boşanma süreci

sezilmel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
475
0
96
İstanbul
eşime boşanma davası açıcam..fakat prosedürü bilmiyorum..nereye gitmeli ne yapmalı kaç gün içinde olur...
bilen arkadaslar bana yardımcı olursa sevinirim

canım ben avukatlık bürosunda calıstım iki yıl kadar elimden geldğince yardım ediyim sana eğer anlaşmalı olursa bir ay icinde biter tabi mahkemenin yoğunluguna da bağlı ama çekismeli olucaksa eşin boşanmak istemiyorsa biraz uzun sürebilir tabi mahkemenin sürecine bağlı bunlar tam kesin tarih verilmez
yapman gerekene gelince bir avukattan veya bir arzuhalci dediğimiz kisilerden yardım alıp dilekce yazdırman gerekiyor genellikle adliye cevresinde bulabilirsin
dilekceni yazdırdıktan sonra adliyeden Aile mahkemesine gidiyorsun Aile mahkemesi kalemine gidersen onlar sana yardımcı olup anlatırlar belirli masrafları var dava acma harc pul vs bunları yatırman gerekir bir avukat tutabilirsen bu islerin hepsini onlar hallediyor

canım ben avukatlık bürosunda calıstım iki yıl kadar elimden geldğince yardım ediyim sana eğer anlaşmalı olursa bir ay icinde biter tabi mahkemenin yoğunluguna da bağlı ama çekismeli olucaksa eşin boşanmak istemiyorsa biraz uzun sürebilir tabi mahkemenin sürecine bağlı bunlar tam kesin tarih verilmez
yapman gerekene gelince bir avukattan veya bir arzuhalci dediğimiz kisilerden yardım alıp dilekce yazdırman gerekiyor genellikle adliye cevresinde bulabilirsin
dilekceni yazdırdıktan sonra adliyeden Aile mahkemesine gidiyorsun Aile mahkemesi kalemine gidersen onlar sana yardımcı olup anlatırlar belirli masrafları var dava acma harc pul vs bunları yatırman gerekir bir avukat tutabilirsen bu islerin hepsini onlar hallediyor

cok tesekkür ederim..anlasmalı olacak yani öyle umut ediyorum
peki aşağı uyarı ne kadar masraf cıkar..

anlasmalı olursa cabuk biter günümüzde bosanma davaları biraz uzun sürüyor yinede sen bir avukattan bilgi olursan daha iyi olur canım yanlıs yönlendirmek istemem tam birsey diyemem ama en az yanında 100-150 lira bulundur tabi birde dilekce yazdırdığın zaman dilekce ücreti olur

eşime boşanma davası açıcam..fakat prosedürü bilmiyorum..nereye gitmeli ne yapmalı kaç gün içinde olur...
bilen arkadaslar bana yardımcı olursa sevinirim

merhaba
oturduğunuz yerdeki aile mahkemesine dilekçe ile başvurmanız,harç ve masraf avanslarını yatırmanız gerekiyor
eşiniz ile her konuda anlaşıyorsanız anlaşmalı boşanmanız mümkün
ancak özellikle nafaka, velayet, tazminat, mal paylaşımı vs konularda anlaşmanız mümkün değilse bir avukata başvurmanız hak kaybına uğramanıza engel olacaktır.
Av.Merve Gürcan

Back
X