- 25 Aralık 2020
- 6.602
- 23.663
- 298
- 41
ya hanımefendiÇok uzun yazmışsınız bu kadar detaya gerek yok. Parkta biriyle tanıştığımda evet ilk beş sorudan biridir mesleğiniz ne? Ev hanımıyım der ve biter anladınız mı nerden bu para diye sorgulamam. Kadın zaten evli, evliyse eşi geçimini sağlıyordur, eşinin geliri iyi olabilir. Evli değilse ailesi sağlıyordur veya iyi bir nafakası vardır bu kadar. Abartmayın lütfen. Yakın arkadaşlarımın hepsi mühendis ve başarılı kadınlar, kimisi lüks hayat yaşıyor kimisi orta. Lüks yaşayanın maaş bordrosunu, yan geliri var mı vs merak etmiyorum mesela anlatabildim mi?
Benim son cevabım sizin kurgusal sorunuzaydı konu sahibine değildi. Konu sahibine yorumumu yazmıştım “ben olsam görüşmezdim” dedim ve ekledim “bu kadar detayı bilmezdim” diye neden? Çünkü abim para gönderiyordan sonraki kısım benim diyaloğumda olmaz. Ben hoşlanmıyorum arkadaşlarımla bu konuları konuşmayı, konu sahibini de eleştirmiyorum. Ben olsam bilmezdim diyorum! Siz isterseniz bilin, bilmek isteyenle derdim yok. Bana sorulmasın ben sormayayım yeterli.ya hanımefendi
kadın kendisi anlatmış işte çalışmıyorm, kocam para göndermiyor abim bakıyor bana diye
burda bir sorgu yok siz de bunu anlayın...
Size ne?Bir arkadaş edinmiştim parktan. Oğlumla kızı iyi anlasinca biz de numaralaştık. Birkac ay her haftasonu etkinlik yaptik. Bu arkadaşın eşi farklı sehirdeydi ve ailesine hiç para göndermiyordu. Nasıl geçiniyorsunuz dedim abim para gönderiyor dedi. Abisi icra müdürüymüş. Neden çalışmıyorsun dedim çocuğu bırakabilecek yer yok dedi. Ailenin yanina git boşan dedim farklı şehirde ailesi. Ailemle iyi anlaşamıyoruz dedi. Dedim abin faturalar sizin geciminiz vs yetebiliyor mu eşi laf etmiyor mu ? Ediyormuş ama bu onların sorunu dedi. Evleri kira değildi. Bu arkadaş da kafelerden vs surekli durum atıyor evinin alt katına burgerking açılmış bir haftada 3_4 kere gitmişler bunu durum yapıyor. Ya tabiki banane ama asalak gibi yaşayıp milletin hem parasını yeyip hem huzurunu bozup bozmayacagi zerre umrunda olmayan birisi benim arkadasim olamaz dedim sebepsiz görüşmüyorum arıyor mesajla dönüyorum falan. Şimdi de boşanma surecindeymis ama zerre destek olasım yok. Bu arada bosansa da ailesinin yanına gidip calismaz ya da gitmese bile calismaz.Bir tarafım da haksızlık ediyorsun diyor. Bilemiyorum böyle bir arkadasa tavriniz ne olurdu ?
Kimse kimseye parasının hesabını vermek zorunda değilnasıl bilmiyor olabilirsiniz yahu?
bir insan çalışmıyorsa ve eşiyle de boşanıyorsa/ayrıysa eşinin maddi destek olmadığını da kendisi söylemişse
eeee nasıl geçiniyor bu insan?
yani her h.sonu görüşüp bir de çocuğunuzla yüz göz olunan samimi bir arkadaşlık söz konusu
bu kişi işyerinde mecburen birlikte çalıştığınız
apartmanda sadece selam verdiğiniz bir kişi değil ki
herşeyi geçtim belki gayrimeşru bir iş yapıyor
çoluk çocuğunuz var, nasıl bu para nereden geliyor yahu demeden göşürebilirsiniz?
Kadının öz abisi öz abisinin karısı umrunda değil siz elalemin abisini abisinin karısını konu ediyorsunuz, had sorununuz varYo akıl vermedim zaten illa çalış demedim para vermiyorsa eşin neden çalışmıyorsun deyince anlattı abisini. Koskoca icra mudurleri o kadar maaş almıyor ayrıca. Ya abisi çok zengin de olabilirdi ama bu durum yani para göndermesi eşi ile arasında problem olmuş ve benim arkadaşımın zerre umrunda değil. Hatta nispet gibi şeyler paylaşıyor surekli. Bu da onun kişiliğini yansıtıyor. Böyle kisilikte biriyle de soğudum. Ama işte dediğim gibi bu düşünce haksızlık mı bilmiyorum
yahu sormuyor soormuyor sooorrrrmuuuyoooor kimseKimse kimseye parasının hesabını vermek zorunda değil
Kime ne benim paramı nereden kazandığımdan evimi nasıl geçindirdiğimden
Polis misiniz, vergi memuru musunuz, savcı mısınız? Ne hakla ne cüretle bunu soracaksınız?
