Boşanma süreci ve küvezdeki bebek

Bebek küvözde koştur koştur boşanma durumlarınız neden? Su an bebekten başka anne baba olarak hiçbir şey önceliğiniz olmamalı..
Tam olarak olayları da anlatmamışsınız ama her ne olursa olsun öncelik suan hastanede yatan yavru olmalı
Dava muhtemelen daha onceden acildi, bebek de drken dogdu diye tahmin ediyorum. Bu kadar yargilamak niye?

Boşanma sürecindeyim. Bebeğim küvezde. Stres yapmamaya calisiyorum. Sutum azaldi ne yazik ki. Şakır şakır akan süt çok az gelmeye basladi. Birkac gundur artti yine ama asla eskisi gibi değil. Yavrumu emziremicem diye cok korkuyorum. Bebegim nasil taburcu olacak anneler ? Beni arayip gelin mi diyecekler ? Bi de bana yatiş vereceklermiş bebekle beraber. Ne kadar sure yatacagimi bilmiyorum. Nasil oluyor bu ? Yatista ne olacak ? Bosanma asamasinda bu konuda da zorluk yasamak istemiyorum. Nasil yapacagiz bilmiyorum.
Öncelikle geçmiş olsun. Süt inme refleksi anne bebek bağı kurulduğunda artar size yatış verme sebebi bu olabilir. Bebek kendi kendine emebiliyor mu yoksa sağıp mı veriyorsunuz. Sağıyorsanız stres halindeyseniz yeterli uyumuyor ve beslenmiyorsanız sütünüz azalabilir Şu aşamada herşeyi öteleyip bebeğinize yoğunlaşmalısınız

Boşanma sürecindeyim. Bebeğim küvezde. Stres yapmamaya calisiyorum. Sutum azaldi ne yazik ki. Şakır şakır akan süt çok az gelmeye basladi. Birkac gundur artti yine ama asla eskisi gibi değil. Yavrumu emziremicem diye cok korkuyorum. Bebegim nasil taburcu olacak anneler ? Beni arayip gelin mi diyecekler ? Bi de bana yatiş vereceklermiş bebekle beraber. Ne kadar sure yatacagimi bilmiyorum. Nasil oluyor bu ? Yatista ne olacak ? Bosanma asamasinda bu konuda da zorluk yasamak istemiyorum. Nasil yapacagiz bilmiyorum.
Çok geçmiş olsun.
Bol bol su içmeye gayret edin. Tahinli helva da çok işe yarıyor. Sağlıkla kavuşunca süt de gelir ama gelmezse de hiç sorun etmeyin çünkü şimdiki mamalar da çok iyi. Siz kucak kucağa olun da gerisi hallolur.
Tekrar çok geçmiş olsun♥️

kaç gündür küvezdesiniz? Kaç kilo? Her hangi bir ekstra sıkıntısı var mı? Bebeğim 100 gün kuvezde kaldı. Bu konuda her soruna seve seve yardımcı olurum.
Cok tesekkur ederim. Bebegimin solunum sorunu oldu. Biraz agir alisiyor. Solunum destegi aliyor ama yeni bir tedavi yontemi uyguluyorlar 10 gunluk yanit verdi dedi hemsire. Nefes alip veriyor ama yoruluyo destek almadan. 1580 gram yavrum. 52 gundur kuvezde. 27 haftalik dogdu. 950 gramla dogdu ama 800 grama dustu sonra kilo aldi

Cok tesekkur ederim. Bebegimin solunum sorunu oldu. Biraz agir alisiyor. Solunum destegi aliyor ama yeni bir tedavi yontemi uyguluyorlar 10 gunluk yanit verdi dedi hemsire. Nefes alip veriyor ama yoruluyo destek almadan. 1580 gram yavrum. 52 gundur kuvezde. 27 haftalik dogdu. 950 gramla dogdu ama 800 grama dustu sonra kilo aldi
Belki 2 kiloyu geçmesini de bekleyebilirler

Öncelikle geçmiş olsun. Süt inme refleksi anne bebek bağı kurulduğunda artar size yatış verme sebebi bu olabilir. Bebek kendi kendine emebiliyor mu yoksa sağıp mı veriyorsunuz. Sağıyorsanız stres halindeyseniz yeterli uyumuyor ve beslenmiyorsanız sütünüz azalabilir Şu aşamada herşeyi öteleyip bebeğinize yoğunlaşmalısınız
Sagiyorum mecburen. Zaten kizimi haftanin 1 gunu yarim saat gorebiliyorum sadece. Dokunamiyorum bile yavruma

3. Derece yoğunbakıma almışlardır ilk başta. Solunum desteğini ara ara kesmeye denemeye başlıyorlar. tam kesildikten sonra yani solunumu desteksiz yapmaya başladıktan sonra 1 hafta kontrolde kalıyor. Hiç sorunsuz 1 hafta geçerse diğer kriter beslenme ve kilo oluyor. Kilosu artık iyi senin bebeğinin. Solunumda rahatlarsa 2. Derece yoğun bakıma alınır. Orada genel kilo alımı takip edilir. Eve bir adım yaklaşmış olursunuz. Yaklaşık 2 kilo olduktan sonra aşıları yapılır . Zaten aşılar yapılınca eve gidiş günü eli kulağındadır.

