• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma travması(psikiyatri)

Hem zor bir evlilik hem zor ayrılma süreci yaşadım.
2 yıl düzenli yardım aldım.
Uyku problemim çok fazla oldu o yüzden ilaç kullandım ama hepsi uyku içindi.
Kısmen etki etti ilaçlar ama hala iyku problemi yaşıyorum.
Ama sakinlik,panik,stres azalmıştı o dönem.
Sonra evlendim tekrar ve büyük problemlerim bitti.
Aynı doktoru bulabilsem yine başlardım 🤭
Öncelikle sizin adınıza çok sevindim.Çok mutlu olursunuz inşallah.Şunu çok iyi anladım ki bir insan bir insanın hayatını kaydırabiliyor.Çok zor bir süreçten geçiyorum umarım her şeyi atlatabilirim.sizde boşanma travması oldu mu?

Mesajınız beni çok aydınlattı.Gönül rahatlığıyla tedavimi olabilirim ☺️🙏🏻
Nasıl ki fiziksel hastalıklar varsa, enfeksiyon, diyabet, tansiyon gibi, ruhumuzun da hastalanmaya hakkı vardır, unutmayın. Antidepresan ilaçlar memuriyete engel değil. Yani tabi bazı psikiyatrik ilaçlar sorun çıkarabilir ama anksiyete, stres için olanlar sorun oluşturmuyor diye biliyorum 🙏🏻

Öncelikle sizin adınıza çok sevindim.Çok mutlu olursunuz inşallah.Şunu çok iyi anladım ki bir insan bir insanın hayatını kaydırabiliyor.Çok zor bir süreçten geçiyorum umarım her şeyi atlatabilirim.sizde boşanma travması oldu mu?
Çok ağır depresyon geçirdim.
Ne uyku düzeni ne yemek ne sosyal ilişkiler hiçbiri kalmadı o dönem.
Doktor da kendi haline bırakın demişti ailemde üzerime gelmedi.
Ama çocuğumu bile gözüm görmedi uzun süre.
Kendimi dışarıya attım,biraz alkole de bulaştım tam o sırada suanki eşimle tanistik.
Bu süreç bende tam 1 yıl sürdü sonra hem tedavi hem eşim derken normale döndüm.
Ama evliliğin travması çok uzun sürdü mesela rüyalar,arada o kötü anılar aklıma geldikçe sinir sistemim bozulup düzeldi.
Ama mutlaka acısı geçiyor sanki rüya görmüş etkisinden çıkmış gibi oluyosun.

Nasıl ki fiziksel hastalıklar varsa, enfeksiyon, diyabet, tansiyon gibi, ruhumuzun da hastalanmaya hakkı vardır, unutmayın. Antidepresan ilaçlar memuriyete engel değil. Yani tabi bazı psikiyatrik ilaçlar sorun çıkarabilir ama anksiyete, stres için olanlar sorun oluşturmuyor diye biliyorum 🙏🏻
Benim sorunum duygusal sebebler büyük ihtimalle antidepresan yazar bakalım artık hangi tanıyı koyacak.

Çok ağır depresyon geçirdim.
Ne uyku düzeni ne yemek ne sosyal ilişkiler hiçbiri kalmadı o dönem.
Doktor da kendi haline bırakın demişti ailemde üzerime gelmedi.
Ama çocuğumu bile gözüm görmedi uzun süre.
Kendimi dışarıya attım,biraz alkole de bulaştım tam o sırada suanki eşimle tanistik.
Bu süreç bende tam 1 yıl sürdü sonra hem tedavi hem eşim derken normale döndüm.
Ama evliliğin travması çok uzun sürdü mesela rüyalar,arada o kötü anılar aklıma geldikçe sinir sistemim bozulup düzeldi.
Ama mutlaka acısı geçiyor sanki rüya görmüş etkisinden çıkmış gibi oluyosun.
Bende şuan hiçbir şey yapmak istemiyorum.Hayattan hiç zevk almıyorum.Artık gülmeyi unuttum desem yeridir.Sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor.4 gün önce eşyalarımı almaya gittim tabi oda bende ayrı bir travma yaşattı.Eşyalarıma bakamıyorum.Sürekli modum düşük.Bana onca kötülüğü yaşatmasına rağmen aklıma geliyor.Düşüncelerimi ve duygularıma bastıramıyorum ve bu bana zarar veriyor.Umarım her şeyi atlatabilirim ve bir gün tamamen hissizleşirim tek istediğim şey bu.

