Boşanma süresinde eşyalar

Ben o dönem şöyle düşündüm.benim yuvam yıkılmış evi yansa gözüm görmezdi eyvah demezdim. Hiç umrumda olmadı. Kızımı alıp çıktım. Bende ihanete uğramıştım.. çok kötüydü, ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Allah hakkının hesabını sorar mutlaka. Eşin sessiz mi kalıyor?
Evet sessiz kalıyor

Ben o dönem şöyle düşündüm.benim yuvam yıkılmış evi yansa gözüm görmezdi eyvah demezdim. Hiç umrumda olmadı. Kızımı alıp çıktım. Bende ihanete uğramıştım.. çok kötüydü, ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Allah hakkının hesabını sorar mutlaka. Eşin sessiz mi kalıyor?
ailesinin yaptığı şeyleri neden adamın kucağına bıraksın ki? böylelerinin donuna kadar alacaksın müstahak bunlara

Sizin yerinizde olsam mesah atardim ki kanitli olsun kurdugum iletisim ve esyalarimi kendi agzimla isterdim eger vermesse sonrasini sonra dusunurdum ..
Ayrica evin kilidini değişmistir daha once vermem dediyse mutlaka yannzda bir aile buyuhu abiyle falan gidin gidecekseniz
Ailemle gideceğim. Avukatım kilit değiştiyse onun için sıkıntı olur zaten dedi. Çilingiri çağır açtır dedi.

Boşanmanın en zor yani eşyalarını almaya gitmek. O eve girmek. Eşyaları toplamak ve kapıyı çarpıp çıkmak. Yasayan herkes bilir insanin kalbine hançer girer bi de içerde burulur. Allah bildiği gibi yapsın o yuvayı yıkan yıkılmasına vesile olan herkesi

Utanıyor mu acaba? Yüzümü yok yoksa? Yada yaptığının utanmazca pişkinliğinimi yaşıyor. Senin sakinleşmeni bekliyordur muhtemelen.
Valla bilmiyorum hiç bir fikrim yok. Utanma duygusu olsa bunca şeyi yapar mıydı diye düşünüyorum. İnsanlar çeşit çeşit akıl sır ermiyor...

Boşanmanın en zor yani eşyalarını almaya gitmek. O eve girmek. Eşyaları toplamak ve kapıyı çarpıp çıkmak. Yasayan herkes bilir insanin kalbine hançer girer bi de içerde burulur. Allah bildiği gibi yapsın o yuvayı yıkan yıkılmasına vesile olan herkesi
Uzun zamandır düşündüğüm tek şey buydu.. Hala canım öyle yanıyor ki.. Yapmak istediklerim, hayallerim planlarım umutlarım kursağımda kaldı. Canımı yakan herkesin canı yansın, en ufak bir hakkım varsa helal etmiyorum...

Kk ailesi yorumlarınızı bekliyorum..

Polis nezaretinde al eşyalarını, kusurlu tarafta olsa boşanma da hakları saklı, suçlu duruma düşecek bir şey yapma. Avukatın karar çıkartsın, görevlilerle birlikte git al, o zaman mahkemede yapmadığın şeylerle suçlayamaz seni. Kardeşimin boşanma davasında bizde gidip eşyalarını ve çeyizini aldık, mobilyaya dokunmadık çünkü koyacak yerimiz yoktu. Resim çekip attık kendisine şunu şunu aldık diye ama bizden sonra eşyanın büyük kısmını boşaltmış evden ve polis çağırıp tutanak tutturmuş, bizim kendisine yazmamızın bir anlamı kalmadı, polisin tutanağını dikkate aldı hakim, kardeşimin tazminatından düştüler eşyaları daha sonra o yüzden kendi başına iş yapma, boşanmada çok çirkinleşebiliyor işler

Almak istediğiniz eşyaları avukatınız aracılığıyla karşı tarafın avukatına bildirin. Bu eşyalar bana ait,alıyorum deyin her ihtimale karşı. Çünkü bu tarz durumlarda kapanın elinde kalıyor,dava sonunda hakim “pardon sen şu kadarlık eşyayı az almışsın,dur parasını sana iade ettirelim” demiyor neticede. Alabildiğinizi alın.

