Boşanmada mal paylaşımı

Buse1686

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
323
70
103
32
Eşimden boşanmayı düşünüyorum henüz bi avukatla görüşemedim sizlerden bilgi almak istedim. 1 çocuğumuz var. Eşim şizofren hastası olduğu için çocuğu ona vermezler. Merak ettiğim nokta mal paylaşımı. 2 yıllık evliyim yatak odası takımı buzdolabı bulaşık makinesi çamaşır makinesi ve mutfak eşyalarının tümünü babam almıştı. Kısacası evdeki eşyaların çoğunu nişan zamanı babam almıştı bunları geri alabilir miyim? Düğünde takılan takıların hepsi eşimde yüzüğümü bile benden aldı. Çocuğum doğduktan sonra kendi akrabalarım çocuğuma altın taktılar çocuğuma takılan altınlarda eşimde. Kendime ait olan herşeyi almak istiyorum. Takıların eşimde olduğunu nasıl kanıtlayabilirim

Eşimden boşanmayı düşünüyorum henüz bi avukatla görüşemedim sizlerden bilgi almak istedim. 1 çocuğumuz var. Eşim şizofren hastası olduğu için çocuğu ona vermezler. Merak ettiğim nokta mal paylaşımı. 2 yıllık evliyim yatak odası takımı buzdolabı bulaşık makinesi çamaşır makinesi ve mutfak eşyalarının tümünü babam almıştı. Kısacası evdeki eşyaların çoğunu nişan zamanı babam almıştı bunları geri alabilir miyim? Düğünde takılan takıların hepsi eşimde yüzüğümü bile benden aldı. Çocuğum doğduktan sonra kendi akrabalarım çocuğuma altın taktılar çocuğuma takılan altınlarda eşimde. Kendime ait olan herşeyi almak istiyorum. Takıların eşimde olduğunu nasıl kanıtlayabilirim
Her şeyi boşver kurtulduğunu şükret mal nedir ki gelirde gider de

Anladık onu alacan bunu alacanda biraz insaf yahu bu adam ne yapacak!

Avukat değilim ama zannedersem mallar ortak paylaşılır ki öyle de olması gerekir zaten. Bu ne kin, bu ne nefret, sebebi ne bunun bu kadar?

Boşanma zamanı eşyalar kapanın elinde kalıyor. Onun için dava açmaya değmez. Dava sonuçlanıncaya kadar eşyalar eskir zaten. İmkanın varsa bi araç tut al eşyaları.
Düğünde takılan altınlar zaten kadının. Düğün fotoları ve video ile bunu kanıtlayıp alırsın.
Ama onun dışında ev veya arabanız yoksa eşinle anlaşıp anlaşma yoluna git.

Eşim ve ailesi bana olmadık iftiralarda bulundukları için kendime ait olan eşyaları onlara bırakmak istemiyorum. Ailesi suçlu olduğu halde suçsuzmuş gibi davranıyor. Eşimin şizofren hastası olduğunu bana söylememişlerdi.

Avukat değilim ama zannedersem mallar ortak paylaşılır ki öyle de olması gerekir zaten. Bu ne kin, bu ne nefret, sebebi ne bunun bu kadar?
Eşim şizofren hastası. Ailesi hasta olduğunu bana söylemedi. Suçlu oldukları halde suçlarını kabul etmeyip beni suçluyorlar. Eşimi şizofren eden benmişim. Öyle söylüyorlar ve bu söylediklerinin arasında en iyisi. Dahada kötüleri var

Anladık onu alacan bunu alacanda biraz insaf yahu bu adam ne yapacak!
Eşimin maddi imkanı çok iyi. Benim onun malında gözüm yok. Ben sadece kendi aldığım eşyaları geri almak istiyorum.

Öncelikle Allah kolaylık versin ve tez zamanda kurtarsın sizi. Benim ablam boşanırken eşi eşyaların güzel olanlarını alıp tüm döküntüleri ablama bırakmıştı:( buna kadar düşmüştü yani ki kendisi çok iyi kazanan bir diş hekimiydi ve o mallara hiç ihtiyacı yoktu. Ama işte insanoğlunun gerçek yüzü bı gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Allah kimseye muhtaç etmesin. Eğer edepsizlik yaparda size hakkınız olan malları vermezse hiç uğraşmayın. Allah yardımcı oluyor çünkü. Kimsenin yaptığı yanına kalmıyor.kolaylıklar dilerim

