Bunlar da benim cevaplarım
1. Ne kadar sürede atlatınız?
Boşanma davasını açan ben olduğum için boşanma kararını vermeden önce çok düşündüm, hiç istemiyordum evli kalmayı. 1 çocuk vardı ortada onun psikolojisini düşünerek erteledim 1 - 2 sene, ama sonunda boşandım. Atlatılacak birşey yoktu çünkü çok istediğim birşeyi yaptım.
2. Baba evine mi döndünüz? Zorlandınız mı?
Evet maalesef baba evine döndüm. Çalışıyorum paramı kazanıyorum ama ailem sadece 3 ay istanbulda yaşayıp 9 ay istanbul dışında yaşadıkları için, sadece 3 ay onlarlayım. Kiraya çıkmak istesem çıkardım ama sadece 3 ay ailemle oturacağım diye her ay maaşımın yarısını kiraya vermek istemedim. Sadece 3 ay burada oldukları dönemde zorlanıyorum evet. Her nek adar bana karışmasalar da, özgür olsam da, rahat rahat arkadaşlarım gelip gidemiyor, gece eve dönüş saaatlerime dikkat etmek zorunda kalıyorum, rahat sigara bile içemiyorum babam evdeyken. Neyse ki yılda 3 ay :)
3. Peki ya (varsa) Çocuğunuz?
1 erkek
4. Yaşadığınız zorluklar, keşkeleriniz, pişmanlıklarınız?
Tek başına bir çocuğun sorumluluğunu üstlenmek filan zor oluyor ama evladınız düzgün yetiştirilmiş bir çocuksa sıkıntı yaratmıyor. Ve bir de evet ne kadar modern olursak olalım, boşanmış genç ve güzelseniz, başladığınız yeni ilişkilerde hep yatağa atılacak kadın olarak görülmek, görülmeseniz de acaba öyle mi diye süphe taşımak zor... Tabi birde ilişkiye başlama aşamasında erkeklerin, çocuğu var bunun , ciddi bir ilişki yaşayamam düşüncelerine sahip olduğunu düşünüyorsunuz. Ki bir kısmı da öyle..
5- Keşkem ve pişmanlığım
Keşke bu adamla hiç evlenmeseydim, pişmanlığım ise keşke çok daha önce boşansaydım.
5. Maddi, manevi, duygusal zorluklarınız nelerdi?
Maddi olarak çok zorlanmıyorum. Tek başıma çalışıp oğluma da kendime de bakabiliyorum, kirada oturmadığım için.. Duygusal olarak da, her ne kadar bir daha asla evlenmem desem de, bazen omzumu yaslayabileceğim bi dayanağım olsun istiyorum. Anne baba eş dost bir yere kadar. He bir de tatillere tek başına gidip 2 kişilik oda parası ödemek çok koyuyor :)
6. Unutabildiniz mi?
Boşanma kararını verdiğimde unutmuştum bile :)
Son not; mutsuzsanız boşanın, huzursuz olarak bi adamla bi ömür geçirmektense , tek başına kafanıza göre bi hayat çok daha iyi.