Boşanma sürecindeki bunalım halı ne kadar sürüyor

Şu dönemde hiç olmazsa ilgilendiğiniz alanlarda kurslara gitseniz; spor, sanat vb. kurslar, etkinlikler, atölyeler de iyi geliyor. Kurmaca kitaplar da şu anki duygularınızı ifade edebilmeniz açısından oldukça yararlı olur. Kişisel gelişiminize katkı sağlar tüm bunlar ve ilginizi başka alanlara çevirir. Boşanma evresi ve sonrasında özgüven yerlerde olduğu için öz güveninizi yeniden kazanmanızda aktif rol oynar bu saydıklarım.

Üç dört ay daha bunalım devam eder, yeni biri olursa sonrasında hayatinda aklina bile gelmez, acıyor ama yapacak bir şey yok
Ben bosanmadim hatta evlenmedim de hiç ama böyledir bu, bekleyen üzülür devam eden unutur

Boşanmak ile sevgiliden ayrılmak aynı şeyler değildir. Umarım tecrübe de etmezsiniz.

Min. 1 yıl sürer bu travma. Çoğu zaman da
2-3 yıl.

Siz unutmaya çalışsanız bile çevreniz unutturmaz boşandığınızı . Yüzünüze çarpılır. En çok da hemcinsleriniz tarafından.

Acı zamanla geçmez. Zaman sadece alıştırır. Bağışıklık kazandırır. Bununla.yaşamayı öğrenmenin yollarını ararsınız.

Bakire olmadığınızı söylediğinizde yüzler ekşir. Boşandığınızı söylerseniz ya iletişimi keserler ya da cinsellik teklif ederler.

Boşanmanın bunalımı hiçbirşeye benzemez.

Ayrılığın bunalımı 2 ay sürüyor yani boşanmada bu surec nasil isler bilemiyorum uzun iliskiyse ve birden bire bozulan yuvaysa biraz uzun surebilir devamli sosyal aktiviteler ile ilgilenmesi arkadaslar edinmesi bir sure iliskiden uzak durması iyi olabilir.

Merhaba ben de boşanma sürecindeyim şu an. Eşim 3 hafta önce boşanma isteğini dile getirdi. İkimiz de işten çocuklardan birbirimizi unutmuştuk. 10 ve 4 yaşında iki çocuğumuz var. Ben tam toparlanmaya onu ve kendimi hatırlamaya başlamıştım ki eşim artık çok yorulduğunu daha fazla devam etmek istemediğini söyledi. Üç gün ağladım yalvardım kızdım uyumadım kendime ve çocuklara acıdım. Artık toparlamaya çalışıyorum, geri dönüşü yok anladım. İyileşmeye ve yaşamaya çalışmalıyım farkındayım. Ama çok zorlanıyorum. Bana destek olacak pek arkadaşım yok çünkü ev iş çocuklar derken koptuk. Şimdi yeniden arkadaş edinmeye çevremi genişletmeye çalışıyorum. Ama çok zor 😔 Kendimi yıllar sonra bile içimde hep burukluk olacak biri gibi görüyorum. Kendime, çocuklarıma acıyorum. Biliyorum ki bu acıma duygusundan kurtulabilirsem herşey çok daha kolay olacak. Ama işte çok zor.

Tüm kırık kalpler kendini tamir edebilsin inşallah.

Back
X