Boşanma sürecinde çocuğu olanlar

MERHABA BENDE BOŞANMA AŞAMASINDAYIM ANLAŞMALI OLARAK BOŞANIYORUZ. ARAMIZDA ÇOK CİDDİ SORUNLAR OLDU. AMA ÇOCUĞUNA KARŞI İLGİLİ SAYILABİLECEK DURUMDA BİR BABA OLDUĞU İÇİN KENDİ YAŞADIĞIMIZ ŞEYLERİ HIRS YAPMAMA KARARI ALDIK.NE ZAMAN İSTERSE GÖRÜŞEBİLİYORLAR. KIZIM GİTTİĞİNDE İSTEDİĞİ KADAR KALIYOR. NE DURUMDA OLDUĞU VE ÇOCUĞUMUZ ÜZERİNDE PLANLARIMIZI YİNE BERABER YAPIYORUZ. EĞER ÇOCUK KONUSUNDA GÜVENEBİLECEĞİNİZ BİR YAPIDAYSA YAŞAMIŞ OLDUĞUNUZ HİÇ BİR ŞEYİ HIRS YAPMADAN SADECE ÇOCUĞUN PSİKOLOJİK DURUMUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURURARK DAVRANMANIZI TAVSİYE EDERİM. KARŞI TARAFI MUTSUZ EDECEĞİM DİYE ÇOCUKLARIMIZI HARCAMAMALIYIZ .BİZ BOŞANMA KARARINI ANLAYABİLECEĞİ ŞEKİLDE BERABER KIZIMIZA ANLATTIK. KENDİSİYLE BİR İLGİSİ OLMADIĞINI BABASIYLA SORUNLARIMIZI ÇÖZEMEDİĞİMİZİ HAYATINDA HİÇ BİR ŞEYİN DEĞİŞMEYECEĞİNİ SADECE BABASIYLA AYRI EVDE YAŞAYACAĞIMIZI VE NE İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA BABASININ HEP YANINDA OLACAĞINI YİNE BERABER BABASIYLA BİRLİKTE BAZI AKTİVİTELERİ YAPABİLECEĞİMİZİ ANLATTIK. İLLAKİ ETKİLENİYOR ÇOCUKLAR AMA YANİ BİZİM UYGULAMALARIMIZ SÜRECİ ÇOK KOLAYLAŞTIRDI. ŞUAN İSTEDİĞİ ZAMAN GÖRÜŞÜYORLAR. AYRICA BENDE VE BABASIDA ONA BİRBİRİMİZ HAKKINDA ASLA OLUMSUZ ŞEYLER SÖYLEMİYORUZ. KABACA AYNI AĞIZDAN ORTAK KARARLAR ALMIŞ GİBİ İLETİŞİM KURYORUZ. ÇOCUKTA İKİMİZDENDE AYNI TUTUMU VE CEVAPLARI ALDIĞI İÇİN DAHA RAHAT HİSSTTİ GALİBA. BİRDE ÇEVRENİZDEKİ KİLİLERİNDE ASLA KARŞI TARAF İÇİN OLUMSUZ ŞEYLER KONUŞMAMASI ÇOCUĞUNUZLA SİSİZ ARANIZDAKİ DİYALOGLARA ÇOK KARIŞMAMASI GEREKİYOR. BİRDE ÇOCUKLAR BU SÜREÇTE HEP KENDİNİ SUÇLARMIŞ "BEN ŞIMARIK OLDUĞUM İÇİN YADA YEMEK YEMEDİĞİM İÇİN VS. BOŞANIYORLAR." DİYE DÜŞÜNÜRMÜŞ. BABASI TARAFINDAN TERKEDİLDİĞİNE İNANIRMIŞ. O YÜZDEN BABAYLA OLAN SÜRECİ İYİ TUTUMAKL LAZIM. SONUÇTA ÇOCUKLARIN SADECEYE ANNEYE DEĞİL BABAYA DA İHTİYACI VAR. ASLINDA ÇOK SIKINTILI ŞEYLER YAŞADIK AMA SIRF KARŞI TARAFA BEDEL ÖDETECEĞİM DİYE ÇOCUĞUMUN PSİKOLOJİSİNİ BOZAMAM DEDİM.BİZİM KIYMETLİLERİMİZ EVLATLARIMIZt
Tebrik ederim çok medeni ayrılmıssınız. Benim kızım 3 yaşında olacak daha tam idrak edemiyor olayları haftada bir kez görüyor babasını ve ne zaman gideceğim babama diye soruyor kendince . Hala aramızdaki sular durulmadı siddet faktörü araya girdiği için bizde . Ailem çok kızgın kimse yüzünü bile görmek istemiyor . Kendisi de en azından bir helalleşip iyi ayrılmak yerine beni kıskandırmaya çalışıp iyice küçülüyor gözümde. Çocuklar ilgileneceginden bile şüphe duyuyorum artık

