Boşanma süresinde eşyalar

Biz boşanırken avukatı aracılığı ile gelip evden eşyalarını alsın demiştik ama o almak yerine dava açmayı tercih etmişti avukatım da o davaların boşanma davası görüldükten sonra göreceğini o zamana kadar eşyalar mahvolur o da bizim sorunumuz değil dedi biz 1 seneye kalmadan geri anlaşmalıya dönünnce bütün evdeki eşyalar bana kalmıştı ama dava açarsanız çok uzun sürer eşyaları zaten alsanızda bir işinize yaramaz aracı ile haber gönderip anlaşıp almaya çalışın (bu arada ben evi terk etmek yerine onu gönderdim evde de ben oturdum onun için eşyalamarıma zarar verme şansı olmadı)

Eşim eşyalardan yatak odası ve yemek odası almıştı. Geri kalan bütün eşyaları ben almıştım. Küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya hepsi benimdi. Yaşattığı sorunlar sebebiyle evden sadece sırt çantamla kaçtım. Bir çöp almadım. Boşanma davası açmadan önce anlaşalım dediysem de dinlemedi. Boşanma davasını açtım. Ama yine de eşyaları verme taraftarı değildi hepsine el koydu. Avukatım giyecek kıyafetim bile olmadığı için kişisel eşyalarımı mesajla istedi. O da aynı şehirde olmama rağmen teslim etmek yerine karşı ödemeli kargoya vermiş :( o zamanlar 500 tl kargo ödedim. Tabi bu süreçte kalan eşyaları vermemeye inat etti. Ailemin emekleri diye ben de kişisel eşyaların iadesi adı altında dava açtım. Ha açtığım dava masrafı zaten eşyalarımın tamamını karşılamazdı bile. Eşyalar kaçıranın elinde kalıyormuş. Eşyaları kaçırırsa yaptığım listenin ikinci el fiyatından bir ücret çıkabilir demişti. 1 yıl boyunca boşanma süreci sürdü. Dava benim lehime sonuçlanacağı kesinleşince 1 yılın sonunda eşyaları vereyim ama nafaka ve tazminattan vazgeç diye teklif geldi. Canı cehenneme dedim kabul ettim. Öyle verdi eşyaları yani. En başındayken dava açmadan önce gidip almayı düşündüm, Ev anahtarını değiştirmiş bile olsa evlilik cüzdanını ibraz edip çilingir çağırabilirsin demişlerdi. Ama ben uğraşamam o çirkefle karşılaşmak istemem demiştim. Böyle bir yol izledim. Tabi 1 yılın sonunda yepyeni eşyalarım yıpranmıştı. Ve duygusal olarak o eve girip toplamak inanılmaz zor geldi. Bir de tüm çeyizlerimi koridorla bir odaya karman çorman yığmış kalan tüm odaları banyo dahil kilitlemiş. 1 sene boyunca kendi benim eşyalarımın içinde yaşarken sorun yoktu sanki değerli eşyası var gibi oda kilitliyor. Eşyaların içinde eksikler de vardı ama artık amaaaan o soyisim inanılmaz rahatsız ediyordu. Bir an önce kurtulmak istedim.

Back