Boşanma ve eşimin ailesinin beni ve ailemi hiç aramaması.

narce

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
179
14
298
36
İstanbul
Merhaba,

Yaklaşık 3 haftadır eşimle boşanma sürecindeydik. Eşimin ailesi ne beni ne de ailemi bir kez bile aramadı. Böyle durumlarda aileler devreye girer, bir şeyler yapıp arayı düzeltmeye çalışırlar benim bildiğim. Ben eşime bunu söylediğimde, ben aileme ararlarsa beni bir daha göremeyeceklerini söyledim dedi. Asla aramayın diye defalarca söyledim o yüzden aramadılar dedi. Ben aramadıkları için boşanmamıza sevindiklerini düşünüyorum. Onlara çok kızgınım. Siz olsanız ne düşünürsünüz? Her ne olursa olsun, evladının yuvası yıkılıyor insan bir arar, alır karşına konuşur. Nasıl bir anne babalık bu anlayamıyorum...

onlarla olan iletişimin, muhabbetin bu duruma daha cevap verir aslında
yani önceden ailesiyle ilgili bir problem olmayıp eşinle olan problemin bu noktaya gelmesin de ki duyarsızlıkları kafanı karıştırabilir ama; sorunlu bir aile yapısıysa zaten yoruma gerek yok ....

Bu arada zor bir dönem boşanma süreci allahım hakkınızda hayırlısını versin

Yazımda onlardan medet ummak ile ilgili hiçbir şey yazmıyor. Ben yapılanın bana tuhaf geldiğinden bahsediyorum.

yaptiklari tuhaf degil. Koskoca insanlar bosanmaya karar verdikten sonra karismak istememislerdir. Yetiskin insanlarsiniz, ailelerin zorlamasiyla olacak isler degil bunlar.

Boşanmanın eşiğine gelindikten sonra değil ana baba, paşa dede mezardan çıkıp gelse o evlilikten zor hayır gelir. Aranızı bulup ortamı sakinleştirseler bile çok değil birkaç ay sonra aynı noktaya gelirdiniz hiç merak etme.

Bende boşanmamızı istiyorlar diye algılardım..

Düzeltme: Tabiki tutsunlar kolumuzdan barıştırsınlar modunda değilim, zaten dinlemem de.. Ama insan; kızım ya da çocuğum artık nasıl hitap ediyorlarsa, neden böyle oldu? denmesini de bekler.. Ya da ne bileyim iyi düşündünüz mü, hakkınızda hayırlısı olsun gibi bişey. Hiç aranmamak bence de hoş değil..

Konu sahibinin burada beklentisi barıştırılmaya çalışmak değil bence, geçen zamanın hatrına aranmak. Tabi bence bu..

Son düzenleme:
Seni uzmek istemem ama dönüp eski konularına bakarsan neden aramadıklarini anlarsin. Ve hatta kaynanan buyük ihtimalle zil takıp oynuyordur. Bosanmaktan vazgecsen ne olacak kocanin sana dönmesini bekliyorsanda cok beklersin. Bukadar olaydan sonra nasil vazgectim diyorsun hayret. Yasın daha cok kucuk aklınin yolunu sec sevgiyi birak bence. Annen kimbilir nekadar uzuluyordur. Hele barismak istedigini duysa eminim daha cok uzulur.

:Çok iyi anlamışsınız demek istediğimi. Barıştırmak için olmasa bile en azından bir ihtiyacın var mı, iyi misin diye sormak için aranır.

:Çok iyi anlamışsınız demek istediğimi. Barıştırmak için olmasa bile en azından bir ihtiyacın var mı, iyi misin diye sormak için aranır.

Ah be hayatım nasıl bir psikolojidesin sen, önceki konularına bakdım da. Eşinin annesi ve babasının ki özellikle annesinin yaptıklarını unuttun mu ki hal hatır sormalarını bekliyorsun. Öküz öldü, ortaklık bitti..... Bir an önce davan görülsün silkele yakanı kurtul. Gerçi senin de hataların olmuş, evi terk etmek ne demek.... Neyse olan olmuş, şu an en az zararla bu işten çıkman önemli.

evi terk etmemin hata olduğunu düşünmüyorum. Nedenlerim vardı çünkü ve basit şeyler değildi.

evi terk etmemin hata olduğunu düşünmüyorum. Nedenlerim vardı çünkü ve basit şeyler değildi.

