• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma süreci nasil işler ?

Kocanla ilgili diger konulari bilmiyorum. Seni bebegin olduktan sonra tanidim. Zorluk cekiyorsun. Dolayisiyla kocanin endiseleri normal. Kendine odaklanman gereken bir surecte iken sen surekli baskalarina odaklaniyorsun. Annenin pis zeytinyagi, kardesinin yemek yemesi... Bu yuzden hayatin zorlasiyor.

Bosanmakta serbestsin zaten de , ilk once kendine yardim etsen sonra bosansan. Ayni trende geriye gidersin, ileri gidersin. Gittigin yer hep aynidir, bazen gidecegin yere ulasmak icin bindigin treni degistirmek gerekir. Senin kendini degistirmen gerektigi gibi.

Olayları saglikli degerlendirebildigine inanmiyorum actigin konulardan yola çıkarak.
Hangi es yengesinin bebegini birakip gitmesine güvenerek karim da alamaz nasilsa deyip kotu davranabilir? Daha 1 ay olmus bebek sahibi olali, evliliginde bir sorunu olmayan hangi koca bosanma planlari yapar?
Olaylar senin gordugun ya da anlattigin gibi degil bence.
Ve evet psikolojik destek almalisin, saglikli dusunme yetenegini geri kazan ve ondan sonra bosan bosanacaksan.
Su durumda sana bebege bakamiyorsun diyen es cok da haksiz degil her seye en kötü tarafindan yaklaşıyorsun.

Senin konularını biliyorum ..
Bence depresyon nedeniyle karamsar bakıyorsun..anne ile bebeğin birbirine alışması zaman alır..
Ağlamayan bebek olmaz sonuçta..bu karamsar durumun sürekli kötü şeyler olacakmış gibi mutsuzluk duyguların..bir girdabın içinde gibisin..
Defalarca dendi sana ama sen doktora gitmeyi kabul etmedin..
Kendine bak aynada dik dur biraz..bebek biraz daha büyüse eminim Harika bir anne olacaksın
Taşınmalar maddi problemler seni yordu bence ..üstüne hamilelik Doğum
Doğum yapan her kadın eşinin laflarına biraz gıcık olur merak etme..
Ne diyeyim hayırlısı olsun ani kararlar verme bence..

canım fogumdan sonra inan cok sürtüsme oluyor o a diyor ben b .
cocuk 1 yasına yaklastı hala var o durum .
olayı kafanda büyütme .
insan düsününve bosanmak için vok sebep buluyor

bebegini düsün . biraz sabret bıgunlerde kadınlarda agresif oluyor dogumdan sonra.
babasız büyütme taviri varya bazı adamlar bebeklerine sahip cıkar bosanınca bazıları görmez bile
gecen konustuk bi arkadas bebegi küçüklen bosanmıs vovuk babasından bi haber büyümüş içine kapanık.
evlilik sabır işi.bende zırlanıyorum cogunlukla hhatta bunu dile de gtrsim düsündümde.

ama o adamın iyi özellikleride var ve sen oyızden evlendin

ve en büyük etken bence sizin aranızın körü olmasının ailesiyle olan gerilim.
belli etmeselerde erkekler takıyor
senin ailene karsı set kuruyor

Canım benim konularımı biliyorsun.
Sana yaptıklarımdan değil yapmadıklarımdan tavsiye vermek isterim izninle.
Eşinin iyi bir anında karşına al ve olabildiğince yumuşak bir ses tonuyla bütün duygularını yavaş yavaş tane tane anlat. şikayetlerini anlat, kızmadan ses yükseltmeden ama en önemlisi duygu ve düşüncelerini empoze etmeden. seni dinledikten sonra seninde onu dinleyeceğini mutlaka belirt.
Benim yaptığım hataları biliyorsun, benim yaptıklarımı yapıp biranlık kızgınlık öfkeyle yakma köprüleri. bence şuanda kurtarılamayacak bir durum yok...

evlenirken belli etmedi mi kendine ve bu kadar sorunlarınız varken neden çocuk sahibi oldunuz ki... ama yine de olan olmuş biten bitmiş küçük bebeğiniz var evliliği kurtarmaya baksanız daha iyi değil mi

Anlaşmalı boşanacaksanız eğer, 1 2 hafta içinde boşanırsınız tek celsede. Fakat anlaşmalı olmazsa, en az 1 yıl uzar ve çok yıpratıcı olur sizin için.

