• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma süreci ve küvezdeki bebek

Benim bebeğim 29 haftada 820 gram doğdu, 740 grama düştü. Tam 100. Gün taburcu olduk. Bugün 11 aylık oldu. Ve hala emziriyorum. Sütün için endişelenmemen için bu bilgiyi yazıyorun sana. Dikkat etmen gereken bazı şeyler var. Eğer dilersen onları da paylaşırım.
Lutfen paylas

Geçmiş olsun,ben de kızımın yanında 1 ay kadar kalmıştım.Ayrı bir odada diğer annelerle birlikte kalıyorsunuz,süt sağıp beslemenin ve bebek bakımının nasıl yapılacağını öğretiyorlar.Beslenme saatlerinde anneyi çağırıp ona yaptırıyorlar.Gaz çıkarma,bebek yıkama, tırnak kesmeyi bile öğretmişlerdi.Bebek 2kg'ı geçince oksijen desteğine ihtiyaç yoksa taburcu ediyorlar.Yabancı annelerle 24 saat aynı odayı paylaşmak zordu açıkcası ama aklım bebekte kalmıyordu en azından.Tabiiki size temiz çamaşır getirecek, bebeğin bazı özel ihtiyaçlarını temin edecek birisi lazım. Allah yardımcınız olsun.
Tesekkur ederim. Bizde durum oyle olmayacak gibi. O kadar sure beni tutacaklarini sanmiyorum

Merhaba. Psikoloğum. Psikolojik desteğe ihtiyacınız varsa size destek olmak istiyorum. Sizden herhangi bir ücret talebim yok. ❤️

Ayrıca yatışı bebekle beraber olabilmeniz için vereceklerdir. Oğlum yoğun bakımda yattığında iki üç sonra bana da yatış vermişlerdi. Birlikte kalmıştık, bol bol emzirmiştim. İyileşince de çıkmıştık. ❤️ Sabır, güç, umut, sağlık diliyorum. Bu zor günler geçecek merak etmeyin. ❤️
Cok tesekkur ederim. Aslinda destek almaya cok ihtiyacim var

Umarim olabilecek en iyi şekilde atlatirsiniz bu süreci.
Bebeğinizi her gün görmeye gidiyor musunuz? Eğer öyleyse zaten haberdar olursunuz. Hastaneye yatış da bebekle beraber uyum süreci ve onu besleyip besleyemeyeceginize bakıyorlar. Bebek ağızdan yeterli besleniyor mu anne bakabiliyor mu gibi. Bezini tartiyorlar. Ona göre ortalama 2 günde çıkış veriyorlar. Eğer her şey yolundaysa bu dediklerim geçerli tabii.
Bebegimi haftada 1 gun yarim saatligine gorebiliyorum. O da dokunmak yok. Tamamen sterilize sekilde

Boşanma sürecindeyim. Bebeğim küvezde. Stres yapmamaya calisiyorum. Sutum azaldi ne yazik ki. Şakır şakır akan süt çok az gelmeye basladi. Birkac gundur artti yine ama asla eskisi gibi değil. Yavrumu emziremicem diye cok korkuyorum. Bebegim nasil taburcu olacak anneler ? Beni arayip gelin mi diyecekler ? Bi de bana yatiş vereceklermiş bebekle beraber. Ne kadar sure yatacagimi bilmiyorum. Nasil oluyor bu ? Yatista ne olacak ? Bosanma asamasinda bu konuda da zorluk yasamak istemiyorum. Nasil yapacagiz bilmiyorum.
Çok geçmiş olsun, çocuğunuza odaklanın derim rabbim hakkınızda hayırlısını versin zor bir durum tabi, umarım aranızdaki problemleri çözersiniz, bu saatten sonra ileriye bakın çocuğunuza odaklanın

Anne oteli isimli yerde kalıp bebeği bakmanız için size eğitim verecekler. Tutma. Bez değişimi. Emzirme gibi. Ben anne otelinde 1 akşam kalmıştım. Eğer iyi tutup güzel bakarsanız daha erken taburcu olursunuz.

