Koskoca insanlarsiniz, hala ana babadan mi medet umuyosunuz?
Yazımda onlardan medet ummak ile ilgili hiçbir şey yazmıyor. Ben yapılanın bana tuhaf geldiğinden bahsediyorum.
Bende boşanmamızı istiyorlar diye algılardım..
Düzeltme: Tabiki tutsunlar kolumuzdan barıştırsınlar modunda değilim, zaten dinlemem de.. Ama insan; kızım ya da çocuğum artık nasıl hitap ediyorlarsa, neden böyle oldu? denmesini de bekler.. Ya da ne bileyim iyi düşündünüz mü, hakkınızda hayırlısı olsun gibi bişey. Hiç aranmamak bence de hoş değil..
Konu sahibinin burada beklentisi barıştırılmaya çalışmak değil bence, geçen zamanın hatrına aranmak. Tabi bence bu..
:Çok iyi anlamışsınız demek istediğimi. Barıştırmak için olmasa bile en azından bir ihtiyacın var mı, iyi misin diye sormak için aranır.
evi terk etmemin hata olduğunu düşünmüyorum. Nedenlerim vardı çünkü ve basit şeyler değildi.
evet, bunları düşünmek gereksiz artık ama çok zoruma gidiyor. olanları düşünüp düşünüp duruyorum.
Anladığım kadarı ile aslında boşanmak istemiyorsunuz.
Peki neden?
Sizi "Hiç" sevmeyen bir adamı seviyorsunuz. Bu kadar vazgeçebilir misiniz kendinizden?
Olsun, bir gün sever. Ya da, zaman geçtikçe bana daha çok alışır, beni daha çok sever vs. gibi cümleler sizin evliliğiniz için kurulamaz ne yazık ki. Çok fazla şey yaşanmış.. Çok fazla.. Bu kırıklardan tam bir vazo yapılamaz artık.
Kızmayın, sizin de fevri davrandığınız bazı yerler olmuştur bu evlilikte, kadınız, bazen haklı veya haksız, kapris dozunu da arttırabiliyoruz. Gıyabınızda nişanlı arkadaşlarıma da yazayım, onlar için daha erken..
Evliliklerde ilk yapılması gereken, gelinliğin bağları çözüldükten hemen sonra hatta, çok tanıyarak, severek aldığınız eşinizin her hareketini mikroskopla incelemek. Ailesinin karakterini çözmek. Eşinizin ailesinin yanında ki tavrı, size karşı tavrı, olaylara karşı tavrını gözlemlemek. Ailenin bazı kriz anlarında (birbirleri ile ilgili), aile karakterini gözlemlemek. Ancak bunları bildikten sonra, bazen blöf, bazen kapris, bazen göz dağı vermek için bir şeyler yapılabilir.
Sizin eşinizin karakteri anladığım kadarıyla "kendini feda edecek, yumuşak başlı" bir eşte çözülebilir. Çünkü kişiliği yok. Kişiliği olmayan erkek, ya çok güçlü bir kadın alır, arkasına sığınmak için, ya çok yumuşak huylu birini alır, kendi gibi kolay ezilsin, sorun yaşanmasın diye.. Siz baştan herşeye tamam demişsiniz, evlendikten sonra haklı olarak tepkiler vermişsiniz, farklı bir karakter olarak algılanmış eşiniz için. Anlaşılan zora gelemeyecek türde bir insan..
Bu arada bana sorarsanız, boşanın..
Daha rahat bir hayat, daha farklı kararlar, daha farklı insanlar olur mutlaka.. Yeter ki siz bu tecrübeden sonra, hakettiğiniz değeri kendinize vermeye başlayın.. Sosyalleşin, bir kursa kayıt olun, hayatınızı renklendirin, yeni insanlar katın..
O imzayı da verin..
Onlar sizi haketmiyor..
Bu tecrübe size yeni kapılar açacaktır inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?