Boşanma

umutsuz degil

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
52
Puanlar
48
Merhaba. Ergenlik çağında bir çocuğu anne baba boşanmasına ikna olmasını nasıl sağlayabiliriz. Mutlaka yara alacaktir ama bunu en az hasarla atlatmasini sağlamak mümkün mü? Sürekli kavgalardan sonra sakın bosnmayin ben çıldıririm diye ağlıyor böyle bir durum yaşayıp aşan var mı?

Çocuklardaki bu duygu durum bozukluğunun anne ve babanın tutumuyla alakalı olduğunu düşünüyorum,anne ve babanın boşanması ayrılması birbirini sevmemesi vs bir çocuğu normalde çok etkilemez,çıldırırım ben fln demesi için aile bireylerinin etkisi altında kalmış olması gerekiyor,bende eşimle boşandım oğlum hiç oralı bile olmadı sadece babasına yakın bir yerlerde otur rahat görüşelim dedi o da bu isteğini kırmadı yaşı 11 bunları hem anlayacak hemde anlam veremeyecek yaşta o yüzden çok sorgulaması sağlıklı gelmiyor bana,ben annemle yada diğer aile buyukleriyle bu konuyu konusmasını yasakladım ister istemez bilinçsiz konuşacaklar klasik eski insanlar işte,üvey baba üvey anne kötü bir hayat vs gibi yorumlar yaparlarsa çocuk cinnette geçirir kendindende geçer,kontrollü olmak en sağlıklısı.

Çocuk büyürken sürekli kavgalarınızı gördüyse ve sürekli boşanma laflarını duyduysa boşanacaksınız korkusuyla büyümüştür. Konu nedir niye bu kadar kavga ediyorsunuz? Bence ergenlik döneminde boşanmayı erteleyin bu kadar beklemişsiniz. Mutlaka çocuğu bir uzmana götürün.

Kavgayla büyüdü. Ben de daha fazla mutsuz bir ortamda bulunmasındansa ayrılmak daha iyi diye düşünüyorum erteledikce daha zorlaştı. Ne yapacağımı bilmiyorum

Babası çok manipüle ediyor

Baba sozle bir şey yapmıyor ama sorunlar karşılıklı olmasına rağmen ayrılmak isteyen ben olduğum için çocuğun beni sorumlu tutmasını istiyor diye hissediyorum.

Baba sozle bir şey yapmıyor ama sorunlar karşılıklı olmasına rağmen ayrılmak isteyen ben olduğum için çocuğun beni sorumlu tutmasını istiyor diye hissediyorum.
He ya benim babam bu 6 yasimdan 30 yasima kadar annen bozdu yuvamizi, annen ayrılmak istedi, annen bosanmasa anne baba cocuk hayatimiza devam ederdik, anneni ikna et eve donsun, sen benimle yasa annen mecburen evimize doner, annen annen annen diye basimin etini yedi senelerce.

Kavgayla büyüdü. Ben de daha fazla mutsuz bir ortamda bulunmasındansa ayrılmak daha iyi diye düşünüyorum erteledikce daha zorlaştı. Ne yapacağımı bilmiyorum
Çocuk zaten yeterinde etkilenmiş, bir doktordan randevu alın. Küçücük çocuğa anksiyete hediye etmişsiniz.

Aklıma sadakatsiz Ali geldi pjhggf çok zor bir durum seni anlıyorum ama yanlış hissediyorsun falan demelisiniz
Ergen ama kazmc ergen ? 16+ ise bebeklik yapmasına gerek yok artık her sınıfta var 3-5 boşanmış çocuk

Keşke daha önce ayrilsaymis çift erken yaşlar daha kolay kabulleniyor psikolojik destek gerekecek atlatacaktir .Sûrekli kavgalar onda normalin bu olduğu algısını yarattı heralde yaralanacaktir kısmı geçmiş .Zamanında almış yarayı bu yara alınmadan ayrılmak en güzeli olurmuş.Yani ayrılık değil geç alınması bu kararın onu bu hale getiren .Umarım o kavgaları kaç yaşından beri o uyumsuzluğu travmaları atlatır Çocuklar en baştan bile mutflu olmayan ve kendisi için evliliği sürdürmeye çalışan anne babayı biliyor ve benim yüzümden birarada durmak zorunda kalıyorlar diye kendini suçluyor.

Çocuğum için ayrilmiyorum diyen insanlar en büyük zararı verenler keşke bunu kabul etseler ben onların kocayı çocuktan çok sevdiğine inaniyorum sizin için demiyorum sizin ilişkiyi bilemem fakat bir çok kadın sadece kendini kandırıyor kimseyi değil

11 bucuk

Çocuk zaten yeterinde etkilenmiş, bir doktordan randevu alın. Küçücük çocuğa anksiyete hediye etmişsiniz.
Keşke problemli her çocuklu çift hemen bosanabilse ama bu mümkün olmuyor bazen. Çocuğun için yasiyorisn en doğrusunun o olduğunu düşünüyorsun yaşamadan bilemiyorsun. O kadar çok erken oluyor ki sana dur diyen. Bazen çaresizlikten delirck gibi oluyorsun ta ki birgün yetti artık diyorsun. Bir de maalesef Türkiye'de boşanmak evlenmekten çok daha zor

Boşandıktan yalnız boşanmıyoruz maalesef baba faktörü çok önemli. Ilımlı bir insan olmalı çocuğu egosundan önce gelmeli

Öyle düşünmeyin mutlaka dediğiniz gibi insanlar vardır ama birçok faktör var maddiyat bunun başında geliyor ve malum kendim için demiyorum ama kadınların can güvenliği bile yok malumunuz gündem

Paran varsa değil .Evet keşke çocuğu mutsuz ortamda büyütmek onu kalkan yapmak arada sigorta yapmak yerine hemen ayrılıp anne baba olmayı becerebilseler.Dur diyenler görse keşke zararı yarayı travmayı o çocuk yerine

Biyormusunuz bosanmayip kavga gürültülü ortamda büyüyüp hala o çocukluk yaraları iyi olmayan binlerce kadın ve erkek var .Hiçbir terapi büyüyünce hicbirsey iyi edemiyor onları .Zararı öyle bir boyutta kalıcı oluyorki.O anne baba birsekilde beraber ne halleri varsa görüyorlar fakat çocuk boşanmış anne baba çocuğundan bin kat sorunlu bir insan haline gelmiş oluyor toplumda büyük yanılgı var mutsuz evde büyüyen çocuk boşanmış evde büyüyen çocuktan daha kötü durumda

`