• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma travması(psikiyatri)

Çok haklısınız.Bu travmayı atlatmakta zorlanıyorum bunun için tedavi olmam gerekiyor.Bilginiz için teşekkür ederim 🙏🏻
Evdeki kedini kaybetsen uzulursun. Bosanma da bir kayip. Gelecek belirsizligi, yarim kalmislik, hayal kirikliklari... Hissettiklerin cok normal. Her ayrilikta yasanir boyle seyler. Bir uzmqndan destek alnan cok iyi olur. Onun disinda bu donemde ic hesaplasmalar, gelgitler yasaman cok normal. Hepsi gececek.

Gerçekten Haklısınız çağımızın ihtiyaçı haline geldi.Ve sağlık önemli bunun için önlem alınmalı.Ben süreci tek başıma atlatamıyorum belkide çok zor şeyler yaşadığım içindir.Bende ilaç kullanmak istiyorum umarım doktor yazar.Bendede uyku sorunu var asla uyuyamıyorum
Uykusuzluk,uyuyamamak hastalığı daha çok tetikler derdi doktorum. Bu yüzden durumuma ilk önce uyku problemimi çözmekle başlamıştı.

Kızlar bir sorum olacak.Ben şuan boşanma sürecindeyim ve psikolojim hiç iyi değil,kendi başıma atlatmakta zorluk çekiyorum.Evlilik içerisimde yaşadığım şiddet,baskı,küçümseme beni çok yaraladı ve bu yaraları kendi başıma iyileştiremiyorum.Çok zorlanıyorum.Bu süreçte tedavi almaya gerek duydum hatta randevu aldım ve ilerde sorun çıkar diye korktum.Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ilerde memur olmama engel olur diye iptal ettim.İlerde sıkıntı olur mu bu konuda beni aydınlatanilir misiniz?

hicbir sorun olmaz bu gibi seyler belki polislikte ve guvenlik islerinde oluyor memurlukla alakali sorun olmaz

Evdeki kedini kaybetsen uzulursun. Bosanma da bir kayip. Gelecek belirsizligi, yarim kalmislik, hayal kirikliklari... Hissettiklerin cok normal. Her ayrilikta yasanir boyle seyler. Bir uzmqndan destek alnan cok iyi olur. Onun disinda bu donemde ic hesaplasmalar, gelgitler yasaman cok normal. Hepsi gececek.
Evet sonuçta adapte olduğum bir hayattan çıktım be zorlandım destek almam şart

Burada konu açıp derdinizi paylaşsanız bile iyi gelir size, psikiyatristten çekiniyorsanız da bir psikologla görüşebilirsiniz, gerek görürse o sizi yönlendirir zaten.

Burada konu açıp derdinizi paylaşsanız bile iyi gelir size, psikiyatristten çekiniyorsanız da bir psikologla görüşebilirsiniz, gerek görürse o sizi yönlendirir zaten.
Haklısınız burda birçok insan beni motive etti hepinize teşekkür ederim iyiki varsınız❤️🙏🏻

Kızlar bir sorum olacak.Ben şuan boşanma sürecindeyim ve psikolojim hiç iyi değil,kendi başıma atlatmakta zorluk çekiyorum.Evlilik içerisimde yaşadığım şiddet,baskı,küçümseme beni çok yaraladı ve bu yaraları kendi başıma iyileştiremiyorum.Çok zorlanıyorum.Bu süreçte tedavi almaya gerek duydum hatta randevu aldım ve ilerde sorun çıkar diye korktum.Bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ilerde memur olmama engel olur diye iptal ettim.İlerde sıkıntı olur mu bu konuda beni aydınlatanilir misiniz?
Bende yeni boşanma kararı aldım arkadaşım. Zor bir karar. Psikoloğa giderek bu kararı verdim ve bana çok yardımı oldu kesinlikle tavsiye ederim bursadaysan özelden ismini atayım

Bende yeni boşanma kararı aldım arkadaşım. Zor bir karar. Psikoloğa giderek bu kararı verdim ve bana çok yardımı oldu kesinlikle tavsiye ederim bursadaysan özelden ismini atayım
Evet zor bir karar ama olması gereken bir karardı benim için.Hayır Bursa’da değilim.Bu arada ilaç desteği aldınız mı?

Sizin alacağınız terapi memur olmanıza engel bir tadavi değil, içiniz rahat olsun. Lütfen tekrar randevu alın

Siz nasıl tıp okuyabildiniz bu tanıyla ya, helal olsun, kitaplarınız kütük gibi, nefes almaya vakit yok. Çok zor olmuştur
Çok teşekkür ederim ❤️ İlaçlarını düzenli kullanınca gerçekten çok faydalı oluyor. Hele ki fakültede günde en az 6-7 saat, haftasonu 8-9 saat ders çalışırdım, ilaçlarım olmasa zordu vallahi 😊 Allah icat edenden razı olsun 🥳

Her yazdıgım konuyu bulup her mesajımın altına anlamsız yere gulme emojisi koyan biri nasıl doktorsa artık
Allah sana gelen hastalara acısın
D5283DEC-D554-4309-B8A8-F80A20855F21.webp

Ha

Haklısınız.Yaşım 21 be yaşadığım şeyler hiç kolay değil belkide boşanmak bu kadar zor gelmiyordur bana yaşattığım kötü şeyler bana zor geliyor ve atlatamıyorum.Buraya yazma gereği duydum çünkü bazı insanlar sorun olabilir dedi .Bende korktum tabi ama sağlık kadar önemli bir şey yok bunu çok iyi biliyorum ve dediğiniz gibi biran önce aksatmadan tedavi olacağım.
Merhaba ben de boşanma sürecindeyim , yaşınız küçükmüş. Ama hayatınızı daha güzel kurabileceğiniz günler yakındır , Allah’a sığının. Dua edin. Psikolojik olarak da devlet hastanelerinde ücretsiz psikologlar var ilk etapta görüşebilirsiniz.

Back
X