Valla haklısın.
Kadınların çoğu çocukları bahane ederek boşanmıyor.
Aslında tamamen rahatı bırakamadıkları, çalışmak zor geldiği, "boşanmış kadın" de memesi için ya da çocukların yükünü tek başına almaya cesareti olmadıkları için boşanmıyorlar.
Boşanmış değil de ayrılmış anne bana çocuğuyum, babamı yılda 2 3 defadan fazla görmem. Annemle beraber yaşarken bile iş için seyahate için Afrikay'a, Iğdır' Trabzon'a giderdi haftasonları görürdüm. O olduğunda annem mutsuz, hiç olmadığı kadar sinirli (ki bunu kendi annesi babası bile söyler.) ve huzursuz olurdu, babam hiçbirşeyi beğenmeyen, dışarıyı çok seven ama evine bu neşesini asla yansıtmayan adamdı. Annem aldatıldığını öğrendiğinde evimizde maddi problemler vardı, nasıl desem yokluk ama öyle böyle değil. Babamın yönetici olduğu fabrika batmıştı ve o zamanın asgari ücretliyle yani maaşının belki de 7/1iyle ev geçindirmeye çalışıyordu ve bize yansıtmıyordu. Allah var babam evine bakardı ama neşesiz bir adamdı. Kimsenin evinde olmayan bizde vardı, yiyecekler, mobilyalar, güzel tatiller.. Velhasıl annemin gözünü boyadığını düşündü bunlarla ve annemi kendisinin en yakın arkadaşının karısıyla aldattı. Bilgisayarda fotoğraf gördüm anneme söyledim. O akşamı hiç unutmuyorum, kadını çağırıp söyledik, inkar etti, yalan söylüyorsunuz dedi. 3 çocuğundan uyan kocana söylemeyeceğim Allah belanızı versin yuvamızı yıktın dedi. O akşam anladım ki babam bir daha bizim evimize gelmeyecekti. Velhasıl gerçekten babam o akşamdan sonra evimize giremedi, annem sokmadı. Bu yuvayı yıkan sensin, o kadın değil, şimdi kimin koynuna gidersen git ***** git dedi.

babam gitti ama borçları kaldı, icra memurları geliyordu, sürekli eşya yazıp gidiyorlardı. Annemin tahsili yoktu, mecburen tekstilde girdi, zor zamanlar geçirdik. Akşam 11 12ye kadar mesaiye kaldı, ben kardeşimle kapıyı kilitleyip oturdum, zamanla borçlarımızı ödedik, annem işinde yükseldi. Öyle öyle derken bu günlere geldik. Çok zaman geçmedi, liseyi de bitirdi annem. Bunları niye anlattım, annem burayı okuyor arada sırada onu övüp şirin gözükeyim diye anlattım ajdjjdjd şaka şaka, gurur duyduğum için anlattım, içimde kalmış anlatasım vardı.
Ne biliyim ben annemden böyle gördüm, böyle öğrendim, her zaman dik durmayı, haksızlığa gelmemeyi öğrendim. Hani burada yazıyorlar ya boşansam daha mı iyi olacak. En azından gururunu kadınlığını kaybetmemiş olacaksın. En azından kendine saygın olduğunu hatırlayacaksın. En azından insanlar senin dik durduğunu görecek. Bunlar hep bahane, boşanmak isteyen 10 çocuğuyla da boşanıyor. Boşanmayı çocukların arkasına sığınan kadınlar aslında en büyük kötülüğü çocuklarına yapıyor. Çocukların anne kavramına olan saygısını, sevgisini yitirmesine sebep oluyor. Ha benim annem ayrılmasaydı şuanki saygım kadar saygı duyarmıydım, sanırım hayır ya duymazdım. Kadının kendine saygısı yok, bizi bahane edip rahatını bozamamış derdim.