Elbette nedenlerin vardır ama evi terk etmek çözüm değildir. Olayı basite indirger, evi terk olayı varsa amaç burun sürttürmek değildir, olmamalıdır, insanlar beraber yaşayamayacak duruma gelince ortak yaşamlarını sonlandırır. Daha çok gençsin o an sinirle öfkeyle kalkan zararla kalkan gibi bir durum olmuş sanki. Bu konuyu kapat, hatalıydın yada değildin, geçmiş olay, bunu düşünecek konuşacak bir durum yok. Sen kendine bak artık, zarar görme dememden kastım kendini yıpratma, psikolojini bozmlarına izin verme. Kadın istememiş seni, kıskanmış, eşini kışkırtmış, böyle bir insanın seni yada aileni aramaması daha iyi...... Maalesef insanların gerçek yüzü ayrılıkda çıkıyor, arayıp aramamalarına aldırma....

evet, bunları düşünmek gereksiz artık ama çok zoruma gidiyor. olanları düşünüp düşünüp duruyorum.

evet, bunları düşünmek gereksiz artık ama çok zoruma gidiyor. olanları düşünüp düşünüp duruyorum.

Karşındakiler senin kadar düşünmüyor, düşünüyor olsalardı oğulları ne derse desin bir şekilde sennle yada ailenle iletişime geçerlerdi. Yeterince üzülmüşsün neden yapmıyorlar diye mi üzüleceksin şimdi de. Eşin eş olduğunu, sizin bir aile olduğunuzu kavrayamamış maalesef eşi ile annesi arasında bir tercih yapmak zorunda hissetmiş kendini. Topla kendini, ayağa kalk..

Anladığım kadarı ile aslında boşanmak istemiyorsunuz.
Peki neden?
Sizi "Hiç" sevmeyen bir adamı seviyorsunuz. Bu kadar vazgeçebilir misiniz kendinizden?
Olsun, bir gün sever. Ya da, zaman geçtikçe bana daha çok alışır, beni daha çok sever vs. gibi cümleler sizin evliliğiniz için kurulamaz ne yazık ki. Çok fazla şey yaşanmış.. Çok fazla.. Bu kırıklardan tam bir vazo yapılamaz artık.
Kızmayın, sizin de fevri davrandığınız bazı yerler olmuştur bu evlilikte, kadınız, bazen haklı veya haksız, kapris dozunu da arttırabiliyoruz. Gıyabınızda nişanlı arkadaşlarıma da yazayım, onlar için daha erken..
Evliliklerde ilk yapılması gereken, gelinliğin bağları çözüldükten hemen sonra hatta, çok tanıyarak, severek aldığınız eşinizin her hareketini mikroskopla incelemek. Ailesinin karakterini çözmek. Eşinizin ailesinin yanında ki tavrı, size karşı tavrı, olaylara karşı tavrını gözlemlemek. Ailenin bazı kriz anlarında (birbirleri ile ilgili), aile karakterini gözlemlemek. Ancak bunları bildikten sonra, bazen blöf, bazen kapris, bazen göz dağı vermek için bir şeyler yapılabilir.
Sizin eşinizin karakteri anladığım kadarıyla "kendini feda edecek, yumuşak başlı" bir eşte çözülebilir. Çünkü kişiliği yok. Kişiliği olmayan erkek, ya çok güçlü bir kadın alır, arkasına sığınmak için, ya çok yumuşak huylu birini alır, kendi gibi kolay ezilsin, sorun yaşanmasın diye.. Siz baştan herşeye tamam demişsiniz, evlendikten sonra haklı olarak tepkiler vermişsiniz, farklı bir karakter olarak algılanmış eşiniz için. Anlaşılan zora gelemeyecek türde bir insan..

Bu arada bana sorarsanız, boşanın..
Daha rahat bir hayat, daha farklı kararlar, daha farklı insanlar olur mutlaka.. Yeter ki siz bu tecrübeden sonra, hakettiğiniz değeri kendinize vermeye başlayın.. Sosyalleşin, bir kursa kayıt olun, hayatınızı renklendirin, yeni insanlar katın..
O imzayı da verin..
Onlar sizi haketmiyor..
Bu tecrübe size yeni kapılar açacaktır inşallah.

Canim bosandin mi sen?
Lutfen suan bosanma ve git kendin konus esine baris. Cunku sen ayrilmak istemiyorsun. Kararindan emin olduktan sonra ayril.

Peki bir erkek cok guclu buldugu bir kadini alip onu bocek gibi ezmeye, asagilamaya calisiyorsa onun kisiligi nasildir.

Eski konularini okudum, boyle bir kayinvalideden destek beklemez biraz hayalperestlik gibi geldi. Kadin daha nisanliyken yapacagini yapmis, esiniz de oyle. Yuzlerini sizden bic saklamamislar ki. Kurtuldugunuza sukredin bence. Oyle bir kayinvalideden de hayir geldigi bir evren yok...

Canim sen bosanmissin, karari ancak temyiz ettirebilirsin ki bu da kocanin bir tarafini kaldirmak disinda bir ise yaramayacaktir. Eskiden yani kocanin annemle gorus israrina keske cok kesin karsi cikislar yapmasaydin. Ve olaylari cok uzatiyorsun gibi geldi. Bence olan olmus, temyize basvurma. Isine odaklan, sessiz kal. Buraya dok icini, eski kocanla iletisime gecme. O gecerse ondan sonra dusunursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…