yalan
heleki eşlerin birbirine söyledikleri yalan
tek tük olsa bile güven kırıcı iken
her sözü yalanmı doğrumu diye düşündürecek kadar
sık söyleniyor ise
bu işin sonu olmaz
sevmek yetmez bende ailene katılmadan edemedim
güvenemediğin bir insanla ömrü boyu sırt sırta geçecek bir hayat çekilmez olur
hakkında hayırlısı olsun
Bence yalan büyük bir sorun. Özellikle şu para mevzularında karşındaki adama güvenememek çok kötü bir şey. Ailemde yaşadım böyle bir şey. Boşanmamayı seçtiler en sonunda. Ama kadının kaç yılı adamı takip etmekle geçti. Psikiyatriste de gittiler. çözemediler sorunu. Kadın adamı adım adım takip ediyordu ki boşluk kalmasın yalan söyleme fırsatı bulmasın diye. Maaş kartına tüm paralara el koymuştu. Tüm ödemeleri kendi yapıyordu adamın eline harçlık veriyordu.
Günün trend deyişiyle günah işleme özgürlüğünü elinden alarak sorunu örtmeye çalıştılar düzelmeyince.
Olmadı kadın bıktı bir gün. 3 yaşında kızı aldı boşandı. Dayanamıyorum bütün gün adamın peşinde koşturcağıma kafam rahat yaşarım dedi. Arabayı evi aldı. Nafaka istemedi adamı attı evden keyfine bakıyor şimdi kızıyla.
Çocuğunuz yok galiba şanslısın. Güven yoksa ömür geçmiyor. Bu tip yalanları evlenmeden fark etmek de ne kadar zor tahmin edebiliyorum. O nedenle seni suçlayamam. Ama bundan sonra aileni dinle doğru kararı ver. Hiçbir durumda güvenilmeyecek insan için ailenle çatışma. Sen zararlı çıkarsın.
Ailenle yaşamak zorunda değilsin ayrıca. İşe gir ailene yakın küçük bir tutabilirsin. Kendini ailene güzelce ifade et. Akşamları gelirim beraber otururz beraber yeriz içeriz ama kapım ayrı olsun istiyorum artık de..
Aile terapisti değil, adamın yardım alması lazım. Tabi bu derece yalan söylemek psikolojik bir rahatsızlıksa; bilemiyorum tedavisi var mıdır.
Konu sahibi, hemen boşanmayı değilde bir süre ayrı kalmayı deneseniz. Eğer boşanacaksanız, çalışın ve kendi evinize çıkın bence. Sevdiğinizin insandan ayrılmanın zaten bir ağırlığı olacak, eve dönüp tekrar anne babanızın küçük çocuğu olmak da ayrı bir psikolojik sıkıntı yaratacak üzerinizde.
İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur.
bencede katılıyorum bir doktordan yardım almaları lazım ama aile terapistimi psikologmu tam bilmiyorum işin acıkcası ama şuda var ailede örenmiş zorluk cıkaracaklarını zannediyorum ailenin ne kadar doktora gitselerde
Sonsuza kadar birini sevme kavramına inanmıyorum. Ha senin olur seversin belki ama yanında olmayan paylaşım yapmadığın birini sevemezsin sonsuza kadar. Sen bu şekilde kendini saplanmaya zorlarsan çok acı çekersin burası da kesin.
Sonsuza dek sevgi diye bir şey yok, bu açıdan melankoli yapma.. Her gecenin bir sabahı var canım..
Ama hatası bi aldatma değil sonuçta.. Herkes bir şansı hak eder.. İnce eleyip sık dokumak lazım. Eğer eşinin pişman olduğundan eminsen ve bi şekilde düzeliriz diyebiliyorsan devam et derim.. İleride pişman olma, bi şans vermedim demezsin.. Başka bi probleminiz var mıydı? Keşke derdini ayrıntılıca yazsaydın.. Çocuk var mı?
Asırı bırcu var. Genelde oglene kadar yatar. İş yerı acar basında durmaz. Yalanı çoktur asla guvenılmez. Ve bı kac sey daha aldatması yok bu kafayla aldatamaz zaten benmle bıle yıllardr ılıskısı yoktu.