Polis nezaretinde al eşyalarını, kusurlu tarafta olsa boşanma da hakları saklı, suçlu duruma düşecek bir şey yapma. Avukatın karar çıkartsın, görevlilerle birlikte git al, o zaman mahkemede yapmadığın şeylerle suçlayamaz seni. Kardeşimin boşanma davasında bizde gidip eşyalarını ve çeyizini aldık, mobilyaya dokunmadık çünkü koyacak yerimiz yoktu. Resim çekip attık kendisine şunu şunu aldık diye ama bizden sonra eşyanın büyük kısmını boşaltmış evden ve polis çağırıp tutanak tutturmuş, bizim kendisine yazmamızın bir anlamı kalmadı, polisin tutanağını dikkate aldı hakim, kardeşimin tazminatından düştüler eşyaları daha sonra o yüzden kendi başına iş yapma, boşanmada çok çirkinleşebiliyor işler
Kardeşinizin dava konusu neydi? Bir de polisler olaya karışmıyor dediler. Hak talep ederken hangi değerden hesaplandı eşyalar ve hakimin davaya bakış açısı ne olmuştu?

Almak istediğiniz eşyaları avukatınız aracılığıyla karşı tarafın avukatına bildirin. Bu eşyalar bana ait,alıyorum deyin her ihtimale karşı. Çünkü bu tarz durumlarda kapanın elinde kalıyor,dava sonunda hakim “pardon sen şu kadarlık eşyayı az almışsın,dur parasını sana iade ettirelim” demiyor neticede. Alabildiğinizi alın.
Valla avukatta öyle diyor kapanın elinde kalıyor diyor. Dava açsın talep etsin isterse diyor. Ben neden ona yeni bir hayat kurma fırsatı tanıyım ki. Benim hayallerimi yıkmış beni aldatmış belki ömür boyu kimseye güvenemeyeceğim neden onda hakkımı bırakayım diye düşünüyorum..

Kardeşinizin dava konusu neydi? Bir de polisler olaya karışmıyor dediler. Hak talep ederken hangi değerden hesaplandı eşyalar ve hakimin davaya bakış açısı ne olmuştu?
Ağır hasar bırakan şiddet gördü, sol gözü halen %5 görüyor, sol kulağı hiç duymuyor, kafatasında da çatlak vardı. Şiddet anında polisler karışmıyor, eve ben girip aldım baygındı, polisler giremeyiz dedi, değeri hesaplanırken emsal değerliden yıpranma paylarını düştüler ama oranlar neydi hatırlamıyorum 13 yıl oldu. Eşya konusunda biz ordan ayrıldıktan sonra çağırmış polisi ben görmedim. Hakimin bakış açısı kardeşimden yanaydı ama kanun var ona göre hareket etmek durumundalar, kardeşimin eşyaları aldığı var sayıldı yani, tazminatta adamın gelirine göre belirlendi kardeşimin talebine göre değil. Kardeşim üniversite mezunu olduğu için çalışabilecek durumdasın dedi hakim nafaka bağlamadı, çocuğa çok cüzi bir nafaka bağlandı

Yerinizde olsam uzaklaştırma kararı çıkartır gider evde kendim otururum. Hem aldatsın hem eşyaları vermem desin oh, ne âlâ.
Şimdi gidip eşyaları almak bir dert almamak ayrı dert. Yanınızda birkaç gün de size eşlik edebilecek aklı başında bir yakınınız/arkadaşınız varsa gidin oturun, uzaklaştırma kararı da hemen çıkar zaten, kilidi de değiştirir süreci öyle beklersiniz. Bırakın eşya derdine kendi düşsün. Ne hakkınızı bırakın ne de sonradan aleyhinize olacak bir durumun içine girin derim.
Geçmiş olsun bu arada. 🙁

