görevli biri gibi davrandilar yasi kucuktu ve bir araca yasiyorlardi.kız eşini aldattı ayirmadilar bebek büyüyünce ev işi yapmıyor bahanesiyle nafakasiz cocuga el koyarak yolladilar evden.
Az önce oglum ağlıyordu usumustu başına sapka orterek susturmak istedim. Ağlamaya devam edince sanki ben aglatmisim gibi alt tarafı 1 sapka takacaksin diye hakaret ederek kalkip çocuğu aldı. Emzirirken ninni söylüyorum benim canim oglum gibi,gelip şarkı acıyor bunu dinlesin diyor.uzun lafın kısası bosanmak istediğime nasıl ikna ederim ?çünkü bu ara devamli dile getiriyorum ona bu sekilde tahammül etmeyecegimi,ciddiye almıyor. Şuan ailesiyle görüşmüyor ama bana karşı eminim bir olurlar cirkefler,korkmuyorum ama ailemi de yormak istemiyorum bu süreçte,babam kalp hastası. Bizim evde daima kimse cocuklarimdan değerli değildir sizi üzen yol verin lafı geçer ama iş ciddiye binince neler olur bilmiyorum. Benim yaşım 26 onun 28. Maddi olarak maasi 1800 ben issizim, ücretli öğretmendim. Beni neler bekliyor,onun düzelme ihtimali var mı ? Oğlum için iyi olan nedir? Ne yapmalıyım.
Daha önceki konularıma istinaden psikoloğa git diyecek olanlar zahmet etmesin, bu adamla yaşarken hem ben değil o gitmeli hem bas agrisi hapı dahi alsam beni acizlikte suclayabilecek bir kibre sahip biri olduğundan mümkün değil.

Çok üzüldüm inan ..birazcık beklesen diğer konularını da az çok biliyorum. ... şu lohusalık dönemin geçsin acele karar verme kesinlikle... canım annen destek olsun kardeşin falan yok mi yanına gelse çok iyi olur diye düşündüm... Hamilelik öncesini düşün aslında esin nasil bir insan belki o da bebek doğunca depresyona girdi...Hakkında hayırlısı olsun umarım en kısa sürede sağlıklı karar alır ve yoluna devam edersin.

Artık her gece ağlamaktan bıktım. Oğlum bu şekilde bana saygı duymaz mümkün değil devamli asagiliyor. Böyle bir hayat sürmek istemiyorum. Ama ciddiye de almaz oysa en iyi o bilir ben köprüleri yıkar geçerim daha önce öyle 1 ayrıldık ki,keşke barışmasaydik

Konularınızı bilmiyorum hep mi boyleydi eşiniz. Duzelir mi siz Daha iyi bilirsiniz huyunu. Umudunuz yoksa boşanan binlerce kadın gibi dimdik yasamaya devam edersiniz korkmayin

Doğumdan sonra çok değişiyorlar canım benim ya ?

Konularınızı bilmiyorum hep mi boyleydi eşiniz. Duzelir mi siz Daha iyi bilirsiniz huyunu. Umudunuz yoksa boşanan binlerce kadın gibi dimdik yasamaya devam edersiniz korkmayin
2009 da tanıştık. İlk 1 yıl harikaydi hersey sonra şuanki gibi olmuştu ayrılmıştım. Yıllar sonra barışık evlendik şimdi yine eski kötü gününe döndü. Aptallık etmisim oysa ondan ayrılıp kurtulunca üniversiteye gitmiş insan içine girmiştim yine değersiz hissettirmeye başladı kendimi. Bu sefer arsizliga vurdu ailemin yanında da yapıyor özellikle annemin. 2 dk sonra yuzsuz ve bişey yok gibi davranmaya çalışıyor artık midem bulanıyor sesini duyunca bazen. İyi davranmaya susmak çalışıyorum en fazla çekilip ağlıyorum bu sefer de çocukla ilgilen onun suçu ne diyor ben hatasını anlasın diye cevap vermeyince yine hakarete başlıyor,beddua ediyor. Sataşma yer arayan mahallenin pis çocukları gibi. İşe gidince hiçbişey yok gibi davranıyor arıyor gülüyor konuşuyor iltifatlar seni ozledimler,yanıma gelince surat beş karış elinde telefon. Abisinin esi babasız ufak 1 kizdi çocuğu istemedi bakamam diye zaten annesi vermek istemedi,ona güveniyor gibi. Böyle dayanamam diyince çocuğu bırak gt demeye getiriyor. Noldu anlam veremiyorum ortada elle tutulur bana göre sebep yok

