• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden böyle hissediyorum? Üstesinden geldim sanıyordum ama içimde çok derin bir hüzün var.

Merhaba, sizin konunuza yorum yazmıştım sanırım ama şimdi yeni yazılarınızı okuyunca kendinize ne kadar zarar verdiğinizi görüyorum. Üstelik yaşadıklarınıza bakılırsa bu zararı ve kinle yaşamayı haketmeyen birisiniz. Bende aldatıldım. Eşimi başka bir kadınla kendi evimizde buldum. Çekişmeli dava ile de boşandım. Boşanmam 2 yıl sürdü. Tazminat vs kazandım. Haklılığımı ispat ettim ve onun nasıl bir insan olduğunu cümle aleme gösterdim. Amaaaa gelin görün ki beni mutlu eden şey, zafer kazanmak yada ona haddini bildirmek değildi. Davayı kazandığımda hala içimde hüzün vardı. Ama sonra kendime odaklandım. Acı ile yaşamaktan o kadar sıkılmıştım ki, bilirsiniz o duyguyu. Sabah uyanırsınız dinlenmişsinizdir ama 2 dakika sonra yaşadıklarınız aklınıza gelir ve tamamen mutsuz devam edersiniz hani güne… işte böyle bir günde, kendime dedim ki; ben ne yapıyorum. Kendime neden bunu yapıyorum? Dışarısı kötülük dolu ve insanlar kötü de olabilir ama ben iyiliği hak ediyorsam neden mutsuz yaşayayım? Bu halden artık kurtulmak istiyorum dedim. Dava sürecinde 2 sene acılarıma tutunmayı ben tercih etmiştim. Çünkü yeni halime yeni hayatıma alışmak beni korkutuyordu. Belirsizlik ise deli ediyordu. Hem geçmişte hem gelecekte yaşıyordum. Bir türlü anda kalamıyor ve halimden mutlu olamıyordum. Ona haddini bildirme isteği aslında onunla kalan son bağımdı. O bağa sıkısıkıya tutuyordun farkında olmadan. Ama o bağ beni boğuyordu görememiyordum. Kin ve acı içinde onu düşünerek yaşıyordum aslında hala onun için yaşıyordum sanki. Hala ortada bir ben yoktu. Peki onun bana bıraktığı acılar olmasa nasıl bir ben olurdum diye düşündüm. Cevabım mutlu ve hayattan keyif alan bir ben’di. O halde neden bana acılar yaşatan birine had bildireceğim diye mutlu olan ben’i erteliyordum ki… kısaca ben davayı kazandım. Haddini de bildirdim ama mutlu beni daha yeni yeni kazandım sayılır. Fark ettim ki ne zaman onu düşünmeden hayatıma baktım kendime odaklandım işte o zaman ben kazanmaya başladım. İnanın keşke anlaşmalı boşanıp kendimi 2 sene önce seçseymişim. Gereksiz yere acılarla dolu 2 sene yaşadım.
Bakın bunu davayı kazandığım yani sizin hedeflediğiniz 2 sene sonrasından yazıyorum. Bu benden değil belki de size gönderilmesi gereken ilahi bir mesajdır. Hiçbirşeyi boşuna yaşamıyoruz. Lütfen söylediklerimi zihniniz dinginken bir düşünün

Back