Çocuklar çok akıllı gerçekten 😊 ben de asla kötülemeyi düşünmüyorum ama sular hala durulmadı bizde eş kişisi mal paylaşımında sacmalıyor beni kıskandırmaya çalışıyor halbuki artık umrumda bile değil üzülmeme rağmen degil ben çoktan geçtim ondan
Guven bana hepsi ayni yolu izliyor. Ben bosanmadan alyans takip geldiğini biliyorum. Dugunune cagir ceyrek takacagim demistim. Hala cagirmadi .
Ama işte tam dedigin gibi birseyler bitince bitiyor. Sen sakin kal. Çocuğun için.

Kızlar günaydın birkaç gün önce burda ilk konumu açıp derdimi anlatmıştım eşimle boşanıyoruz davayı açtım 2.5 yaşında bir kız çocuğum var . Çocuğu olup boşananlar ne yaptınız o adamla ömür boyu belki muhattap olmak zorunda kalacağız nasıl atlattınız süreci çocuklarınız kabul edebildi mi ileride baba yokluğu çekerler mi kafamda binlerce soru var . Geri dönme ihtimali yok çünkü siddet uyguladı birçok kez . Tek derdim kızım . Forumda biraz önce okudum boşanmakta olan bir üye çocuğu olanlara yazık ne yapıyorlar ki yazmış dokundu açıkçası bu yorum çok bana .. Yorumlarınızı bekliyorum

boşanan ne ilk ne de son kişi sizsiniz.. çocuğunuz da yeterli sevgi ve ilgi ile herhangi bir eksiklik olmadan büyüyecektir.
pedagoglar/psikologlar bugünler için varlar.. içinden çıkamadığınız bir mevzu olursa onlara danışırsınız.

Guven bana hepsi ayni yolu izliyor. Ben bosanmadan alyans takip geldiğini biliyorum. Dugunune cagir ceyrek takacagim demistim. Hala cagirmadi .
Ama işte tam dedigin gibi birseyler bitince bitiyor. Sen sakin kal. Çocuğun için.
Alyans takıp mı geldi ay güldüm ya düştüğü duruma bak 😂 benimki de bütün fotoğraflarını değiştirmiş sürekli fotoğraf paylaşıyor ki nefret ederdi dedim aranmaya başladı belli 🤪 sakinim gerçekten o mal paylaşımındaki söylediklerini duyduktan sonra beraber geçen 6 yılıma üzülüyorum sadece

Alyans takıp mı geldi ay güldüm ya düştüğü duruma bak 😂 benimki de bütün fotoğraflarını değiştirmiş sürekli fotoğraf paylaşıyor ki nefret ederdi dedim aranmaya başladı belli 🤪 sakinim gerçekten o mal paylaşımındaki söylediklerini duyduktan sonra beraber geçen 6 yılıma üzülüyorum sadece
Acinacak isler

Benim en sinir olduğum okulda bilgi alınıyor ya kutucuklara işaretleme var anne baba ölmüş yada ayrılmış tabi bilgi amaçlı ama sınıflandırma yapılıyor
Hele boşanma eksiklik gibi görülmesine ayar oluyorum
Ben öğretmenim.okullarda mesela a onun annesi babası boşanmış diye etkiletleme vs ve kadınların sırf bu yüzden kocalarına katlanması boşanmayi dusunememesi vs ayar oluyorum.
Sonuçta babası var bu çocukların istediği an ulasabilir.
Sanki her Anne Baba yanında büyüyen on numara hayat sürüyor da.
Bu psikolojiden çıkmak lazım.

