Boşanma

Mihail Zoscenko

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
8.416
23.879
548
Evlenirken boşanacağım hiç aklıma gelmezdi kim boşanmak için evlenir ki.

İki yıl olacak neredeyse ve ben tamamen tükendim, yoruldum. Sağlıklı bir evlilik olsaydı bunları yaşamazdım, yani bitmesi gerekiyordu aslında. Bir gün olacaktı zaten, uzun zamandır biliyordum. Bir hafta önce gece yarısı ağlayarak evi terkettim, gecenin bir yarısı annem ve babam beni almaya geldi.

Çok sevdim onu çok bağlandım, lakin artık sevdiğim kadar sevilmediğime emin oldum. Sevse böyle olmazdı, ya da sevme anlayışı farklıydı bilmiyorum merak da etmiyorum. Sonuç olarak mutsuzdum. Veren, çabalayan ama hiç almayan hep ben oldum. Bu nedenle aşkımdan ölsem de geri dönmem, dönersem ne gururum kalır ne kendime saygım. Haftaya bir avukata gideceğim. Evdi eşyaydı arabaydı paraydı puldu hepsini önümüze serip paylaşacağız, belki onun görmediğim yüzlerini göreceğim bu sefer. Hepsine hazırladım kendimi.

Bir haftadır iyiydim, psikolojim zorlansa da üzerimde bir dinginlik bir huzur vardı. Şu an çökmüş hissediyorum. İki yılda haftanın yarısı ayrı şehirlerde olsak da yine de aynı yastığa baş koyduk, aynı sofrayı paylaştık. Şimdi aklıma iyi anılar geliyor. Yüzü gözümün önüne geliyor. Bu hisler de geçecek biliyorum, çok zorlanıyorum ama şu an.

Allaha şükür sağlığım sıhhatim yerinde, ailem yanımda, işimde gücümdeyim. Bunların kıymetini biliyorum. Yine de çok zormuş be eş diye seçtiğin adamın el olması.

Rabbim iyi günler göstersin inşallah bundan sonra. Onun da yolu açık olsun, benim de.

Öyle içimi dökmek istedim, bu da burada kalsın.

Her yeni başlangıç güzel olmayabilir. Bazen hayatın tersine döndüğünü sanabiliriz.
Ama bu yüzün sana hayır getirdiğini belki görmüyorsundur.Mutlaka zor olacak ama geçecek. Her geçen gün daha kolay olacak. Allah yardımcın olsun.

Allah razı olsun, hayat işte her şey olabiliyor. Şimdi çok zoruma gitse de olanlar geçecek inşallah. Çok dersler çıkardım bu evlilikten.

Allah razı olsun, hayat işte her şey olabiliyor. Şimdi çok zoruma gitse de olanlar geçecek inşallah. Çok dersler çıkardım bu evlilikten.
Kendini motive etmeye çalış. Çevrendeki kötü hayatları gör. Allah seni yavrunla imtihan edebilirdi. O zaman onun acısı her geçen gün geçmez, her geçen gün artardı. Allah'tan çocuğun yok ve sıfırdan yeni bir başlangıç yapacaksın.
Yazım tarzından falan bunu kaldırabileceğini hissediyorum. Bilinçli birine benziyorsun.

Şu an içinde bulunduğunuz durum çok zor geliyor olabilir
Fakat zamanla ne kadar doğru bir karar verdiğinizi anlarsınız
Çünkü hiç bir kadın kolay kolay bu noktaya gelmez
Bu süreçte size iyi gelen şeyler yapın
Sohbet etmekten hoşlandığınız insanlarla konuşun
Gezin dolaşın spor yürüyüş seyahat
Ne bilim ne seviyosanız
Avukatınız zaten sizin için en iyisini yapar oralarını düşünmeyin
Bir an önce yeni hayatınıza adapte olup
Bu yaşadıklarınızın sizi hayata daha güçlü kılacağını unutmayın lütfen
Her şey de bi hayır vardır
Böyle düşünün...

Öyle tabi, hep şükrediyorum bu halime de daha kötüsü olabilirdi. Vardır bunda da bir hayır.

Şimdiye kadar hep genç anne olmayı istemiştim, ama iyi gitmediği için çocuğa cesaret edememiştim evlilikte. Sadece annelik hissi, bir de yalnızlık duygusu biraz zorlayacak beni. İnşallah üstesinden geleceğim ama.

Hakkinda hayirlisi olsun sebep ne bilmiyorum ama ben kari koca arasinda gurur olmamasi taraftariyim herkes bir sansi hakeder diye dusunuyorum.
O eşiği çoktan geçtik biz :) Kuru bir gururdan bahsetmiyorum, gerçekten kendimden gereksiz şekilde verdim ben.

Daha önce bir iki konu açıp sorunlarımızın bir kısmından bahsetmiştim. Aileme, onun ailesine bile bahsetmediğim başka kısımlar da bana kalacak.