Cocugum yok
Bende hep bı sans vermeye calıstım. 4 aydr burdayım yaptgı hıc bır sey yok. Calısıyorum dıo ev tutacaz dıe defalarca gexdrdı benı megerse cebınde oara yok. Oyle gezdrıyo. Ya içinde yasamak lazım.
Evliliğini bitirmek isteyen bayanların büyük sorunu baba evine geri dönmek.. Sen de ayrı eve çıkamayacağın için sıkıntı yaşıyorsun bence. Bi yandan evinin rahatlığını istiyorsun... Böyle sorumsuz ve yalancı bi adam için mücadele vermeye değmezmiş zaten.. Babanın evidir, alışırsın.. Yeniden evlenirsin ileride..
Ben nişan attığımda bir daha mutlu olamam demiştim, sevemem sanmıştım ama bak 7 ay sonra sözlendim.. Çok da mutluyum.
Sonsuza kadar süren sevgi yok, hele ki böyle hatalar varsa.. Adam gibi adam olsaydı 4 ay bekletmezdi sanırım. Ben biraz da aile baskısı diye düşünmüştüm ama sorumsuz adamla sürmüyor zaten ilişki, ailen de senin iyiliğini ister. Yarın birgün çocuklarına yazık olurdu, çocuğun yok, gencecik kadınsın.. Hiçbir şeyi takma kafana. Boşanma sonrası psikolojik yardım alırsın. Bi de ayrı yaşamak başka, resmi olarak boşanmak başka. Şuan bi beklenti içindesin ister istemez..
Allah yardımcın olsun.
Tam olark hıssettıklerım bunlar. İçi çok ıyı bırı bazen oyşe bı ıncelık yaparkı herseyı siler. ama sorumsuzluk aşırı. Şimdi bısandıgımda cok acı ckıcemı bılıyorum. Bırdaha evlenmek sevmek yada duzgun bı adam karsıma cıkma ıhtımalını dahı sanmıyorum ama en azından onu unutabılsem. Severek ayrılmak cok zırmus. Keske nefrt etsem.
Aıle evıne 2 kusur yıldan sonra donmek cok acı cok. Etraf akrabalar aıle baskısı ızın almak. İçtiğim sigara nın bıle sayısının hesabı burdada dayanamıyorum. Ayrı bı evım olsun ısterdım. Ama aılem buna ne der bılmıyorum
Allah razı olsun
Çalışıyor musun? en azından babanların apt.dan ev tutsan?
İş arıyorum eşim istedı dıye calısmadım sımdı ıs arıyorum zor buluyorum.
Zayen ev dubleks ust katta odam vs ama gırıs cıkıs hersey ortak
Allah yardımcın olsun canım.. Her şey yoluna girer.
Gecen tasınmamızda babam odemıstı herseyı aımdı yıne o oduyor 3 aydır onun yaktgı sudan dogalgaza kadar. Sımdı bugun kırayı odıcek babam kredı kartlarım 4 aydr ıdenmemıs onları soylemeye cekınıyorum acaba bankatı arasam bana bıraz zaman verrmu bı ıse gurerım hıc olmazsa onu oderım. Ndır bankalardakı insiyatıf durumu
Canım kira sözleşmesi ya da elektrik su senin üzerine değilse baban boşu boşuna başkasının yaşadığı evi ödemesin. Onun yerine senin kartlarını ödesin. Eşin de ailesi ile mi yaşıyor şimdi anlamadım.
Çocugum yok şukurler olsun. Evet ayrı ev harıka olurdu. Suankı durumu dahada zorlastran burda cocuk muamelesı gormek. Annmde dıokı can cıkar huy cıkmaz. Benı daha bır kac yılda sınır hastası ettı bu yalanlar. Yanı bısı soyluyo dgru olmadıına emnm hep hepte oyle.
Ailenin yanında zorlandığın için özlüyorsun eşini bence. Yoksa yalanla mücadele etmek çok zor. Huy değişmiyor, değişse de senin şüphelerin değişmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?