Sizin karşı taraftan geldigi icin boşanma talebi daha ağır geçiyordur eminim bizde ben istedim siddete dayanamadım artık yılda 4 5 kez maruz kalıyordum susamadım artık .. psikolojik siddet ise artık sürekliydi ve en kötüsü de oydu benim için . Baba ilgilenir ise çok eksiklik hissetmezler insallah diye düşünüyorum umarım yanılmam
Kızınız ilerde sizin gibi güçlü 💪 kadın olacak o zaman annem dayak yiyip sustu ben varım diye katlanmadı diyecek yolunuz bahtınız açık olsun 🙏

Benim en sinir olduğum okulda bilgi alınıyor ya kutucuklara işaretleme var anne baba ölmüş yada ayrılmış tabi bilgi amaçlı ama sınıflandırma yapılıyor
Hele boşanma eksiklik gibi görülmesine ayar oluyorum
Ben öğretmenim.okullarda mesela a onun annesi babası boşanmış diye etkiletleme vs ve kadınların sırf bu yüzden kocalarına katlanması boşanmayi dusunememesi vs ayar oluyorum.
Sonuçta babası var bu çocukların istediği an ulasabilir.
Sanki her Anne Baba yanında büyüyen on numara hayat sürüyor da.
Bu psikolojiden çıkmak lazım.
Evet ben de öğretmenim bu durumdan ben de hoşlanmıyorum ileride çocuğum da maruz kalacak diyorum ama okulumda bile annesi babası ayrı birçok çocuk var artoö normal bir durum

Kızlar günaydın birkaç gün önce burda ilk konumu açıp derdimi anlatmıştım eşimle boşanıyoruz davayı açtım 2.5 yaşında bir kız çocuğum var . Çocuğu olup boşananlar ne yaptınız o adamla ömür boyu belki muhattap olmak zorunda kalacağız nasıl atlattınız süreci çocuklarınız kabul edebildi mi ileride baba yokluğu çekerler mi kafamda binlerce soru var . Geri dönme ihtimali yok çünkü siddet uyguladı birçok kez . Tek derdim kızım . Forumda biraz önce okudum boşanmakta olan bir üye çocuğu olanlara yazık ne yapıyorlar ki yazmış dokundu açıkçası bu yorum çok bana .. Yorumlarınızı bekliyorum
Yaşayarak öğrenirsiniz bence . Kısa vadede sorunlara odaklanın . Boşanmak kötü olabilir ama boşanmamakta sizin için kötü .
Ben her ne ile karşılaşacak olursam olayım güçlüyüm Allah’ın izniyle üstesinden gelirim deyin .

Yaşayarak öğrenirsiniz bence . Kısa vadede sorunlara odaklanın . Boşanmak kötü olabilir ama boşanmamakta sizin için kötü .
Ben her ne ile karşılaşacak olursam olayım güçlüyüm Allah’ın izniyle üstesinden gelirim deyin .
Öyle deyip tevekkül ediyorum zaten 🙏🏻 Olmadıysa vardır Allah’ın bir bildiği

Öyle deyip tevekkül ediyorum zaten 🙏🏻 Olmadıysa vardır Allah’ın bir bildiği
Benim en yakınım sizin yaşadığınızin belki 10 katini yaşamıştır şiddetin herturlusunu
Sayamayacagin bir ton şey
Hep dediigi boşanamam bir kız çocuğum var dedi
Şuan kızı görsen psikolojik sorunlu
9yildir yürümeyen zorla götürülen bir evlilik
Anne baba aynı evde ama çocuk mutlu mu hayır değil.

Benim de boşanma davam var,konuma yazmistiniz hatta hatırladım.28 aylık oğlum,babası sözde boşanmak istemiyormus çocuk için ama aynı evde iken şimdiki çabayı asla göstermiyordu her nedense,neyse.
Ben öğretmenim.Benim de sizinle aynı sorular kafamda dolanıp duruyor.Mutlaka çocuklarımız bu durumdan etkilenecekler çok üzülüyorum.Mesela ben bile bir yerde gülüp konuşan bir aile görsem içim acıyor ki çocuğum da bunu yaşar diye korkuyorum,yaşamasa keşke.Bir de ben yarım kalmış bir sınıfı aldığımda rehber öğretmen bana sınıf hakkında bilgi verirken şu şu kişilerin anne babası boşanmış,şu şu kişilerin annesi olmuş babası hapiste vs.Hic çıkmıyor aklımdan ve konunuzu okurken yine aklıma geldi.Bosanmis aile çocuklarini olur da başarısız ya da davranış problemli olurlarsa boşanmış aile çocuğu olmasına bağlayacağım diye bir mesajdi bu...Allah yardımcımız olsun

