Boşanma ve avukat mevzusu

İşte sorun burda… müsaitlik durumuna göre ayarladık günü ve işi de varsa eğer arayıp söylemesi gerekmez mi! Ertesi güne bırakıp bir de mesajla geçiştirmek nedir ??
Avukatın ertesi gün saat 9:20 de duruşması varsa o duruşmaya en erken saat 14:00 da girebiliyor. Ve bu saatler arasında saat kaçta duruşma salonuna alınacağını bilemiyor. Orada hazır bulunmak zorunda yoksa dava düşer.
vatandaş sanıyor ki avukatın duruşma saati belli onu belli şunu belli. Bir avukat en az 5 saat duruşma salonu önünde duruşma bekliyor.
İfadeye gidiyor yine ne zaman başlayacağı belli olmuyor. Keşif günü veriliyor o gün birden fazla keşif yapılması gerekiyordur sabah olmadı gereken keşif ertesi gün akşam üzeri anca başlar.

Ama ben de işinin bir parçasıyım. Sonuç ve yol almak için konuşmak lazım. Ge ç cvp vermek ya da mesajla ilerlemek hoş olmadı
Avukat hanıma şimdiden sabırlar diliyorum 😔 demek mesajlara geç döndü 😓
Ben avukat olsaydım asla sizinle çalışmazdım. O da muhtemelen farketti sıkıntılı birisi olduğunuzu

Geç dönüş yapmasını sorun etmem ama başta bir planlama yapmamasını sürecin içinde mesaj atıp sormasını sorun ederdim

Avukat aradığınız her an yanıt vermeye hazır bir şekilde bekleyemez ki. Duruşmada, başka bir görüşmede, keşifte her yerde olabilir. Bir saat sonra dönüyorsa normal bence.

Mesaj atmasının ve atacağı adımları size sormasının sebebi de görüşmelerinizi yazıya dökmek, onayınızı almak istemesidir muhtemelen. Avukatların mesleki sorumlulukları ağırdır; sır saklama, görevi özenle yürütme, müvekkili aydınlatma gibi yükümlülükleri vardır. Yükümlülüklerin ihmali hem disiplin cezası hem ağır cezada yargılanma olarak dönebilir kendilerine.

Ama içinize sinmediyse başka bir avukatla görüşün. Bu da sizin en doğal hakkınız. Bir defa rahatsız olmuşsunuz çünkü, her davranışı gözünüze batar artık.

Ilk baslarda cvp versin hemen olsun bende diyordum sonra isleyis surec görünce avktla ilerliyorum ilk telasiniz oluyor inanin ama sonrasi kaliyor alisiyorsinuz zaten avkt takip ediyor iyi bir avtk bulun delil dlkece evrak konuşmayı yapin gerisini o hallediyor zaten ben avtkimi 1 2 ay aramadigim msj cekmedigim olurdu dilekceyi verip beklicek durusmaya girecek surekli size destek olamazki .

Back
X