• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sürecim

kerebicbaklava

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2020
133
193
18
36
Merhabalar Kk üyeleri. Uzun zamandır burdakı yorumları okuyorum ve yeni üyeyim. Eşime çekişmeli boşanma davası açtım, kendisi bildıgım kadarıyla çalısmıyor su anda ve uzerınede bısey yok. Ama avukatım çekişmeli olması gerekıyor diyip öle actı mecburi... anlaşmalı bosanma ıcın cunku anlasamadık Bı ıletısımsızlık var cunku gorusmuyoruz. Benım esas sormak ıstedıgım esım davaya gelmezse ne olur ilk durusmaya veya sonrakilere surec uzuyor mu yoksa daha mı erken bitiyor? Ya da ne oluyor? Bilenler varsa yorum yapabılır mı? Ya da benım durumda olan aynı seyleri yasayan? Tesekkur ederım şimdiden.

Madem üstüne mal mülk yok. Çekişmeli olması ne işinize yarayacak?
Kocanızla görüşüp anlaşma protokolü imzalayın, tek celsede boşanın.
Biraz ustume kalan kredi borcları var yoksa bana kalsa tek celsede bıtırırım. Kendisi de avukatım aradıgınıda cevap vermedi, ben mesaj attugımda yıne cevap vermedi ne yapmaya çalısıyor anlamıyorum ki?

Biraz ustume kalan kredi borcları var yoksa bana kalsa tek celsede bıtırırım. Kendisi de avukatım aradıgınıda cevap vermedi, ben mesaj attugımda yıne cevap vermedi ne yapmaya çalısıyor anlamıyorum ki?
Borç çok mu?

Krediyi siz çektiniz ve o kullandı sanırım.şimdi ilkin tensip tutanağı gelir her iki tarafa.
Karşı tarafa sizin dilekçenizle tutanak da gider.
Davalı tebliğden itibaren 2 hafta içinde cevap dilekçesi yazmalı.
Yazmadı diyelim ihtarname çekilir
Cevap dilekçesi vermesi halinde siz cevaba cevap dikekçeai yazarsınız,
Daha sonra davalı ikinci cevap dilekçesi yazar tahmini 2 ya da 3 ayı bulur süre
Sonra duruşma tarihi verilir
Teller ettiğiniz 26 bin tl ise boşanmanın feri niteliğinde olmadığı anlaşıldığından temsil zaptından 2 haftalık süre içinde bi miktar nispi harç yatırma süresi verilir, artı bi dava daha eklenir yatırmadınız diyelim harçlar kanuna göre devaya devam olunamayacağını yönünde ihtarına karar verilir
Umarım yardımcı olmuşumdur
Bu erkeklere çok yüz veriyoruz be hanımlar

Krediyi siz çektiniz ve o kullandı sanırım.şimdi ilkin tensip tutanağı gelir her iki tarafa.
Karşı tarafa sizin dilekçenizle tutanak da gider.
Davalı tebliğden itibaren 2 hafta içinde cevap dilekçesi yazmalı.
Yazmadı diyelim ihtarname çekilir
Cevap dilekçesi vermesi halinde siz cevaba cevap dikekçeai yazarsınız,
Daha sonra davalı ikinci cevap dilekçesi yazar tahmini 2 ya da 3 ayı bulur süre
Sonra duruşma tarihi verilir
Teller ettiğiniz 26 bin tl ise boşanmanın feri niteliğinde olmadığı anlaşıldığından temsil zaptından 2 haftalık süre içinde bi miktar nispi harç yatırma süresi verilir, artı bi dava daha eklenir yatırmadınız diyelim harçlar kanuna göre devaya devam olunamayacağını yönünde ihtarına karar verilir
Umarım yardımcı olmuşumdur
Bu erkeklere çok yüz veriyoruz be hanımlar
Çok tesekkur ederım Cemile hanım Hemen hemen yarısını ona kullandım sayılır onun bitmeyen borclarına zaten ilk dılekceye cevap vermemıs Kasım ayında acıldı bu ayın sonunda ön inceleme var daha uzun surer diyorduk ama ilk durusma daha erken oldu, sanırım gelmez bu durumda ne olur? Bu arada avukat mısınız öyle geldı bana😊

Gelmediyse siz o almadan duruşmada talepleriniz dinlenir ve o olmadan sizin lehinedir karar çıkar. Gıyabında boşanırsınız ki itiraz merci olmazsa mernis adresine kayıtlı tebligat bile geçerli sayılmakta artık

Eşiniz davayı takip etmezse sadece sizin delilleriniz araştırılır ve boşanma nedenini ispatlarsanız boşanma kararı verilir. Delilleriniz yetersizse eşiniz davayı hiç takip etmese bile boşanamazsınız. Önemli olan onun davayı takip edip etmemesinden çok, sizin boşanma nedenlerinizi ispat edip edememeniz. İspata elverişli deliliniz varsa ister gelsin ister gelmesin. Nasıl olsa boşanırsınız.

Eşiniz davayı takip etmezse sadece sizin delilleriniz araştırılır ve boşanma nedenini ispatlarsanız boşanma kararı verilir. Delilleriniz yetersizse eşiniz davayı hiç takip etmese bile boşanamazsınız. Önemli olan onun davayı takip edip etmemesinden çok, sizin boşanma nedenlerinizi ispat edip edememeniz. İspata elverişli deliliniz varsa ister gelsin ister gelmesin. Nasıl olsa boşanırsınız.
Çok teşekkür ederim Selime hanım sizin ki daha net oldu

Back
X