Şizofren hastalığı kendini belli eder hadi siz anlamadınız aileniz nasıl anlamaz. Doktor tarafından Teşhis kondu mu eşinize

altınlarin hepsi sizin
düğün videosunu göstermeniz yeterli olacaktır
ev eşyalarının da faturası vs. varsa onları da alırsınız
avukata gidin ilk iş
sizi almaktan vazgecirmeye çalışanlara da kulak asmayın

Hatırladım senı boşanmaya karar vermene çok sevindim. Bebeğin ve kendin için en hayırlısı o. Avukata gitmelisin. Hatta ailesine ve esine seni mağdur ettikleri için bence tazminat davası da açabilirsin. Avukat degilim ama ciddi bir maduriyet ve hem senin hem de bebegin icin yasam riski soz konusu. Çünkü bildiğim kadarıyla teşhis siz evlenmeden önce konmuştu zaten. Bunu gizleyerek senin hayatını sonrasında da bebeğinin hayatını riske attı ailesi.

Hatırladım senı boşanmaya karar vermene çok sevindim. Bebeğin ve kendin için en hayırlısı o. Avukata gitmelisin. Hatta ailesine ve esine seni mağdur ettikleri için bence tazminat davası da açabilirsin. Avukat degilim ama ciddi bir maduriyet ve hem senin hem de bebegin icin yasam riski soz konusu. Çünkü bildiğim kadarıyla teşhis siz evlenmeden önce konmuştu zaten. Bunu gizleyerek senin hayatını sonrasında da bebeğinin hayatını riske attı ailesi.
Ailesi hasta olduğunu söylemeden evlendirdi bide üste çıkmak için benim hasta ettiğimi söyledi. Herşey ortada yinede kabul etmiyorlar babası hasta abisi hasta. Eşimin hastalığı babasından geliyor. Teşhis benimle evlenmeden önce konmuş. Bana çok ama çok kötü ithamlarda bulundular. Eşyalarımı ona bırakmak istemiyorum

Şizofren hastalığı kendini belli eder hadi siz anlamadınız aileniz nasıl anlamaz. Doktor tarafından Teşhis kondu mu eşinize
Evet teşhis konuldu. Benimle evlenmeden önce hastanede yatmış. Doktoruyla konuştum

Öncelikle Allah kolaylık versin ve tez zamanda kurtarsın sizi. Benim ablam boşanırken eşi eşyaların güzel olanlarını alıp tüm döküntüleri ablama bırakmıştı:KK43: buna kadar düşmüştü yani ki kendisi çok iyi kazanan bir diş hekimiydi ve o mallara hiç ihtiyacı yoktu. Ama işte insanoğlunun gerçek yüzü bı gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Allah kimseye muhtaç etmesin. Eğer edepsizlik yaparda size hakkınız olan malları vermezse hiç uğraşmayın. Allah yardımcı oluyor çünkü. Kimsenin yaptığı yanına kalmıyor.kolaylıklar dilerim
Ben kendime ait olan eşyaları bırakmak istemiyorum. Eşimin maddi imkanı çok iyi. İhtiyacı yok. Ablanızın çocuğu var mıydı?

Elinden geleni ardına koyma. Malı mülkü boş ver diyenleri anlamıyorum. Böyle bir hakkın var ve haksızlığa uğramışsın. Sana hırsızlık yap haksızlıkla uyanıkla karşı tarafın malını al demiyoruz ki. Tabi ki de bütün haklarını kullanacaksın. Ben de dava açtım ve bütün haklarımı sonuna kadar alacağım. Hayatımı zehir edecekler sonra hiçbir şey yokmuş gibi yine ezilen taraf olacağım yok öyle bir dünya. Yanlış anlaşılma olmasın şimdiye kadar eski eşime hep 4 duvar arasında huzur olsun da kuru ekmekte yeriz ne olacak ki deyip iyi niyetimi kullandıran biriymişim.. Olan hep kadınlara oluyor ortada çocukla sanki tek başımıza yapmış gibiyiz.. Tam olarak içeriğini bilmediğim için davana eşyalara yorum yapamayacağım benimkinden farklı ama lütfen haklarını öğren ve feragat etme.

Aa bosanma davasi actiniz mi?

Sizofreni belli olur diyen arkadasim
her hasta da belli olmuyor. bi tanidigkm oyleydi, kiz sevgilisinin kaza gecirdigini aglaya aglaya anlatti, hastaneye ziyarete gidiyorum diye cikip gidiyordu, bi gun geldi saatlerce agladi vefat etti diye.
ama tum bunlar hayalmis megerse. hic kimse anlamadi. ailesinden ogrendik 1 yil sonra.

Back
X