boşanma..

mezzanotte

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
52
12
35
Merhaba hanımlar..
4sene önce kaçarak evlendim. İlk aylar iyiydi ama kaynana yaninda oturmam ve eşimin arka çıkmaması dışında bi sıkıntım yoktu. 7ay sonra esimin ayri eve cikarim ama butnundan getiririm tehditleriyle birlijte ayrı eve ciktım. Ve gebe olduğumu öğrendim.bununla birlikte herşey değişti. Sözlü şiddet ve itip kakmalar başladı. 4 sene içinde itip kakma dışında bi tokat yedim. Dayak yemedim yani. Buda hep benim cemkirmelerim nedeniyleydi yoksa sessiz kalsaydım çok dayak yerdim. Çok problemler yaşadık.daha ince de yazılarım olmuştu. Gel gitler yaşadım boşanma konusunda. Çok çıktım evden ve çok döndüm. Ama artik bitti. En ufacik seyde sindirilmekten,sustirulmaktan,kadin oldugum icin bastirilmaktan ve esimin erkek egosunu ustumde tatmin etmesinden biktik. İki aydır ailemin yanındayım. Bi oğlum var 3 yasında. Taşınma durumumuz var sonrasında dava acicam. Nasıl isler bu boşanma davası. Ne olur ne biter. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
Ve çocuğum etkileniyordu.babasına inanılmaz düşkün oldu. Nasıl bi yol izlemeliyim ona karşı?

Boşanma olayının nasıl işleyeceği aslında daha çok kocanın tavırlarına ve senin ne istediğine bağlı.
Ondan ne talep etmeyi planlıyorsun mesela, tazminat davası falan açabilirsin sözlü şiddete uğradığın için. Veya hiçbir şey talep etmeyeceksen ve kocan da boşanmaya razıysa anlaşmalı boşanma davası da açabilirsiniz beraber.
Ancak kocan bu aralar sana sinirli ve öç alma peşindeyse, evi terk edişin altı ayı geçmeden boşanma davası açmanı tavsiye ederim, çünkü evi altı aydan fazla terk etme boşanma sebebi sayıldığından kocan sana dava açabilir senden önce,ve o açıdan haklı bulunarak avantaj elde edebilir vs.

Bana karşı kin duyduğunu söyledi. Şuan boşanmayı kabullenmiş görünüyor. Evde eşya paylaşımını bile yaptık. Daha doğrusu o ne istersen al dedi ben de kendi aldığım şeyleri topladım.annesinin evine yerlesecekmis ben eşyaları aldıktan sonra. Çocuk konusunda 15 gün sende 15 gün bende kalır dedi. Boyle biseyi kabul etmedim. Çocuğun bi düzene ihtiyacı var kendini öncelikli bi yere ait hissetmesi. Çocuk bende kalır istediğin zaman görürsün dedim. Ondan bi beklentim yok kendi adıma. Çocuk adına nafaka almayı istiyorum. Yani davayı açan taraf için daha mi avantajlı oluyor. O açmış olsa davayı ne olur ki?

Bana karşı kin duyduğunu söyledi. Şuan boşanmayı kabullenmiş görünüyor. Evde eşya paylaşımını bile yaptık. Daha doğrusu o ne istersen al dedi ben de kendi aldığım şeyleri topladım.annesinin evine yerlesecekmis ben eşyaları aldıktan sonra. Çocuk konusunda 15 gün sende 15 gün bende kalır dedi. Boyle biseyi kabul etmedim. Çocuğun bi düzene ihtiyacı var kendini öncelikli bi yere ait hissetmesi. Çocuk bende kalır istediğin zaman görürsün dedim. Ondan bi beklentim yok kendi adıma. Çocuk adına nafaka almayı istiyorum. Yani davayı açan taraf için daha mi avantajlı oluyor. O açmış olsa davayı ne olur ki?