Çıkış günü sabah seni ararlar kıyafetleri ile birlikte çağırırlar. 1 gece anne uyum odasında kalınıyor. İlaçları beslenmesi ile ilgili bilgilendirme yapılıyor.

Benim bebeğim 29 haftada 820 gram doğdu, 740 grama düştü. Tam 100. Gün taburcu olduk. Bugün 11 aylık oldu. Ve hala emziriyorum. Sütün için endişelenmemen için bu bilgiyi yazıyorun sana. Dikkat etmen gereken bazı şeyler var. Eğer dilersen onları da paylaşırım.

Geçmiş olsun,ben de kızımın yanında 1 ay kadar kalmıştım.Ayrı bir odada diğer annelerle birlikte kalıyorsunuz,süt sağıp beslemenin ve bebek bakımının nasıl yapılacağını öğretiyorlar.Beslenme saatlerinde anneyi çağırıp ona yaptırıyorlar.Gaz çıkarma,bebek yıkama, tırnak kesmeyi bile öğretmişlerdi.Bebek 2kg'ı geçince oksijen desteğine ihtiyaç yoksa taburcu ediyorlar.Yabancı annelerle 24 saat aynı odayı paylaşmak zordu açıkcası ama aklım bebekte kalmıyordu en azından.Tabiiki size temiz çamaşır getirecek, bebeğin bazı özel ihtiyaçlarını temin edecek birisi lazım. Allah yardımcınız olsun.

Bu arada ben 26 ay süt sağdım kızım hiç emmedi çok küçük doğmuştu zaten.Hiç ümidini kaybetme sütü arttırmanın tek yolu bol bol su içip düzenli sağım yapmak.

Sagiyorum mecburen. Zaten kizimi haftanin 1 gunu yarim saat gorebiliyorum sadece. Dokunamiyorum bile yavruma
Anladım canım erken doğduğu için akciğer gelişimi tamamlanmamış o nedenle solunum sıkıntısı var ve bunu dışarıda tamamlamaya çalışıyor. Ama merak etme güzel kilo almış solunum problemi de ortadan kalkınca çok çabuk toparlanır

Merhaba. Psikoloğum. Psikolojik desteğe ihtiyacınız varsa size destek olmak istiyorum. Sizden herhangi bir ücret talebim yok. ❤️

Ayrıca yatışı bebekle beraber olabilmeniz için vereceklerdir. Oğlum yoğun bakımda yattığında iki üç sonra bana da yatış vermişlerdi. Birlikte kalmıştık, bol bol emzirmiştim. İyileşince de çıkmıştık. ❤️ Sabır, güç, umut, sağlık diliyorum. Bu zor günler geçecek merak etmeyin. ❤️

Şuan hiç canınızı sıkmayın süt yapacak şeyler yemeye bakın stres çok etkiliyor İnşaAllah en kısa sürede bebeğinizi kucağınıza alırsınız 🤲

Taburcu etmeden önce anne ile bebeği birlikte 1 gün yatırıyorlar diye biliyorum. Emmesinde vs problem yoksa taburcu ediyorlar. Geçmiş olsun Allah yavrunuza kavuştursun güzel anne🌸

Umarim olabilecek en iyi şekilde atlatirsiniz bu süreci.
Bebeğinizi her gün görmeye gidiyor musunuz? Eğer öyleyse zaten haberdar olursunuz. Hastaneye yatış da bebekle beraber uyum süreci ve onu besleyip besleyemeyeceginize bakıyorlar. Bebek ağızdan yeterli besleniyor mu anne bakabiliyor mu gibi. Bezini tartiyorlar. Ona göre ortalama 2 günde çıkış veriyorlar. Eğer her şey yolundaysa bu dediklerim geçerli tabii.

3. Derece yoğunbakıma almışlardır ilk başta. Solunum desteğini ara ara kesmeye denemeye başlıyorlar. tam kesildikten sonra yani solunumu desteksiz yapmaya başladıktan sonra 1 hafta kontrolde kalıyor. Hiç sorunsuz 1 hafta geçerse diğer kriter beslenme ve kilo oluyor. Kilosu artık iyi senin bebeğinin. Solunumda rahatlarsa 2. Derece yoğun bakıma alınır. Orada genel kilo alımı takip edilir. Eve bir adım yaklaşmış olursunuz. Yaklaşık 2 kilo olduktan sonra aşıları yapılır . Zaten aşılar yapılınca eve gidiş günü eli kulağındadır.

Çıkış günü sabah seni ararlar kıyafetleri ile birlikte çağırırlar. 1 gece anne uyum odasında kalınıyor. İlaçları beslenmesi ile ilgili bilgilendirme yapılıyor.
Cok tesekkur ederim! Bu detayi hicbir yerde bulamadim. Bebegimi dusunuyorum surekli

Back
X