Boşanma

Öğretmenim çok üzüldüm geçmiş olsun.. Boşanma anlaşmalı mı olacak yoksa çekişmeli mi? İkisinin dilekçeleri farklı.

Anlaşmalıda ayrıca protokol hazırlamak gerekiyor. Protokolde çocukların velayeti, tarafların birbirinden talebi olup olmadığı vb. hususlar net olarak yazılmalı..

Dilekçenizi hazırladıktan sonra en yakın adliyeye gidip o dilekçeyi vermek gerekiyor. İşleme alıp duruşma günü belirlerler tebligat falan yapılır.. Dava açılırken ödenmesi gerekn dava açılma masrafları var..

Tüm yazışmaları okumadım ama almak istediğiniz tazminat falan varsa tavsiyem iyi bir avukat tutmanız yönünde. Çünkü dava açılırken talep etmediğiniz şeyleri sonradan talep edemiyorsunuz.

Zaten ögretmensiniz, davayı tek başınıza takip ederseniz de zorlanacagınızı düşünmüyorum.. Sormak istediğiniz bişey olursa sorabilirsiniz..

Maddi sıkıntıları var diyorsun belki bunalmıştır maddi destek versen belki rahatlarsa hatasını anlar.İki çocuk ne sıkıntılar çekecek sen öğretmen olarak sınıflardaki boşanan çiftlerin çocuklarının psikolojisini görüyorsun.

Yalnız bu konuya bu mesaj pek gitmemiş.. Okul koridorunda tekme attı çocuklar da gördü diyor.. Bunun belki bunalmıştır diye bahanesi olur mu arkadaşım..

Çocuklar bu durumdan kötü etkilenmeyecek mi peki şiddet ortamında büyümeye devam ederlerse nasıl sağlıklı bi yetişkin olarak hayatlarına devam edecekler..

Tamam her olaya boşan denmez kabul ediyorum, basit ilgisizliğe borçlara falan boşan demeyelim de bu konu başka bence. Bu konuda sınır kalmış ortadan okulda tekme yiyor kadın.. Daha savunulacak neyi kalmış?

İlk boşanmaya karar verdiğimde anlaşmalı boşanacaktım
Hiçbir şey talep etmeyerek
Sağolsunlar burdaki kadınlar şakın haklarını almadan boşanma dediler
İyikide dinlemişim burdakileri
Şimdi her celsede anlaşalım deyip yalancı şahitler çıkartıyor kendini kurtarabilmek için
Kısacası lütfen haklarınızdan vazgeçmeyin

Boşanınca kafan daha rahat olmayacak sorumlulukların artacak çocuklar iki tarafa da yaranmak için bencilleşecek yaşın geçecek etrafındaki evli arkadaşlarına gıcık olacaksın karşına çıkan yeni adaylara şüpheyle bakacaksın ben de öğretmenim birsürü boşanmış arkadaşım var inan kocaları hiç bir iş yağmadan evde dursa arkadaşlarımın psikolojisi daha iyi olurdu.Elindekinin iyi yönlerini görmek gerek erkeğin mükemmeli yok zaten etrafında mükemmel zannettiğin insanlar da kendi içinde farklıdır
Bosaninca kafa rahatliyor.
Cocuk niye ebeveynlerine yaranmak durumunda kaliyor ki.
Cocugu terbiye etmezseniz simarir,sevilmezse bencil de olabilir.
Evli arkadaslarima niye gicik olayim. Arkadasim gicik sa bu durumu medeni hali saglamaz.
Tek dogru tespit yeni adaylara supheyle yaklasmak. E bu da olmasi gereken. Cocugunuz var oncellikle iyi tanimalisiniz kisiyi. Siz depresif bosanmis kadinlari gormus olabilirsiniz. Hepimiz nice zorluklari yasadik ta bugune geldik. Ama o huzur var ya, degeri paha bicilemez. Insan gibi yasamak ve cocuklarimizi sakin,huzurlu yetistirmek icin bosandik. Bu istege sahip olmayan kadinlarin bosanma sonrasi savrulmasi normal. Bir de etrafindan surekli esinin olmamasi eksiklik olarak hissettirilmisse kadinlar depresif olmuslardir. Konu sahibi haketmedigi muameleleri cocuklarinin onunde yasamis ve artik bunlari yasamak istemiyor. Bu cok insanca bir istek. Desteklenmesi gereken bir istek.

Arkadaşlar bende boşanmaya karar verdim. 6 yıllık evliyim çocuk yok. Anlaşmalı bosanma olacak. İntetnet üzerinden dilee ve protokol hazırladım sadece imzalama işi kaldı. Başka yapmam gereken ne var? İstanbuldayım ne kadar sürer bu işler. Ailem yok tek başıma bir hayat kurmaya çalışıcam. Şükür çalışıyorum ama malum istanbulda asgari ücretle hem kira hem ev geçindirmek oldukça zor. Şimdilik bir arkadaşımın yanında kalacağım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Anlaşmalı boşanma protokolü internetten indirip yazdırın
o koca olacak pisliği karşınıza alın ne kadar nafaka verebilirsin ev araba varsa onların hepsini anlaşın yıpranmayalım diyin güzel güzel sakin sakin bitsin diyin kabul eder bence çünkü sırf telefon da görmemen gereken bişey için sana tekme atıyosa pislikkk delirdim şunu bile yazarkenn allahın cezasıı
neyse
protokolü imzalayıp birlikte adliyeye veriyosunuz dilekçe parasını ödüyosunuz sonra e devleten kontrol ediyosunuz dava gününe gidiyosunuz

Hanımlar,anlaşmalı boşanma davası nasıl açılır. öğretmenim,kafam çok karışık,sürdürülemeyecek bir evliliği yürütüyordum,şiddet,yalan herşey var.çocuklar için dedik sabrettim ,artık okulda beni çocuklarımın önünde dövünceye kadar.hiçbirşey talep etmiyorum,ailemin yanında değilim,onlara da haber verip üzülmelerini istemiyorum.boşanma dilekçesi nasıl hazırlanır ve nereye verilir. ne olur yardım artık kaldıramıyorum.

Merhaba,

Konu başlığınıza denk geldim, son durumunuz nedir?

Back
X