Boşanma sürecindeki arkadaşa haksızlık mı ediyorum

ya hanımefendi
kadın kendisi anlatmış işte çalışmıyorm, kocam para göndermiyor abim bakıyor bana diye
burda bir sorgu yok siz de bunu anlayın...

Sizin tavrınız ne olurdu demişsiniz. Merhamet ve empati benim için önemli. Etrafımda da böyle insanlar bulunsun isterim. Sonuçta zorlanmasına ve ailevi sorunlar yaşamasına vesile bulunduğu, buna rağmen yardım etmeye devam eden bir abi var. Ben buna kayıtsız kalabilecek yapıda biri değilim. Abinin başına patlayacağını bile bile sırf nisbet için paylaşım yapmayı da anlamam mümkün değil. Bir kere abisinin hatırına yapmamalı bunu. Saygımı kaybetmem kaçınılmaz. Böyle bir ilişki de olmamayı tercih ederim.

Aynen sizin yaptığınız gibi sessiz sedasız mesafe koyardım.

ya hanımefendi
kadın kendisi anlatmış işte çalışmıyorm, kocam para göndermiyor abim bakıyor bana diye
burda bir sorgu yok siz de bunu anlayın...
Benim son cevabım sizin kurgusal sorunuzaydı konu sahibine değildi. Konu sahibine yorumumu yazmıştım “ben olsam görüşmezdim” dedim ve ekledim “bu kadar detayı bilmezdim” diye neden? Çünkü abim para gönderiyordan sonraki kısım benim diyaloğumda olmaz. Ben hoşlanmıyorum arkadaşlarımla bu konuları konuşmayı, konu sahibini de eleştirmiyorum. Ben olsam bilmezdim diyorum! Siz isterseniz bilin, bilmek isteyenle derdim yok. Bana sorulmasın ben sormayayım yeterli.

Size ne?

Kimse kimseye parasının hesabını vermek zorunda değil
Kime ne benim paramı nereden kazandığımdan evimi nasıl geçindirdiğimden
Polis misiniz, vergi memuru musunuz, savcı mısınız? Ne hakla ne cüretle bunu soracaksınız?

Kadının öz abisi öz abisinin karısı umrunda değil siz elalemin abisini abisinin karısını konu ediyorsunuz, had sorununuz var

yahu sormuyor soormuyor sooorrrrmuuuyoooor kimse

Gece gece bir tarafınızı yırtmanıza gerek yoktu
Bir dediğiniz diğerini tutsa da insanca konuşabilseniz keşke
tutmayan bir şey yazdığımı düşünmüyorum
sanki kadın "merhaba ben pratik x iş yapıyor y bin alıyorum sizin maşaınızn e kadar ?" diye muhabete giriyormuş gibi yazılıyor. bir tarafım da yırtılmıyor.

bir insanın maddi durumunu sormak zorgulamakla
geçim kaynağının ne olduğu hakkında bilgisi olmak bambaşka iki şey

ve de bunu zaten tr'de her normal insan (gayrimeşru iş filan yapmıyorsa) hele hele kocasından ayrı ailesinden ayrı çocuklu bir kadın, sürekli çoluk-çocuk görüşecek kadar yakın arkadaş olduğu birine kendi anlatır.

"maaşım şu" demek
"şu kadar malım mülküm var" demek külliyen bambaşka birşeydir, bunu karşı tarafın açıklaması da ayrı da birinin sorması zaten tümüyle başka

"şu yolla geçiniyorum" demekse bunlardan apayrı şeydir, bu kadar basit.

tutarsız olan kısım nerede burada?

Siz iyimisiniz ne dediginizi kendiniz anlıyormusunuz uykunuz gelmiş bence uyuyun siz

“Nasıl bu para nereden geliyor yahu demeden görüşebilirsiniz” dediniz ya hanımefendi kafanız mı güzel
Bunu sormak kimin haddine, nereden geliyorsa geliyor, ne sıfatla bunu sorabilirsiniz savcı mısınız hakim misiniz kimsiniz siz de birine bu para nereden geliyor diyeceksiniz. Kimse size geçim kaynağını açıklamak zorunda değil.
Size maaşla miktarla malla mülkle ilgili tek kelime etmedim neyden bahsediyorsunuz bana?
9 kocadan da ayrılsam 20 çocuğum da olsa ailemden fersahlarca uzakta da yaşasam kimseye geçim kaynağımın hesabını vermem ne alakası var
Hala tutarsızlık nerede diyorsunuz, o yırttığınız yerleriniz kıvıramıyor yeterince
tr ne?

Siz iyimisiniz ne dediginizi kendiniz anlıyormusunuz uykunuz gelmiş bence uyuyun siz
Yaw bu tipler hiç beni bulmuyor, es kaza gelip bana bu para nereden geliyor diyecek hayatının dersini veririm bir daha kimseye nasılsın diye bile soramaz, edepsizliğe bak

Buradan takıntılı gibi duruyorsunuz. Sağlıklı bir ruh haliniz yok

Bi dönem şartlar dolaysyla tamamen aile desteğiyle yaşamış biri olarak yazdklarnza çok sinirlendim. Kesin arkadaşlığınızı kadını rahat bırakın. Arka planda ne yaşandığını bilmeden kadını rahatsz etmeyin. He kadının yerinde ben olsam hiç açıklama yapmazdm o ayrı...

İki hamburgercide hamburger yedi diye mi bütün bu ithamlar.. Bari siz yapmayın migrenimsi

Ben yaşam tarzindan yediğinden ictiginden ziyade kadının üslubu rahatsız etmiş diye anladım. Diyalog böyle değil de "ailem şuan destek oluyor sagolsunlar sorun da olmuyor çocuklar biraz daha büyüsün bı çaresine bakicam" tarzı ilerleseydi sizin bakisiniz da farklı olurdu. Ama abisinin ailesi icin "sorun yaşasalar da beni ilgilendirmez" diye konuşabilen bir insandan ben de haz etmem ve mesafe koyardım. Üslup kisinin kimligidir. Cümleler ve tavırlardan kişinin zihniyeti anlaşılır. Bencil ve empati yeteneğinden yoksun merhametsiz biriyle ben de arkadaşlık etmem. Yoksa kimin ne yiyip içtiğine karışmak kimsenin haddine değil zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…