• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma sürecinde hamilelik...

Hemen hemen her evliliğin 1 yılı biraz zor geçiyor. Zamanla oturuyor bir şeyler. Bu kadar içselleştirmeye gerek yok bazı sorunları. Zamanla çözülür. Çözülmezse icabına bakılır. Ama bi durun soluklanın.

Hem hamilelik hem yeni evlilik, dışarıdan gösterilen gibi olmuyor evlilikler ilk 1-2 yıl biraz çalkantılı olur aynı evde yaşamaya alışma dönemi. Kendi hamileliklerimde hep birisi yüzüme baksa neden baktı diye oturup ağlayacak kadar dengem bozuk oluyor bence sizin yaşadıklarınız normal kendiniz büyütüyorsunuz 🤷🏻‍♀️

Daha önceden burda çift terapisi konusu açmıştım. Ama şu an anladım ki evliliğim terapiyle kurtulacak boyutta değil. Hamileyken boşanan var mı? Süreç nasıl işliyor? Hamilelik boşanmaya engel mi? Ve ne yapmalıyım?

Düzenleme:
Boşanmamın nedeni dağınıklık falan değil. Benim yaptıgım hatalar nedeniyle (ki normalde de sinirli bi yapısı var) bu süreçte çok birbirimize girdik. Eve polise kadar geldi. Dün gece saat 2ydi üst komşu geldi. Ben bunlara alışkın değilim bizim ailede ses yükselmezdi. Ama o hiç çekinmiyor. İşin içine küfür falanda girince ben artık soğuduğumu düşünüyorum. Sabah anneme geldim. Böyle daha huzurluyum onu farkettim. Onunla aynı evi paylaşmak istemiyorum artık.
Bu kadar kavga arasında çocuk yapmayı nasıl başardınız
Madem 1 aydan beri aynı sorunlar var korunsaydınız keşke
Çocuk için boşanmamayı desteklemiyorum ama kurtarılacak bir tarafı varsa tekrar düşünün hormonlar da yanlış yönlendirebilir sizi
Belki bir süre ayrı kalıp zamana bırakabilirsiniz
Küfür şiddet varsa boşanın elbette
Çocuk boşanmaya engel değil anlaşmalı boşanma olacaksa ancak ilk 3 ay boşanılmıyor diye biliyorum onun bir süresi var 1 yıl dolunca gibi

Görücü usulü mü evlendiniz de 3 aylık evlilikte hiç anlaşamadığınızı görüp boşanma kararı aldınız?

Yahu madem evlilik kötü gidiyordu çocuk niye yapıldı? Hangi akla hizmet bu yalap şap evliliğe/boşanmaya çocuk meydana getirir insan? Yazık o doğacak çocuğa. Sorumsuz, kararsız anne babanın elinde heba olacak.

Dört dörtlugum demıyorum benımde eksılerım var tabi. Ama küfür kırmızı çizgim. Kımse karsımda böyle konusamaz.
Küfür karsisinda taviz vermemeniz guzel birsey biraz ayri kalin düşünün derim.yeni evliliklerde oturma sureci diye birsey gerçekten var sorumluluklar beklentiler herkesin farkli yönde oluyor ortak yolu bulmaktır zaten evlilik

Cok haklisin .. simdi basit kufur eder yarin ana avrat duz gider…
Basit küfür değil ettiği. Ciddi ciddi boşanma var aklımda. Ailemle de konuştum bugün. Annesi teyzesi varken başladı son tartışma. Aileme küfürden ben bunu öldürürüme kadar gitti. (teyzesi ben onu böyle bilmezdim de falan dedi) ben aileme normalde sorunları anlatmazdım bu defa anlattım en ufak ayrıntısına kadar. Artık kesinlikle istemiyorum tek sorun bebek iste. Belki aldıracağım (karşımdaki imza verirse ben kafaya koydum) başka bir yolu yok diye biliyorum? En kötü ihtimalle çocuk olacak ama yine boşanacağım.