Bebek 2 kilo olsun hele. 2 kilo olan bebeği daha tutmazlar. Benim bebegim de solunum desteği aldı. Yutma refleksi yoktu. Şimdi 10 aylık canavar gibi bir bebek

Hiç korkmayın. Şu an stres yapılacak bi şey yok. Kuvöz süreci zor geliyor ama inanin annenin dinlenmesi için Rabbimin bize verdiği bir mucize kuvöz.

Bol bol yatın dinlenin. Bol su için ve sık sık banyo yapın. Banyo yapmak sütü artırıyor. Hoşaf da tüketebilirsiniz.

Ama her şeyden önce kafanız rahat olacak. Inanin gerisi fasa fiso. Kafa rahatsa süt var.

Ben emziremedim. Üzülmedim de . Emzirmeyi isterdim ama olmadı. Mama ile büyüdü. Korkulacak bisey yok. Şimdiki mamalar çok zengin.

Sağlıkla kucağınıza alın. Ve alacaksınız da üzülüp korkmayın yeter💜

Sütümü sağmayı asla ihmal etme. Bebek yanında değilken büyük işkence. Eğer imkanın varsa göğüse takılan şarjlı pompoalardan al. Brbek eve gelince bize biberondan beslemeye devam ettirmişlerdi kontrol edebilmemiz için aldığı mikatarı. Hem emzirip hem bineron verdim. Ama sağmaya vakit bulamayınca süt azaldı haliyle. Zaten 3 ay sağdıktan sonra çıkan miktar bebeğe fazla geliyor. Allahtan biberon reddi olmadı. Lütfen sütünü sağ , sağ, sağ ve asla miktara takılma. Bana sorsan daha ilk ay sütüm azaldı diye ağlıyordum bak hala geliyor.

Öncelikle geçmiş olsun umarım kısa sürede çıkmış olur bebeğiniz.
Bu tarz bir sürece hakim değilim ama 14 ay arayla iki oğlum var büyüğünü kesmeden ikisini emzirmiş bir anne olarak sana tavsiyem yemek gıdadan ziyade bol bol sıvı tüketimi yapman.
Bolca su içip,emziren anneler için maltlarda mevcut onlardan da tüketerek,memeleri fabrika gibi düşün ve devamlı sağım yap.Sağım aralıkların sık olsun sen ne kadar sağım yaparsan o kadar ihtiyaç var diye daha çok salgılayacak.
Böyle bir durumda bu aşamaya geldiyseniz o insanı da düşünme kimse boşanmak için evlenmiyor demekki olması gerekiyordu.
Bebeğini ve onunla yaşayacağın mükemmel anları düşün,ona sarılınca o minicik şey hem insanı yoruyor hem herşeyi unutturuyor.
Bebeğinizle güzel hayat dilerim.

Boşanma sürecindeyim. Bebeğim küvezde. Stres yapmamaya calisiyorum. Sutum azaldi ne yazik ki. Şakır şakır akan süt çok az gelmeye basladi. Birkac gundur artti yine ama asla eskisi gibi değil. Yavrumu emziremicem diye cok korkuyorum. Bebegim nasil taburcu olacak anneler ? Beni arayip gelin mi diyecekler ? Bi de bana yatiş vereceklermiş bebekle beraber. Ne kadar sure yatacagimi bilmiyorum. Nasil oluyor bu ? Yatista ne olacak ? Bosanma asamasinda bu konuda da zorluk yasamak istemiyorum. Nasil yapacagiz bilmiyorum.

Çok çok geçmiş olsun💜
Sütünüzle alakalı stres yapmayın.
Bende küvezde kalmışım bir kaç ay.
700 gram doğmuşum,ölür demişler ama maşallah😁
Ayrıca anne sütü hiç almamışım.
Yani sizden süt almasa bile kesinlikle onlar mama veriyorlar. Birşey olmuyor.
Bebeğin durumu tam netleşene kadar tarih vermiyorlar genelde.
Yatışta olmuyor. Sen belli aralıklarla görmeye gidiyorsun bebeği.
Tabi en doğrusı gittiğinde hemşirelere danışmak.
Umarım boşanacağınız kişi biraz anlayışlıdır ve başka sıkıntılarınız yoktur.

