Ben ne yaptim onu soyleyim. Oglum gerci 7 yasindaydi o zaman, kiziniz kadar kucuk degildi.
Once oglunu ne zaman istiyorsa gorsun engellemem kafasindaydim. Ancak bu durumun oglumla iliskimize zarar verdigini gordum. Soyle ki dirt pirt, olur olmadik saatlerde cocugu almak istedi. Senin planin var mi bir yere gidecek misin onun umurunda degildi. Haliyle ne zanan alacagi belli olmadigindan bosandigim halde hayatim hala onun hayati uzeribe kurulu devam ediyordu. Baktim ki hayatimin kontrolu benim elimde degil, bunu bir kurala baglamak diye dusundum. Bir de cocuk onunla gezip tozup guzel anılar biriktirirken tum hafta sonlarini cocukla gecirdiginden hafta ici bize kaliyordu ve hafta ici de biz yemek, odev gibi gunluk rutin isleti yapiyorduk, beraber kaliteli gecirdigimiz vakit hemen hemen hic yoktu ya da cok azdi. Bu durum oglumun gozunde beni farkli bir konuma sokmustu. Baba iyi, anne odev yaptiran, kurallar koyan oldugundan kaka.
Sonra ben buna bir son vetmek icin hakimin belirledigi gunler haricinde gelemezsin benim de ozel hayatim var dedim. Baba buna once cok sinirlendi, esip gurledi. Ama net oldum hic taviz vermedim. Kendi haftasinda gelemedigi gunkerde benim haftamdan calmak istediginde takvim her seferinde karisiyordu. Ona da hayir dedim. Kendi haftanda gelemediysen bir sonraki kendi haftani kullanirsin, benim haftami calamazsin. Bu kurali hala uyguluyoruz. Oglum boylece tenis topu gibi bir annede bir babada degil. Ilk zananlar baba dirt pirt cani istedikce geldiginde oglum babanin hergun gelecegini umit ediyordu. Babasi gelmeyince de gozu kapilarda onu ariyordu. Simdi hangi gun baba gunu biliyor. Artik diger gunler beklemiyor. Bir de babadi her ay birinci ve ucuncu cumartesilsri alip pazar birakiyor bana. Eger o ayda 5 cumartesi varsa 5inci cumartesileri de cocuk bende.
Bir de mumkun mertebe babasi ile iletisimi sifira indirdim. Cunku cocugun sorunlari icin aradigimda ilk baslarda hala onu unutamadigimi, cocugu bahane edip aradigimi dusunuyordu kendince. Ve iletisim minimuma inmediginde saygi cercevesinden de uzaklasabiliyorlar. Ne var diye telefonu acabiliyorlar ya da bana ne velayet srnde ne halin varsa gor gibi seyler...ya da bu hafta senin haftan degil dedigimde essek gibi verecrksin bir verme de gor dedigi gunler de oldu.
Dolayisiyla en guzeli babasi ile minumum iletisim, onu da cogunlukla mesaj yoluyla.
Ilk birkac ay bu yeni hayata duzene alisma doneminde kendilerini hala koca sanip eski kocaliklarini emir kipiyle konusarak devam ettirebileceklerini sansalar da merak etme onlar da alisiyor. Yeter ki sen hakimin belirledigi takvimin disina cikma cok gerekmedikce. Cunku taviz verince taviz tavizi doguruyor