Boşanmada suçlanan çocuklar

Yıllarca annenizi de aynı şekilde ruhsal olarak yıpratmadı mı ?

Şimdi de sizin yumuşak karnınıza oynuyor. Keşke düzelse de aile olarak yaşasak bile dedirtiyor belki de.

Şükredin ki asla düzelmeyeceğini , kendini asla hatalı görmediğini kendi ağzıyla söylüyor.

Burada asıl kararı veren siz değilsiniz anneniz. Evlilik birliğini temelinden sarsan babanız. Anneniz barışmak istese durum farklı olurdu.

Yeni kuracağınız yuvanızda sağlık ve huzur dilerim. Babanız da kendi hayatınıza bakar dilerim.
Evet haklısınız bizim bu kadar müdahale etmemizin temel sebebi yükünü hafifletmek ve inanın çok ağırmış

Evet haklısınız bizim bu kadar müdahale etmemizin temel sebebi yükünü hafifletmek ve inanın çok ağırmış

Vicdan yapmayı ve kendinizi suçlamayı bırakın. Sağlığınıza zarar.

Babanızı en iyi siz tanırsınız bundan sonrasında nasıl hareket edeceğinizi babanızın da tavrı etkileyecektir.

Anneniz ve kardeşinizle sağlıklı , mutlu, huzurlu bir hayat dilerim. Babanız da kendi hayatına , sağlığına bakar dilerim.

Vicdan yapmayı ve kendinizi suçlamayı bırakın. Sağlığınıza zarar.

Babanızı en iyi siz tanırsınız bundan sonrasında nasıl hareket edeceğinizi babanızın da tavrı etkileyecektir.

Anneniz ve kardeşinizle sağlıklı , mutlu, huzurlu bir hayat dilerim. Babanız da kendi hayatına , sağlığına bakar dilerim.
Çok teşekkür ederim

Bunlar için değil söyledikleri için suçlu hissediyorum barıştırmadığım için kötü kız ilan edildim yanından hiç ayrılmıyorum olurda kavga ederler diye.

Bir gün söylüyor ertesi gün özür diliyor bir gün demedim diyor ertesi gün alkolden hatırlamıyor ki annemin asla barışma hevesi yok bunu ısrarla söylüyoruz onada
Artık söylediklerini önemsemeyi bırakmanız gerek. Zaten sürekli alkol alımı yüzünden zihni ne durumda az çok bellidir. Onu da geçtim evin küçük erkek bebeği gibi davranan bir adam daha işte. Dikkate almak bile ciddi konulara haksızlık

Kimsenin çekmeyeceğini bildiği için yapışmış kadına, eldeki kuş daldaki kuştan iyidir diyerek, çocukların annenin arkasına geçmesine hangi kafayla bu kadar celallenmiş ben onu anlamıyorum, ne bekliyormuş ki 🤷🏻‍♀️

Aynen, patates çuvalı gibi sokakta kalacağını biliyor. Anneler çocuk var diye katlanıyor, bekar kadınlar böyle adamların kahrını asla çekmiyor.

Merhaba ;
Annem ve babam 25 yıllık birbiriyle anlaşamayan insanlar. Babam öyle ki sürekli annemi aldatan , bunda sürekli suçu ona yıkan biri ve asla hata kabullenmez. Hatta öyle ki aldattığını yanında bile rahatça söyler.

Defalarca ayrılık kararı alındı ama olmadı. Zamanında (9-10 yaşlarında) şiddetine defalarca tanıklık ettim. Aralarında muhabbet yok sadece tersleme,azarlama ve küçümseme şeklinde birbirlerine tahammülleri yok. Ama annem bunca yıl bizim için dayanmış. En son babam ayrılık kararı verince annem onayladı. Bende kararına destek oldum . Ve destek olduğum için bana demediği kalmadı.

Göz dağı veriyormuş sadece sürünmesi için. Yazıklar olsun , yalancı ( dövdüğünü hatırlamıyormuş , hastalığı yok ) barıştırmam gerekirken destek olmuşum onun kadın yedeği çokmuş , defol git her şey dedi ve özür diledi dedikleri için en sonunda(?)

Ben erkeğim karımdan özür dilemem , güzel söz söylemem etmem ,yapmam sadece bana yapıcak ben karşılık veririm diyor . Kardeşim ve benim desteğimden güç aldığı için suçluyor bizi ama hatasını kabullenmiyor.Günah keçisi ilan edildim gözünde.

Kendimi çok suçlu hissediyorum ve uyuyamıyorum. Ben ne yapmış olabilirim, ezdirmemek mi suç ?