Ah canım çok genç evlenmişsin… belki de sana büyük bir tecrübe kattı. Üzülme. Bence destek al ilaçlar başta yaramıyor gibi ama sonra çok iyi. Ben de dikkat eksikliği için gidiyorum. Önüne falanda çıkmaz. İyi ki boşanmışsın böyle düşün 20 li yaşlarını eğitime odaklanarak ve özgür olarak geçireceksin :)

Bende şuan hiçbir şey yapmak istemiyorum.Hayattan hiç zevk almıyorum.Artık gülmeyi unuttum desem yeridir.Sanki hiç geçmeyecek gibi geliyor.4 gün önce eşyalarımı almaya gittim tabi oda bende ayrı bir travma yaşattı.Eşyalarıma bakamıyorum.Sürekli modum düşük.Bana onca kötülüğü yaşatmasına rağmen aklıma geliyor.Düşüncelerimi ve duygularıma bastıramıyorum ve bu bana zarar veriyor.Umarım her şeyi atlatabilirim ve bir gün tamamen hissizleşirim tek istediğim şey bu.
Hepsinin zamanı var ama o zamanı doldurmak lazım.
Çok haklısın onca yaşanan şeyin birden bire silinip gitmesini bekleme bunun da acısını çekmek zorundayız maalesef.
Sana tavsiyem evliliğini yada anılarını hatırlatan herşeyden kurtulmaya çalış en azından bir süre görme,gözünden uzak tut.
Müzik dinle çok faydası olur.
Havalar güzel biraz ağaç,park,ormana ne bulursan cik kendini dinle,vakit ayır ama destek almayı ihmal etme 🙏
Hepsi geçecek inşallah 😊

Ah canım çok genç evlenmişsin… belki de sana büyük bir tecrübe kattı. Üzülme. Bence destek al ilaçlar başta yaramıyor gibi ama sonra çok iyi. Ben de dikkat eksikliği için gidiyorum. Önüne falanda çıkmaz. İyi ki boşanmışsın böyle düşün 20 li yaşlarını eğitime odaklanarak ve özgür olarak geçireceksin :)
Maalesef en büyük hatam genç yaşımda evlenmek üstüne merhametsiz bir adamla evlenmişim canımı yakanda bu.İnşallah ilaçlarımı düzenli olarak kullacağım,sağlık çok önemli ve bunun içim destek alacağım.Bu sene üniversite sınavına hazırlanacağım.Kendimi bu şekilde motive etmeye çalışıyorum.

Hepsinin zamanı var ama o zamanı doldurmak lazım.
Çok haklısın onca yaşanan şeyin birden bire silinip gitmesini bekleme bunun da acısını çekmek zorundayız maalesef.
Sana tavsiyem evliliğini yada anılarını hatırlatan herşeyden kurtulmaya çalış en azından bir süre görme,gözünden uzak tut.
Müzik dinle çok faydası olur.
Havalar güzel biraz ağaç,park,ormana ne bulursan cik kendini dinle,vakit ayır ama destek almayı ihmal etme 🙏
Hepsi geçecek inşallah 😊
Biliyorum sabretmem gerekiyor başka çarem yok.Haklısınız evliliğimi hatırlatacak şeylerden uzak durmalıyım.Müzik dinliyorum iyi geliyor bana,bazen kişisel gelişim kitapları okuyorum.Evden çıkmak istemiyorum.Sürekli evdeyim belki çıksam bana iyi gelecektir.Ayağa kalkmam gerek bu şekilde kendime eziyet ediyorum farkındayım.Umarım bu tedavı süreci beni olumlu yönde baya bir etkiler .