Benim en yakınım sizin yaşadığınızin belki 10 katini yaşamıştır şiddetin herturlusunu
Sayamayacagin bir ton şey
Hep dediigi boşanamam bir kız çocuğum var dedi
Şuan kızı görsen psikolojik sorunlu
9yildir yürümeyen zorla götürülen bir evlilik
Anne baba aynı evde ama çocuk mutlu mu hayır değil.
Ekonomik özgürlüğü mü yok neden boşanmak istemiyor ben 5 yılda bittim öyle bir insanla uzun yıllar nasıl geçer aynı evde

Benim de boşanma davam var,konuma yazmistiniz hatta hatırladım.28 aylık oğlum,babası sözde boşanmak istemiyormus çocuk için ama aynı evde iken şimdiki çabayı asla göstermiyordu her nedense,neyse.
Ben öğretmenim.Benim de sizinle aynı sorular kafamda dolanıp duruyor.Mutlaka çocuklarımız bu durumdan etkilenecekler çok üzülüyorum.Mesela ben bile bir yerde gülüp konuşan bir aile görsem içim acıyor ki çocuğum da bunu yaşar diye korkuyorum,yaşamasa keşke.Bir de ben yarım kalmış bir sınıfı aldığımda rehber öğretmen bana sınıf hakkında bilgi verirken şu şu kişilerin anne babası boşanmış,şu şu kişilerin annesi olmuş babası hapiste vs.Hic çıkmıyor aklımdan ve konunuzu okurken yine aklıma geldi.Bosanmis aile çocuklarini olur da başarısız ya da davranış problemli olurlarsa boşanmış aile çocuğu olmasına bağlayacağım diye bir mesajdi bu...Allah yardımcımız olsun
Evet ben de öğretmenim şök toplantılarında bile konuşuyoruz hangi çocuğun anne babası boşanmış diye .. ama böyle düşünerek boşanmaktan vazgeçemeyiz ben mesela siddete maruz kaldım çocuğum da etkilenmeye başlamıştı o yüzden biran önce kurtulmak istedim hiç pişman değilim üzgünüm sadece çocuğumu düşünüyorum ama Huzursuz büyüyeceklerine anneleriyle mutlu büyüyecekler böyle düşünüp ferahlatalım kendimizi . Davanız ne zaman

Va
Ekonomik özgürlüğü mü yok neden boşanmak istemiyor ben 5 yılda bittim öyle bir insanla uzun yıllar nasıl geçer aynı evde
Var öğretmen
Çocuğu icinmis yakinim bu kisi
Neler neler diyorum
Kız çocugu tek basna buyutemem kafasinda
Ve inanın evin butun sorumluluğu kendisinde
Hiçbir halta yaramıyor dışardan ekmek almaz çöp dökmez
Kıskançlık hat safhada sorunlu
Aniden bağırma vsvs herşey var
Bu yıl.10yilik evli olacaklar

Evet ben de öğretmenim şök toplantılarında bile konuşuyoruz hangi çocuğun anne babası boşanmış diye .. ama böyle düşünerek boşanmaktan vazgeçemeyiz ben mesela siddete maruz kaldım çocuğum da etkilenmeye başlamıştı o yüzden biran önce kurtulmak istedim hiç pişman değilim üzgünüm sadece çocuğumu düşünüyorum ama Huzursuz büyüyeceklerine anneleriyle mutlu büyüyecekler böyle düşünüp ferahlatalım kendimizi . Davanız ne zaman
Bencede çocuğunuz dusunun
Sorunlu ailede büyüyen çocuklara sahidim inanin daha kotu durumdalar
Görmeniz lazım.

Va
Var öğretmen
Çocuğu icinmis yakinim bu kisi
Neler neler diyorum
Kız çocugu tek basna buyutemem kafasinda
Ve inanın evin butun sorumluluğu kendisinde
Hiçbir halta yaramıyor dışardan ekmek almaz çöp dökmez
Kıskançlık hat safhada sorunlu
Aniden bağırma vsvs herşey var
Bu yıl.10yilik evli olacaklar
Benim de kendisini aldattığı halde boşanmayan bir öğretmen tanıdığım var artık öğretmenler de Böyle yapıyorsa ne diyeyim.. ben de belki kendim olsam ceker devam ederdim ama çocuğum var onu düşünmek zorundayım onu böyle bir ortamda büyütemezdim

Back
X