Ağır hasar bırakan şiddet gördü, sol gözü halen %5 görüyor, sol kulağı hiç duymuyor, kafatasında da çatlak vardı. Şiddet anında polisler karışmıyor, eve ben girip aldım baygındı, polisler giremeyiz dedi, değeri hesaplanırken emsal değerliden yıpranma paylarını düştüler ama oranlar neydi hatırlamıyorum 13 yıl oldu. Eşya konusunda biz ordan ayrıldıktan sonra çağırmış polisi ben görmedim. Hakimin bakış açısı kardeşimden yanaydı ama kanun var ona göre hareket etmek durumundalar, kardeşimin eşyaları aldığı var sayıldı yani, tazminatta adamın gelirine göre belirlendi kardeşimin talebine göre değil. Kardeşim üniversite mezunu olduğu için çalışabilecek durumdasın dedi hakim nafaka bağlamadı, çocuğa çok cüzi bir nafaka bağlandı
Kardeşiniz için çok çok üzüldüm. Elleri kırılsın inşallah... :(

Yerinizde olsam uzaklaştırma kararı çıkartır gider evde kendim otururum. Hem aldatsın hem eşyaları vermem desin oh, ne âlâ.
Şimdi gidip eşyaları almak bir dert almamak ayrı dert. Yanınızda birkaç gün de size eşlik edebilecek aklı başında bir yakınınız/arkadaşınız varsa gidin oturun, uzaklaştırma kararı da hemen çıkar zaten, kilidi de değiştirir süreci öyle beklersiniz. Bırakın eşya derdine kendi düşsün. Ne hakkınızı bırakın ne de sonradan aleyhinize olacak bir durumun içine girin derim.
Geçmiş olsun bu arada. 🙁
Bunu da düşündüm ama orada kalmayı midem almaz benim. Allah bilir orada da neler yapmıştır. İçim bulanıyor düşündükçe.. Tek duam şu süreci sancısız atlatmak. Allah yardım edecek bana inanıyorum 🙏

Ben evi terkettiğimde arkamdan 1 ay sonra kamyon gönderdi kapıma, tam da ben kamyon araştırırken nasıl gidicem kimle gidicem derken sürpriz yaptı bana, eşyalarımı içine doldurmuş tıklım tıkış,çeyiz sandığımın içinde yağ tavasıyla, tabaklarımı iç içe koymuş ki kırılsın diye,cam tencere kapaklarım kırılmıştı vs...bana borcu vardı kredi kartı hesabımdan nakit avans çekmişti iddaa oynamak için o parayı da göndermiş ama içinden nakliye ücretini düşmüş :))) şimdi düşünüyorum da komik geliyor. valla bana o dönemde git al demedi avukatlar o konuları hiç konuşma fırsatım olmadı, dava açtığımda eşyalarım gelmişti zaten. ama şunu biliyorum ki mal kapanın elinde kalıyor. en azından bence çeyizlerini bırakma orda çünkü eminim çok kıymetlidir. eşya neyse o bir şekilde bölüşülür,çirkefse karşı tarafa mahallenin orta yerinde sergi yaparlar çeyizlerini yapanları da gördük burda. sen bir an önce tutanakla mı gidersin polisle mi gidersin çeyizlerimi ve şahsi eşyalarımı almam lazım de mümkün mertebe eşinle anlaşarak al imzasını da attır.

esyaları bırakmamak maddı acıdancok pskolojık olarak cok ıyı gelıyor ben herseyımı aldım avukatıyla avukatm belırledı gıttm aldımçöp bıle bırakmadımm ıyıkıde almısım ama avukatını dınle enınde sonunda hakkını alıcaksn zaten

Back
X