Gece gece bir tarafınızı yırtmanıza gerek yoktuyahu sormuyor soormuyor sooorrrrmuuuyoooor kimse
tutmayan bir şey yazdığımı düşünmüyorumGece gece bir tarafınızı yırtmanıza gerek yoktu
Bir dediğiniz diğerini tutsa da insanca konuşabilseniz keşke
Siz iyimisiniz ne dediginizi kendiniz anlıyormusunuz uykunuz gelmiş bence uyuyun siztutmayan bir şey yazdığımı düşünmüyorum
sanki kadın "merhaba ben pratik x iş yapıyor y bin alıyorum sizin maşaınızn e kadar ?" diye muhabete giriyormuş gibi yazılıyor. bir tarafım da yırtılmıyor.
bir insanın maddi durumunu sormak zorgulamakla
geçim kaynağının ne olduğu hakkında bilgisi olmak bambaşka iki şey
ve de bunu zaten tr'de her normal insan (gayrimeşru iş filan yapmıyorsa) hele hele kocasından ayrı ailesinden ayrı çocuklu bir kadın, sürekli çoluk-çocuk görüşecek kadar yakın arkadaş olduğu birine kendi anlatır.
"maaşım şu" demek
"şu kadar malım mülküm var" demek külliyen bambaşka birşeydir, bunu karşı tarafın açıklaması da ayrı da birinin sorması zaten tümüyle başka
"şu yolla geçiniyorum" demekse bunlardan apayrı şeydir, bu kadar basit.
tutarsız olan kısım nerede burada?
“Nasıl bu para nereden geliyor yahu demeden görüşebilirsiniz” dediniz ya hanımefendi kafanız mı güzeltutmayan bir şey yazdığımı düşünmüyorum
sanki kadın "merhaba ben pratik x iş yapıyor y bin alıyorum sizin maşaınızn e kadar ?" diye muhabete giriyormuş gibi yazılıyor. bir tarafım da yırtılmıyor.
bir insanın maddi durumunu sormak zorgulamakla
geçim kaynağının ne olduğu hakkında bilgisi olmak bambaşka iki şey
ve de bunu zaten tr'de her normal insan (gayrimeşru iş filan yapmıyorsa) hele hele kocasından ayrı ailesinden ayrı çocuklu bir kadın, sürekli çoluk-çocuk görüşecek kadar yakın arkadaş olduğu birine kendi anlatır.
"maaşım şu" demek
"şu kadar malım mülküm var" demek külliyen bambaşka birşeydir, bunu karşı tarafın açıklaması da ayrı da birinin sorması zaten tümüyle başka
"şu yolla geçiniyorum" demekse bunlardan apayrı şeydir, bu kadar basit.
tutarsız olan kısım nerede burada?
Yaw bu tipler hiç beni bulmuyor, es kaza gelip bana bu para nereden geliyor diyecek hayatının dersini veririm bir daha kimseye nasılsın diye bile soramaz, edepsizliğe bakSiz iyimisiniz ne dediginizi kendiniz anlıyormusunuz uykunuz gelmiş bence uyuyun siz
Buradan takıntılı gibi duruyorsunuz. Sağlıklı bir ruh haliniz yokYo akıl vermedim zaten illa çalış demedim para vermiyorsa eşin neden çalışmıyorsun deyince anlattı abisini. Koskoca icra mudurleri o kadar maaş almıyor ayrıca. Ya abisi çok zengin de olabilirdi ama bu durum yani para göndermesi eşi ile arasında problem olmuş ve benim arkadaşımın zerre umrunda değil. Hatta nispet gibi şeyler paylaşıyor surekli. Bu da onun kişiliğini yansıtıyor. Böyle kisilikte biriyle de soğudum. Ama işte dediğim gibi bu düşünce haksızlık mı bilmiyorum
İki hamburgercide hamburger yedi diye mi bütün bu ithamlar.. Bari siz yapmayın migrenimsinasıl bilmiyor olabilirsiniz yahu?
bir insan çalışmıyorsa ve eşiyle de boşanıyorsa/ayrıysa eşinin maddi destek olmadığını da kendisi söylemişse
eeee nasıl geçiniyor bu insan?
yani her h.sonu görüşüp bir de çocuğunuzla yüz göz olunan samimi bir arkadaşlık söz konusu
bu kişi işyerinde mecburen birlikte çalıştığınız
apartmanda sadece selam verdiğiniz bir kişi değil ki
herşeyi geçtim belki gayrimeşru bir iş yapıyor
çoluk çocuğunuz var, nasıl bu para nereden geliyor yahu demeden göşürebilirsiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?