Basit küfür değil ettiği. Ciddi ciddi boşanma var aklımda. Ailemle de konuştum bugün. Annesi teyzesi varken başladı son tartışma. Aileme küfürden ben bunu öldürürüme kadar gitti. (teyzesi ben onu böyle bilmezdim de falan dedi) ben aileme normalde sorunları anlatmazdım bu defa anlattım en ufak ayrıntısına kadar. Artık kesinlikle istemiyorum tek sorun bebek iste. Belki aldıracağım (karşımdaki imza verirse ben kafaya koydum) başka bir yolu yok diye biliyorum? En kötü ihtimalle çocuk olacak ama yine boşanacağım.
Bazen ilk hatasinda ki ilk defa kufur etmemistir.. ayrilmak daha iyi.. sonra 1-2 cocuk derken omrun biter.. en dogrusu bi hata olmus yapmissin evlilik bunla cocukta var..ama yasin daha genctir eminim, cok zorlanmazsin hele ailen destek ise

Son Karar:

Dün babam geldi sözde konuşmuş. Bir daha yapmayacakmış yaşanmayacakmış öyle bişey işte barışın çocuk var falan dedi. Annem bu kız korkuyor görmüyor musun nasıl gitsin o eve falan dedi şimdi gitmeyeceğim belki bayramdan sonra. İşin kötü yanı içimde ona karşı korkudan başka bişey hissetmiyorum. Sevgimi bitirdi resmen bu süreç. Sinir bozucu olan bizde kol kırılır yen içinde kalır mantığı var genelde olaylar sır gibi saklanır ama karşı tarafta özellıkle annenin ağzı acayip gevşek önüne gelene anlatıyor her şeyi. Oğluda anneye çekmiş hayatımda en son istediğim erkek özelliğiydi gevşek ağızlı olması bu huyunu önceden farketseydim kesinlikle evli olmazdık zaten. Şu an boşanma askıya alındı gibi ama bu şekilde de nasıl yürür bilmiyorum.

Son Karar:

Dün babam geldi sözde konuşmuş. Bir daha yapmayacakmış yaşanmayacakmış öyle bişey işte barışın çocuk var falan dedi. Annem bu kız korkuyor görmüyor musun nasıl gitsin o eve falan dedi şimdi gitmeyeceğim belki bayramdan sonra. İşin kötü yanı içimde ona karşı korkudan başka bişey hissetmiyorum. Sevgimi bitirdi resmen bu süreç. Sinir bozucu olan bizde kol kırılır yen içinde kalır mantığı var genelde olaylar sır gibi saklanır ama karşı tarafta özellıkle annenin ağzı acayip gevşek önüne gelene anlatıyor her şeyi. Oğluda anneye çekmiş hayatımda en son istediğim erkek özelliğiydi gevşek ağızlı olması bu huyunu önceden farketseydim kesinlikle evli olmazdık zaten. Şu an boşanma askıya alındı gibi ama bu şekilde de nasıl yürür bilmiyorum.

Çok şükür ki ailem destek çıkıyor.

Şükrettiğiniz aile desteğiniz buraya kadarmış.

Kararıma saygılı. En son onlara küfür edince bende koptu olay zaten. Bu kadarını kaldıramam.

Aileniz için ; "kararıma saygılı" demiştiniz. Ancak iş icraate gelince maalesef öyle olmamış.

32 yaşında yetişkin bir kadınsınız. Kendi hayatınız için , kararı kendiniz verin.

Eşinizle aynı eve girmeye korkuyorsanız ; geri dönmeyin. Yasal süre dolmadan diğer konuyu da enine boyuna düşünün. Şayet ortak bir çocuğunuz olursa aileniz ve çocuğunuzun babasıyla hayat size ne getirir , sizden ne götürür ; başkaları ne der demeden sadece kendinizi düşünün.

Şükrettiğiniz aile desteğiniz buraya kadarmış.

Aileniz için ; "kararıma saygılı" demiştiniz. Ancak iş icraate gelince maalesef öyle olmamış.

32 yaşında yetişkin bir kadınsınız. Kendi hayatınız için , kararı kendiniz verin.

Eşinizle aynı eve girmeye korkuyorsanız ; geri dönmeyin. Yasal süre dolmadan diğer konuyu da enine boyuna düşünün. Şayet ortak bir çocuğunuz olursa aileniz ve çocuğunuzun babasıyla hayat size ne getirir , sizden ne götürür ; başkaları ne der demeden sadece kendinizi düşünün.
İmza vermeden çocugu aldıramıyorum. O da o imzayı vermiyor. Bu durumda ne yapılabilir siz söyleyin??

İmza vermeden çocugu aldıramıyorum. O da o imzayı vermiyor. Bu durumda ne yapılabilir siz söyleyin??

Konu hakkında bir avukattan görüş alsanız ? Hamileliğinizi sizi geri döndürme amaçlı kullanıyorlar.

Babanızla yeniden konuşun. Yarın yeniden aile evine geri dönseniz ; "kızım ben yuvan yıkılmasın diye geri dönmeni istedim" diyecek bir adamsa kararınızın anlık bir çıkış olmadığını anlatın.

Back
X