Benim eşim de öyle canım ya :KK43:
Doğum oldu, kendisi acayip bi hal aldı.
6. ayı devirdik kızımızla ama gel bi de bana sor. İnan ki zor. Bazen "Olmuyor" dedirtiyor.
Daha yeni yeni aynı odalarda yatmaya başladık.
6 ay boyunca yan yana bile gelmedik.
Davranışlarından, hakaretlerinden, sözlerinden, imalı laflarından... Yani, seni anlayabiliyorum. Ama eşinle böyle oturup bi konuşmayı deneyebilirsin. Belki anlar :KK43:
İyi de çok saçma çocuk isteyen benden çok kendisiydi.

Benim eşim de öyle canım ya :KK43:
Doğum oldu, kendisi acayip bi hal aldı.
6. ayı devirdik kızımızla ama gel bi de bana sor. İnan ki zor. Bazen "Olmuyor" dedirtiyor.
Daha yeni yeni aynı odalarda yatmaya başladık.
6 ay boyunca yan yana bile gelmedik.
Davranışlarından, hakaretlerinden, sözlerinden, imalı laflarından... Yani, seni anlayabiliyorum. Ama eşinle böyle oturup bi konuşmayı deneyebilirsin. Belki anlar :KK43:
Kızınıza karşı nasıl esiniz? Konuşulacak biri değil benimki. Her konuşma hakarete dönüşür onunla anlaşmanın tek yolu suyuna gitmek artık o da ise yaramıyor. Ki bende alttan aldıkca kin biriktiren biriyim

sizden bekliyordum bir bosanma konusu gec bile kaldiniz bence.
bence sorun sizsiniz hic birseyi begenmiyorsunuz ne annenizi ne esinizi olaylari biraz akisina birakin herseyi siz yonetemezsiniz herseyi siz bilemezsiniz
umursamaz olun biraz hep siz hakli olamazsiniz

Sanirim bu konuyu okumadan yazdiniz.
ben her konunuzu okuyorum bu konuyuda kendi bakis acisiyla yazmissiniz bence adam gergin belli sen zaten patlayacsk bomba gibisin her sey bosanmayi dusunmek bana sacma geliyor kocandan hamile ikende memnun degildin belliki hamilelikten oncede memnun degildin yazik degil mi o bebege

Siz universiteye gittim yazmissiniz.

Peki o? Universite mezunu mu?

Bana sanki esinizin asagilik kopleksi var gibi geldi.

Sizden daha asagida oldugunun farkinda sizi asagilayarak hakaret edip oz guveninizi kirarak bu durumu gizlemeye calisiyor.

Universite den bir arkadasim ortaokul mezunu biriyle sevgiliydi. O cocuk aynen boyleydi durmadan hakaret asagilama. Kiza yapma etme evlenme dedik dinlemedi. Simdi kizi hicbir arkadasiyla gorusturmuyor bilmiyoruz nasil.

