• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bosanmada ziynet esyalari ne olacak?

Hayır aksine ispat ve delile göre karar verir. Bu konudaki olayda zaten erkeğin altınları aldığını itiraf etmesi (hukukta ikrar), bizzat kendisinin yarattığı bir kanıttır ve delillerin en güçlülerinden biri olarak kabul edilir. Bu, "kanıtsız" bir ifade değildir kii
Evet evet az önce gördüm hatta yorum yazdım evet tabii ki alırsınız diye.

Ben aldıklarını itiraf ettiklerini okumamıştım. Onu kabul etmezler diye demiştim ama zaten etmişler 😃

Hem de ne saffff şuan mesajları okuyor ağlıyor yanımda. Ama aileyi biraz bende tanıyorum çok iyi manipule ediyorlar. Kızın annesi de demiş kızım böyle olmaz arada tak takılarini diye. Bu eşini ikna edememiş. Huzursuzluk çıkmasın diye susmuş.
Saçmalık bir gelinin hediyelerini almak dokunmak kimsenin haddine değil. Ben düğün gecesi aldım anneme verdim direk ertesi günü de bankaya attım. Boşanan çiftleri bilmem ama evlenen çiftlerin buna ihtiyacı var sıfırdan ev düzmek kolay değil ve hayatın her türlü hali var buda onlardan biri. Çok muhattap olmasın üstelemesin ağzından laf alabiliyosa mesaj yoluyla yazdırsın. Onun dışında mahkeme ve avukatla ilerlemesi daha sağlıklı olur.

Aldıklarını zaten resmen kabul etmişler öyle mi?!

Ha tamam harika o zaman, tabii ki verdiklerini ispat edemeyecekleri için alırsınız geri.😎
Konu 'alırız' ya da 'alamayız' meselesi değil. Adam zaten altınları aldığını kabul etti. Hukukta, aldığın malı iade etme borcundan kurtulmak için, geri verdiğini ispat etmek zorundasın. Makbuz, senet veya güçlü kanıt olmadan bu iddiayı ispatlaması sıfıra yakındır.

Aldım itirafı sizin için büyük
avantaj. Mahkeme, artık altının kadında olduğunu varsaymak yerine, erkeğin iade yükümlülüğünü yerine getirip getirmediğine odaklanacak Erkek, "geri verdim" iddiasını güçlü ve somut delillerle ispatlayamazsa, altınların güncel bedelini yasal faiziyle birlikte size ödemek zorunda kalacak:)
Ya çok teşekkür ederiz içimiz rahatladi🙏

Konu 'alırız' ya da 'alamayız' meselesi değil. Adam zaten altınları aldığını kabul etti. Hukukta, aldığın malı iade etme borcundan kurtulmak için, geri verdiğini ispat etmek zorundasın. Makbuz, senet veya güçlü kanıt olmadan bu iddiayı ispatlaması sıfıra yakındır.
Şimdi dava çekişmeli ilerleyecek gibi ne zaman biteceği belli değil. Boşanma ile takı davası birlikte mi devam eder yoksa mahkeme boşanmaya karar verip taki davasi devam eder mi

Şimdi dava çekişmeli ilerleyecek gibi ne zaman biteceği belli değil. Boşanma ile takı davası birlikte mi devam eder yoksa mahkeme boşanmaya karar verip taki davasi devam mu edwr
Büyük ihtimalle iki dava bir arada yürür. Ancak yargılama uzarsa, hakim boşanma kararını öne alıp, ziynet alacağı davasının ayrı bir dosya üzerinden devam etmesine karar verebilir. Ya da tam tersi boşanma davası uzasa bile, altın alacağı davası bu uzamadan dolayı etkilenmez. Altınların bedeli, mahkeme kararıyla faiziyle birlikte garanti altına alınır:)

Büyük ihtimalle iki dava bir arada yürür. Ancak yargılama uzarsa, hakim boşanma kararını öne alıp, ziynet alacağı davasının ayrı bir dosya üzerinden devam etmesine karar verebilir. Ya da tam tersi boşanma davası uzasa bile, altın alacağı davası bu uzamadan dolayı etkilenmez. Altınların bedeli, mahkeme kararıyla faiziyle birlikte garanti altına alınır:)
Çok teşekkür ederiz, mesajlarınız çok iyi geldi🥰

Ne alaka alırız alamayiz meselesi değil diyorsunuz?

Konu tam olarak bu. Sadece sizin kelimelerinizi birebir kullanmayinca yanlış bişey mi soylemis oluyorum?

Siz insanları tersleme güdüsüne sahipsiniz biraz sanirim. Sakin.

Herkese Selam ☺️
Konuyu arkadaşım için açtım.Onun telinden denedik bir türlü kayıt acamadik. Ben denedim açtım o yüzden ben onun adına soruyorum. Arkadaşımın düğün takılarini düğünden sonra eşi ve ailesi almış. Arkadaşımda geri isteyince paragöz ilan edilmiş o yüzden bir daha isteyememis. Şuan bosaniyorlar ve altin onlarda kalmış. Bosanirken istese mahkeme kadına verir mi?
Ziynet eşyalarınız evlenir evlenmez zaten yenmiyor mu ya dıcektım tam 😬

Ne alaka alırız alamayiz meselesi değil diyorsunuz?

Konu tam olarak bu. Sadece sizin kelimelerinizi birebir kullanmayinca yanlış bişey mi soylemis oluyorum?

Siz insanları tersleme güdüsüne sahipsiniz biraz sanirim. Sakin.
Ben anlamadım yazdığınızı. Aynı şeyi yazmışsınız evet. Kusura bakmayın. Hayır tersleme güdüsü nedir bilmiyorum bile . Sakinim. Yanlış anlaşılma oldu sadece 🥰

Verdiğini ispat etmek Kanıtsiz zor dediniz aklıma şu geldi
Adamın altını aldığını Kanıtsiz nasıl ikna Edeceksiniz
Kadinin beyanı mı esas yine

Verdiğini ispat etmek Kanıtsiz zor dediniz aklıma şu geldi
Adamın altını aldığını Kanıtsiz nasıl ikna Edeceksiniz
Kadinin beyanı mı esas yine
Hayır, altınların alındığı meselesinde mahkemeyi kadının ispat etmesine gerek yok çünkü erkek zaten ikrar etmiştir. Kanıta gerek yok artık . Adam aldım demiş zaten

Herkese Selam ☺️
Konuyu arkadaşım için açtım.Onun telinden denedik bir türlü kayıt acamadik. Ben denedim açtım o yüzden ben onun adına soruyorum. Arkadaşımın düğün takılarini düğünden sonra eşi ve ailesi almış. Arkadaşımda geri isteyince paragöz ilan edilmiş o yüzden bir daha isteyememis. Şuan bosaniyorlar ve altin onlarda kalmış. Bosanirken istese mahkeme kadına verir mi?
Boşanma sonrası bile isteyebilir ayrı dava ile fotoğraf ve video ile ispat etmesini istiyor mahkeme sonra bilirkişi inceliyor sayıyı miktarı kararlaştırdığı kadarını alıyor

Back
X