Biliyorum sabretmem gerekiyor başka çarem yok.Haklısınız evliliğimi hatırlatacak şeylerden uzak durmalıyım.Müzik dinliyorum iyi geliyor bana,bazen kişisel gelişim kitapları okuyorum.Evden çıkmak istemiyorum.Sürekli evdeyim belki çıksam bana iyi gelecektir.Ayağa kalkmam gerek bu şekilde kendime eziyet ediyorum farkındayım.Umarım bu tedavı süreci beni olumlu yönde baya bir etkiler .
Uyumak da bana iyi geliyordu günlerce yataktan çıkmadan vakit geçirmiştim.
Nasıl rahat hissedersen öyle yap.
Bol bol ağla,kız,sinirlen ama içinde tutma.
Konusabilecegin birileri varsa konuş.
Online destek de alabilirsin şuan faydalı olur bence

Uyumak da bana iyi geliyordu günlerce yataktan çıkmadan vakit geçirmiştim.
Nasıl rahat hissedersen öyle yap.
Bol bol ağla,kız,sinirlen ama içinde tutma.
Konusabilecegin birileri varsa konuş.
Online destek de alabilirsin şuan faydalı olur bence
Duygularımı bastırmıyorum.Ağlamak bi nevi beni rahatlatıyor.Annemle dertleşiyorum bu bana çok iyi geliyor.Düşünüyorum online destek almayı bakalım artık.İnşallah bir süre sonra her şeyi aşmış bir ben olurum.

Dehb ‘ en mi var? 🧐

Psikoloğa gitmiş ama bu sebeple memur olamamış birini hiç duymadım. Çağımızın ihtiyacı haline geldi.
İlaç iLe ilgili soru da sormuşsunuz.
Bende anksiyete hastayım. Atlatamadığım aile travmalarım oldu. 3 sene doktora gittim.
Çok iyi geldi. Tabi başka değişik yöntemler de denedim. Fakat şuan en iyi gelen ilaç kullanmak.
Diğer türlü kötü oluyorum. Uyuyamıyorum v.s

Kızlar bir sorum olacak.Ben şuan boşanma sürecindeyim ve psikolojim hiç iyi değil,kendi başıma atlatmakta zorluk çekiyorum.Evlilik içerisimde yaşadığım şiddet,baskı,küçümseme beni çok yaraladı ve bu yaraları kendi başıma iyileştiremiyorum.Çok zorlanıyorum.Bu süreçte tedavi almaya gerek duydum hatta randevu aldım ve ilerde sorun çıkar diye korktum.Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ilerde memur olmama engel olur diye iptal ettim.İlerde sıkıntı olur mu bu konuda beni aydınlatanilir misiniz?
Polisliğe engel olabiliyor sanırım, kendim için araştırmadım ancak dehb tedavisi alan bir youtuber'ı izliyordum ona söylemişler. Son 2 yılda psikiyatriste gitmiş olmak etkiliyor diyordu. Ama tabi onlar silah tutacak, normal memurlukta bir şey olmaz muhtemelen.

Ben 1,5 yıllık memurum. Öncesinde çocuğumun durumu sebebiyle geçirdiğim zorlu zamanlarda psikiyatrik destek aldım. Memuriyet öncesi alınacak sağlık raporundaki psikiyatri kontrolünü de yine kendi doktorum yaptı. Ben de biraz çekiniyorum engel bir durum olur mu diye ama doktorum dedi ki ağır psikiyatrik rahatsızlıklar olmadıkça bunlarin hiçbir engeli yok. Siz önce kendinizi iyileştirin toparlanin, sonrasında daha güçlü şekilde hayata tutunursunuz. Şimdiden başarılar dilerim.

Back
X