bosanma ve cocugun velayeti

imtihan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
147
16
118
Diğer
Iyi aksamlar arkadaslar.sizlere danismak istedigim bir konu var.siddetli gecimsizlik ve fiziksel siddet nedeniyle bosanma gerceklesse,7yasindaki erkek cocuk kime verilir? Kendisi bizzat yasayan yada cevresinde sahit olan vardir muhakkak boyle durumlara, gercek olaylar uzerinden bu konuyu ogrenmek istiyorum, tesekkurler

not; bu arada baba da cocugu almak noktasinda israrci ve elinden geleni yapacak birisi...

Rabbim kolaylik ve sabır versin canım. Böyle şiddet uygulayan kişiliksizlere değil çocuk vermek, o çocuğu koklatmamalı bile.

Benim bir tanıdığım boşanmıştı ve oğlu 7 yaşındaydı, mahkeme babaya verdi velayeti fakat boşanma nedeninde fiziksel şiddet yoktu. Adam sakin biri.
Umarım siz alırsınız, bence çocukların yeri annenin yanıdır.

Benim bir tanıdığım boşanmıştı ve oğlu 7 yaşındaydı, mahkeme babaya verdi velayeti fakat boşanma nedeninde fiziksel şiddet yoktu. Adam sakin biri.
Umarım siz alırsınız, bence çocukların yeri annenin yanıdır.
Gercektenmi?,cocugumu kaybetmeyi goze alamam, ama siddetle de bir omur yasayamam ne yapmaliyim?

Darp raporunuz varsa mahkemeye sunun.
Böylelikle velayeti almamasını garantilemiş olursunuz
[/QUOise yararmi acabaE]
Bundan 5yil once alinmis bir raporum var ve kesinlikle tekrarlanmayacagini dusunuyordum ama yaklasik 2 ay once bogazimi sIktI ve rapor almadim, onceki Ise yararmi acaba

Avukat arkadaşlar bir gelip baksa aslında konunuza çok iyi olur. Belki hakim çocuğunuza sorar. Ama yine de bilemiyorum. Avukatınızla bu konuyu konuştunuz mu?

Benim dediğim olayda çocuk annesinde de kalabiliyor istediği zaman, dedim ya adam sakin biri. Ömür boyu şiddet görerek yaşayamazsınız, bunu kendinize yapmayın sakın.

Avukatınız varsa onla görüşün o halde.
Yoksa hemen bi avukat bulup görüşün.
Onlar sizi daha iyi yönlendirir.

Iyi aksamlar arkadaslar.sizlere danismak istedigim bir konu var.siddetli gecimsizlik ve fiziksel siddet nedeniyle bosanma gerceklesse,7yasindaki erkek cocuk kime verilir? Kendisi bizzat yasayan yada cevresinde sahit olan vardir muhakkak boyle durumlara, gercek olaylar uzerinden bu konuyu ogrenmek istiyorum, tesekkurler

not; bu arada baba da cocugu almak noktasinda israrci ve elinden geleni yapacak birisi...
cocuk kesinlikle sizin erkek kız ayırımı yok.

Canim anne ahlak disi bisi yaptiysa psikolojik sorunları varsa yada kendi vermek isterse cocugunu durum degisir onun haricinde hic bi sekilde alamaz oglunu canim bide ustune senin tanıklarda var icini ferah tut oglun sende kalcak ne yaparsa yapsin vermezler

Normalde 7 yaşına kadar olan çocuklar annelerinde kalıyor,fakat sizin çocuğunuz 7 yaşında olduğu için babayada verilme ihtimali olabilir yada çocuğa sorabilirler,peki siz çalışıyor musunuz boşanma durumlarında çalışma durumlarında etkili olabiliyor.

Çocuk sizin, darp raporunuz Eşinizin fiziksel şiddete meyilli biri olduğunun ispatidir. Hakim size verir. Gözardı edilemez.

5 yıl önce aldığınız darp raporu geçerli olmaz. Darp raporları 6 ay sonra zamanaşımına uğrar.
Hakim çocuğun menfaatine bakar. Kimin yanında daha iyi yetişeceğini düşünüyorsa o taraf kusurlu olsa bile velayeti o kişiye verebilir. Hakim çocuğa kimin yanında kalmak istediğini de sormak zorundadır.

Çocuk sizin, darp raporunuz Eşinizin fiziksel şiddete meyilli biri olduğunun ispatidir. Hakim size verir. Gözardı edilemez.

Kk yi bu yuzden seviyorum, farkli bakis acilari ediniyorum, eski darp raporu ise yaramaz artik diye dusunuyordum ama tespitiniz gercekten cok isabetli

Başka bir Arkadaşta söylemiş darp raporunun süresi 6 aydır arkadaş 5 yıl önce almış artık bir hükmü kalmamıştır o raporun.

Kk yi bu yuzden seviyorum, farkli bakis acilari ediniyorum, eski darp raporu ise yaramaz artik diye dusunuyordum ama tespitiniz gercekten cok isabetli
Eski darp raporunuz bir işe yaramaz süresi 6 aydır.

Normalde 7 yaşına kadar olan çocuklar annelerinde kalıyor,fakat sizin çocuğunuz 7 yaşında olduğu için babayada verilme ihtimali olabilir yada çocuğa sorabilirler,peki siz çalışıyor musunuz boşanma durumlarında çalışma durumlarında etkili olabiliyor.

Ben calisiyorum evet, memurum, ekonomik yonden sorun yasamam Allahin izniyle...

yok mu cevresinde somut orneklerle bu duruma sahit olan baska arkadaslar, gercekten cok onemli bir donum noktasindayim

Back
X