Benim kızım da sarılıktan dolayı hastanede yatmıştı, akşama kadar anne otelinde kaldım akşam da doğumhane katında ayrı tek kişilik oda da kaldım. Tek kişilik odaya geçince kızımı yanıma verdiler sabahta kontrollerini yapıp taburcu ettiler. Anne otelinde kaldığınızda süt sağıp veriyorsunuz bir sonraki beslenme de küvezin olduğu odaya gidip emziriyorsunuz. Çok geçmiş olsun Allah huzura kavuştursun inşallah çocuğunuzla sizi

çok geçmiş olsun lütfen sütünüzü sağın bebeğinize kavuşana kadar. sonrası zaten güzellik ♥️♥️

Anne oteli isimli yerde kalıp bebeği bakmanız için size eğitim verecekler. Tutma. Bez değişimi. Emzirme gibi. Ben anne otelinde 1 akşam kalmıştım. Eğer iyi tutup güzel bakarsanız daha erken taburcu olursunuz.

Bebek 2 kilo olsun hele. 2 kilo olan bebeği daha tutmazlar. Benim bebegim de solunum desteği aldı. Yutma refleksi yoktu. Şimdi 10 aylık canavar gibi bir bebek

Hiç korkmayın. Şu an stres yapılacak bi şey yok. Kuvöz süreci zor geliyor ama inanin annenin dinlenmesi için Rabbimin bize verdiği bir mucize kuvöz.

Bol bol yatın dinlenin. Bol su için ve sık sık banyo yapın. Banyo yapmak sütü artırıyor. Hoşaf da tüketebilirsiniz.

Ama her şeyden önce kafanız rahat olacak. Inanin gerisi fasa fiso. Kafa rahatsa süt var.

Ben emziremedim. Üzülmedim de . Emzirmeyi isterdim ama olmadı. Mama ile büyüdü. Korkulacak bisey yok. Şimdiki mamalar çok zengin.

Sağlıkla kucağınıza alın. Ve alacaksınız da üzülüp korkmayın yeter💜
Stres yapmamak benim durumumda cok zor ama elimden geleni yapiyorum.

Sütümü sağmayı asla ihmal etme. Bebek yanında değilken büyük işkence. Eğer imkanın varsa göğüse takılan şarjlı pompoalardan al. Brbek eve gelince bize biberondan beslemeye devam ettirmişlerdi kontrol edebilmemiz için aldığı mikatarı. Hem emzirip hem bineron verdim. Ama sağmaya vakit bulamayınca süt azaldı haliyle. Zaten 3 ay sağdıktan sonra çıkan miktar bebeğe fazla geliyor. Allahtan biberon reddi olmadı. Lütfen sütünü sağ , sağ, sağ ve asla miktara takılma. Bana sorsan daha ilk ay sütüm azaldı diye ağlıyordum bak hala geliyor.
Ben de surekli sagiyorum. İnsallah artar

Çok çok geçmiş olsun💜
Sütünüzle alakalı stres yapmayın.
Bende küvezde kalmışım bir kaç ay.
700 gram doğmuşum,ölür demişler ama maşallah😁
Ayrıca anne sütü hiç almamışım.
Yani sizden süt almasa bile kesinlikle onlar mama veriyorlar. Birşey olmuyor.
Bebeğin durumu tam netleşene kadar tarih vermiyorlar genelde.
Yatışta olmuyor. Sen belli aralıklarla görmeye gidiyorsun bebeği.
Tabi en doğrusı gittiğinde hemşirelere danışmak.
Umarım boşanacağınız kişi biraz anlayışlıdır ve başka sıkıntılarınız yoktur.
Yok anlayisli degil. Sorunlu bi tip.

Benim kızım da sarılıktan dolayı hastanede yatmıştı, akşama kadar anne otelinde kaldım akşam da doğumhane katında ayrı tek kişilik oda da kaldım. Tek kişilik odaya geçince kızımı yanıma verdiler sabahta kontrollerini yapıp taburcu ettiler. Anne otelinde kaldığınızda süt sağıp veriyorsunuz bir sonraki beslenme de küvezin olduğu odaya gidip emziriyorsunuz. Çok geçmiş olsun Allah huzura kavuştursun inşallah çocuğunuzla sizi
Allah razi olsun. Bebegi yanima vermeyecekler mi acaba

Back
X