Şöyle düşün, Allah sağlıkla imtihan etmesin gerisi kolay. Dünya üstündeki çok çeşitli hayatlara bak, kimisi açlıkla mücadele ediyor, kimisi vatanından yoksun tanımadığı yerlerde bank üstünde yatıp kalkıyor. Bazen sokakta kucağında bebeğiyle Suriyeli anneler görüyorum. içim parçalanıyor. Çocukları için ayrı üzülüyorum, kadınlar için ayrı üzülüyorum. Sonra kızım aklıma geliyor o an sıcacık yatağında uyuyor olduğu, sonra kalıp çizgi film izleyecek oluşu.. O çocukları hiç bir suçu yokken ve ne olduğunu dahi anlamadan hayatta nelerle mücadele ediyorlar. Bunların ilerideki kişiliklerine katkısı ne olacak bu olayın?
bunları düşün ve üstesinden geleceğine inan. Sevdiğin aktiviteleri yap, kurslara katıl, kafanı dağıt.
Bazen hakkımızda hayırlı olan şeyleri şer, şer olanları hayırlı zannederiz.

Ders cikardiysan yasadigin kötü günleri aldirma. Onlar senin suan ki sen olman icin yasanmisliklar, tecrübeler. Herseyin bir hayiri vardir. Hersey bizler icindir.
Bosanmak, evet kolay birsey degil. Ama dünyanin sonu da degil.
Önemli olan kendi adina mutlulugu secmen. Güvenmedigin insanlari hayatindan uzak tutman.
Zaten bunu secmissin ve bu güclü oldugunu gösterir kendi hayatinin sorumlulugunu üstlendigini gösterir.
O yüzden senin icin hayat daha yeni basliyor.
Eminim cikardigin onca derslerden sonra cok güzel bi ikinci evlilik yasayacaksin...daha saglikli iliskiler kuracaksin. Daha saglam adimlar atacaksin. Herseyin farkindasin zaten. Cok sey söylemeye gerek kalmiyor. Ama aciya tutunarak kendini dibe sokma en azindan uzun süre o dipte kalma kendin icin. Elbet acini yasa ama hayat devam ediyor ve kendine aciyarak bir yasam sürmek kendi kendimize yaptigimiz en büyük kötülüktür.

Okudum simdi gerektigi kadar cabalamissin dahasida varsa o zaman yeni hayatin mutluluk huzur getirsin :)

Dediğiniz şeyleri yapmaya çalışıyorum bu aralar, ve haklısınız tüm bu yaşadıklarım beni daha güçlü yapıyor.

Biraz gelecek ve belirsizlik korkutuyor beni ama olsun.

Asla kendime acımıyorum. Hatalarımın (aslında zaaf desem daha doğru) farkındayım, inşallah onları bir daha tekrarlamayacağım. Şu aralar acaba şöyle olsa nasıl olurdu desem de aslında vicdanım çok rahat belki de bu yüzden huzurluyum.

İnşallah dediğiniz gibi sağlam bir ilişki kurarım ileride.

Bazen hayatımız alt-üst olabiliyor.ama bilemeyiz belki de altı üstünden daha güzeldir. Mutlaka her vedalar sancılı olur, umarım kısa sürede atlatır, hayatınıza yön verebilirsiniz.

Ben boyle hissetmemistm ilk evliligimi bitirme krari aldigimda cnku icim rahatti sizin de oldugu gibi dolayisiyla cabaladm elmden geleni yaptm ve artik yapabilecegm bisi yoktu buyuzden cok iyidim bi damla yas dokmedm!!! Pismanmiyim hayir evlendm bebegm oldu cok iyim sukur... İnsallah sizin de bu durumunuz gecer. Hakkinizda hayırlısı olsun

Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki...çünkü ben de geçtim o süreçten..
Bilirim hasretliğin nasıl bir şey olduğunu..burnunun direği sızlar sesini duymak istersin arayamazsın ve yaşanmışlıklar...her yerde her adımda o gelir aklına..bir sürü yaşanmışlıklar...

Kime anlatsan çare olmaz ve bir anlık rahatlama zannedersin ama değildir sürekli aynı geceli gündüzlü için sızlar için sancır ağırır kıvrandırır.....sabah gözünü açtığında boşlukta hissedersin tavana boş boş bakarsın..insanlar konuşur güler sen zadece bedenen orada olursun aklın hep onda olur...

neden ve niçin soruları kafanı kemirir..bunu hak etmemiştim dersin ve isyan edersin de bazen sonra tevbe eder tekrar Allah a sığınırsın..o sevdiğin senin için kul köle olan adam bambaşka biridir artık...o bir yabancı olur sana hatta daha da fazlası olur......

anlam veremezsin acımasızlığına...kendi içine atar da sığamazsın hiçbir yere..anlatırsın belki de tanıdık tanımadık herkese bi çare diye.........ama kimseler çare değil..sensin aslında çare...sadece kabullenmektir doğru olan....,

sapasağlam durabilmek yanında olanlar için şükretmek sadece....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…