Kızınıza karşı nasıl esiniz? Konuşulacak biri değil benimki. Her konuşma hakarete dönüşür onunla anlaşmanın tek yolu suyuna gitmek artık o da ise yaramıyor. Ki bende alttan aldıkca kin biriktiren biriyim

Aynen öyle. Kızıma karşı eşim çok iyi.
Böyle görsen yiyiverecek. Öpe, öpe yere göğe koydurmaz, hayatta ağlatmaz, "ıh" dese "Çabuk al çocuğu, bi yerine bişey mi oldu, hemen bak altına, ayağına mı bişey battı acaba!!" böyledir yani. Ama bana geldi mi? "Kilo ver, ne bu böyle, Patates çuvalına döndün" "Tamam" dedin mi de, "Ne karşılık veriyor bana" "Git şu başımdan!" böyledir. Bende aynı senin gibi, kin tutan bi insanım. Öyle gelemem her lafa, ben ama alttan da almam. Böyle dediği zaman başlar KAVGA. Ve biz önceden hayatta kavga etmezdik, alttan alan taraf hep eşim olurdu

Eşinize verip veriştirmişsiniz de burada sizin de psikolojinizin sorunlu olduğunu hepimiz biliyoruz.
Size bir psikoloğa görünün dedikçe daha abuk bir konu ile geri dönüyorsunuz.
Doktora gitmeye korkup boşanma davası açma yolları arıyorsunuz.
Tekrar söylüyorum doktora gidin sütünüzü sağıp bebeğinizi annenize emanet edip 2 saatliğine evden doktora gitmek için çıkın.
Daha da yorum yapmayacağım

Bak canım benim psikoloğa gitmek ayıp değil, kafayı yediğin anlamına da gelmez. Nasıl bir hastalık yaşadığında, grip olduğunda vs. doktora gidip muayene oluyorsan ruhun rahatsız olduğunda da ruh sağlığı uzmanlarına görünürsün. Başa çıkamadığında yardım alman gayet doğaldır, psikolog ve psikiyatrlara cadı avlıyorlarmış gözüyle bakmayınız.

Doğum sonrası depresyonuna girdiğin çok net, bunu zaten herkes anladı. Ama bir türlü sen kendine kabul ettiremedin durumunu. Eşin sana sorun da yaşatıyor olabilir ancak sen yaşadığın bu ciddi depresyondan çıkamadığın için yeterince muhakeme yapamıyor olabilirsin, karşı tarafın A dediğini B anlıyor olabilirsin. Bu da yaşadığın hassas durumdan kaynaklanıyor olabilir. Laf olsun diye söylemiyorum, senin gerçekten uzman yardımı alman şart.

Esim dun öğle saatine kadar her mama saatinde bana mesaj attı cevap alamayınca uyuyor olma ihtimalime karsi eve gelmek istemiş işten çıkıp. Yolda yaya haldeyken kendisine araçla çarpan bir adama yumruk atmis serçe parmağı kirilmiş. Eve gelince korktum ama benden özür dileyip gitti geri. Eli şimdi atel takılı. Akşam da konuştuk ben o yokken çocuğuma baktığımı kendi annesinin onunla görüşmüyor olmasiyla benim annelik yapmak istemeyisimin farklı olduğunu anlattım. Şu anlık iyiyiz şukur. İkimizde alttan alalım diye bagladi konuyu. Çocuğumu kaosta buyutmeyecegimi kendimce net şekilde söyledim o da çözülmeyecek bir sorunumuz olmadığını söyledi. Şuan izinli oğlumuz biraz huysuz bugün beraber bakalım dedik. İyi niyetle yardımcı olmak isteyen herkese teşekkürler inş yenı bir bdv da buluşmamak üzere

Back
X