Açan taraf daha avantajlı oluyor değil de, evi terk etmiş olmak "kusur" sayılıyor, dolayısıyla karşı taraf senden tazminat falan talep edebilir sen kusurlu bulunursan. Onu oyüzden dedim.
Eşyapaylaşımı falan yaptıysanız, kocan bipislik yapmayacak gibi görünüyorsa, kendisiyle beraber bi boşanma avukatına gidebilirsiniz. Beraber gidip anlaşmalı boşanma evrakları hazırlatırsınız, maddelerine nafaka istediğinizi ekletirsiniz falan, o da siz de imzalarsınız, olur biter.

Tokat attı, dayak değil yani diyorsunuz, sanki o çok farklı bişeymiş gibi...
Boşanın, alabildiğiniz ne varsa alın bence. Nafaka vs.
Ortada bir çocuk var, mümkün olduğunca az etkilenerek atlatır umarım.

Sevdiğiniz icin kacmadiniz mi??
Ben anlamiyorum cidden bu olayi.
Ugruna kacmayi goze aldiginiz insani nasil taniyamadiniz??

Adliyeye gidince bisanma davasi acmak kolay harc yatiriyosun 180 küsür hazir dilekceler var doldurursun zaten yönlendırirler orda ... cocuguna gelince babasi ne yaparsa yapsin babanda bende seni cok seviyoruz de konus baska evde yadayacagini ama cocugunu sevdigini anlar
Ve kesinlikle bosan cunku siddet gordugun bi evde saglikli bi cocuk yetistiremezsin ayaklari yere saglam basan kendine guvenen bi cocuk yetistirmek icin kurtul o erkek musfettesinden

Evi terk edip gittiginizden beri bir özür ve pişmanlik yok mu esinizden?elinizden gelen herseyi yaptiniz mi evliliğiniz için?

banada yardımm edin ne olurrr:KK43:
eşimle iki yıllık evliyiz kavgalarımız elvbet oldu ama son kavgamızda bana sana akrşı içimde hiçbirşey kalmadı soğudum senden dedi sevmiyormuş beni artık.bir arkadaşım durumuma üzülüp hocaya okuttu bi sıkıntı çıktı eşimde ancak bayram dolayısı ile tam bakım yapamıyormuş bayramdan sonra salı gel dedi ve perşembe günü davamız var 1 yaşında çocuğum var nasıl kaldırırım tüm bunları nolur dua edin bana kadir gecsi hürtmetine :KK43:

Canim Allah yardmcımiz olsn su mubarek gunde dua edelm bende tahammul edemiyorm oluyorm sanki icten ice bu bosanmak neden bu kadar zor yani o karar vwermek.niye millette dayak icki kumar zihniyeti war hep bu psikolojik şiddet icten ice yiyip bitiriyor insanı.ölüyorum aglamaktan harap bitap..

Kavun değil ki bir tarafını koklasin nerden bilsin :KK57:
sizin tezinize göre boşananlar akilsiz evlenmeden taniyamadiklari için :stop:
ya ben de çok merak ediyorum bu @Bilgece denen üyenin başına hiç mi hak etmedği bir olay gelmedi? öyle sert ve aşağılayıcı yorumları var ki beni deli ediyor.
hayatın kime ne zaman sille atacağı belli olmaz hanfendi . öyle savunmasız yakalanırsın ki o zaman böyle bol keseden insanları suçlamanın ve akılsız muamelesi yapmanın ne demek olduğunu görürsün. çok sinirlendim gerçekten.

Arkadaşlar boşanma konusunda benim bir tanıdığımın bürosu var, Ankarada kendisi çok tecrübeli avukatlardan oluşan ekipleri var ve aldıkları davaları kazanıyorlar, zaten inanmadıkları davaları almıyorlar. etik açıdan çok duyarlı insanlar. Paranızın peşinde değiller cidden size yardım etmeye çalışıyorlar. İşte adresi :

Son düzenleyen: Moderatör:
X