( hepimizin geliri var çalışıyoruz bu arada )

.. Şuan ayrı bir ev tuttuk toplanmaya çalışıyoruz taşınmak için ama içiyor ve sürekli suçluyor sinirleniyor çok , maddi olarak tüm imkanları kiralık ev bulma eşyaya verdik boşanma davası kendimizi toplayınca açmayı düşünüyor
kendinle gurur duyman gerek belkide annen tek başına küçük çocuklarla zamanında cesaret edemedi ama demekki buraya kadar annenin arkasında ol ve kendinle gurur duy

babanız boşanma kelimesini belli ki sürekli tehdit olarak, annenizi kendi çapında dize getirmek için kullanmış. işin ciddiye bindiğini anladığı için sinirini sizlerden çıkarıyor çünkü siz annenize destek oluyorsunuz. eğer annenizde kesin kararlıysa tabiki yanında olmaya devam edin.
babanıza sevginiz saygınız devam ediyor ise ona bu durumun sizin aranızdaki ilişkiyi etkilemediğini, annenizle mutlu olmadıklarını, annenizin boşanmak istediğini ve anneniz olduğu için destekleyeceğinizi açıklayıcı bi konuşma yapmayı deneyebilirsiniz.

babanız boşanma kelimesini belli ki sürekli tehdit olarak, annenizi kendi çapında dize getirmek için kullanmış. işin ciddiye bindiğini anladığı için sinirini sizlerden çıkarıyor çünkü siz annenize destek oluyorsunuz. eğer annenizde kesin kararlıysa tabiki yanında olmaya devam edin.
babanıza sevginiz saygınız devam ediyor ise ona bu durumun sizin aranızdaki ilişkiyi etkilemediğini, annenizle mutlu olmadıklarını, annenizin boşanmak istediğini ve anneniz olduğu için destekleyeceğinizi açıklayıcı bi konuşma yapmayı deneyebilirsiniz.
Evet bu konuşmayı yapıyoruz sinirlerini bastırması için ama sürekli o istediğim gibi kadın olsaydı etseydi böyle olmazdı diyerek geldiği yerde çember çiziyor adeta , bu yüzden uzatmadık kafası aynı baskın ve fazlasıyla ataerkil .

Evimizi tuttuk çok şükür taşınma sürecimiz olacak

Merhaba ;
Annem ve babam 25 yıllık birbiriyle anlaşamayan insanlar. Babam öyle ki sürekli annemi aldatan , bunda sürekli suçu ona yıkan biri ve asla hata kabullenmez. Hatta öyle ki aldattığını yanında bile rahatça söyler.

Defalarca ayrılık kararı alındı ama olmadı. Zamanında (9-10 yaşlarında) şiddetine defalarca tanıklık ettim. Aralarında muhabbet yok sadece tersleme,azarlama ve küçümseme şeklinde birbirlerine tahammülleri yok. Ama annem bunca yıl bizim için dayanmış. En son babam ayrılık kararı verince annem onayladı. Bende kararına destek oldum . Ve destek olduğum için bana demediği kalmadı.

Göz dağı veriyormuş sadece sürünmesi için. Yazıklar olsun , yalancı ( dövdüğünü hatırlamıyormuş , hastalığı yok ) barıştırmam gerekirken destek olmuşum onun kadın yedeği çokmuş , defol git her şey dedi ve özür diledi dedikleri için en sonunda(?)

Ben erkeğim karımdan özür dilemem , güzel söz söylemem etmem ,yapmam sadece bana yapıcak ben karşılık veririm diyor . Kardeşim ve benim desteğimden güç aldığı için suçluyor bizi ama hatasını kabullenmiyor.Günah keçisi ilan edildim gözünde.

Kendimi çok suçlu hissediyorum ve uyuyamıyorum. Ben ne yapmış olabilirim, ezdirmemek mi suç ?

.. Şuan ayrı bir ev tuttuk toplanmaya çalışıyoruz taşınmak için ama içiyor ve sürekli suçluyor sinirleniyor çok , maddi olarak tüm imkanları kiralık ev bulma eşyaya verdik boşanma davası kendimizi toplayınca açmayı düşünüyor
Annen gibiler iflah olmaz

Merhaba ;

Çocuklarım için katlanıyorum cümlesinin bir klişeden ibaret olduğunu düşünüyorum

Merhaba ;

Annenizi desteklemeye devam edin

Siz annenizin ebeveyni değilsiniz. Anneniz kendisi konuşsun, ben kararlıyım asla geri dönmem, çocuklarım yalvarsa da barışmam istemiyorum diyecek. Sizi muhatap etmemesi gerek.

Back
X