Annenlere gidip eşinden uzakta kafa dinlesene biraz. Eşine de söyle, böyle böyle yapıyorsun, çocuğu bırak git demeler ben abinin küçük yaşta ki eşine benzemem, sınırı aştın dayanamıyorum sana diye.

sizden bekliyordum bir bosanma konusu gec bile kaldiniz bence.
bence sorun sizsiniz hic birseyi begenmiyorsunuz ne annenizi ne esinizi olaylari biraz akisina birakin herseyi siz yonetemezsiniz herseyi siz bilemezsiniz
umursamaz olun biraz hep siz hakli olamazsiniz
Evet konu sahibi haksız, kendisine hakaret ettirmesin ama değil mi?

Hey Allahım.

Evet kesinlikle psikoloğa ihtiyacı olan senden önce eşin ve belki de bir kişilik bozukluğu var.
Konuşmakla düzelmiyorsa rest çekeceksin.
Ondan da anlamaz gibi duruyor ama çekilecek çile değil gerçekten.
Şu anki adım boşanmak olmamalı yine de.

Eski konunuzu hatırlıyorum, doğum sonrası gelişen ciddi bir depresyon yaşamıştınız yanılmıyorsam. Sanırım bu konuda kendiniz için bir girişimde bulunmadınız. O yüzden doğru değerlendirmeler yapabiliyor musunuz bundan emin olmamakla birlikte anlattığınıza göre tabiki eşinizin tavırları yanlış. Bu noktada kendinize güvenip kendinizden emin tavırlar takınacaksınız. Size böyle davranmaya hakkı yok. Şartlar uygunsa bir süre ailenizden yardım alın, bebek de siz de biraz toparlanınca evliliğinizle ilgili gerekli değerlendirmeleri yaparsınız.

hatırladığım kadarıyla sürekli eşinden şikayetçiydin. bu kadar kötü huylu bir adamı dinleyip bebek sahibi olman, belki düzelir ihtimaliydi muhtemelen.

doğum sonrası ilk 1 sene anneler leşla oluyor genelde, her söz, her davnranış batıyor. bu yüzden boşanma kararı doğru mu, tartışılır.

eğer yine de boşanmak istiyorsan ve eşine bunu kabul ettirmek istiyorsan, onu eve alma.

Siz uni mezunusunuz,bu adam da asgari ucretli,muhtemelen de lise mezunu falan oyle mi? Asagilik kompleksi var 2009dan beridir anlattiklarinizi okudum da. Sizin kendisinden daha ustun olma durumunuza katlanamiyor gibi geldi bana. Madem daha once de yasandi benzer seyler ben bu kaniya vardim. Dogumdan once bile "sen bu cocuga bakamazsin" denmez bir anneye. Gercekten gereksiz bir cumle,saglam insani bile depresyona sokar.

Eski konulariniz bir yana su anda size hak verdim. Bu herifi bosasaniz daha kardasiniz bence. Bir sure ailenizin yaninda kalirsiniz,anneniz cocuga bakar sonra siz is bulur calisirsiniz. Ozel okulda is bulun kendinize,zamanla hayatiniz duzene girer,bu herifi cekmeyin hic.

Evet konu sahibi haksız, kendisine hakaret ettirmesin ama değil mi?

Hey Allahım.

Evet kesinlikle psikoloğa ihtiyacı olan senden önce eşin ve belki de bir kişilik bozukluğu var.
Konuşmakla düzelmiyorsa rest çekeceksin.
Ondan da anlamaz gibi duruyor ama çekilecek çile değil gerçekten.
Şu anki adım boşanmak olmamalı yine de.
bana niye kızdınız ki o_Oo_O
annesi ile ilgili konuları hatırlıyor musunuz
boşansa gitse annesiylede mutlu yaşayamayacak.
eşi ile sorunları var ve onlar kronikleşmiş.
burada konu açıyorsa insanlar eleştiriye saygılı olacak.
kendinin istediği cümleleri söyleyemeyiz ki her zaman,

birde bence hiç bir erkek tahrik etmedikçe böyle davranmaz bunun bir öncesi vardır. bir laf dalaşı vardır birşey vardır yani

Back
X