• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma

kumrudeniz

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
1.429
1.165
333
Bir konuda desteğe ihtiyacım var.iki çocuğum var ve boşanacağım ama sorum şu:adam dava açmam, sen aç diyor ve çocukları da kullanacak belli çünkü çok şereflidir kendisi. dava açsam da boşanır mı emin değilim. ailecek boşanma konusunda uzmanlar zira 2 ablası boşanmış zorluk çıkaracaklardır...Ben dava açmadan yani aslında onu özgürlükle ödüllendirmeden tayin alıp başka şehre, ailemin yanına gitsem hukuki anlamda zor durumda kalır mıyım?Tabi cocuklarımı da götüreceğim. Zaten şiddetli geçimsizlik var, çok yıprandım bir de dava sürecinin ağırlığını kaldıramam... gitsek, sonra dava açsak evi bırakan ben olacağım için zor durumda kalır mıyım.....

Evi terkeden pozisyonuna düşersiniz, bu da şiddet vb. bir durum yoksa, yani eşiniz sizi evi terketmeye zorlamadığı halde yapmışsanız sizin tarafınıza eksi puanlar olarak yansır mahkemede. Dava açıp sonra tayin istemek daha mantıklı.
Dava açmaktan neden çekiniyorsunuz ki? Kim açarsa suç ona kalır gibi bir inanış vardır ve kesinlikle aslı astarı olmayan cahilce bir düşünce bu.

Evet kalırsınız. Evi terkeden taraf kusurlu sayılıyor bildiğim kadarıyla. Birde dava açan kisi nafaka alamiyormuydu neydi öyle birşey vardı galiba yanlış hatirlamuyorsam

yok öyle bir şey, nafaka alması gereken alır. Davayı açan taraf olmak asla hak kaybına neden olmaz.

Evi terkeden pozisyonuna düşersiniz, bu da şiddet vb. bir durum yoksa, yani eşiniz sizi evi terketmeye zorlamadığı halde yapmışsanız sizin tarafınıza eksi puanlar olarak yansır mahkemede. Dava açıp sonra tayin istemek daha mantıklı.
Dava açmaktan neden çekiniyorsunuz ki? Kim açarsa suç ona kalır gibi bir inanış vardır ve kesinlikle aslı astarı olmayan cahilce bir düşünce bu.
aslında çok ağır psikolojik siddet, durmadan küfür ve her türlü aşağılama var...daha önce aldatmaları da olmuştu, burda yazmıştım herkes boşan demişti ama aile terapisti toparlamıştı.adamla özel hayatımız yok, eli elime değmez, yataklarımız ayrı...Cinsellik yaşamadğımız ispatlanabilir belki mahkeme isterse ama bu rezil durumlara düşmeyi hiç istemiyorum.onurumu ayaklar altına almadan kurtulmalıyım.belki gidersek o da boşanmak ister ve güzellikle halllolur bu durum.

Evi terk kusurdur. Boşanma davası açıp öyle terk edin velayeti de alırsınız çocuğa nafaka da alırsınız eşiniz kusurlu kabul edilirse tazminat alırsınız kimi insan o ince çizgiyi bitirmek istemez sizde de eşiniz de de bu var resmiyette 2 nizde evliliği bitirmek istemiyor gibisiniz fakat zaten bitmiş biten bence yolunuzu netleştirmek için bir adım atmalısınız

Şöyle söylemeliyim, bir kavga-bir olay esnasında sizi evden kovar ve öylece çıkmak zorunda kalırsınız, işte o zaman ancak terketmiş sayılmazsınız, ki bu durumda da olayın nasıl geliştiğine dair kanıtlarınız olmalıdır mesela kavganıza şahit olan komşular, sizi almaya yanınıza gelip perişan halinizi-saçınızın başınızın dağınıklığını ve kocanızın eve almayışına şahit olan birileri, evden çıktıktan sonra aldığınız darp raporu, karakol ifadesi vb. Bunların dışında evi siz terketmiş sayılırsınız.

O sizi bırakmaz, siz bir yol çizip bu ayrılığı başlatmalı bunu da boşanma davası açarak yapmalısınız bence. Çünkü elinizde sebepler varken kanıtlar varken tekrar bir araya gelir evde birlikte yaşamaya devam ederseniz(denemek için bile bunu yapsanız) onu affetmiş sayılırsınız ve tüm haklarınız kaybolur. Asla birlikte kalmayın aynı evde bulunmayın davayı açtıktan sonra.

Back
X